Сб, 23.06.2018, 18:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Факультатив з Delphi 7
SLKuty Дата: Нд, 21.10.2007, 19:12 | Повідомлення № 1
Монтажер
Повідомлень: 820
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ktara Дата: Нд, 29.09.2013, 15:54 | Повідомлення № 121
Перспективна вчителька
Повідомлень: 4014
Нагороди: 37
Рейтинг: 328
ну не знаю, у меня Лазарус долго компилирует, Делфи намного быстрее
volodschool2 Дата: Нд, 29.09.2013, 17:22 | Повідомлення № 122
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1478
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата (Ktara)
Лазарус долго компилирует

У мене в одному класі ліцензійна Borland Developer Studio 2006, тому з цим проблем немає. А от в класі з "китайцями" на Ubuntu використовую Lazarus, компілює досить швидко.
Ktara Дата: Нд, 29.09.2013, 18:09 | Повідомлення № 123
Перспективна вчителька
Повідомлень: 4014
Нагороди: 37
Рейтинг: 328
а под окнами - долго :(
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 29.09.2013, 19:33 | Повідомлення № 124
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3661
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
В дома на i7 очень быстро, в школе на убогих Celeron немного долго, точнее секунд 15.
PTetyana Дата: Ср, 13.11.2013, 11:14 | Повідомлення № 125
Прописаний назавжди
Повідомлень: 303
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Колеги допоможіть з проектом. Пишемо з учнем на делфі щось подібне до "календаря природи". Таблиця з інформацією повинна містити текст і малюнки. Використали обєкт stringgrid, текст зробили, щоб вводився безпосередньо в таблицю, а з катринками проблема. Треба, щоб користувач міг вибрати з 4-5 варіантів картинок. Може хтось підкине ідею як це можна простіше зробити?
volodschool2 Дата: Ср, 13.11.2013, 12:48 | Повідомлення № 126
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1478
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата PTetyana ()
stringgrid, текст зробили, щоб вводився безпосередньо в таблицю, а з катринками проблема
Спробуйте так: http://stringgrid-delphi.ru/image-to-cell.php
або так:
Код
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var R: TRect;
     x,y: Integer;
begin
   x := 4; // номер ряда в которой нарисовать
   y := 2; // номер столбца - "" -
   R.Left := StringGrid1.DefaultColWidth * x + x;
   R.Top := StringGrid1.DefaultRowHeight * y + y;
   R.Right := StringGrid1.DefaultColWidth * x + StringGrid1.DefaultColWidth + x;
   R.Bottom := StringGrid1.DefaultRowHeight * y + StringGrid1.DefaultRowHeight + y;
   // копируем из Image загруженную картинку и вставляем ее в StringGrid
   StringGrid1.Canvas.CopyRect(R, Image1.Canvas, Rect(0, 0, Image1.Width,  Image1.Height));
end;


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 13.11.2013, 12:50
Newbie Дата: Ср, 13.11.2013, 13:13 | Повідомлення № 127
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Цитата PTetyana ()
Треба, щоб користувач міг вибрати з 4-5 варіантів картинок. Може хтось підкине ідею як це можна простіше зробити?
як у елементі Combobox зробити вибір картинок:
1) на формі розмістити елемент Combobox, встановити властивість  Style =csOwnerDrawFixed. Картинки при цьому повинні бути однакового розміру. Можна задати ще Items, щоб поряд з картинками були й текстові написи.
2) розмістити елемент ImageList, у ImageListEditor додати потрібні картинки.
3) додати код для події ComboBox1DrawItem:
//зображення у список комбобокс
imagelist1.Draw(comboBox1.Canvas,rect.left,rect.top,Index);
//дублюючий текст
combobox1.canvas.textout(rect.left+imagelist1.width+2, rect.top, combobox1.items[index]);
PTetyana Дата: Ср, 13.11.2013, 13:39 | Повідомлення № 128
Прописаний назавжди
Повідомлень: 303
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Цитата Newbie ()
як у елементі Combobox зробити вибір картинок
Спробувала, але картинки у виборі не з'являються, щось мабуть роблю не так.

