Вт, 24.10.2017, 01:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 14 з 20«1212131415161920»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.12.2009, 13:18 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
В дані темі обговорюємо всі нюанси по проблемах створенні та адмініструванні Wi Fi мережі.
Bandalak Дата: Пн, 14.01.2013, 23:29 | Повідомлення № 196
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
По першому посиланні, такі ж наноси М2 (М5), але 6 штук на одній трубі.
По другому посиланні - рокети, думав колись брати їх, але дорого виходить.
А хіба є велика різниця між рокетами, та наносами? Хіба що в ефективності зовнішньої антени!
volodschool2 Дата: Вт, 15.01.2013, 00:30 | Повідомлення № 197
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Quote (Bandalak)
А хіба є велика різниця між рокетами, та наносами? Хіба що в ефективності зовнішньої антени!

От Ви і відповіли на своє запитання. А більш точну відповідь можуть дати ті, хто використовував і те і інше, моя зарплата не дозволяє :'( перевірити ефективність цих пристроїв. Та й з тплінками якось спокійніше, в крайньому випадку можна послатись на цей документ, особливо на перший пункт другої сторінки.


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 15.01.2013, 01:03
Bandalak Дата: Вт, 15.01.2013, 23:22 | Повідомлення № 198
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Після перепрошивки МАК залишиться той самий?
volodschool2 Дата: Ср, 16.01.2013, 02:07 | Повідомлення № 199
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
00:15:6D:XX:XX:XX - такий буде новий МАС. Чорні символи - фірмові від Ubiquiti, червоні символи - останні шість символів оригінального мака від тплінка.

Відредаговано: volodschool2 - Ср, 16.01.2013, 02:07
Bandalak Дата: Пт, 18.01.2013, 11:59 | Повідомлення № 200
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Перепрошив першу точку! Все супер!

А чому у прошитій точці потужність виставлена 20 Дб?
Можна збільшити до максимуму, чи не варто?
volodschool2 Дата: Пт, 18.01.2013, 13:06 | Повідомлення № 201
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
20 dB відповідає 100 мВт, це дозволена в Україні потужність для незарєстрованих передавачів на частоті 2.4 MHz. Максимальне значення, яке можна обрати в перепрошитому тплінку, як і в  оригінальному NS2 26dB. Але треба враховувати, що антена в тплінка потужніша. А Вам потрібна максимальна потужність? Я б не рекомендував, чим більша потужність, тим менша швидкість - такий закон. Боріться за пряму видимість, розширюйте зону Френеля. Треба потужність виставляти мінімальну, при якій ще зберігається стабільний лінк. Тоді можна досягти оптимального значення відношення сигнал/шум і досягти максимального значення швидкості роботи мережі.
Спробував на базі увімкнути Airmax, усі перешиті тплінки приконектились, але пінг в цьому режимі став дещо більшим. Повернувся до стандарту.


Відредаговано: Bandalak - Пт, 18.01.2013, 22:20
Bandalak Дата: Пт, 18.01.2013, 22:22 | Повідомлення № 202
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
А ширина каналу 40 Мгц у Наносах2 не підтримується? Тільки в М2?
volodschool2 Дата: Сб, 19.01.2013, 00:37 | Повідомлення № 203
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Точнісінько так, як і в будь-якій апаратурі стандарту G - максимум 54 Мбіт/с, ширина каналу 20 Mhz. Але в реальних умовах досягти 54 не можливо, на моїх тплінках внутрішній speedtest показує таке:


Відредаговано: volodschool2 - Сб, 19.01.2013, 01:59
Bandalak Дата: Сб, 19.01.2013, 12:57 | Повідомлення № 204
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Чи обов'язково збивати настройки по замовчуванню перед прошивкою? Наприклад, у мене один ТП-Лінк піднятий високо на трубі, яку дуже важко знімати, щоб натиснути кнопочку заводських установок. Піднімали трубу 10 хлопців.
НІКОЛЯ Дата: Сб, 19.01.2013, 13:35 | Повідомлення № 205
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Толя, а що програмно скинути невиходить?
volodschool2 Дата: Сб, 19.01.2013, 13:56 | Повідомлення № 206
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Так, скинути на заводські можна через веб. Головне, щоб ІР був 192.168.1.254 і логін/пароль admin/admin.
Bandalak Дата: Нд, 27.01.2013, 03:02 | Повідомлення № 207
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Можна скинути і програмно, не помічав раніше цю можливіть, думав лише кнопкою можна!
Дякую!!!
:p
Quote (volodschool2)
Точнісінько так, як і в будь-якій апаратурі стандарту G - максимум 54 Мбіт/с, ширина каналу 20 Mhz. Але в реальних умовах досягти 54 не можливо, на моїх тплінках внутрішній speedtest показує таке:

Це яка була від стань між точками?

Як не стараюся, а між двома прошитими точками 500 м по прямій видимості, сигнал -55дб, тестова швидкість не піднімається більше 10 мбіт/сек

Test Results
Rx: 8.34 Mbps
Tx: 8.34 Mbps
balamut_13 Дата: Нд, 27.01.2013, 12:21 | Повідомлення № 208
Часто заходить...
Повідомлень: 87
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Quote (Bandalak)
Як не стараюся, а між двома прошитими точками 500 м по прямій видимості, сигнал -55дб, тестова швидкість не піднімається більше 10 мбіт/сек
А яка була швидкість до прошивки?
volodschool2 Дата: Нд, 27.01.2013, 16:02 | Повідомлення № 209
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Bandalak
Quote
Це яка була від стань між точками?
Не пам’ятаю, з якою точкою тоді міряв, ось перевірив з найбільш відділеною, прямою видимістю і не пахне




Відредаговано: volodschool2 - Нд, 27.01.2013, 21:24
Bandalak Дата: Нд, 27.01.2013, 23:54 | Повідомлення № 210
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
volodschool2, це швидкість між двома прошитими ТП-лінками, чи між прошитим ТП-лінком і рідним наносом?

Я коли міряв перший раз, забув виключити обмеження швидкості на стороні клієнта. Міряв між базовим наносом М2 з виключеним АірМакс та прошитим ТП-лінком.
Коли спробував поміряти між двома прошитими ТП-лінками - результат трішки кращий, але гірший чим у Вас!



Чомусь у мене сигнал кращий, а швидкість гірша!
Де підшаманити?
А шифрування на швидкість не впливає?
Прикріплення: 0178344.jpg(120Kb)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Сторінка 14 з 20«1212131415161920»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.