Пн, 16.09.2019, 08:18
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Факультатив з Delphi 7
SLKuty Дата: Нд, 21.10.2007, 18:12 | Повідомлення № 1
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

volodschool2 Дата: Ср, 25.09.2013, 23:16 | Повідомлення № 106
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1528
Нагороди: 15
Рейтинг: 364
Цитата (NataliyG)
Я хочу, щоб мій об'єкт Image рухався по формі за допомогою клавіш керування

procedure TForm1.FormKeyDown(Sender: TObject; var Key: Word;
Shift: TShiftState);
begin
if key = vk_left then Image1.left:=Image1.left-5;
if key = vk_right then Image1.left:=Image1.left+5;
if key = vk_up then Image1.top:=Image1.top-5;
if key = vk_down then Image1.top:=Image1.top+5;
end;

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
begin
form1.SetFocus
end;

{VK_LBUTTON -Левая клавиша мыши
VK_RBUTTON - Правая клавиша мыши
VK_MBUTTON - Средняя клавиша мыши (скрол)
VK_BACK - Backspace (<--)
VK_TAB - Tab (Табуляция)
VK_RETURN - Enter(Ввод)
VK_SHIFT - Shift(Шифт)
VK_CONTROL - Ctrl
VK_MENU - Alt
VK_PAUSE - Pause Break
VK_CAPITAL - Caps Lock
VK_ESCAPE - Esc
VK_SPACE - Space bar(Пробел)
VK_PRIOR - Page Up
VK_NEXT - Page Down
VK_END - End
VK_HOME - Home
VK_LEFT - Left Arrow (Стрелочка влево)
VK_UP - Up Arrow (Стрелочка вверх)
VK_RIGHT - Right Arrow (Стрелочка вправо)
VK_DOWN - Down Arrow (Стрелочка вниз)
VK_SNAPSHOT - Print Screen
VK_INSERT - Insert
VK_DELETE - Delete
VK_LWIN - Left Windows (Левая кнопочка Windows)
VK_RWIN - Right Windows (Правая кнопочка Windows)}

http://books.google.com.ua/books?i....f=false


Відредаговано: volodschool2 - Ср, 25.09.2013, 23:46
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 25.09.2013, 23:46 | Повідомлення № 107
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4308
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Цитата (swetikccc)
Аналогічно про Зверя на сайті Microsoft

Отже офіційної версії lite не існує... У мене була така підозра. Тепер зрозуміло, чому
Цитата (NataliyG)
воно без ключа, при встановленні нічого не потребує, .... воно від мене нічого не вимагало...

:)
swetikccc Дата: Чт, 26.09.2013, 09:57 | Повідомлення № 108
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4159
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Один раз тільки була випущена безкоштовна версія в  2006 році.
А так, навіть автори підручників займаються розповсюдженням піратських програм у себе на сайтах. :)
Так що ставте версію з сайту http://allinf.at.ua/ тільки зробіть скрін звідки взяли. ;)
NataliyG Дата: Чт, 26.09.2013, 17:43 | Повідомлення № 109
Активний учасник
Повідомлень: 685
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Newbie   і volodschool2 дуже велике дякую! Добре що є в кого запитатися!

Додано (26.09.2013, 17:43)
---------------------------------------------

Цитата (swetikccc)
Так що ставте версію з сайту http://allinf.at.ua/ тільки зробіть скрін звідки взяли.
Я щось не знайшла на цьому сайті Делфі. 
Оксана Newbie  десь тут на форумі ділилася таким простим Делфі 10 Lite, не потребує ні ліцензії ні ключа,  скорочена версія мало компонентів. Для вивчення в школі достатньо, для роботи з зацікавленими дітьми мало. Зараз не можу найти, якщо комусь треба то можу кудись закинути.
 Мені б якусь таку свіжу версію для роботи з зацікавленими учнями. Щось порадьте. (Сьогодні використовую Делфі 7 повну версію)
swetikccc Дата: Чт, 26.09.2013, 18:57 | Повідомлення № 110
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4159
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата (NataliyG)
Я щось не знайшла на цьому сайті Делфі. 

http://allinf.at.ua/index/materiali_do_pidruchnikiv/0-31
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 27.09.2013, 16:11 | Повідомлення № 111
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Lazarus пробували?
Я його використовую в школі через основні його плюси - безкоштовність і невибагливість до апаратної частини.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 27.09.2013, 16:20 | Повідомлення № 112
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Я так розумію, у компонентів Delphi не має такої властивості, щоб їх координатна позиція була не закріпленою, тобто, щоб об’єкт (наприклад, кнопку) можна було перемістити мишкою (Drag and Drop) як на етапі конструювання інтерфейсу.
Суть в тому, що хочу учням задати таке завдання: вибрати для об’єкта Кнопка подію OnDragDrop (я так розумію, що це переміщення об’єкта) і написати відповідно обробник-події. Тобто, щоб після переміщення кнопки появилось вікно повідомлення "Кнопка успішно переміщена".
NataliyG Дата: Пт, 27.09.2013, 16:45 | Повідомлення № 113
Активний учасник
Повідомлень: 685
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (swetikccc)
http://allinf.at.ua/index/materiali_do_pidruchnikiv/0-31
Дякую! Є там таки Делфі.