volodschool2, дякую за пораду, але треба не просто записати картину з файлу. Суть така: на екрані вибирається картинка (сонячно) і вона з'являється в таблиці. Або розкривається список (елемент Combobox тут добре підходить), вибирається катринка і також записується в таблицю.
Newbie Дата: Ср, 13.11.2013, 14:18 | Повідомлення № 129
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Цитата PTetyana ()
Спробувала, але картинки у виборі не з'являються, щось мабуть роблю не так.
а написи з'являються? ImageList може трохи "капризувати", "забувати" картинки після зміни властивостей
поза тим щойно перевірила, має працювати


Відредаговано: Newbie - Ср, 13.11.2013, 14:23
PTetyana Дата: Вт, 19.11.2013, 16:56 | Повідомлення № 130
Прописаний назавжди
Повідомлень: 303
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Цитата Newbie ()
може трохи "капризувати"
Нічого не міняла, щойно прочитала вашу відповідь, знову запустила програму (до того працювала з іншою) і картинки з'явилися. Виглядає непогано. Дякую!
Тепер треба це ще якось внести в таблицю. Текст вноситься, уже зрозуміла як. А от малюнки не хочуть.

Додано (19.11.2013, 14:56)
---------------------------------------------

Цитата PTetyana ()
Текст вноситься, уже зрозуміла як. А от малюнки не хочуть.
Колеги-програмісти допоможіть. Перерила весь інтернет, не хоче картинка з combobox записуватися в stringdrid. Текст записує без пробем. Може хтось щось порадить?


Відредаговано: PTetyana - Ср, 13.11.2013, 15:39
SLKuty Дата: Вт, 19.11.2013, 21:24 | Повідомлення № 131
Монтажер
Повідомлень: 820
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Цитата PTetyana ()
Колеги-програмісти допоможіть. Перерила весь інтернет, не хоче картинка з combobox записуватися в stringdrid. Текст записує без пробем. Може хтось щось порадить?
Можливо ця стаття допоможе
сам не читав - не маю часу
http://www.delphi-manual.ru/griddrawing.php
Step Дата: Ср, 20.11.2013, 01:31 | Повідомлення № 132
Новий користувач
Повідомлень: 15
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Цитата PTetyana ()
Колеги-програмісти допоможіть. Перерила весь інтернет, не хоче картинка з combobox записуватися в stringdrid. Текст записує без пробем. Може хтось щось порадить?
Если предоставите проект и графическое изображение желаемого интерфейса, то шансы решения вашей проблемы значительно возрастут ...
PTetyana Дата: Ср, 20.11.2013, 09:59 | Повідомлення № 133
Прописаний назавжди
Повідомлень: 303
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
Цитата Step ()
Если предоставите проект и графическое изображение желаемого интерфейса
Такі ніби кількома повідомленнями вище написано - таблиця "календар природи".
Цитата SLKuty ()
Можливо ця стаття допоможе
Дякую, щось вона мені раніше не трапилася, картинка вставилася, але розтягується на всю довжину комірки. Буду розбиратися як її зменшити.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 20.11.2013, 14:00 | Повідомлення № 134
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4163
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата PTetyana ()
розтягується на всю довжину комірки

За посиланням радять: "готовим ячейку под размещение рисунка. Для этого нужно задать её размеры кратными размерам рисунка." І назва методу StretchDraw наштовхує на думку про те, що малюнок заповнить комірку і буде спотворений за потреби.
Newbie Дата: Ср, 20.11.2013, 14:38 | Повідомлення № 135
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Цитата PTetyana ()
Дякую, щось вона мені раніше не трапилася, картинка вставилася, але розтягується на всю довжину комірки. Буду розбиратися як її зменшити.
за посиланням було:
StringGrid1.Canvas.StretchDraw(Rect, Image1.Picture.Graphic);
Rect - налаштовує розміри прямокутника під картинку, тільки не "традиційно" через height та width, а через right та bottom:
 Rect.Right:=Rect.Left+50;
 Rect.Bottom:=Rect.Top+50;

ну і раз вже тут про картинки: я виявила, що назву файлу 'Lvivday.bmp' із команди Image1.Picture.LoadFromFile('Lvivday.bmp'); неможливо зберегти у змінну чи використати в умові. іншими словами: я хочу порівняти два Image, у яких виведені певні картинки. Якщо ці картинки однакові, то, допустимо змінна k:=k+1;
так от, не працює порівняння вмісту цих Image. нагуглити вдалось лише попіксельне порівняння, що є трохи екстремальним для моєї задачі. можливо хтось таке вже робив інакше?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.