Чт, 19.09.2019, 10:27
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.1 Запитання та відповіді (FAQ) » Електронний підручник з інформатики (Створення та використання)
Електронний підручник з інформатики
INKA Дата: Чт, 31.01.2008, 18:14 | Повідомлення № 1
Новий користувач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Таку тему інноваційного проекту я собі недавно обрала..
Навіть не знаю з чого починати. Порилась в інеті трохи, почитала, але так і не знайшла щось конкретизоване. Радує, що це на 2 роки.. Можливо, хоть зустрічався з цим ділом? Зокрема, мене цікавить в якому саме середовищі сворюються такі підручники? Ну і яким чином..


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:34
Newbie Дата: Пн, 02.02.2009, 12:48 | Повідомлення № 46
Хелпер
Повідомлень: 1414
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
можна уточнити коли дозволено починати хамити? мені теж мабуть ще рано...

Додано (02.02.2009, 12:48)
---------------------------------------------

Quote (CN)
Учебник по информатике. В нем изгагаются основные законы и методы информатики.
Вторая часть приложение .

питання з програмування - в першій частині? а макроси офісні?
Newbie Дата: Пн, 02.02.2009, 14:00 | Повідомлення № 47
Хелпер
Повідомлень: 1414
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (CN)
Не надо путать информатику с програмированием.

:) не буду
а куди ж програмування - може в третю частину підручника? так, щоб кожен міг обрати ту мову, яку вважає за потрібне (тривалий час перевага надається Pascal, зараз бачу тенденцію в сторону Basic, причому візуального)?
до якої межі розграничувати "інформатику", "офіс" і "програмування"? чи не є це одним цілим?


Відредаговано: Newbie - Пн, 02.02.2009, 14:00
Newbie Дата: Пн, 02.02.2009, 19:35 | Повідомлення № 48
Хелпер
Повідомлень: 1414
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
ви знаєте, з одного боку серйозно (ґрунт прощупую),а з іншого - надіюсь, що все-таки певні речі є апріорі зрозумілими.

зараз ситуація з інформатикою мені нагадує ситуацію з викладанням іноземних мов. раніше був підхід "граматика окремо, лексичний матеріал окремо". думаю кожен може згадати ті списки "топіків", які треба було просто зазубрити. а чому там використовувались ті чи інші конструкції - вивчали (якщо вивчали) на виділених уроках, причім раз-два-три на місяць, відокремлено від вивчення нових слів. якщо у вас було інакше - повірте, вам пощастило з вчителем мови.
я не бачила сучасного посібника з іноземної мови, який побудовано за таким принципом. навпаки - робиться мішанина, з певними логічними блоками звісно, але все взаємнопов*язано.

я категорично проти штучного розподілу інформатики (чи англійської мови наприклад) на окремі частини. бо й шкільні предмети - це умовний поділ. куди ділити? навіщо? світ-то один!
тут я зупинюсь, бо відчуваю, що заносить....

ppima Дата: Пн, 02.02.2009, 22:59 | Повідомлення № 49
Тут живе...
Повідомлень: 153
Нагороди: 1
Рейтинг: 11
23-ій рік працюю вчителем в сільській школі. За цей час випустили зі школи орієнтовно 350 учнів. Лише 4 обрали професію програміста (це приблизно 1%), в цьому році правда ще один буде майбутній програміст. І все!!! Ось така статистика. Можливо скажете - який вчитель - такі і учні... Але особисто в мене, вчителя математики (Бейсік, Паскаль, Лого вивчав самотужки) склалося враження, що програмування не потрібно навязувати всім. Цікаво в суспільстві який процент програмістів?

Додано (02.02.2009, 22:59)
---------------------------------------------
Прохання повідомити про своїх програмістів у відсотках до випускників. Думаю це буде цікаво .

dpi Дата: Вт, 03.02.2009, 10:30 | Повідомлення № 50
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (CN)
ИНФОРМАТИКА ЭТО НЕ ПРОГРАМИРОВАНИЕ

Бред.
PanPete Дата: Вт, 03.02.2009, 11:21 | Повідомлення № 51
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (CN)
ИНФОРМАТИКА ЭТО НЕ ПРОГРАМИРОВАНИЕ

Підтримую в редакції "ИНФОРМАТИКА ЭТО НЕ только ПРОГРАМИРОВАНИЕ" з огляду завдань шкільного курсу, а саме - завдаення шкільного курсу інформатики є формування знань, умінь і навиків учнів в використанні інформаційних технологій для використання в вирішенні прикладних завдань. Невже всі прикладні завдання, що вирішуються на ПК, вимагають самостійного створення програмного забезпечення для їх реалізації?


Відредаговано: PanPete - Вт, 03.02.2009, 11:23
Шестопалов Дата: Вт, 03.02.2009, 14:18 | Повідомлення № 52
Видавець посібників
Повідомлень: 1656
Нагороди: 16
Рейтинг: 265
В новій програмі для 9-12 класів, яку МОНУ впроваджує з 2009 року, вивчення програмування розпочинається з 11-го класу в об’ємі:
Проектування й розробка програмного забезпечення
8.1. Засоби візуальної розробки програм - 9 год.
8.2. Основи структурного програмування - 12 год.
8.3. Алгоритми й структури даних - 17 год.
8.4. Основи об’єктно-орієнтованого аналізу і проектування - 8 год.
"Тенденція. однако!"


