Нд, 19.11.2017, 12:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 16 з 20«1214151617181920»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.12.2009, 12:18 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
В дані темі обговорюємо всі нюанси по проблемах створенні та адмініструванні Wi Fi мережі.
Bandalak Дата: Нд, 17.02.2013, 11:57 | Повідомлення № 226
Лідер форуму
Повідомлень: 5526
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
У перешитому ТП-ЛІНКУ після РЕСЕТА кнопкою встановлюється ГОРИЗОНТАЛЬНА поляризація антени!!!
volodschool2 Дата: Ср, 20.03.2013, 14:54 | Повідомлення № 227
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата (Bandalak)
після РЕСЕТА кнопкою встановлюється ГОРИЗОНТАЛЬНА поляризація

В оригінальному NS2 також після ресета встановлюється горизонталка. На цьому ресурсі викладаються останні прошивки, які можна заливати в перепрошитий ТП-лінк. Якщо влаштує робота з неправильною індикацією світлодіодів, то взагалі можна залити прошивку з офсайту
Цитата ZigFisher з форуму лан23.ру:

*****************************************************************************
Прошивка только для beta-тестеров ! - http://flyrouter.net/downloads/softw...30121.2203.bin
В данной прошивке, по-умолчанию при старте или после резета:
- антенна становится Vertical (антенна Horizontal пока не работает);
- мощность 1 dBm (что-бы ничего не спалить, а то раньше была со старта мощность на полную);
- страна установлена в Compliance Test, никаких вопросов при включении, таким образом железка сразу в работе;
- включен Channel Shifting (основные каналы плюс смещенные на 2MHz, специально для любителей максимализма в выборе);
- ползунок мощности соответствует передаваемому iwconfig параметру TxPower
*****************************************************************************

Додано (20.03.2013, 13:54)
---------------------------------------------

Цитата (Igor4yk)
2-этажный дом...1-этаж-120м..2-этаж-100м...4-телевизора..3-компьютера..1-ноутбука...как сделать Wi-Fi сеть ..какое надо оборудование и схема подключения...если не затруднит то опишите детально...я пока не совсем хорошо в этом вопросе разбираюсь. Допоможіть розібратись.. .буду дуже вдячний.... продавці в наших магазинах на мою думку ще більші барани ніж я....
Можна спробувати в центрі поставити UniFi Long Range Ubiquiti Networks , або парочку TL-WA5210G TP-Link , перешитих в Nanostation2.


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 17.02.2013, 22:53
novichok Дата: Вт, 02.04.2013, 12:46 | Повідомлення № 228
Прописаний назавжди
Повідомлень: 372
Нагороди: 7
Рейтинг: 116
прошу допомоги! Є районний відділ освіти зі швидкісним інетом і ми за 30 км від них. Чи можна налагодити wi-fi і яке обладнання потрібно? Дякую
Jokerz Дата: Вт, 02.04.2013, 14:27 | Повідомлення № 229
Хостер
Повідомлень: 1198
Нагороди: 4
Рейтинг: 102
для такой дистанции нужно оборудование которое работает на частотах которые регистрируются. Вообщем что бы работать придется либо частоту покупать либо работать в темную <_<
на 30 километрах наверно WiMax нужен а не WiFi . 30 км это видимость прямая или есть деревья и прочая фигня? В бинокль допустим с точки А точку Б видно ?
volodschool2 Дата: Вт, 02.04.2013, 21:18 | Повідомлення № 230
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата (novichok)
ми за 30 км від них
Такий міст, в принципі, можна побудувати. Але, як правильно каже Jokerz, доведеться реєструвати частоту (~1000 грн/рік). Хоча, якщо використовувати 2.4 Ггц і не з комерційною метою, то проблем з частотами не повинно бути. Головне забезпечити пряму видимість (дуже високі мачти, а це також $) ну і за саму апаратуру доведеться викласти близько $1000. Приклад  ТУТ, або ТУТ. Та ще й ніхто не дасть гарантії, що все це буде надійно працювати за будь-якої погоди. Воно Вам треба?


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 02.04.2013, 21:27
novichok Дата: Вт, 02.04.2013, 21:53 | Повідомлення № 231
Прописаний назавжди
Повідомлень: 372
Нагороди: 7
Рейтинг: 116
Цитата (volodschool2)
Та ще й ніхто не дасть гарантії, що все це буде надійно працювати за будь-якої погоди. Воно Вам треба?
Да, хлопці, мабуть і далі будемо гратись з Інтертелекомом....Дякую за відповіді.
Bandalak Дата: Ср, 03.04.2013, 09:39 | Повідомлення № 232
Лідер форуму
Повідомлень: 5526
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Теоретично таке зробити можна, але все впирається в рельєф місцевості, від нього залежить кошторис проекту.
Запустіть програму Google Earth, відмітьте точки та сполучіть їх лінійкою. Далі у властивостях увімкніть перегляд рель'єфу. Висота крайніх точок повинна бути така, щоб посередені не було вищої точки із запасом 10-20 метрів на дерева. Якщо мачти потрібні до 15 метрів кожна, або є вже готові високі башти - то ще можна братися за це, а при більшій висоті звичайну трубу підняти неможливо, потрібно майструвати щось надто дороге!
На такій відстані будь-яке обладнання не потягне. Спробувати можна це:
RocketDish 5G-34 Ubiquiti Networks - 2 шт. 2Х3317 грн.
Rocket M5 Ubiquiti Networks - 2 шт. 2Х901 грн.
Разом - 8928 грн. + кабель, труби, розтяжки і т.д. і т.п., в кращому випадку у 10000 грн. поміститеся.
або
AP-35 Antenna UA - 2 шт. 2Х1147 грн.
Rocket M2 Ubiquiti Networks - 2 шт. 2Х901 грн.
Разом - 4096 грн. + кабель, труби, розтяжки і т.д. і т.п., в кращому випадку у 5000 грн. поміститеся.

