Ср, 18.10.2017, 15:51
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 13 з 20«1211121314151920»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.12.2009, 13:18 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
В дані темі обговорюємо всі нюанси по проблемах створенні та адмініструванні Wi Fi мережі.
volodschool2 Дата: Вт, 01.01.2013, 13:34 | Повідомлення № 181
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
(Bandalak)
Програму скачав, прошивати зібрався пізніше. Що зробити з активацією?

На сайті з’явилася v.0.2, додано механізм реанімації.
У відповідному вікні програми вводиться МАС-адреса точки, натискуємо кнопку Request MAC activation from server і отримуємо md5-код, який можна занести в свою БД кнопкою Store MAC to DB. Пізніше цей код можна буде викликати з бази кнопкою Read MAC from DB. В моїй базі даних програми занесені всі коди активації клієнтських тплінків, програму з БД скину на флешку і можна буде перепрошивати без доступу до інтернету. В програмі була обмежена кількість безкоштовних активацій (100), їх уже використали, хто не встиг - той запізнився. Розробники програми на форумі lan23.ru обіцяли щоденно о шостій ранку викидати один безкоштовний ключ (логін/пароль - demo/demo). Перевірив, на даний час є один ключ активації. Bandalak, якщо надумаєтесь прошивати і не буде ключа, кинете мені через ОП МАС-адресу точки, я Вам надішлю код активації, маю ще певний запас.
(Bandalak)
Ще поясніть, будь-ласка, що конкретно означають ці поля? WIRELESS TRAFFIC SHAPING

Повторюю, для контролю/обмеження трафіку я використовую мікротік. В продуктах Ubiquiti є сенс обмежувати трафік тільки на клієнтських пристороях, на базі це робити не розумно. Якщо все-таки вирішите використовувати Ubiquiti в ролі шейпера (не розумію, чому не придбати хоча б дешевий RB750), то про всі опції можна в неті знайти інструкції, наприклад тут http://tenda.satu.kz/a8691-ubiquiti-airos-rukovodstvo.html 2.6.4 Traffic Shaping.


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 01.01.2013, 13:48
Bandalak Дата: Вт, 01.01.2013, 19:58 | Повідомлення № 182
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Я планую обмежувати на клієнтських точках. Просто не розумів що означають вищезгадані налаштування. Ваше посилання допомогло.
Так розумію, що можна поставити, наприклад, що обмеження швидкості буде діяти після того як клієнт скачав певний трафік. Але чи відновлюватиметься ця опція коли клієнт певний час нічого не споживатиме? Цікаво б було, боб лазання по сторінках було без обмеження, а скачування та перегляд відео - з обмеженням!

З Мікротіком "Не судьба", пробував і програмний на ПК і апаратний 750-ий, ніяк не можу налаштувати NAT. У всіх інструкціях пише що це очевидно, а я напевно повний олень!
На мікротіку інтернет пінгується, а на виході ЛАн його отримати не можу!
volodschool2 Дата: Вт, 01.01.2013, 21:40 | Повідомлення № 183
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
(Bandalak)
На мікротіку інтернет пінгується, а на виході ЛАн його отримати не можу!

Цього не може бути! Якщо 750-й скинути на заводські настройки, то при подачі інтернету на перший інтерфейс (клієнт DHCP) отримаєте його (інтернет) на всіх інших інтерфейсах, при цьому компи, підключені до Lan2-Lan5 отримають ІР з підмережі 192.168.88.0 . Це перевірено на практиці.
(Bandalak)
ніяк не можу налаштувати NAT

Та що там його настроювати? Після такої команди в терміналі інтернет отримають всі, хто буде в адрес-листі List
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no out-interface=Ether1 src-address-list=List


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 01.01.2013, 21:42
Bandalak Дата: Ср, 02.01.2013, 00:35 | Повідомлення № 184
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Зрозумів, потрібно знати спеціальну мову програмування, щоб налаштувати цього звіра!

Думав подати на мікротік два різні інтернети і якщо один вирубиться, щоб клієнти отримували інший. При цьому поділити акуратно всім швидкість. Але мабуть це не так просто. Даремно купив його!
Напевню цю ж задачу можуть виконати деякі маршрутизатори TP-LINK. Буду щось підбирати.
volodschool2 Дата: Ср, 02.01.2013, 00:50 | Повідомлення № 185
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
(Bandalak)
Думав подати на мікротік два різні інтернети і якщо один вирубиться, щоб клієнти отримували інший. При цьому поділити акуратно всім швидкість. Але мабуть це не так просто.

Усе це уміє робити мікротік
(Bandalak)
Напевню цю ж задачу можуть виконати деякі маршрутизатори TP-LINK

Ні, не уміють.
(Bandalak)
Даремно купив його!