Додано (27.09.2013, 16:43)
---------------------------------------------
У мене вже було це Делфі. Мені здається, що це скорочений варіант.

Додано (27.09.2013, 16:45)
---------------------------------------------
Дуже дякую, за пояснення, що це справді безкоштовна версія отже її можна використовувати в школі. А до неї можна знайти бібліотеку додаткових компонентів?

Newbie Дата: Пт, 27.09.2013, 18:31 | Повідомлення № 114
Хелпер
Повідомлень: 1414
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Цитата (Ковальчук_Олександр)
вибрати для об’єкта Кнопка подію OnDragDrop (я так розумію, що це переміщення об’єкта) і написати відповідно обробник-події. Тобто, щоб після переміщення кнопки появилось вікно повідомлення "Кнопка успішно переміщена".
ми пробували робити програму складання пазлів, і з DragDrop у мене не вийшло зробити те, що описано. зробили з інших подій (MouseDown, MouseUp, MouseMove). прикріпляю зображення з презентації:
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 27.09.2013, 21:04 | Повідомлення № 115
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Такий варіант не підходить, він занадто складний для початку вивчення програмування.
Справа в тому, що на цьому тижні ми вивчали тему "Події та їх обробники" і я готував для учнів різні вправи.
Із-завданнями типу

питань не виникає
А от зробити завдання, описане в повідомл. №113 мені не вдалось. Я кинувся в Гугл і нашукав щось подібне до того, що у Вас на картинці, після чого зрозумів, що таке завдання не вийде задати.

До речі, дійсно, я вибирав подію OnDragDrop для форми і також не працювало. Форму ж то переміщувати можна.
Newbie Дата: Пт, 27.09.2013, 21:21 | Повідомлення № 116
Хелпер
Повідомлень: 1414
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Цитата (Ковальчук_Олександр)
Такий варіант не підходить, він занадто складний для початку вивчення програмування.
Так, це не для зовсім початківців, погоджуюсь - ми це з профільним 10м робили
Цитата (Ковальчук_Олександр)
на цьому тижні ми вивчали тему "Події та їх обробники" і я готував для учнів різні вправи
а для цієї теми люблю використовувати проект "Букет": на формі написи (назви квітів) і невидимі спочатку відповідні картинки (Visible=false). при наведенні мишки на напис показується квітка. при клацанні на написі - міняється колір форми
і проект "Жабки". у два рядки 5 кнопок і 5 текстових полів (можна зображень). клацання на кнопці призводить до стрибка напису з текстового поля у через одне: 1-3-5-1; 2-4-2. 
то прості проекти, з практикою різних подій для різних елементів керування.

Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 27.09.2013, 21:39 | Повідомлення № 117
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3709
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Дякую за чудові ідеї. Обов’язково їх використаю в подальшому.
notych Дата: Пт, 27.09.2013, 22:28 | Повідомлення № 118
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Всім хто програмує в Делфі раджу користуватися

Delphi7 Lite Edition 7.3.4.3 (можна знайти через пошук)
NataliyG Дата: Нд, 29.09.2013, 11:48 | Повідомлення № 119
Активний учасник
Повідомлень: 685
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Цитата (notych)
Delphi7 Lite Edition 7.3.4.3
А чим в чому його особливість. Я щось не бачу особливої різниці між різними Delphi 7. Всі платні, але Keygen є.  А хто працював з тими Делфі XE. Я якесь одне встановила особливої різниці теж не побачила. Але на якомусь форумі прочитала, що Делфі XE 5,4 мають набагато більші бібліотеки компонентів.
volodschool2 Дата: Нд, 29.09.2013, 13:08 | Повідомлення № 120
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1528
Нагороди: 15
Рейтинг: 364
Цитата (NataliyG)
Я щось не бачу особливої різниці між різними Delphi 7. Всі платні, але Keygen є.

Так чому ж Ви не користуєтесь Lazarus'ом? Для школи там всього достатньо, до того ж там набагато "зрозуміломовніший" інтерфейс. А за використання кейгенів ще й можуть дати по шапці :Q .


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 29.09.2013, 13:11
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.