|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Питання, проблеми, вирішення.
| |
bgd |
Дата: Пт, 28.10.2016, 16:33 | Повідомлення № 46 |
Досвідчений вчитель
| Цитата skif (  ) як вам практична робота "Конфігурація комп. під потребу" (8 клас). Тут виникає питання з наступних міркувань:Діти шукають по інтернет магазинах сучасні марки складових комп'ютера і складають уявний пк. Але у такому випадку не враховується багато нюансів: частота оп, тип сокету, сумісніть материнської плати з процесором, оп, типом оп і т д. Ми маємо закрити на це очі і ставити 11? Звичайно що на уроках не має часу і напевно потреби так вглиблюватись в теорію. Чи нехай уявний пк буде без конкретних моделей і марок, а тільки бажані характеристики кожної складової?
Цитата Шестопалов (  ) Ніяк не можу змиритись з тим, що здібні до творчості вчителі ліплять кожен своій "велосипед" замість того, щоб разом з іншими створити більш досконалий і ефективний засіб. В котре пропоную колективно щось створити, нехай робочий зошит для 8 класу, доступного для всіх в електронному вигляді для скачування, критики і пропозицій. Чи будемо сидіти по куткам із своїми саморобками? До речі, посібник і зошит для 5 класу теж чекає нашої участі. Все згадане знайдете на моєму сайті. Там же можна писати відгуки. Цитата skif (  ) забув "послатись" на посібник Ривкінда і відповідну практичну у даному підручнику. Я її апробовував у 8 класі минулого тижня. А як Вам такий варіант: Віртуальний тренажер зі складання персонального комп'ютера. http://vvpk.at.ua/files/skladannya_pk/index.html
Найкраще і коректно даний тренажер працює в браузері MS Internet Explorer та Mozilla.
Зауваження. При перегляді даного електронного посібника, потрібно налаштувати Кодування тексту в браузерові: Тип кодування - Юникод (UTF-8) або Автоматично.
Відредаговано: bgd - Пт, 28.10.2016, 22:24 |
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Пт, 28.10.2016, 17:06 | Повідомлення № 47 |
Ветеран спілкування
| Цитата bgd (  ) як Вам такий варіант: Віртуальний тренажер зі складання персонального комп'ютера. Класно!
Тільки при проходженні тесту, на питання:
Производительность работы компьютера (быстрота выполнения операций) зависит от: - тактовый частоты процессора; - объема обрабатываемой информации; - быстроты нажатия на клавиши; - размера экрана монитора;
перший варіант відповіді мені не зарахувало...
Відредаговано: Пилипчук_О_П - Пт, 28.10.2016, 17:14 |
|
| |
skif |
Дата: Пт, 28.10.2016, 21:03 | Повідомлення № 48 |
Прописаний назавжди
| Цитата bgd (  ) А як Вам такий варіант: Віртуальний тренажер зі складання персонального комп'ютера. а де він?
|
|
| |
bgd |
Дата: Пт, 28.10.2016, 22:23 | Повідомлення № 49 |
Досвідчений вчитель
| Цитата skif (  ) а де він? Вибачте забув скинути посилання на тренажер (Віртуальний тренажер зі складання персонального комп'ютера.): http://vvpk.at.ua/files/skladannya_pk/index.htmlДодано (28.10.2016, 23:23) ---------------------------------------------
Цитата Пилипчук_О_П (  ) перший варіант відповіді мені не зарахувало... Так, там є помилки, програма не моя. Я її тільки дещо почав перекладати на укр. мову. Пізніше спробую виправити помилки і перекласти до кінця.
|
|
| |
skif |
Дата: Пт, 28.10.2016, 23:02 | Повідомлення № 50 |
Прописаний назавжди
| Цитата bgd (  ) Віртуальний тренажер зі складання персонального комп'ютера реально файно!
|
|
| |
bgd |
Дата: Пт, 28.10.2016, 23:10 | Повідомлення № 51 |
Досвідчений вчитель
| Цитата skif (  ) реально файно! І мені сподобалася ідея, це не мій тренажер, але автор висилає архів безкоштовно. І вирішив його адаптувати на українську мову. Ще хочу замінити кодування, щоб працювати у всіх браузерах і з картинками деякі проблеми є. Поки найкоректніше працює в Internet Explorer.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Сб, 29.10.2016, 00:15 | Повідомлення № 52 |
Ветеран спілкування
| Цитата bgd (  ) Ще хочу замінити кодування, щоб працювати у всіх браузерах А що, теги на кшталт <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> не діють?
|
|
| |
gry |
Дата: Сб, 29.10.2016, 05:28 | Повідомлення № 53 |
Досвідчений учасник
| Цитата skif (  ) реально файно! Круто, але... для чого воно потрібне УЧНЕВІ 8 КЛАСУ ????, Завтра комп побіжить купляти ??? І чи потрібно знати йому яка "материнка" підтримує який процесор, потужність блоку живлення і т д.? До того часу коли "збиратиме" компютер - багато чого зміниться. А так це забивання голови непотрібною, на даному етапі навчання, інформацією і даремна трата часу.
