|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Що хвилює вчителя інформатики
| |
gromko |
Дата: Сб, 18.04.2009, 21:26 | Повідомлення № 1 |
Лінуксоїд
| Переглядаючи форум можна зробити багато висновків: Про що бажають дізнатися: - найболючішою проблемою для вчителя залишаються віруси (є доступ до Інтернету і не завжди актуальні вірусні бази) - Windows "падає". Інший висновок - Linux використовується ще мало. - також вчителів цікавлять тестуючі системи (для полегшення своє праці). - цікавляться створенням сайтів ( а гляди директор забажає шкільного сайту, або й просто можна потім ним похизуватися) - заробітна плата - то святе. - локальна мережа "то ще фрукт" ( з Інтернетом на додачу). - що не кажіть, а програмування не кожному "по зубам". - і який же вчитель на перерві не поговорить про будь-що. - потрібна документація (бо за кабінет не заплатять) і наочність (у ту ж сторону). - відео - це цікаво, тим більше можна грошенят підзаробити. - є бажання працювати у початкових класах (гратися зі "Сходинками"). - конкурс "Учитель року" щорічний, а гляди щось цікаве узнаю, на слідуючий рік мені пригодиться. - поговорили про ЗНО - нічого не вирішуємо, але ж ... - підручник і ще раз підручник (без підручника вчитель - мавпа на мотузці). - і де ж знайти ці конспекти? - що робити як принтер "здох"? - треба, мабуть, ознайомитись з Лінаксом - а гляди почнуть "шманати" неліцензійні програми. - що робити з тими малюками крім "Сходинок"? - ДПА з інформатики та анекдоти на одному рівні. - і потім йдуть питання методики, програми курсу. Про що говорять: Майже все те саме (віруси, тести. язикування, зарплата, "Учитель року") Досить багато розмов про Linux - майже по Марксу "привид Лінакса ходить Україною" Говоримо також про кризу (бо страшно) Програмування - і як його самому вивчити... Досить багато розмов про Скретч - що за звір і з чим його їсти. А далі все потрохи. (подібні теми об'єднувались, автор не претендує на жодні висновки - просто хотілося побачити справжнього українського вчителя інформатики)
Відредаговано: gromko - Сб, 18.04.2009, 21:28 |
|
| |
pasichov |
Дата: Нд, 28.06.2009, 17:35 | Повідомлення № 16 |
Наполегливий учасник
| Хочу поділитися своїми спостереженнями щодо форуму та інтересів форумчан за не дуже довгий, але насичино активний відтинок часу. Постійно намагався "стати до лав" учителів інформатики України. Щось в мене погано виходить, не вписуюсь. Що ж таки хвилює учителя інформатики України? А я ж теж ... - Започаткував тему "Запрошую до співпраці" з пропозицією попрацювати над створенням однієї з компонент україномовного інформаційно-освітнього середовища, яке створюється (і створюється активно) багатьма вчителями різних предметів з різних регіонів України (http://disted.edu.vn.ua, http://test.edu.vn.ua ). А тут більш за 2000 зареєстрованих учителів інформатики - за означенням сама креативна і "близька до теми" частна вчительства, якій не треба пояснювати, що таке WEB-2! Млява дискусія (в основному обговорювалось питання "а що я з цього матиму")...тема "вмерла". НІХТО З ФОРУМЧАН ДО ПРОЕКТУ НЕ ПРИЄДНАВСЯ. Висновок. Або проект поганий, або СТВОРЕННЯ УКРАЇНОМОВНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ІНТЕРНЕТ-ПРОСТОРІ НЕ ЦІКАВИТЬ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ Знайшов чудову тему "Учительська олімпіада". Вразило, що тема мертва з квітня 2008 р. Запропонував провести МЕТОДИЧНО-ТРЕНУВАЛЬНУ олімпіаду ДЛЯ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНИ разом з дистанційним курсом. "Запустили" олімпіаду http://www.olymp.vinnica.ua/index_ua.php?lng=ua&cid=815 створили та виклали 10 тем дистанційного курсу для учителів... В олімпіаді зареєстровано кілька десятків учителів, в дистанційному курсі - одиниці...