|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Шляхи підвищення мотивації в учнів при вивченні інформатики |
| ЛЕВ-КОРОЛЬ |
Дата: Вт, 11.05.2010, 16:27 | Повідомлення № 1 |
|
Експерт по тестах
Група: Кандидати в VIP
| Можливо ця тема десь і є, але я не знайшов. Але вона ж має ДУЖЕ ДУЖЕ ДУЖЕ важливе значення для методики викладання! Будемо ділитися не лише шляхами підвищення мотивації і стимулювання в учня потягу до вивчення інформатики, а й розглядати власні складні ситуації Активніше, товариші-педагоги! Додано (17.01.2010, 14:41) --------------------------------------------- 5 клас. Є в мене проблемна дитина. Дуже проблемна. В молодших класах, поки мене ще не було, вона постійно щось "чудила".......пік мабуть, це коли на останній дзвоник, дитина вилізла на дах школи, і трішки там походила. Але взагалі, дитина нормальна... Просто, коли гнівається, закривається в собі, і достукатися до неї в цей час не можливо. Були зустрічі з районним психологом, але вони значних результатів не дали. При вивченні інформатики дитина виконує прості вправи, але там де з’являються складнощі, вони починає гніватися, і ..... Взагалі дуже важко чимсь її зацікавити. Спортом, оцінками, книгами, журналами, комп’ютером (його існуванням, прийомами роботи на ньому) не вдалося...... Іграми комп. я і не намагався зацікавити, вважаю, це буду пробувати в останню чергу. Але ось недавно вдалось зацікавити його Соло на клавіатурі. (якраз через цю програмку я і потрапив на цей форум.) Але я знаю, що довго цей інтерес не протримається, так як Соло по собі не надто цікаве, і інтерес пропаде....То чи після 10-ї чи 20-ї вправи......чи раніше, чи пізніше - не важливо! Запитання : що ще порекомендуєте для підвищення зацікавленості у навчанні для цього учня ??? (Сходинки на деякий час зацікавили!) Додано (11.05.2010, 17:27) --------------------------------------------- Дивно, але найбільше йому подобається малювати. в Paint. Сходинки, а також Дитяча енциклопедія ВЖЕ не зацікавлює. Дитина швидко "схвачує на льоту", але вчити ТЕОРЕТИЧНИЙ матеріал ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ повністю! і тестова система, і рейтинги "хто швидше-хто краще" мабуть тільки відбивають охоту. А його якщо бере злість - то попускає хвилин через 15-20. У трудовій діяльності виділяється своєю працьовитістю, але також...треба ще вміти переконати! заставити - не заставиш (навіть фізично!!! насупиться, і все!) Мої вказівки з горем пополам виконує, але ось на уроках лояльних, і занадто ліберальних вчителів сидить 0-лем. Добре, якщо просто сидить. іноді ж зриває уроки. То під парту залізе, то курточку натагне, і співати починає. Тобто, коли йому на уроці нудно, або виконувати завдання він ДУЖЕ не хоче - то тоді ...починається цирк. Після такого уроку, коли я, чи адміністрація читає мораль, він насупився і мовчить. опробуй видави слово. Не подумайте, що він не комунікабельний. Ні, спілкуватися він вміє, вже до дівчаток 7-ць клеїться. Але грубий в спілкуванні, дуже грубий. Вживає злі слова. Курить. Ось оце проблема. А також вже крав, і, здається не раз.
