Пн, 20.11.2017, 19:25
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 512345»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Підручник 8 к Бондаренко, Ластовецький, Пилипчук, Шестопалов (Уточнення та корегування для наступних перевидань)
Підручник 8 к Бондаренко, Ластовецький, Пилипчук, Шестопалов
Bandalak Дата: Пн, 13.02.2017, 10:10 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
У процесі випробовування підручника боєм, виникла потреба в допомозі авторів для вияснення деяких моментів. Також можна виявляти деякі неточності та помилки, щоб взяти їх на замітку при створенні оновленої версії підручника.
В даній темі прошу не бездумно критикувати авторів, а вносити свої конструктивні пропозиції для поліпшення підручника!!!


Всі повідомлення, що не відповідають темі будуть видалені без попередження!
Bandalak Дата: Пн, 13.02.2017, 10:25 | Повідомлення № 2
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Лазарус починаю вивчати разом з учнями. Переконаний, що більшість вчителів так само! В такому режимі учні відчувають себе краще, ніж коли учитель вже все знає, а вони повний нуль.
Виникає в процесі навчання багато питань. За попередні теми напишу тут коли згадаю, а від сьогодні писатиму по ходу вивчення конкретних тем.

Сьогодні вивчали П28, сторінки 142-147.
З теорією все гаразд, а по практиці виникли питання:
1. Кожен рядок списку ComboBox - це нова змінна Edit1.Tex, Edit2.Text,... і т.д.? Чи як? Як додати нові рядки?
2. По функції InputBox найбільше запитань. По перше у тілі якої процедури її писати? До якого елемента форми? Що перед цим треба поставити на форму і яку для нього створити процедуру? Хотілося, щоб такі деталі були вказані у підручнику.
Здається це не пов'язано з компонентом ComboBox? Чи пов'язано?
3. Вправа 28.
Хотілося б, що рядки процедури пули прокоментовані. У 4-му пункті багато запитань. Наприклад #10#13 - це що?
swetikccc Дата: Пн, 13.02.2017, 10:49 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Bandalak ()
1. Кожен рядок списку ComboBox - це нова змінна Edit1.Tex, Edit2.Text,... і т.д.? Чи як? Як додати нові рядки?
Потрібно розглянути властивість Items i її методи на дододавання знищення, заміну елементів в списку,........
А звертаються до елементу по індексу
TextBox1.Text=ComboBox1.Items[1];
comboBox2.Items[3]="Форум інформатиків";
swetikccc Дата: Пн, 13.02.2017, 10:58 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Bandalak ()
2. По функції InputBox найбільше запитань. По перше у тілі якої процедури її писати?
Пишете там(в тому методі) де потрібно ввести щось і присвоїти чомусь
Це не проблема, от на Шарпі мені буде потрібно створити клас, навчити підключати його до проекту.
Обійдемося без модальних діалогових вікон, бо розказувати про передачу між формами зарано.

Що там за практична, бо з голови щось не придумується?
Просто двома словами.
А можливо в когось є ідея практичної, також двома словами.


Відредаговано: swetikccc - Пн, 13.02.2017, 11:01
Bandalak Дата: Пн, 13.02.2017, 12:41 | Повідомлення № 5
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
swetikccc, дякую за допомогу!
Цитата swetikccc ()
А звертаються до елементу по індексу
TextBox1.Text=ComboBox1.Items[1];

Цікаво, щось схоже до звертання до масиву.
Бажано, щоб це було описано в даному параграфі підручника, бо самому здогадатися без сторонньої допомоги важко.

Цитата swetikccc ()
Що там за практична, бо з голови щось не придумується?


