Вт, 19.09.2017, 18:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 8 з 20«126789101920»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.12.2009, 13:18 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
В дані темі обговорюємо всі нюанси по проблемах створенні та адмініструванні Wi Fi мережі.
volodschool2 Дата: Чт, 01.12.2011, 12:33 | Повідомлення № 106
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Quote (Bandalak)
Не можу докінця розібратися в призначенні перемикачів та кнопочок на цьому екрані.

У Вас налагоджено все правильно - кого нема в списку, той не зможе підключитись до TL-WA5210G
Bandalak Дата: Ср, 07.12.2011, 10:43 | Повідомлення № 107
Лідер форуму
Повідомлень: 5376
Нагороди: 37
Рейтинг: 247

Як по цих даних узнати скільки трафіку в Мб споживає кожен клієнт за певний період?
Тут дані у пакетах, а розмір пакету ніде не сказано!
Прикріплення: 2962387.jpg(50Kb)
volodschool2 Дата: Ср, 07.12.2011, 11:01 | Повідомлення № 108
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Подивіться MTU модема, максимальний розмір пакета імовірніше всього ~1500 байт. І що це Вам дасть? Без розумного маршрутизатора нереально обліковувати трафік і тим більше його контролювати. Мікротік Вам в руки.
Bandalak Дата: Ср, 07.12.2011, 12:51 | Повідомлення № 109
Лідер форуму
Повідомлень: 5376
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Де можна подивитися MTU модема?
Це мені потрібне не дня обліковування, а щоб бачити хто пожирає денний трафік.
У нас безліміт тільки від 00-00 до 12-00. В інші пів-доби 60 Гб. на місяць.
Судячи з Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 1723928 18978588
Packets: 13336 17847
Якщо поділити, то виходить 1 вхідний пакет - 128 байт, а 1 надісланий - 1 кБайт.
Таке може бути? Хоча ніби ця величина кожного разу різна. Не можу зрозуміти.

А мікротік можливо куплю пізніше, все одно поки-що немає зовнішнього каналу, до якого можна було би підкючити більше 5 клієнтів. А 5 і так проконтролюю! До мікротіка ще мабуть антену потрібно окремо купувати, то вже буде більше 1000 грн. разом.

Цитата (volodschool2 )
потужність передавача в RB751U-2HnD Mikrotik 1000 мВт проти 500 мВт в TL-WA5210G. Тільки не забувайте, що в Україні не дозволяється без ліцензії використовувати за межами приміщення вайфай-апаратуру потужністю більше 100 мВт. Навіть той же TL-WA5210G не можна використовувати поза приміщенням!

Встановив потужність 1/4, галочку "High Power" зняв, думаю більше 100 мВт у цьому режимі не буде. А для моїх потреб такої потужності цілком достатньо. Всі точки в зоні оптичної видимості відносно бази, відстань до найдальшої - 3 км. При цьому 27 дб, 90%.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 07.12.2011, 15:24 | Повідомлення № 110
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Тільки не забувайте, що в Україні не дозволяється без ліцензії використовувати за межами приміщення вайфай-апаратуру потужністю більше 100 мВт.

Ну да, тільки потужність мікротівських карточок становить 150 МВт, при потребі можна зменшити. Так що частотникам сказати, що у Вас мікротік виключно для домашнього користування (клієнтський). А в TL-WA5210G потужність 350 МВт.
volodschool2 Дата: Ср, 07.12.2011, 18:19 | Повідомлення № 111
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Quote (Bandalak)
Де можна подивитися MTU модема?

Значення MTU в різних провайдерів може бути різним, наприклад Укртелеком встановив це значення 1492 байт. Порийтесь в настройках модема, там це значення при потребі можна змінювати. Можна встановити таке значення, при якому про інтернет можна буде забути ;) . Так що краще нічого не зачіпайте, поки працює. А щодо контролю інтернет-трафіку, то важко щось корисне витягнути із статистики тп-лінка, адже він обмінюється пакетами з базою і тоді, коли клієнт не користується інтернетом. Ну і після перезагрузки ця статистика втрачається.
Можна спробувати настроїти роздачу інтернету через проксі, там можна буде щось контролювати. Але в цьому випадку комп’ютер з проксі має бути увесь час увімкнений.

Додано (07.12.2011, 16:19)
---------------------------------------------
Mikrotik не обов’язково купляти, можна зібрати із старенького ПК (мінімальні вимоги Pentium I, 32Mb ОЗУ, 100 Мб ЖМД, дві мережеві карти) , встановити на нього RouterOS і будете мати повноцінний маршрутизатор з усіма наворотами. Монітор і клавіатура потрібні на час налагодження, подальше адміністрування здійснюють по мережі за допомогою утиліти winbox


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 07.12.2011, 18:22
Bandalak Дата: Ср, 07.12.2011, 18:40 | Повідомлення № 112
Лідер форуму
Повідомлень: 5376
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
volodschool2, для чого дві мережеві карти? Модем ж у мене 3G USB.
Тоді з такого компа-роутера знову відправляти на TL-WA5210G для трансляції Вай-Фай?
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 07.12.2011, 20:28 | Повідомлення № 113
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Bandalak)
Тоді з такого компа-роутера знову відправляти на TL-WA5210G для трансляції Вай-Фай?

