Тоді грош ціна всім тим додатковим програмам. Приб'ють процес, службу, знайдуть купу способів, тис більше, якщо в когось виявиться знайомий "хацкер", що підкаже. Я писав у hosts лише на вчительському, інтернет то через нього йде. До вчительського, сподіваюся, у ваших учнів доступу немає.
Quote (Ковальчук_Олександр)
Можна зробити файл host прихованим і його не будуть бачити.
edit c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Quote (Ковальчук_Олександр)
Мені здається тут справа не в тому, що я їх перевчив, Інтернет просичений host’ом наскрізь.
Не так давно, здається, була популярна вірусня, що вконтакт блокувала, от і методи вирішення проблеми розповзлися.
Я роздаю інтернети безкоштовним SmallProxy, там можна задавати фільтрацію за маскою, навіть якщо скористаються анонімайзером - маска має спрацювати. Качайте поточну, не тестову версію.
Додано (23.11.2010, 21:33) --------------------------------------------- Якщо є вільний старенький комп'ютер без монітора, спробуйте Ideco Gateway - Linux-based збірка для роздачі інтернетів з web-інтерфейсом, фільтраціями та захистом. На Берлозі десь є з таблэткою, якщо треба - дам. (Сам не користувався - руки не дійшли)
Додано (23.11.2010, 22:36) --------------------------------------------- еще один очень интересный способ блокировки - редкий школьный хакер думаю догадается. Средствами локальных параметров безопасности (secpol.msc) - см. в http://informatic.org.ua/forum/73-1501-1 . Добавляем фильтр по определенному DNS-имени и сайт вместе с зеркалами заблокирован. Так же блокируются или открываются определенные порты, можно заблокировать все и открыть только определенные ресурсы и порты.
Добре це все Додам і я трохи В прикріпленні простий менеджер застосувати який можна навідь першокласнику думаю згодиться багатьом. Наведу приклад при викликові диспечера задач функція блокування вирубається як в нетупскулі так і в ннс а тут все просто дві галочки і маєм чудоий результат нічого зайвого на учнівських ПК.
Программка удобная, но не знаю я почему-то подобные не сильно люблю - если то же можно сделать средствами самой ОС - групповые политики и т.п. Кому как вообщем
Программка удобная, но не знаю я почему-то подобные не сильно люблю - если то же можно сделать средствами самой ОС - групповые политики и т.п. Кому как вообщем
Це, так сказати для тих хто нехоче вникати в глибину Доречі заставки змінити як видно як і теми теж невийде
Ммм. Корисненько. Десь там можна також обмежувати виконання програм окрім "своїх" папок, про що я говорив у темі Windows SteadyState, тільки без участі SteadyState. Бо в моїх машинках оперативки мало, ставити додатковий софт для захисту - гальма неймовірні.
Якщо є вільний старенький комп'ютер без монітора, спробуйте Ideco Gateway - Linux-based збірка для роздачі інтернетів з web-інтерфейсом, фільтраціями та захистом. На Берлозі десь є з таблэткою, якщо треба - дам. (Сам не користувався - руки не дійшли)
Интернет-шлюз Ideco ICS Буде з російським фейсом. Річ досить проста і цікава, правда колись провозився декілька годин, поки не допетрав що потрібно прописати кошти для користувачів.
Маленький жарт на 1 квітня. В Блокноті, чи іншому веб-редакторі мудруємо щось таке: http://piktor.org.ua/files/april/ (можете запозичити звідси малюнки) На комп’ютері, що роздає інтернети в локалку, піднімаємо Apache, чи якийсь веб-сервер полегше. У папці Апача є підтека htdocs, куди вкидаємо своє добро. У ../etc/hosts пишемо 192.168.0.1 (чи яка там у вас адреса) на потрібні веб адреси (не забуваємо варвінти з www. та pda.). В день Х отримуємо гарний настрій.
а комп’ютері, що роздає інтернети в локалку, піднімаємо Apache, чи якийсь веб-сервер полегше
Для статики найпростіше Small HTTP server 120 Кб
Эта очень небольшая утилита превращает ваш компьютер в полноценный Web-сервер. Сама программа задействует минимальное количество системных ресурсов, и если вы не будите выкладывать на свой сайт большие мегабайтные файлы, привлекающие сразу многих, то функционирование сервера не должно сказаться на производительности вашего компьютера. Сервер может работать в локальной сети или даже на DialUp-е. Веб-мастера могут запускать эту утилиту даже на своем локальном компьютере, и не входя в сеть отлаживать CGI-скрипты. Наверно этот HTTP сервер имеет самый маленький размер, но это вовсе не означает, что возможности этого сервера меньше чем возможности других подобных программ. Поддерживается CGI 1.1, SSI, ISA, PHP и т.д. Small HTTP Server выводит всю инфу, ведет логи. Виртуальный хостинг. HTTP Proxy и DNS сервер. Включает в себя HTTP-сервер + FTP сервер + SMTP сервер + POP3 сервер + прокси-сервер + DNS сервер + выдача подробной статистики. Прога многозадачна и имеет удобные настройки. Автор программы пересмотрел условия распространения своего супер-пупер сервера. Теперь россияне снова смогут пользоваться этой замечательной программулиной бесплатно. А вот жителям Забугорья придется выложить за нее всего-ничего: 5 зеленых дядек. Но у них-то денег полно - им не жалко. А нам очень приятно :)
Купили MikroTik Router. По уроках на youtube налаштував. Студенти заходять через інші домени, ловлю і блокую. Список заблокованих доменів біля 50.
А хочу поділитись іншими думками. Коли прочитав статтю http://www.unian.net/ukr/news/news-421519.html мене чуть шляки не трафили за ідіотичне ставлення прокуратури до комп'ютерних технологій.
«Вивченням історії відвідування інтернет-сайтів на учнівських комп’ютерах встановлено, що у більшості випадків під час занять відвідувалися сайти, які не мають жодного відношення до навчального процесу, зокрема, соціальні мережі «Однокласники», «Facebook». На окремих комп’ютерах виявлено факти відвідування сайтів знайомств», - додала Н.КУЗАН.
Звідки вона взяла, що ці сайти не мають жодного відношення до навчального процесу?
На даний момент, функціональність соціальних мереж дозволяє використовувати їх не лише для обміну повідомленнями та тратою часу. Є декілька ідей їх використати для навчання чи прикріплення навчального сайту до них. Що може не лише підняти рейтинг сайту. А як ви дивитесь на це питання? Можливо адмін створить відповідну тему з опитуванням?
Так як нова наша мережа робить мій комп’ютер і студентські рівноправними, фокуси, описані мною на початку гілки, не катять — тобто, для цього треба файл hosts редагувати на всіх комп’ютерах, що ліниво. Тому маю бажання поставити на вчительський bind9, прописати всім себе як DNS, а у налаштуваннях всі "неугодні" імена спрямувати на свій-же комп’ютер, де стоїть Apache з якоюсь сторінкою. Щоправда, ще не вийшло коректно запустити BIND9 на Windows.