Прикріплення: 9112757.jpg(353Kb)
volevikt Дата: Пн, 13.02.2017, 12:43 | Повідомлення № 6
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Цитата Bandalak ()
#10#13 - це що?
#13 - службовий символ повернення каретки, тобто встановлення курсора на початку рядка,
#10 - службовий символ перенесення рядка.
Дані символи використовуються, коли нам потрібно оформити текст у 2 рядки.
Пояснення про ці символи Ви можете прочитати на ст. 134.
Bandalak Дата: Пн, 13.02.2017, 13:35 | Повідомлення № 7
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата volevikt ()
ст. 134

Дякую, був неуважним!

Цитата volevikt ()
Дані символи використовуються, коли нам потрібно оформити текст у 2 рядки.

А не простіше такий текст вивести двома командами ShowMessage?
volevikt Дата: Пн, 13.02.2017, 13:55 | Повідомлення № 8
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1828
Нагороди: 24
Рейтинг: 214
Цитата Bandalak ()
А не простіше такий текст вивести двома командами ShowMessage?
Це зовсім різні речі.
Дві команди ShowMessage дадуть Вам 2 вікна повідомлень.
А при використанні службових символів #10#13 можна написати текст у 2 рядки в одному вікні повідомлень.
Bandalak Дата: Пн, 13.02.2017, 14:07 | Повідомлення № 9
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Ясно.
Простіше олімпіадну задачу розв'язати, чим розібратися з цими віконичками!!!
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 13.02.2017, 15:59 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Bandalak ()
Наприклад #10#13 - це що?

Цитата Bandalak ()
Простіше олімпіадну задачу розв'язати, чим розібратися з цими віконичками!!!

Справді, доводиться постійно довчатись. Щойно знайшов, що замість задання розриву рядка кодами керувальних символів можна просто написати LineEnding:

...myname+LineEnding+'Напевно ти вчишся...

Якби підручнику "світило" перевидання, то можна було б виправити.

Детальніше: http://wiki.freepascal.org/End_of_Line
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 13.02.2017, 16:01 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Bandalak ()
2. По функції InputBox найбільше запитань. По перше у тілі якої процедури її писати?

Там, де потрібно щось ввести з клавіатури. Ставтеся до неї як до консольної Readln (s).
Oxana_cher Дата: Пн, 13.02.2017, 19:20 | Повідомлення № 12
Місцева кадра
Повідомлень: 392
Нагороди: 2
Рейтинг: 44
Цитата Пилипчук_О_П ()
Якби підручнику "світило" перевидання, то можна було б виправити.

Может этот раздел войдет в новый учебник будущего!


Відредаговано: Oxana_cher - Пн, 13.02.2017, 19:21
swetikccc Дата: Пн, 13.02.2017, 21:53 | Повідомлення № 13
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Розкривний список(подія зміна) пов'яжу з полем для зображень, щось добавимо в список щось змінемо завтра походу подивимося, іншого чогось цікавого не придумав нажаль. Можливо хтось ідею до 12-тої підкине?
Bandalak Дата: Вт, 14.02.2017, 09:17 | Повідомлення № 14
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата Bandalak ()
За попередні теми напишу тут коли згадаю

стор 119



Там треба-було написати, що спочатку натиснути на три крапочки правіше від OnClick, потім з'явиться зверху на білому фоні Buto1:Tbuton, аж потім клацнути по ньому двічі, щоб з'явилася процедура обробки події в текстовому редакторі!

Пам'ятаю, коли вивчали цю тему весь Інтернет перелопатив поки знайшов як це зробити. Діти самі теж не змогли додуматися!
Прикріплення: 0005290.jpg(418Kb)
volodschool2 Дата: Вт, 14.02.2017, 09:45 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата Bandalak ()
Там треба-було написати, що спочатку натиснути на три крапочки правіше від OnClick
В підручнику написано правильно - на чистому полі випадаючого списку подвійний клік і згенерується заготовка потрібної процедури.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.2 Методика викладання інформатики в середній школі (5-9 кл.) » Підручник 8 к Бондаренко, Ластовецький, Пилипчук, Шестопалов (Уточнення та корегування для наступних перевидань)
Сторінка 1 з 512345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.