Ні, на материнську плату в слот PCI вставляєте безпровідний адаптер, до якого підключаєте антену (секторну або всенаправлену). Він і буде транслювати.
Так вийде трохи дешевше, але воно того не варто. Краще придбати апаратний мікротік з установленою ліцензійною Router OS останньої версії і насолоджуватись. Якість і стабільність роботи саморобки зазвичай гірша.
НІКОЛЯ Дата: Чт, 08.12.2011, 01:48 | Повідомлення № 114
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
НІКОЛЯ,
Quote (Bandalak)
Тут дані у пакетах, а розмір пакету ніде не сказано!

Руцями розмір пкета ставим

Fragmentation Threshold - The maximum packet size used for fragmentation.
Фрагментація Threshold - максимальний розмір пакета для фрагментації.
yuravm Дата: Пн, 12.12.2011, 19:00 | Повідомлення № 115
Новий користувач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
У меня такой вопрос может что то подскажете , хочу взять трафик у провайдера дунуть его с помощью 2,4ГГц сеточная параболическая 24дБи антенна TL-ANT2424B на растояние где то порядка 20 км , потом вот думаю как мне его там поймать ставить антену на приём или просто ставить круговую или такую 2,4ГГц Внешняя всенаправленная 15дБи антенна TL-ANT2415D выделять 1 канал на приём а по остальны м вести трансляцию через вай фай или как то по другому это сделать если можно подскажите советом , можно и на электронку matysevich@email.ua и ещо контролировать людей можно просто по мак адресу

Додано (12.12.2011, 17:00)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
Mikrotik 411

Quote (Ковальчук_Олександр)
Mikrotik 411

Ковальчук_Олександр,
если можно небольшой совет какую антену ты используешь и ещо Mikrotik 411 полное название какое этого девайся и этого тоже 433 АН и такой вопрос первый девайс с какой антеной может ли на 25 км подать трафик или нет
НІКОЛЯ Дата: Вт, 13.12.2011, 01:02 | Повідомлення № 116
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (yuravm)
У меня такой вопрос может что то подскажете , хочу взять трафик у провайдера дунуть его с помощью 2,4ГГц сеточная параболическая 24дБи антенна TL-ANT2424B на растояние где то порядка 20 км , потом вот думаю как мне его там поймать ставить антену на приём или просто ставить круговую или такую 2,4ГГц Внешняя всенаправленная 15дБи антенна TL-ANT2415D выделять 1 канал на приём а по остальны м вести трансляцию через вай фай или как то по другому это сделать если можно подскажите советом , можно и на электронку matysevich@email.ua и ещо контролировать людей можно просто по мак адресу

http://www.technotrade.com.ua/Product....-hp.php
Ось чим подати ;) Реально використовую а як клієнську на прийом таку саму 50 км валить як у дим ;) Контроль кращий як в мікротіках.
Це реально розкидаю так інет на 2 села 29 і 35 км як клієнтські ТР-Лінк 5210G
Ось початкова схема хоча і відносна ;) Яку на початку розвитку проекту демонстрували спонсорам B)
yuravm Дата: Чт, 15.12.2011, 15:01 | Повідомлення № 117
Новий користувач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (НІКОЛЯ)
ТР-Лінк 5210G

Quote (НІКОЛЯ)
Це реально розкидаю так інет на 2 села 29 і 35 км як клієнтські ТР-Лінк 5210G

Quote (НІКОЛЯ)
Це реально розкидаю так інет на 2 села 29 і 35 км як клієнтські ТР-Лінк 5210G


MikroTik RouterBOARD RB411 как он соединяеться с Ubiquiti AirGrid M5 27dBi HP тоесть какие разёмы есть на микротике
volodschool2 Дата: Чт, 15.12.2011, 15:10 | Повідомлення № 118
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Quote (yuravm)
какие разёмы есть на микротике

http://asp24.ru/besprov....hn-mpci
Спробуйте "Покрутити в 3D", там все дуже гарно видно, ну почитати можна - Разъем MMCX
yuravm Дата: Чт, 15.12.2011, 21:31 | Повідомлення № 119
Новий користувач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
ещо один вопрос если можно НІКОЛЯ я просто не видел в глаза это оборудование и не представляю себе как всё делаеться , например я беру оптику канал беру медиа конвертор как мне его подсоединить к Mikrotik RouterBoard RB411 а потом уже к антене Ubiquiti AirGrid M5 27dBi HP

Додано (15.12.2011, 19:31)
---------------------------------------------
volodschool2,
а зачем на плате 2 разЪёма MMCX

volodschool2 Дата: Чт, 15.12.2011, 21:57 | Повідомлення № 120
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Можете підключити 2 антени.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Сторінка 8 з 20«126789101920»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.