Відредаговано: Шестопалов - Вт, 03.02.2009, 14:20
Deykun Дата: Вт, 03.02.2009, 23:00 | Повідомлення № 53
Я тут недавно...
Повідомлень: 23
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
CN,
Якщо перед алгоримізацією та програмуванням учні вивчали Excel ..
На мою думку найкраще для цього Visual Basic For Application в поєднанні з Excel
На прикладі якого наглядно можна це все показати та пояснити.


Відредаговано: Deykun - Вт, 03.02.2009, 23:00
traktorist Дата: Нд, 15.02.2009, 20:08 | Повідомлення № 54
Я тут недавно...
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (gromko)
Пишемо разом новий підручник з інформатики - Вікіпідручник з інформатики Кожен має право писати в будь-якому розділі і редагувати будь-яку сторінку Зробіть те, чого ви хотіли від сучасного підручника!

Підтримую.
Ідея тягне на окрему гілку і [color=red]ВЕЛИКИЙ +
salal Дата: Сб, 21.03.2009, 12:07 | Повідомлення № 55
Прописаний назавжди
Повідомлень: 272
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Що таке електронний підручник (ЕП)? Це певним чином електронно-програмовими засобами організована навчально-інформаційна система. І чим краще вона організована, тим є більш ефективною. Якими засобами його створювати, залежить від характеристик компьютерів, на яких вона буде експлуатуватися і від доступних програмних засобів, якими володіє той, хто створю ЕП та експлуатує його. А таких засобів дуже багато. Крім цього автор повинен володіти: глибокими знаннями з того предмету, який є темою ЕП, методикою побудови підручників і вмінням формувати пояснення матеріалу найбільш зрозумілим способом. Останні дві вимого є проблемою дуже багатьох авторів підручників і не тільки електронних.
Є ще одна проблема пов'язана з ЕП. Це - легкість тиражування. В результаті робота автора ЕП, в кращому випадку, винагороджується частково. А отже, професіонали надають перевагу друкованим підручникам.
dpi Дата: Сб, 21.03.2009, 17:34 | Повідомлення № 56
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Когда мои дети делали научные работы на эту тему, я требовал у них, чтобы каждый учебник имел систему проверки знаний, полученных при его изучении. Иначе это полуфабрикат.
salal Дата: Сб, 21.03.2009, 20:30 | Повідомлення № 57
Прописаний назавжди
Повідомлень: 272
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Так. Згоден. Система оперативної перевірки розуміння матеріалу в ЕП досить корисна. До того ж в ній комп'ютер є контролером, що неможливо в друкованих підручниках. Що стосується контрольного тестування з метою оцінювання знань учнів, то її присутність в ЕП, на мій погляд, бажана але необов'язкова. Так як створити таку систему не так просто, як здається на перший погляд. І в той же час такі системи вже існують. Тому контрольне тестування можна виконувати в автономній системі.

Відредаговано: salal - Сб, 21.03.2009, 20:31
PanPete Дата: Сб, 21.03.2009, 21:52 | Повідомлення № 58
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Ніхто не говорить що тестова система має бути потужною. В багатьох випадках для оперативного визначення рівня засвоєння матеріалу достатнім є викоистання примітивних, приклад такого тестера в прикріпленні.
Прикріплення: T_9.rar(2.3 Kb)
NatVovk Дата: Нд, 22.03.2009, 09:55 | Повідомлення № 59
Гол. ред. "Інформатики"
Повідомлень: 168
Нагороди: 0
Рейтинг: 10
Quote (PanPete)
Ніхто не говорить що тестова система має бути потужною. В багатьох випадках для оперативного визначення рівня засвоєння матеріалу достатнім є викоистання примітивних, приклад такого тестера в прикріпленні.

Правильно! Для оперативного контролю навіть бланкова форма контролю має право на життя. Особливо, коли учнів більше ніж комп’ютерів. Постійна перевірка дає систематичність знань. А якщо там різнорівневі завдання, й оголошено рейтинг кожного запитання, то оцінювати можна дуже швидко.
Yura_Shrol Дата: Чт, 23.09.2010, 10:44 | Повідомлення № 60
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 652
Нагороди: 7
Рейтинг: 98
Для виконання практичних робіт здебільшого використовуються паперові інструкційні картки. Але дуже часто виникає необхідність вненсення коректив, що веде за собою передрук карток і, відповідно, матеріальні трати.
Можна використовувати електронні картки (малюнки, електронні книги тощо). Але чи не буде таке використання додатковою перепоною у виконанні завдання.
Хочу почути Ваші думки.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.1 Запитання та відповіді (FAQ) » Електронний підручник з інформатики (Створення та використання)
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.