Відредаговано: gry - Сб, 29.10.2016, 05:41 |
|
| |
mul44 |
Дата: Сб, 29.10.2016, 08:07 | Повідомлення № 54 |
Досвідчений учасник
| Цитата bgd (  ) Найкраще і коректно даний тренажер працює в браузері MS Internet Explorer та Mozilla.
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Сб, 29.10.2016, 09:34 | Повідомлення № 55 |
Ветеран спілкування
| Цитата gry (  ) Круто, але... для чого воно потрібне УЧНЕВІ 8 КЛАСУ ????, Завтра комп побіжить купляти ??? І чи потрібно знати йому яка "материнка" підтримує який процесор, потужність блоку живлення і т д.? До того часу коли "збиратиме" компютер - багато чого зміниться. А так це забивання голови непотрібною, на даному етапі навчання, інформацією і даремна трата часу. Як проводили. Відкрили сайт розетки...... Порівняли проци, наприклад в пошуку з добавкою ПЕРШИЙ VS ДРУГИЙ. І т. д.
На порядок краще ніж всякі презентації і тренажери
|
|
| |
bgd |
Дата: Сб, 29.10.2016, 11:52 | Повідомлення № 56 |
Досвідчений вчитель
| Цитата mul44 (  ) mul44 Змініть кодування в браузерові або використайте Internet Explorer.
|
|
| |
gry |
Дата: Сб, 29.10.2016, 12:14 | Повідомлення № 57 |
Досвідчений учасник
| Цитата swetikccc (  ) На порядок краще ніж всякі презентації і тренажери ПОГОДЖУЮСЯ ДВОМА РУКАМИ. Що краще- то краще !!! Але, наприклад, моїм учням (8 класу), це зовсім не цікаво... (взяв перший рік, мабуть не навчив ще...)
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Сб, 29.10.2016, 17:03 | Повідомлення № 58 |
Ветеран спілкування
| Цитата gry (  ) Круто, але... для чого воно потрібне УЧНЕВІ 8 КЛАСУ ????, Завтра комп побіжить купляти ??? І чи потрібно знати йому яка "материнка" підтримує який процесор, потужність блоку живлення і т д.? До того часу коли "збиратиме" компютер - багато чого зміниться. А так це забивання голови непотрібною, на даному етапі навчання, інформацією і даремна трата часу. Проблема сформульована правильно, але з цим - до авторів програми. Не так давно типовий покупець приходив у магазин купувати стаціонарний комп'ютер і чув від продавця низку питань щодо конфігурації. Зараз в тренді мобільні ґаджети і підходи споживачів трохи змінились.
Цитата gry (  ) Але, наприклад, моїм учням (8 класу), це зовсім не цікаво...
Цитата swetikccc (  ) Відкрили сайт розетки...... Запропонував учням (без детального аналізу сумісності складників): - зібрати найдорожчу конфігурацію; - зібрати найдешевшу (тут з дотриманням перелічених у вправі вимог, бо можна було б не дотягти); - зібрати з найпопулярніших складників тощо. Працювали з інтересом.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Сб, 29.10.2016, 17:06 | Повідомлення № 59 |
Ветеран спілкування
| Цитата swetikccc (  ) На порядок краще ніж всякі презентації і тренажери Не факт. Згаданий тренажер виводить повідомлення про помилки, завдяки чому учні починають розуміти, що таке взагалі буває. У випадку ж роботи з Інтернет-магазином це залишається поза увагою, або вимагає неабияких зусиль від вчителя.
|
|
| |
skif |
Дата: Сб, 29.10.2016, 20:15 | Повідомлення № 60 |
Прописаний назавжди
| мої також працювали у розетці та хотлайн, закінчували вдома, бо компи слабі і не встигали. Деякі учні поставились серйозно - проаналізували задачу, інші зібрали на відчіпного, деяким байдужа практична і інформатика в цілому. При чому третіх з 5-го класу що рік то більше.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |