|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Навчальні програми курсу інформатики для початкової школи |
| mouse |
Дата: Чт, 15.11.2007, 19:20 | Повідомлення № 1 |
|
Досвідчений учасник
Група: Друзі форуму
| Пропонується обговорення існуючих навчальних програм курсу інформатики для початкої школи. Що використовуєте саме Ви? Який маєте досвід? Які висновки щодо існуючих програм? Які авторські програми можете запропонувати? Поради, пропозиції... Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| Scorpion |
Дата: Нд, 05.09.2010, 19:40 | Повідомлення № 61 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Де можна знайти планування з інформатики на 3 клас (2 год в тиждень), 4 клас (2 год в тиждень) ???? Чи використовувати 2 в 1 (Сходинки до інформатики і Шукачі скарбів) ?????
|
|
| | |
| mouse |
Дата: Нд, 05.09.2010, 20:21 | Повідомлення № 62 |
|
Досвідчений учасник
| Добре живете! Аж 2 години!!! І де це такий щирий директор?
|
|
| | |
| Scorpion |
Дата: Пн, 06.09.2010, 15:47 | Повідомлення № 63 |
|
Часто заходить...
| Мені б краще щось порадили!!!!
|
|
| | |
| Ktara |
Дата: Пн, 06.09.2010, 15:54 | Повідомлення № 64 |
|
Перспективна вчителька
Група: Модератори
| Scorpion, как правило, посоветовать может тот, у кого столько же часов. Как могут посоветовать те, кому еле 1 час в 9-м классе дают и столько же в 10? И еще, есть кол-во часов больше чем предусмотрено программой МОН - пишется собственная программа. Вы предлагаете написать Вам программу? не получится. Так писать программу нужно под свое ПО и своих детей. Так что здесь вариантов больше 3-х. В начальной школе 1 час (даже с уклоном на информатику).Действительно откуда Вам взяли лишний час
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 07.09.2010, 13:06 | Повідомлення № 65 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (Scorpion) Чи використовувати 2 в 1 (Сходинки до інформатики і Шукачі скарбів) ????? Если я правильно понял, вы хотите давать информатику в 1 классе. А вы знаете, что они не все могут расстегнуть и застегнуть ширинку и ..., и вам надо будет этим заниматься? Меня агитировали на 2-4-е, решился только на 3-4-е. Ваши аргументы? Quote (Scorpion) Де можна знайти планування з інформатики на 3 клас (2 год в тиждень), 4 клас (2 год в тиждень) ???? Берите как факультатив (меньше бумажной работы), исами планируйте с испльзованием программ "Шукачі" и "Сходинки"
|
|
| | |
| Scorpion |
Дата: Вт, 07.09.2010, 18:52 | Повідомлення № 66 |
|
Часто заходить...
| Quote (dpi) Если я правильно понял, вы хотите давать информатику в 1 классе. - маю на увазі Сходинки + Шукачі Quote (dpi) А вы знаете, что они не все могут расстегнуть и застегнуть ширинку и ..., и вам надо будет этим заниматься? - перша освіта - вчитель початкових класів! Все залежить від ставлення до дітей! Я і вчитель, тому, що люблю дітей! А от чому вчителі Ви??? )))) Quote (dpi) Берите как факультатив (меньше бумажной работы), исами планируйте с испльзованием программ "Шукачі" и "Сходинки" Так і доводиться робити! Дуже дякую!
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Вт, 07.09.2010, 18:58 | Повідомлення № 67 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (Scorpion) Я і вчитель, тому, що люблю дітей! А от чому вчителі Ви??? Хорошо сказал.
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 07.09.2010, 20:57 | Повідомлення № 68 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (Scorpion) перша освіта - вчитель початкових класів! Все залежить від ставлення до дітей! Я і вчитель, тому, що люблю дітей! А от чому вчителі Ви??? )))) Детей люблю не меньше вашего. А вам пора определиться - вы учтель начальных классов или преподаватель информатики, или вам все равно, лишь бы деньги платили. Надо иметь чувство меры. Реально польза изучения информатики с 5 класса. Все остальное выпендреж. Мы то же отдаем дань этой моде и учим с 3 класса. Но с 1-го - ???
|
|
| | |
| mouse |
Дата: Вт, 07.09.2010, 21:00 | Повідомлення № 69 |
|
Досвідчений учасник
| Quote (dpi) Но с 1-го - ??? Со 2-го
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 07.09.2010, 22:15 | Повідомлення № 70 |
|
Досвідчений вчитель
| У Scorpion, с 1-го.
|
|
| | |
| vvv |
Дата: Вт, 07.09.2010, 22:40 | Повідомлення № 71 |
|
Я тут недавно...
Група: користувачі
| Якщо хтось викладає програму "Шукачі скарбів", то має зауважити, що це не тільки інформатики, а НАСАМПЕРЕД - ЛОГІКА+АЛГОРИТмічне мислення, яке потрібно приввивати учням змалечку. Були в мене практиканти, так половина з них, не можуть правильно перевірити складений учнями 4 класу алгоритм. Я за інформатику з 2 класу, но обов'язково з ЗОШИТАМИ. На власному досвіду переконався: одне діло коли в учнів є робочий зошит і друге коли нема. Програміу шукачі скарбів можу обговорювати. Зараз почав 5 клас по цій програмі. Чекаю зошитів і підручників
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Ср, 08.09.2010, 07:00 | Повідомлення № 72 |
|
Ветеран спілкування
| Quote (dpi) Надо иметь чувство меры. Реально польза изучения информатики с 5 класса. Все остальное выпендреж. Мы то же отдаем дань этой моде и учим с 3 класса. Но с 1-го - ??? Підтримую 100%. В 5 і 6 класах читає товариш, читає Лого по книжечкам Аспекту, то просто чудово. А щом розвивати логіку у молодшій школі комп. зовсім непотрібен (індівідуальна робота), він мабуть більше принесе мінусів. Спілкування потрібне, як кажуть "разбор полётов" Доречі, цього розбору немає по методиці деяких авторів навіть в старшій школі. Тому і готовимо бездумних кнопконатискувачів. )))
|
|
| | |
| vvv |
Дата: Чт, 09.09.2010, 21:02 | Повідомлення № 73 |
|
Я тут недавно...
| На мою думку чим раніше, тим краще, але враховуючи вікови фактори. І якщо в дитини розвивати логічне, алгоритмічне мислення, неважно на уроках з математики, інформатики, логіки, позаурочних гуртках, в молодшій школі, то від цього виграють усі в 5-7-9 класах.
|
|
| | |
| yulya |
Дата: Сб, 11.09.2010, 14:21 | Повідомлення № 74 |
|
Часто заходить...
| В університеті на методиці інформатики вивчали програми для початкової школи, окрім Сходинок і Скарбниці знань вивчали ще Фантазію та Роботландію. Пропоную познайомитись з програмою Фантазія для 2-4 класів http://exfile.ru/124888 та програмою Роботландія http://exfile.ru/124889
Відредаговано: Ktara - Сб, 11.09.2010, 20:14 |
|
| | |
| Ktara |
Дата: Сб, 11.09.2010, 19:35 | Повідомлення № 75 |
|
Перспективна вчителька
Група: Модератори
| Для информации: ПО России "Страна Фантазия" есть для 1-го класса, 2-4 классов, 5-6 классов. Выпуск этого ПО примерно 2005 год. По России распространялся бесплатно Описание каждого диска выкладывала тут
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|