Якщо добре постаратися, то такий міст відмінно працюватиме. Але все ж таки залишається риторичне питання, хто за це все платитиме?
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 25.05.2013, 19:18 | Повідомлення № 233
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Хочемо поміняти обладнання для роздачі Інтернету. Мікротіки набридли, останнім часом нестабільно працюють.
Що порадите? Цікавлять як роутерборди так і антени, щоб створити якісну і потужну базову станцію або дві на 60 клієнтів.
НІКОЛЯ Дата: Пн, 27.05.2013, 21:03 | Повідомлення № 234
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Цитата (Ковальчук_Олександр)
Хочемо поміняти обладнання для роздачі Інтернету. Мікротіки набридли, останнім часом нестабільно працюють. Що порадите? Цікавлять як роутерборди так і антени, щоб створити якісну і потужну базову станцію або дві на 60 клієнтів.

http://www.technotrade.com.ua/Product....-hp.php
Як варіант замовив собі на пробу отаку цяцьку завтра повинні прислати заціним!  ;)

http://lanmarket.ua/deliberant/deliberant-apc-5m-90-2040/

Або як варіант з ліцензією http://lanmarket.ua/komplekt/komplekt-10-1347/   - - Следуещим преимуществом является AirMax QOS. Если в Вашей сети есть клиент с низким уровнем сигнала, он может тормозить всю систему. Этот слабый клиент нуждается в большем количестве времени для передачи того же объема данных, в сравнении с клиентом у которого хороший сигнал. Эта проблема решена с помощью реализации двойной системы TDMA, которая позволяет устанавливать этим слабым клиентам более низкий приоритет.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 29.05.2013, 16:03 | Повідомлення № 235
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Є бажання замовити ось таку карточку http://lanmarket.ua/mikrotik/mikrotik-r2shpn-1753/ на 1600 міліВат.
Боюсь вона буде мішати роботі конкурентів. Занадто потужна. Але ж в мікротіку здається є можливість програмно управляти потужністю датчика, щоб ставити не на всю потужність.
В нас в багатьох віддалених клієнтів слабі сигнали, от і думаємо, що попіднімаємо сигнали, тим самим покращим роботу бази вцілому.
Які думки з цього приводу?
volodschool2 Дата: Ср, 29.05.2013, 17:58 | Повідомлення № 236
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата (Ковальчук_Олександр)
Боюсь вона буде мішати роботі конкурентів. Занадто потужна.
Та вона сама себе буде глушити! Я поставив RouterBoard Metal 2SHPn, там також 1.6 Вт. Довелось виставити значно меншу потужність для стабільної роботи. Звичайно, це добре, що карта потужна, але ж і клієнти мають "дотягуватись" до неї. Якщо в клієнтів 5210G, перешийте їх в NS2, робота стане набагато стабільнішою. Припускаю, що проблема не в мікротіку на базі, проблема в клієнтських приймачах.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 29.05.2013, 20:27 | Повідомлення № 237
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Потужність ми будемо зменшувати.
А перешити ТП-лінки це однозначно ідея хороша. У відпуску планую це зробити. Погано тільки, що ця можливість платна.
volodschool2 Дата: Ср, 29.05.2013, 21:28 | Повідомлення № 238
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата (Ковальчук_Олександр)
Погано тільки, що ця можливість платна.
Повірте, воно того варте. Уже більше двох місяців мережа працює стабільно, пінг з найвіддаленішою точкою:



В цей час клієнт скачує на швидкості близько 2 Мбіт/с. На рідній прошивці пінг був би до 1000 мс.


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 29.05.2013, 21:35
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 17.06.2013, 00:25 | Повідомлення № 239
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Придбав 50 активацій маків 5210g.
На вкладці Advanced потрібно якісь налаштування задавати? Зокрема чи ставити галочку Noise Immunity?
Bandalak Дата: Пн, 17.06.2013, 08:45 | Повідомлення № 240
Лідер форуму
Повідомлень: 5526
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата (Ковальчук_Олександр)
Придбав 50 активацій маків 5210g. На вкладці Advanced потрібно якісь налаштування задавати? Зокрема чи ставити галочку Noise Immunity?


Читав в авторитетних виданнях, що потрібно налаштовувати так:
Прикріплення: Downloads.zip(3Kb)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Сторінка 16 з 20«1214151617181920»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.