Нд, 19.11.2017, 16:01
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 15 з 20«1213141516171920»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.12.2009, 12:18 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
В дані темі обговорюємо всі нюанси по проблемах створенні та адмініструванні Wi Fi мережі.
volodschool2 Дата: Нд, 27.01.2013, 23:21 | Повідомлення № 211
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Я міряв швидкість між базовим та клієнтським тплінками, прошитими в NS2. Важко сказати, чому у Вас швидкість менша, можливо клієнт в цей час дуже інтенсивно качав? Покажіть закладки Wireless та NETWORK, може там у Вас якісь хитрі настройки.
Моя закладка NETWORK, в усіх клієнтів однакові настройки, окрім DHCP Fallback IP, точки отримують ІР-адресу з DHCP-сервера на мікротіку, клієнтські компи знаходяться кожен в своїй підмережі і не можуть бачити один одного.
P.S. Навчіть мене вставляти малюнки в пости форуму так, як це робите Ви.


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 27.01.2013, 23:31
Bandalak Дата: Нд, 27.01.2013, 23:31 | Повідомлення № 212
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260


Bandalak Дата: Нд, 27.01.2013, 23:35 | Повідомлення № 213
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
P.S. Навчіть мене вставляти малюнки в пости форуму так, як це робите Ви.

Елементарно:
volodschool2 Дата: Нд, 27.01.2013, 23:40 | Повідомлення № 214
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Поки я виправляв і доповнював попереднє повідомлення, з’явились нові картинки! Спробуйте погратись з каналом та і Output Power можна (треба) зменшити. Зменшуйте до тих пір, поки не відключиться "найгірший" клієнт і потім дещо збільшите. Я шифрування не використовую, фільтрую по МАС адресах та ще й в мікротіку використовується прив’язка МАС-ІР. Шифрування дещо знижує швидкість, а особливо таке складне, як у Вас.
Quote (Bandalak)
Це що за настройка?

Це та ІР-адреса, яку буде мати точка по віфі, якщо не отримає її (адресу) від бази.
Quote (volodschool2)
Елементарно:

Дивно, але раніше це і в мене працювало, останнім часом не хоче. Видать, проблеми з оперою, буду міняти браузер.


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 27.01.2013, 23:43
Bandalak Дата: Нд, 27.01.2013, 23:44 | Повідомлення № 215
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
[l][/l]
Quote (volodschool2)
Output Power можна (треба) зменшити.

На Вашій картинці скільки дб?

Quote (volodschool2)
Шифрування дещо знижує швидкість, а особливо таке складне, як у Вас.

А яке шифрування не складне? Чи варто просто включити мак фільтр без шифрування?
volodschool2 Дата: Нд, 27.01.2013, 23:55 | Повідомлення № 216
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Quote (Bandalak)
На Вашій картинці скільки дб?

На базі 20, в клієнта 18.
Quote (Bandalak)
А яке шифрування не складне?

WPA або WEP, але і ламається простіше :)
Quote (Bandalak)
Чи варто просто включити мак фільтр без шифрування?

Можна і так, але підключитися до бази і отримати інтернет можна буде досить легко, склонувавши на ноутбуку МАС будь-якої клієнтської точки.
Вимкніть Auto IP Aliasing


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 27.01.2013, 23:59
Bandalak Дата: Пн, 28.01.2013, 00:00 | Повідомлення № 217
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Без шифрування стало зовсім чуть-чуть краще!

Зменшення потужності на швидкість ніяк не вплинуло! (Зменшив від 25 дб до 20 дб, ще менше не пробував)
Bandalak Дата: Пн, 28.01.2013, 00:02 | Повідомлення № 218
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Вимкніть Auto IP Aliasing

А це що таке? Я його не вмикав, воно було по замовчуванню!

Quote (volodschool2)
отримати інтернет можна буде досить легко, склонувавши на ноутбуку МАС будь-якої клієнтської точки

Дозволений Мак ще потрібно якось узнати!
volodschool2 Дата: Пн, 28.01.2013, 00:04 | Повідомлення № 219
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Quote (Bandalak)
Без шифрування стало зовсім чуть-чуть краще!

Та не заморочуйтесь Ви цим, невже Ви будете давати клієнтам більше, аніж 12 Мбіт/с?
Quote (Bandalak)
Дозволений Мак ще потрібно якось узнати!