Тема знов мертва... Висновок: АБО ДУЖЕ ПОГАНИЙ КУРС І ЗОВСІМ НЕДОРЕЧНА ОЛІМПІАДА (для широкого учительського загалу проблема підготовки учнів до олімпіад - не проблема, всі роблять це майстерно, можливо краще, ніж автори курсу), або ЦЕ НЕ ЦІКАВИТЬ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ. Дуже активно працює тема з проблем ЗНО. ЦЕ ЦІКАВИТЬ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ, не дивлячись на те, що ЗНО з інформатики немає, а напрямок розвитку ЗНО "напряму" від форумчан не залежть... Але поговорили...Активно дискутувало людей не більше 6-7. З попередньої виділилась тема про "мови" в Україні з помітним політичним присмаком. Ті ж самі 6-7 людей виголошують діаметрально протилежні думки- розподіл позицій по Дніпру, а "центр" пропонує компроміси... Але ЦИМ ПИТАННЯМ УЧАСНИКИ ФОРУМУ ПЕРЕЙМАЮЬСЯ не на жарт. В "топові" теми ніяк не можу написати... То в мене ліцензіїї на програмку, що активно обговорюється, немає, (і де їх , ті ліцензії, усі беруть?), то купити, те, що обговорюється не можу-не заробив, а завжди пишався, що "назаробляв" надбавок до зарплати, в школах небачених... (а на "лівий-правий" заробіток часу не вистачає, неправильно живу) Ось така соціологія з самоаналізом. Піду вдосконалювати світогляд. (мені вже радили на форумі...)
Відредаговано: pasichov - Нд, 28.06.2009, 18:43 |
|
| |
filnick |
Дата: Нд, 28.06.2009, 21:37 | Повідомлення № 17 |
Мудрий вчитель
| Шановний, pasichov, не варто впадати у відчай. Саме так на одній з гілок говорили Ви мені. З моєї точки зору, на даний момент (середина літа) значна більшість учасників форуму мають зароблену ВІДПУСТКУ. І саме з цієї причини вирішують найрізноманітніші свої питання: хто оздоровлюється, хто підробляє, хто влаштовує дітей, хто відпочиває тощо. Тому активність почне зростати десь з середини серпня. По крайній мірі така ж ситуація спостерігалася минулого літа.
|
|
| |
pasichov |
Дата: Пн, 29.06.2009, 00:55 | Повідомлення № 18 |
Наполегливий учасник
| Quote (filnick) Шановний, pasichov, не варто впадати у відчай Я в відчай не впадаю. Але й анекдот про оптиміста в якісь гілці вже теж розповідав...
|
|
| |
dpi |
Дата: Вт, 30.06.2009, 10:17 | Повідомлення № 19 |
Досвідчений вчитель
| Quote (pasichov) Або проект поганий, або СТВОРЕННЯ УКРАЇНОМОВНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ІНТЕРНЕТ-ПРОСТОРІ НЕ ЦІКАВИТЬ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ Трудоемкая и дорогостоящая идея. Quote (pasichov) АБО ДУЖЕ ПОГАНИЙ КУРС І ЗОВСІМ НЕДОРЕЧНА ОЛІМПІАДА Задачи сдал пару недель назад, не совсем понравились, дистанционный курс просмотрел бегло, не хотел разочароваться. Обещаю к нему вернуться. Quote (pasichov) напрямок розвитку ЗНО А вот поболтать мы любим. Quote (pasichov) Піду вдосконалювати світогляд. Только не расстраивайесь, большинство не всегда право
|
|
| |
alex |
Дата: Вт, 30.06.2009, 15:44 | Повідомлення № 20 |
Активний учасник
| Quote (dpi) не совсем понравились, дистанционный курс просмотрел бегло, не хотел разочароваться. Був би дуже вдячний за конкретику як по відношенню до задач так і по дистанційному курсу. Думаю що Пасіхов не відмовиться, якщо ви запропонуєте свою задачу і розмістите поясненя її розвязку в дистанційному курсі.
