Пт, 23.06.2017, 20:21
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 10 з 10«128910
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Факультатив з Delphi 7
SLKuty Дата: Нд, 21.10.2007, 19:12 | Повідомлення № 1
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

PTetyana Дата: Ср, 20.11.2013, 15:52 | Повідомлення № 136
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Так і є. Причому скрізь те саме, тобто щоб просто вивести малюнок посередині комірки не виходить. Це не грало б ролі, але малюнки невеликі і заголовок весь не поміщається (прийдеть скорочувати заголовок, або відмовлятися від картинки)
Newbie Дата: Ср, 20.11.2013, 16:27 | Повідомлення № 137
Хелпер
Повідомлень: 1409
Нагороди: 8
Рейтинг: 81
Цитата PTetyana ()
просто вивести малюнок посередині комірки не виходить.
я налаштовую розміри клітинок таблиці 60х60, і міняю параметри Rect:
 Rect.Left:=Rect.Left+20;
 Rect.Top:=Rect.Top+20;
 Rect.Right:=Rect.Left+20;
 Rect.Bottom:=Rect.Top+20;
Отримую картинки розміром 20х20 по центру клітинки.
Правда, якщо в одну клітинку намагаюсь поставити і текст, і зображення, вони мерехтять

офф: дякую за ідейку проекту :)
PTetyana Дата: Ср, 20.11.2013, 18:17 | Повідомлення № 138
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Цитата Newbie ()
дякую за ідейку проекту
Будь ласка  ;)
NataliyG Дата: Нд, 02.02.2014, 22:10 | Повідомлення № 139
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Допоможіть, будь-ласка. Треба приєднати до проекту в Делфі exe-шник створений у scirra construct
volodschool2 Дата: Нд, 02.02.2014, 22:29 | Повідомлення № 140
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1309
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Спробуйте нагуглити таке: Запуск внешних приложений из Delphi
В прикріпленні приклад запуску віндовсовського калькулятора (calc.rar) при натискуванні кнопки на формі.

Або так:

uses ShellApi
...
ShellExecute(Handle,'Open','Шлях_до_exe-файла',0,0,SW_SHOW);

Або так (приклад в notepad.rar):

WinExec('notepad.exe',SW_SHOWNORMAL);
Прикріплення: exe.rar(323Kb)


Відредаговано: volodschool2 - Нд, 02.02.2014, 22:46
NataliyG Дата: Нд, 09.02.2014, 19:56 | Повідомлення № 141
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
volodschool2 Дуже дякую!
PTetyana Дата: Пт, 03.10.2014, 11:55 | Повідомлення № 142
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Потрібна порада - потрібно створити в Делфі проект ППЗ.
Плани такі: ліва частина вікна пункти меню (наприклад ButtonGroup), права частина відображає вікно вибраного пункту меню (набір уроків чи проектів по темі), причому ліва повинна постійно відображатися і не зникати з вікна проекту. Проблема в тому, що не знаю який об"єкт вибрати для правої частини - набір вкладок (прибрати при цьому ярлики з назвами), форми (але вони відркриваються у нових вікнах) чи є щось ще?
Які ще об"єкти можна використати для відображення інормації в одному вікні?
volodschool2 Дата: Пт, 03.10.2014, 12:38 | Повідомлення № 143
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1309
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата PTetyana ()
Проблема в тому, що не знаю який об"єкт вибрати для правої частини
 Яка інформація (текст, графіка) там має відображатись? Інформація буде завантажуватись із зовнішнього файла, чи формуватись  в самій програмі?
Цитата volodschool2 ()
Плани такі: ліва частина вікна пункти меню (наприклад ButtonGroup), права частина відображає вікно вибраного пункту меню (набір уроків чи проектів по темі), причому ліва повинна постійно відображатися і не зникати з вікна проекту.

Реалізація проекту саме в Delphi має принципове значення? Якщо проаналізувати сформульоване Вами технічне завдання, то все це простіше і ефективніше реалізувати в HTML, наприклад, із використанням фреймів.


Відредаговано: volodschool2 - Пт, 03.10.2014, 12:46
PTetyana Дата: Пт, 03.10.2014, 12:48 | Повідомлення № 144
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Формуватися в самій програм. Наприклад: пункт "зразки програм" - справа з"являється вибір типів алгоритмів, способів написання та інше, а вже після вибору конкретної задачі відкривається форма з прикладом (малюнком, завданням і т.д.).
volodschool2 Дата: Пт, 03.10.2014, 12:52 | Повідомлення № 145
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1309
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
А звичайний ListBox не уміє такого робити?
PTetyana Дата: Пт, 03.10.2014, 13:00 | Повідомлення № 146
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Наскільки я пам"ятаю, listbox працює лише з текстом. Хотілося б щось подібне до форми, де можна ставити кнопки, мітки для тексту, картинки...
Я вже думала виставити кілька форм і робити їх видими чи невидимими, але трохи то "марудно".
volodschool2 Дата: Пт, 03.10.2014, 13:16 | Повідомлення № 147
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1309
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Ну, якщо інформація там не буде змінюватись програмно, а буде відображати тільки те, що накидаєте під час розробки проекту, то покладіть на форму _надцять об’єктів типу Panel і показуйте їх в потрібний момент. Марудно, але ефективно. Хоча все це можна реалізувати із закладками. Тоді ліве меню буде зайвим, його роль будуть виконувати назви закладок.

Відредаговано: volodschool2 - Пт, 03.10.2014, 13:20
PTetyana Дата: Пт, 03.10.2014, 13:27 | Повідомлення № 148
Прописаний назавжди
Повідомлень: 287
Нагороди: 3
Рейтинг: 40
Цитата volodschool2 ()
_надцять об’єктів типу Panel
Гляну, а що марудно- так мабуть з усіма іншими об"ектами буде так само. На рахунок закладок, мені здається, що кнопки краще виглядатимуть як закладки, хоча...
volodschool2 Дата: Пт, 03.10.2014, 13:42 | Повідомлення № 149
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1309
Нагороди: 12
Рейтинг: 247
Цитата PTetyana ()
мені здається, що кнопки краще виглядатимуть як закладки

В неті можна накопати різноманітних "розмальованих" компонентів, в яких ті ж кнопки будуть мати набагато сучасніший вигляд, аніж стандартний Button. Колись була дуже популярною бібліотека RXLib. Можете взяти з прикріплення "гарненькі" кнопки.
Прикріплення: XPButtons.rar(99Kb)
beregok Дата: Пт, 03.10.2014, 21:15 | Повідомлення № 150
Тут живе...
Повідомлень: 189
Нагороди: 5
Рейтинг: 33
На формі об’єкт, в полі властивостей,  робив невидимим, а потім до кнопки додав функцію відображення
Шматочок коду: 

// Кнопка Блок-схема

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
  Image2.Visible:=False; // Приховати малюнок функції
  Image1.Visible:=True;  // відобразити малюнок блок-схеми
end;

9-класниця поступила в ПТУ, а там програмування, попросила допомоги(Робили в Лазарусі): Програма
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Сторінка 10 з 10«128910
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.