"Елементарно просто, Ватсон" , запитайте в гугла! Є багато програмок, які покажуть маки всіх Ваших клієнтів! Наприклад ЦЕ


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 28.01.2013, 00:09
Bandalak Дата: Пн, 28.01.2013, 00:13 | Повідомлення № 220
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Та не заморочуйтесь Ви цим, невже Ви будете давати клієнтам більше, аніж 12 Мбіт/с?

Буду давати усім рівно по 2 Мбіти/сек! Цікаво скільки клієнтів по 2 Мбіти/сек можна підключити до бази на стандарті G ?
Мабуть, якщо прямий лінк вижимає 12М/с, то при одночасній роботі по 2М/с можна роздати 6-м клієнтам. А враховуючи, що всі одночасно качати не будуть - то до 10-ти. правильно розмірковую?

Quote (volodschool2)
Є багато програмок, які покажуть маки всіх Ваших клієнтів!

Зможуть узнати Маки навіть не під'єднашись до даної мережі?
volodschool2 Дата: Пн, 28.01.2013, 00:21 | Повідомлення № 221
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Quote (Bandalak)
А це що таке? Я його не вмикав, воно було по замовчуванню!

Коли встановите мікротік, то побачите багато "лівих" ІР типу 169.254.132.82 , це точка старається назначити адресу мережевим картам, тому краще цю опцію вимкнути.
Quote (Bandalak)
А враховуючи, що всі одночасно качати не будуть - то до 10-ти. правильно розмірковую?

Не зовсім. Тест показав швидкість зв’язку з обним клієнтом, але вона така ж і з іншими! Як воно буде насправді - перевірите на практиці.
Quote (Bandalak)
Зможуть узнати Маки навіть не під'єднашись до даної мережі?

Так, встановіть програмку на ноут і проскануйте віфі-мережу.


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 28.01.2013, 00:26
Bandalak Дата: Пн, 28.01.2013, 00:26 | Повідомлення № 222
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Вимкніть Auto IP Aliasing

Все-таки, що це дає?
Quote (volodschool2)
Тест показав швидкість зв’язку з обним клієнтом, але вона така ж і з іншими! Як воно буде насправді - перевірите на практиці.

Теоретично база стардарту G видає 54 Мбіти/сек, а на практиці у найкращому випадку у двічі менше. Я так розумію, що ця швидкість ділиться на всіх клієнтів?
volodschool2 Дата: Пн, 28.01.2013, 00:29 | Повідомлення № 223
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Все вірно, але ж у Вас на базі не один тплінк. На запитання про Auto IP Aliasing сумбурно відповів у попередньому пості. Про це писали тут та і на моєму мікротіку це було видно. Зняв галочку і ці адреси зникли.

Відредаговано: volodschool2 - Пн, 28.01.2013, 00:37
Bandalak Дата: Пн, 28.01.2013, 00:36 | Повідомлення № 224
Лідер форуму
Повідомлень: 5528
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Думаю, на стардарті G не варто чіпляти більше 10-12 клієнтів на одну передаючу точку. На стандарті N - чіпляють біля 30 клієнтів.
(Це з розрахунку 2 Мбіти/сек на кожного).

Ще я прийшов до висновку, що якщо у клієнтів перешиті ТП-лінки - немає смислу ставити на базі дорогі НаноСтанції М2, достатньо використати такий самий перешитий ТП-лінк!
volodschool2 Дата: Пн, 28.01.2013, 00:42 | Повідомлення № 225
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Quote (Bandalak)
Думаю, на стардарті G не варто чіпляти більше 10-12 клієнтів на одну передаючу точку

Може і не варто, але практика показує, що одночасно вони не качають. Якщо розраховуєте на велику кількість клієнтів, то заплануйте більш серйознішу базову станцію, адже тплінки, навіть перешиті в NS - для піонерів.
Quote (Bandalak)
достатньо використати такий самий перешитий ТП-лінк

Перешитий тплінк працює краще оригінального NS2. Я переконаний, що його краще використовувати як клієнтське обладнання, а для бази потрібне щось розумніше, як мінімум RB433AH із секторними антенами.


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 28.01.2013, 01:00
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Сторінка 15 з 20«1213141516171920»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.