Ср, 22.11.2017, 13:10
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 3«123
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Фільтр по URL. (I hate vkontakte!)
Фільтр по URL.
piktor Дата: Вт, 23.11.2010, 21:33 | Повідомлення № 31
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Ковальчук_Олександр)
Учні працюють під адміном.

Тоді грош ціна всім тим додатковим програмам. Приб'ють процес, службу, знайдуть купу способів, тис більше, якщо в когось виявиться знайомий "хацкер", що підкаже.
Я писав у hosts лише на вчительському, інтернет то через нього йде. До вчительського, сподіваюся, у ваших учнів доступу немає.
Quote (Ковальчук_Олександр)
Можна зробити файл host прихованим і його не будуть бачити.

edit c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Quote (Ковальчук_Олександр)
Мені здається тут справа не в тому, що я їх перевчив, Інтернет просичений host’ом наскрізь.

Не так давно, здається, була популярна вірусня, що вконтакт блокувала, от і методи вирішення проблеми розповзлися.

Я роздаю інтернети безкоштовним SmallProxy, там можна задавати фільтрацію за маскою, навіть якщо скористаються анонімайзером - маска має спрацювати. Качайте поточну, не тестову версію.

Додано (23.11.2010, 21:33)
---------------------------------------------
Якщо є вільний старенький комп'ютер без монітора, спробуйте Ideco Gateway - Linux-based збірка для роздачі інтернетів з web-інтерфейсом, фільтраціями та захистом. На Берлозі десь є з таблэткою, якщо треба - дам. (Сам не користувався - руки не дійшли)

Andrey123q Дата: Вт, 23.11.2010, 22:36 | Повідомлення № 32
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (offside)
Є віддалене адміністрування.

имеется ввиду GUI - web-интерфейс, а не ssh ?

Додано (23.11.2010, 22:36)
---------------------------------------------
еще один очень интересный способ блокировки - редкий школьный хакер думаю догадается. Средствами локальных параметров безопасности (secpol.msc) - см. в http://informatic.org.ua/forum/73-1501-1 . Добавляем фильтр по определенному DNS-имени и сайт вместе с зеркалами заблокирован. Так же блокируются или открываются определенные порты, можно заблокировать все и открыть только определенные ресурсы и порты.

Відредаговано: Andrey123q - Вт, 23.11.2010, 22:48
НІКОЛЯ Дата: Вт, 23.11.2010, 22:57 | Повідомлення № 33
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Добре це все ;) Додам і я трохи ;) В прикріпленні простий менеджер застосувати який можна навідь першокласнику думаю згодиться багатьом.
Наведу приклад при викликові диспечера задач функція блокування вирубається як в нетупскулі так і в ннс а тут все просто дві галочки і маєм чудоий результат нічого зайвого на учнівських ПК. ;)
Прикріплення: reestr.zip(29Kb)
Andrey123q Дата: Вт, 23.11.2010, 23:04 | Повідомлення № 34
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Программка удобная, но не знаю я почему-то подобные не сильно люблю - если то же можно сделать средствами самой ОС - групповые политики и т.п. Кому как вообщем :)
НІКОЛЯ Дата: Вт, 23.11.2010, 23:16 | Повідомлення № 35
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Andrey123q)
Программка удобная, но не знаю я почему-то подобные не сильно люблю - если то же можно сделать средствами самой ОС - групповые политики и т.п. Кому как вообщем

Це, так сказати для тих хто нехоче вникати в глибину B)
Доречі заставки змінити як видно як і теми теж невийде B)
piktor Дата: Вт, 23.11.2010, 23:35 | Повідомлення № 36
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Andrey123q)
Средствами локальных параметров безопасности (secpol.msc) - см. в http://informatic.org.ua/forum/73-1501-1 .

Ммм. Корисненько. Десь там можна також обмежувати виконання програм окрім "своїх" папок, про що я говорив у темі Windows SteadyState, тільки без участі SteadyState. Бо в моїх машинках оперативки мало, ставити додатковий софт для захисту - гальма неймовірні.
swetikccc Дата: Ср, 24.11.2010, 00:24 | Повідомлення № 37
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (piktor)
Якщо є вільний старенький комп'ютер без монітора, спробуйте Ideco Gateway - Linux-based збірка для роздачі інтернетів з web-інтерфейсом, фільтраціями та захистом. На Берлозі десь є з таблэткою, якщо треба - дам. (Сам не користувався - руки не дійшли)

Интернет-шлюз Ideco ICS
Буде з російським фейсом.
Річ досить проста і цікава, правда колись провозився декілька годин, поки не допетрав що потрібно прописати кошти для користувачів.
piktor Дата: Ср, 30.03.2011, 21:59 | Повідомлення № 38
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Маленький жарт на 1 квітня. В Блокноті, чи іншому веб-редакторі мудруємо щось таке:
http://piktor.org.ua/files/april/ (можете запозичити звідси малюнки)
На комп’ютері, що роздає інтернети в локалку, піднімаємо Apache, чи якийсь веб-сервер полегше. У папці Апача є підтека htdocs, куди вкидаємо своє добро. У ../etc/hosts пишемо 192.168.0.1 (чи яка там у вас адреса) на потрібні веб адреси (не забуваємо варвінти з www. та pda.).
В день Х отримуємо гарний настрій.
Andrey123q Дата: Ср, 30.03.2011, 23:06 | Повідомлення № 39
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
такое же делал со squid+squidguard +apache ;)
swetikccc Дата: Чт, 31.03.2011, 01:18 | Повідомлення № 40
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (piktor)
а комп’ютері, що роздає інтернети в локалку, піднімаємо Apache, чи якийсь веб-сервер полегше

Для статики найпростіше Small HTTP server
120 Кб
piktor Дата: Чт, 31.03.2011, 09:32 | Повідомлення № 41
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
У 120 кБ запхано ще-й PHP, серед іншого? Серйозно. Аби ще sqlite туди вкинути, то Denwer можна викидати.

Додано (31.03.2011, 09:32)
---------------------------------------------
Емм. Ні, PHP у розширеній версії, там і Perl і все інше. Але вона платна.

swetikccc Дата: Чт, 31.03.2011, 11:31 | Повідомлення № 42
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (piktor)
Емм. Ні, PHP у розширеній версії, там і Perl і все інше. Але вона платна.

Я ж написав статика)))
Можливо ось Вас зацікавить
XAMPP 1.7.4

+ Apache 2.2.17
+ MySQL 5.5.8 (Community Server)
+ PHP 5.3.5 (VC6 X86 32bit) + PEAR
+ XAMPP управління Версія 2.5 від www.nat32.com
+ XAMPP безпеки
+ SQLite 2.8.15
+ OpenSSL 0.9.8o
+ PhpMyAdmin 3.3.9
+ 5,11 ADOdb
+ Mercury Mail Transport System v4.62
+ FileZilla FTP Server 0.9.37
+ Webalizer 2.01-10
+ Zend Optimizer 3.3.0
+ Perl 5.10.1
+ Mod_perl 2.0.4
+ Tomcat 7.0.3
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Відредаговано: swetikccc - Чт, 31.03.2011, 11:37
shuper_v Дата: Пт, 14.10.2011, 14:12 | Повідомлення № 43
Я тут недавно...
Повідомлень: 38
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Купили MikroTik Router. По уроках на youtube налаштував. Студенти заходять через інші домени, ловлю і блокую. Список заблокованих доменів біля 50.

А хочу поділитись іншими думками.
Коли прочитав статтю http://www.unian.net/ukr/news/news-421519.html мене чуть шляки не трафили за ідіотичне ставлення прокуратури до комп'ютерних технологій.
Quote
«Вивченням історії відвідування інтернет-сайтів на учнівських комп’ютерах встановлено, що у більшості випадків під час занять відвідувалися сайти, які не мають жодного відношення до навчального процесу, зокрема, соціальні мережі «Однокласники», «Facebook». На окремих комп’ютерах виявлено факти відвідування сайтів знайомств», - додала Н.КУЗАН.

Звідки вона взяла, що ці сайти не мають жодного відношення до навчального процесу?

На даний момент, функціональність соціальних мереж дозволяє використовувати їх не лише для обміну повідомленнями та тратою часу. Є декілька ідей їх використати для навчання чи прикріплення навчального сайту до них. Що може не лише підняти рейтинг сайту. А як ви дивитесь на це питання? Можливо адмін створить відповідну тему з опитуванням?
piktor Дата: Пн, 16.01.2012, 22:39 | Повідомлення № 44
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Так як нова наша мережа робить мій комп’ютер і студентські рівноправними, фокуси, описані мною на початку гілки, не катять — тобто, для цього треба файл hosts редагувати на всіх комп’ютерах, що ліниво. Тому маю бажання поставити на вчительський bind9, прописати всім себе як DNS, а у налаштуваннях всі "неугодні" імена спрямувати на свій-же комп’ютер, де стоїть Apache з якоюсь сторінкою. Щоправда, ще не вийшло коректно запустити BIND9 на Windows.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Фільтр по URL. (I hate vkontakte!)
Сторінка 3 з 3«123
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.