Оце Ви даремно так кажете! Маючи мікротік шукати якісь там тплінки? Та мікротік настроюється за 4-5 хвилин, я маю на увазі його мінімальні налаштування для роздачі інтернету. Більш тонкі настройки, різноманітні правила і т.п. можна добавляти при потребі з часом. В неті море інструкцій, відеоуроків. І ніякої там мови програмування учити не треба, якщо Ви маєте на увазі два останні рядки з мого попереднього повідомлення, так це команди в лінукс-терміналі вінбокса, але все це можна виконати і через графічний інтерфейс. Словом, чому я Вас умовляю? Якщо Ви самі не захочете настроювати свій мікротік, то ніхто Вас не переконає.
Bandalak Дата: Ср, 02.01.2013, 01:08 | Повідомлення № 186
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Та хочу налаштувати!
Можливо скачав тупі інструкції. Зараз спробую пошукати щось інше.
volodschool2, а у Вас немає нормальних посилань на налаштування мікротіка?
volodschool2 Дата: Ср, 02.01.2013, 01:14 | Повідомлення № 187
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Я починав звідси: http://aitec.md/support.php?id=4
Bandalak Дата: Ср, 02.01.2013, 12:07 | Повідомлення № 188
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Починаю вчити ази. Не міг раніше зайти на роутер через веб-інтерфейс щоб настроїти НАТ. Виявилося потрібно відразу заходити у папку CFG.

Зараз не можу догадатися про те що тут пишуть - потрібно самому догадатися! (див. внизу)
volodschool2 Дата: Ср, 02.01.2013, 12:44 | Повідомлення № 189
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
(Bandalak)
Виявилося потрібно відразу заходити у папку CFG

Дійсно, в 3-й версії мікротіка, по якій зазвичай показують відеоуроки, достатньо було в браузері написати ІР-адресу і при введенні логіну/паролю потрапляли у веб-інтерфейс. Четверту версію пропустив, а от в 5-й до ІР-адреси треба добавляти /cfg . Коли я купив Rb750, то спочатку також не міг зайти в веб, там із заводу була 5-а версія. Переглядаючи уважно відеоуроки по третій версії, звернув увагу на /cfg.
(Bandalak)
пишуть - потрібно самому догадатися!

Не знаю, про що треба здогадуватись, але подібне правило працює. Якщо настроїти так, як на малюнку, то в користувача протягом 20-ти секунд буде швидкість загрузки 4Мбіт/с і 256 кбіт/с в наступні 20 с за умови, що в чотирьохмегабітний час він викачував більше 2 Мбіт/с. Перевірено, працює саме так. Тобто, сторінки відкриватись будуть досить швидко, 20-ти секунд для загрузки сторінки вистачить. А от коли користувач почне щось качати, то швидкість у нього буде "плавати". Ви цього хочете добитись?


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 02.01.2013, 12:46
Bandalak Дата: Ср, 02.01.2013, 16:45 | Повідомлення № 190
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
З цим правилом розібрався, потрібно щоб контрольована шв. була трошки менша від виділеної, тоді не буде стрибків.

Тепер мене цікавить інше, ци можна отримати на виході дві різні підмережі?
volodschool2 Дата: Ср, 02.01.2013, 18:00 | Повідомлення № 191
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
В мікротіку RB750 кожен інтерфейс може працювати незалежно від інших. В заводських настройках всі, окрім першого, об’єднані по суті в один світч. Тобто, якщо роз’єднати ці (2-5) інтерфейси, то на кожному окремому можна організувати свою підмережу.
Bandalak Дата: Пн, 14.01.2013, 13:02 | Повідомлення № 192
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (volodschool2)
У відповідному вікні програми вводиться МАС-адреса точки, натискуємо кнопку Request MAC activation from server і отримуємо md5-код, який можна занести в свою БД кнопкою Store MAC to DB. Пізніше цей код можна буде викликати з бази кнопкою Read MAC from DB. В моїй базі даних програми занесені всі коди активації клієнтських тплінків, програму з БД скину на флешку і можна буде перепрошивати без доступу до інтернету.

Поки я дозрів прошивати - кодів вже немає.
Цікаво, а скільки такий код коштує?
Мені потрібно буде прошити біля 20 штук.

