Пт, 23.06.2017, 20:21
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Дві Windows XP... на одному комп’ютері (Нестандартна ситуація)
Дві Windows XP... на одному комп’ютері
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 30.04.2014, 23:12 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3573
Нагороди: 27
Рейтинг: 272
Ситуація така. На стаціонарному комп’ютері працює Windows XP. Встановлюємо ще один вінчестер (з ноутбука), на якому теж є робоча Windows XP. Чи можна в такій ситуації забезпечити вибір операційної системи при вмиканні комп’ютера і її подальший запуск? Якщо можна, то як?

Перші спроби "навпомацки" редагувати boot.ini результату не дали (детальніше ще не розбирався з цим способом).

Наявна у мене версія EasyBCD сказала, що готова працювати з завантажувачем Windows 7, а з самими ХР - не хоче :(

Перевстановлювати жодну з систем не збираюсь!

Для чого все це робиться - це вже питання для іншої гілки ;)
Ktara Дата: Ср, 30.04.2014, 23:37 | Повідомлення № 2
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3801
Нагороди: 36
Рейтинг: 273
От, если вспомню как это работало, то расскажу :) У меня год такая ситуация была. 
И еще год была ситуация - 2 системника, одна клавиатура, одна мышка, один монитор. Я просто переключалась с одного системника на другой. Ну у меня стоял специальный блок куда все было подключено. И одновременно 2 системника я не видела, могла работать на них только по очереди. И когда мне надоело переключаться, 2 винта поставила в один системник, при загрузке меня срашивало какую ОС выбрать
volevikt Дата: Чт, 01.05.2014, 00:33 | Повідомлення № 3
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1735
Нагороди: 24
Рейтинг: 177
Windows XP, яка встановлена на вінчестері ноутбука, налаштована на контролери та драйвера материнської плати ноутбука. Тому при її виборі може видавати або помилку, або "синю смерть".
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 01.05.2014, 03:08 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3573
Нагороди: 27
Рейтинг: 272
Перевірено: при завантаженні з доданого вінчестера комп'ютер запускається і працює нормально.

Проблема лише в тому, як організувати вибір системи в такій ситуації.
Bandalak Дата: Чт, 01.05.2014, 09:23 | Повідомлення № 5
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
В більшості БІОС є параметр вибору одного з декількох HDD для завантаження ОС. Гляньте у себе.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 01.05.2014, 10:31 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3573
Нагороди: 27
Рейтинг: 272
Такий спосіб працює.
Хочу щоб було меню вибору системи. Цікаво: можна встановити GRUB від Linux, якщо самої Linux на комп'ютері немає?
Bandalak Дата: Чт, 01.05.2014, 10:42 | Повідомлення № 7
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
Поставте Acronis OS Selector, він входить до складу пакету Acronis Disk Director 11. Буде працювати меню 100%. Навіть зможете налаштувати, які розділи з кожної ОС мають бути прихованими!
argun Дата: Чт, 01.05.2014, 11:01 | Повідомлення № 8
Прописаний назавжди
Повідомлень: 473
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Цитата Ktara ()
И еще год была ситуация - 2 системника, одна клавиатура, одна мышка, один монитор. Я просто переключалась с одного системника на другой. Ну у меня стоял специальный блок куда все было подключено.
А у меня наоборот: 1 системник, 2 монотора, 2 клавиатуры, 2 мышки, 2 ученика работают на ура. Очень выручало, когда системник выходит из строя или есть лишние мониторы.
Bandalak Дата: Чт, 01.05.2014, 11:48 | Повідомлення № 9
Лідер форуму
Повідомлень: 5169
Нагороди: 34
Рейтинг: 240
Цитата argun ()
А у меня наоборот: 1 системник, 2 монотора, 2 клавиатуры, 2 мышки, 2 ученика работают на ура. Очень выручало, когда системник выходит из строя или есть лишние мониторы.
Цікава ідея. Розкажіть, будь-ласка, як це все влаштовано!
Зараз можна купити старі робочі монітори по 50 грн., клава + миша теж 50.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 01.05.2014, 12:31 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3573
Нагороди: 27
Рейтинг: 272
Щось на базі http://www.userful.com/products/userful-multiplier ?
Існує подібне й від Microsoft.
argun Дата: Чт, 01.05.2014, 20:06 | Повідомлення № 11
Прописаний назавжди
Повідомлень: 473
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Программа Астер(Aster). Есть под ХР и 7.  Второй комплект клавы и мыши - ЮСБ, т.к. PS/2 по одному гнезду. Видеокарта соответственно на 2 монитора. Использовал на ПК с проц 1.7 ОЗУ 512. Оффисные приложения нормально, без тормозов. Использовал триал-версию на 15 дней. Потом переустановка, и еще 15 дней.
novichok Дата: Пн, 09.06.2014, 22:01 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Повідомлень: 352
Нагороди: 7
Рейтинг: 101
WMProgram 0.5 - Многопользовательское расширение, которое позволяет сделать из одного компьютера под управлением Windows XP два рабочих места (или больше), абсолютно идентичных обычному рабочему месту. Для этого всего-лишь надо подключить к системному блоку оборудование для дополнительных мест (монитор, клавиатура и мышь) и настроить WM Program. После чего на каждом из мониторов будет отображено отдельное независимое рабочее место для пользователя. Мониторы можно подключать через вторые выходы «двухголовых» видеокарт, через выходы tv-out, или дополнительные видеокарты, клавиатуры и мыши – через порты USB или COM.
offside Дата: Вт, 10.06.2014, 19:18 | Повідомлення № 13
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 1
Рейтинг: 9
Цитата novichok ()
WMProgram 0.5
Антивірус Комодо сказав що там вірус. Відключив, поставив. Сторінка активації не працює.
Цитата argun ()
Программа Астер(Aster)
Встановив. Спробував розібратись. В результаті отримав чорний екран. Хотілося спробувати
mouse Дата: Вт, 10.06.2014, 22:59 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Мені здається по питання про дві ХР, потрібно відредагувати бут.іні та і все.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Дві Windows XP... на одному комп’ютері (Нестандартна ситуація)
Сторінка 1 з 11
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.