|
|
| |
dpi |
Дата: Вт, 30.06.2009, 16:27 | Повідомлення № 21 |
Досвідчений вчитель
| Я не против. Куда отправить?
|
|
| |
alex |
Дата: Вт, 30.06.2009, 18:08 | Повідомлення № 22 |
Активний учасник
| Звяжіться з Пасіховим, відправивши ОП і повідомивши, що у Вас є таке бажання. Думаю він буде тільки Вам вдячний і я також.
|
|
| |
Вчитель |
Дата: Ср, 03.02.2010, 19:45 | Повідомлення № 23 |
Прописаний назавжди
| Да, и я, наверное, вместе с Юрием, не вписываюсь... Как не напишу чего-нибудь - так и после меня в теме никого. Наверное, судьба моя такая - быть последним... Придется учебники писать - ото горе всем будет!
|
|
| |
ЛЕВ-КОРОЛЬ |
Дата: Пн, 24.05.2010, 17:22 | Повідомлення № 24 |
Експерт по тестах
| Quote (Вчитель) Как не напишу чего-нибудь - так и после меня в теме никого. виправляємо ситуацію Доповнюючи повідомлення №1 своєю відповіддю скажу, що ... для мене було б цікава СПІЛЬНА з учасниками форуму робота по створення практичних робіт з найпопулярніших тем шкільної інформатики. На http://eduwiki.uran.net.ua створюють план-конспекти для вчителів, але самих завдань для ПР там не пишуть. От і хотілося б, щоб був ресурс, де можна було обговорювати та створювати нові, багаторівнені, і найбільш ефективні практичні роботи.
|
|
| |
volky |
Дата: Пн, 29.11.2010, 11:14 | Повідомлення № 25 |
Новий користувач
| Згоден, що заробітна плата - то святе, але я особисто більше звертаюсь до розділу фотовідеомонтажу, а школа останнім часом для мене більше хоббі ніж спосіб заробітку. Додано (29.11.2010, 11:14) --------------------------------------------- щось давненько тут не відписували...
|
|
| |
volevikt |
Дата: Пн, 29.11.2010, 22:06 | Повідомлення № 26 |
Перспективна вчителька
| На даний час хвилює відсутність гарної літератури по Inkscape. Маю книгу в електронному варіанті Ю. П. Немчанинова "Обработка и редактирование векторной графики в Inkscape" (Москва, 2008). Окрім того, знайшла декілька цікавих уроків в неті: посилання 1 посилання 2 посилання 3 посилання 4 Це поки що все, що мене зацікавило. Можливо, хтось поділиться посиланнями на цікаві уроки по Inkscape. Чи окрім мене в ньому ніхто не працює?
Відредаговано: volevikt - Пн, 29.11.2010, 23:12 |
|
| |
swetikccc |
Дата: Пн, 29.11.2010, 23:23 | Повідомлення № 27 |
Ветеран спілкування
| http://wiki.linuxformat.ru/index.php/LXF84:Inkscape
|
|
| |
GarryPotter |
Дата: Пт, 03.12.2010, 18:57 | Повідомлення № 28 |
Прописаний назавжди
| Можна тільки позаздрити енергії volevikt - вона, окрім програмного матеріалу встигає вивчати Gimp та Inkscape!
|
|
| |
svbor |
Дата: Пт, 03.12.2010, 19:21 | Повідомлення № 29 |
Прописаний назавжди
| Мене хвилює інформаційно-технологічний профіль. Годин багато. Програма "чудова". Обіцяних книг не видно. А я дуже переймалась на початку навчального року, що не зможуть учні купити для кожного курсу книгу... Справді не можуть. Бо НЕМА!
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Вт, 19.04.2011, 12:42 | Повідомлення № 30 |
Ветеран спілкування
| Quote (volevikt) Можливо, хтось поділиться посиланнями на цікаві уроки по Inkscape. Не знаю, наскільки цікаві, зате свої http://teachlab.ucoz.ua/publ/8 Прошу відреагувати коментарями на сторінках з уроками.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |