Пн, 11.12.2017, 17:08
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 5 з 6«123456»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Встановлення Windows 7 по мережі
Встановлення Windows 7 по мережі
gu2in Дата: Пн, 24.10.2016, 11:13 | Повідомлення № 61
Досвідчений учасник
Повідомлень: 708
Нагороди: 7
Рейтинг: 252
Коли я писав коментар, я його адресував для skif, а не пані Наталі, звісно вказав для системного блоку. Ну, а далі - хто як подумав...
Цитата Bandalak ()
Як це зробити?

Це робиться твіком типу "Залишати ядро системи в ОЗУ", а не скидувати його в своп. Є програми для створення RAM-дисків в оперативці.
Але я почитав ряд статей з цього приводу і зробив висновки:
1 - таке "баловство" дійсно дає ефект, якщо оперативки більше 4 Гіг;
2 - SSD-диски дають прискорення більше, ніж RAM-диски вже при 4 гіг ОЗУ.

Швидкість доступу до диску у мене навіть на SATAІІ збільшився в 4-5 разів.
Якщо буде цікаво можу скинути тести вказаного мною HDD та SSD, хоча такі дані можна знайти і в Інтернеті.


Відредаговано: gu2in - Пн, 24.10.2016, 11:19
gu2in Дата: Пн, 24.10.2016, 12:06 | Повідомлення № 62
Досвідчений учасник
Повідомлень: 708
Нагороди: 7
Рейтинг: 252
Ось знайшов тест: HDD vs SSD vs RAMDisk CrystalDiskMark Benchmark.
Bandalak Дата: Пн, 24.10.2016, 12:49 | Повідомлення № 63
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата gu2in ()
Але я почитав ряд статей з цього приводу і зробив висновки:
1 - таке "баловство" дійсно дає ефект, якщо оперативки більше 4 Гіг;
2 - SSD-диски дають прискорення більше, ніж RAM-диски вже при 4 гіг ОЗУ.

Так таки так. Але...
Ми хочемо перенести віртуалку в оперативну пам'ять зовсім не для прискорення роботи системи, а задля збереження ресурсів SSD, який дуже потерпає від постійного "шуршання" віртуалки.
bgd Дата: Пн, 24.10.2016, 13:20 | Повідомлення № 64
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 504
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата Bandalak ()
У неї ноутбук, треба диск на 2,5''

Дякую. Я знаю, просто не додивився.
swetikccc Дата: Пн, 24.10.2016, 17:15 | Повідомлення № 65
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата Bandalak ()
Ми хочемо перенести віртуалку в оперативну пам'ять зовсім не для прискорення роботи системи, а задля збереження ресурсів SSD, який дуже потерпає від постійного "шуршання" віртуалки.

Ви абсолютно праві
З 2 гіг памяті на Асус т 100, 256 Мб відрізав для всяких кешів браузера Хром.
Bandalak Дата: Пн, 24.10.2016, 17:18 | Повідомлення № 66
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Чим це можна зробити?
NataliyG Дата: Пн, 24.10.2016, 17:31 | Повідомлення № 67
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Це все так складно? Я думала просто замовлю по інтернету, по ходу спитаю, що порадите? А можна якось так по пунктах (для не продвинутих) то який ЖМД мені треба? Дякую!
swetikccc Дата: Пн, 24.10.2016, 17:31 | Повідомлення № 68
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Зараз планшет не в мене, приїде дня через два тоді і відпишуся.
swetikccc Дата: Пн, 24.10.2016, 17:34 | Повідомлення № 69
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата NataliyG ()
то який ЖМД мені треба? Дякую!

Цитата NataliyG ()
то який ЖМД мені треба? Дякую!

Звичайний.
gu2in Дата: Пн, 24.10.2016, 19:38 | Повідомлення № 70
Досвідчений учасник
Повідомлень: 708
Нагороди: 7
Рейтинг: 252
Цитата NataliyG ()
який ЖМД мені треба?


Для ноутбука: Тиць
Наприклад - Western Digital Black 500GB 7200rpm 32MB WD5000LPLX 2.5 SATA III


Відредаговано: gu2in - Пн, 24.10.2016, 19:39
bgd Дата: Пн, 24.10.2016, 20:09 | Повідомлення № 71
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 504
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Цитата NataliyG ()
Це все так складно? Я думала просто замовлю по інтернету, по ходу спитаю, що порадите? А можна якось так по пунктах (для не продвинутих) то який ЖМД мені треба? Дякую!
Цитата swetikccc ()
Звичайний.

Підтримую. Звичайний Жорсткий диск характеризується багатьма пунктами, основні з них:
інтерфейс (зокрема звичайні мають SATA III), швидкість передачі даних (600МБ/с), швидкість обертання (7200), буфер пам'яті (32 МБ або 64 МБ) і т.д.

SSD диски набагато кращі по характеристикам (зокрема швидкість читання/запис даних), але і ціна набагато дорожча. І актуально їх купувати, якщо займатися певними специфічними програмами які вимагають дуже швидкий запис і читанння даних.


Відредаговано: bgd - Пн, 24.10.2016, 20:10
gu2in Дата: Вт, 25.10.2016, 14:15 | Повідомлення № 72
Досвідчений учасник
Повідомлень: 708
Нагороди: 7
Рейтинг: 252
Цитата Bandalak ()
задля збереження ресурсів SSD

Після того, як купив SSD кинувся читати, як його оптимізувати, і мене "добрі люди" направили на статтю 12 мифов об оптимизации SSD, которые никогда не умрут
Є там спірні твердження, але в цілому - відмовився від деяких твіків SSD.
Bandalak Дата: Вт, 25.10.2016, 17:04 | Повідомлення № 73
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
А які твіки все-таки залишили і чому?
swetikccc Дата: Вт, 25.10.2016, 18:04 | Повідомлення № 74
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата gu2in ()
Після того, як купив SSD кинувся читати, як його оптимізувати, і мене "добрі люди" направили на статтю 12 мифов об оптимизации SSD, которые никогда не умрутЄ там спірні твердження, але в цілому - відмовився від деяких твіків SSD.
А я більше довіряю, аналізу виходу з ладу свого планшету, ніж добрим людям.
Тому кеш браузера на РАМ і все.
Bandalak Дата: Вт, 25.10.2016, 18:36 | Повідомлення № 75
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
А як перенести кеш браузера на RAM на Вікнах ПК?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Встановлення Windows 7 по мережі
Сторінка 5 з 6«123456»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.