І ще, прохання,


802.1 IE QOS (WMM) SETTINGS
QoS (WMM) Level: |No QcS J-J

Включіть, будь-ласка, цю опцію і покажіть скрін, що там добавиться, які настройки...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
І ще питання, у стандартних непрошитих ТП-Лінках яка ширина каналу, 20 Мгц?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Перепрошиті клієнтські ТП-лінки зможуть працювати з базою на NanoStation M2 в режимі AirMax?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
О, і чи взагалі є смисл на базі ставити фірменні NanoStation M2, чи використовувати ті ж самі прошиті ТП-лінки (які вже є)?
volodschool2 Дата: Пн, 14.01.2013, 14:06 | Повідомлення № 193
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Quote (Bandalak)
Включіть, будь-ласка, цю опцію і покажіть скрін, що там добавиться, які настройки...

Можна подивитися усі опції в демо http://www.wifi.naf.com.pl/demo/NS2/advanced.php , або http://citymedia.pl/al/demo/NanoStation2/system.htm , щоправда там старенькі версії , а це скрін з TP_Station , тут аналог версії 4.0.2 . Бачу, що Ви все-таки добиваєтесь шейпера на точках доступу. З мікротіком подружитись "не судьба"?

Quote (Bandalak)
І ще питання, у стандартних непрошитих ТП-Лінках яка ширина каналу, 20 Мгц?

Мабуть 20 Мгц, бо така ширина каналу у мене встановлена на базі і тплінки до неї конектяться.
Quote (Bandalak)
Перепрошиті клієнтські ТП-лінки зможуть працювати з базою на NanoStation M2 в режимі AirMax?

Так. У мене в якості бази використовується пристрій М-серії (Bullet M2HP), але аірмакс не включав - є декілька "інородців" у вигляді д-лінків.
Quote (Bandalak)
О, і чи взагалі є смисл на базі ставити фірменні NanoStation M2, чи використовувати ті ж самі прошиті ТП-лінки (які вже є)?

По-перше, NanoStation M2 і NanoStation 2 - це різні насоси. З туполінка можна отримати тільки NanoStation 2. Оригінальний Nanostation 2 підтримує AirMax тільки в режимі клієнта, відповідно і перешитий 5210G з AirMax’ом працює тільки в клієнті. Тобто, аірмакс включаємо на базі, а на клієнтах включаємо пріоритетність аірмакс. Буду пробувати цей режим, коли всіх клієнтів переведу в NS2.
Якщо прошивати - то бажано прошивати всі тплінки, самі розумієте, що віфі не любить зоопарку з девайсів різних виробників.
Quote (Bandalak)
Поки я дозрів прошивати - кодів вже немає. Цікаво, а скільки такий код коштує? Мені потрібно буде прошити біля 20 штук.

http://wa5210g.blogspot.com/ - тут відповідь. Ви довго дозрівали, я ж писав, що треба активувати коди, поки була халява, а прошивати можна буде в будь-який час, активація зберігається в БД програми. Надішліть мені в ОП пару-тройку маків Ваших тплінків, я Вам згенерую коди активацій. Перешиєте і оціните ефект, потім самі визначитесь, чи доцільно платити за прошивку інших. Але знайте, що зворотньої перепрошивки в тплінк поки що немає, на форумі обіцяють зробити, але у мене потреби повертатись до тплінка точно не виникне. Я прошив більшість своїх тплінків, ситуація значно поліпшилась, лінк став набагато стабільнішим навіть там, де були проблеми з цим. Головне це те, що насоси набагато краще працюють в заср зашумленому ефірі.


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 14.01.2013, 17:49
Bandalak Дата: Пн, 14.01.2013, 18:53 | Повідомлення № 194
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
volodschool2, наскільки я зрозумів на базу караще поставити фірменні насоси М-серії, наприклад NanoStation M2 ?

А з мікотіком дещо я вже навчився, але ще далеко не все. Невистачає часу. Колись обов'язково його використаю.
Зараз збираюся різати швидкість самими насосами на клієнській стороні. Фірменні насоси ріжуть так, що мене влаштовує. Думаю, що і перешиті ТуПолінки різатимуть так само!

Дякую Вам!
volodschool2 Дата: Пн, 14.01.2013, 22:51 | Повідомлення № 195
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1361
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Quote (Bandalak)
поставити фірменні насоси М-серії, наприклад NanoStation M2 ?

Може воно і краще, але все-таки NanoStation M2 доцільніше використовувати як клієнтське обладнання. Спробуйте спочатку свої базові тплінки перефарбувати в наноси, при невеликій кількості клієнтів вони справляться з роботою. От коли вони відпрацюють затрачені на них кошти та ще й трохи навару буде, тоді купите щось серйозніше, а нанолінки можна буде продати новим клієнтам. Гляньте сюди чи туди, тут широкий вибір.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.5 Адміністрування Windows » Wi Fi - Мережа, створення в домашніх умовах (Формат обговорення вільний)
Сторінка 13 з 20«1211121314151920»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.