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 11.05.2010, 17:30 | Повідомлення № 2 |
|
Досвідчений вчитель
Група: VIP-користувачі
| Поговорите с родителями (обязательно), будет легче найти для него наживку. Войдите в доверие, подружитесь, попросите помочь. Вы рыбак он рыба. Дело за наживкой и вовремя подсечь. На расстоянии рецепты давать сложно, двух одинаковых детей нет.
|
|
| | |
| ЛЕВ-КОРОЛЬ |
Дата: Вт, 11.05.2010, 18:02 | Повідомлення № 3 |
|
Експерт по тестах
Група: Кандидати в VIP
| Quote (dpi) Войдите в доверие з цим, я думаю, проблем немає. В нас гарні відносини, коли нічого не "трапляється" - то він адекватний. А іноді після того, як я йому почитаю мораль хвилин 10 - то він багато зі мною говорить(коли його попустить). Також він телефонував мені(це ж про щось свідчить?). І я не чув, щоб він про мене погано обзивався. Навіть після найзапеклішого читання, по ньому непомітні якісь антинастрої чи антидумки. Він чи то на всіх одночасно злиться, чи то на щось матеріальне (тобто, на річ, через яку виникла суперечка, чи на предмет, чи на дію, процес...) збагнути важко, адже він тут не відкривається. Quote (dpi) Поговорите с родителями Звичайно говорив. Рідний батько - далеко (кажуть, важка була людина) Відчим - не надто лізе в цю справу. Бабуся та дідусь - це "любітільніца кнута" (раніше мабуть намагались так вплинути, зараз мабуть зрозуміли, що це не допомагає....я не знаю, як насправді раніше виховували. Але осінью було, що він не ночував вдома!). Мама - ....не має впливу, хоча він її любить, та поважає. Але впливу особливого не має. Так як, дз виконуються дуже, дуже рідко! Писати він не любить, вдома майже не пише. Читати теж не любить. Спортом не цікавиться. Можливо, технікою можна було б зацікавити? От справа в тому, що я не знаю, на що зробити акцент в НАВЧАННІ? якщо з вихованням більш-менш зрозуміло : - донести, що шкідливі звички - це погано; - виховати любов до батьків, до країни, до ближніх, до тварин і т.д. (фільми мо допоможуть?) - боротися з його грубістю; - навчити спілкуватися з ровесниками, меншими. Сестричка ж у нього є. "Вреднюча" - каже. То як бути в навчанні? Іноді на математиці щось зробить, іноді директор на історії заставить вивчить кілька абзаців. "На свята" може по укр.літ вірша якогось вивчити. Мабуть, це і все з досягненнями. Ну може і по іншим предметах щось іноді незначне зробить...але то рідко. Привити бажання здобувати знання потрібно. Але з усіх предметів це просто не вдастся.
|
|
| | |
| Леена |
Дата: Ср, 12.05.2010, 21:46 | Повідомлення № 4 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Был у меня похожий случай, дете умное, но из-за особенностей характера - практически не управляемое. Авторитетов - нет, хамство, нежелание работать, хотя может. Вы написали, что вам мальчик доверяет, готов говорить и сотрудничать. Это хорошо. Я вышла из положения тогда так: ребенок оставался в школе еще часа на 2-2,5 и мы вместе с ним делали домашние задания. Причем я старалась не доводить до вспышек, направляла, объясняла, иногда по 10 раз кряду, только просила одного, спокойствия. Уверяла его, что все у него получится и ничего сложного здесь нет. Через неделю примерно пошли первые результаты, получение хорошей отметки, обязательно хвалила, и попросила учителей тоже хвалить за его успехи. Обязательно хвалить и ждать, когда он делал что-то не правильно. Он начал сам стремится заслужить похвалу, ему было приятно, так как в семье особо похвалами не баловали и вобще не сильно-то и обращали внимание на ребенка. Количество сорванных уроков пошло на спад. Спустя пол года мы практически вытянули программу (он учился в 7 классе на момент, когда я взяла этот класс, до этого с этими детьми я не сталкивалась). Все, конечно, не шло гладко, но... в 9 классе ребенок сам ушел в математическую школу. Сам подал документы, сдал вступительный экзамен (а в 7 было всего-навсего 5 балов и без вариантов). Резюме: если есть время и желание, а желание у вас похоже есть, то замкните ребенка на себе, станьте ему другом, поводырем, Учителем. А что именно вы будете учить при этом - не столь уж и важно. РС советовать легко, понимаю, так что не судите строго, если кому-то что-то не понравилось, это только мое мнение, ИХМО.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|