Пт, 22.06.2018, 23:27
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 1 з 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
Факультатив з Delphi 7
SLKuty Дата: Нд, 21.10.2007, 19:12 | Повідомлення № 1
Монтажер
Повідомлень: 820
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

anton_k Дата: Ср, 12.03.2008, 22:03 | Повідомлення № 2
Часто заходить...
Повідомлень: 77
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Quote (SLKuty)
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання

У мене не запитання, а інформація:
Нещодавна газета «Інформатика» видавництва «Шкільний світ» надрукувала книжку авторів О.Войченка та А.Забарної (здається, вчителі з м.Сміла Черкаської обл) «ВІЗУАЛЬНЕ ПРОГРАМУВАННЯ У DELPHI. практикум»
Книжка проста, куча прикладів.
Пишіть у видавництво informatika@1veresnya.com.ua

ktyd Дата: Вт, 15.04.2008, 19:56 | Повідомлення № 3
Я тут недавно...
Повідомлень: 37
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (SLKuty)
В кого проблеми з освоєнням мови Delphi 7 можете задавати запитання.

Как можно организовать сетевую работу с базами данных в делфи 7?
Что вы слишали о мидасе в делфи?
Как можно организовать передачу файлов по сети средствами делфи?

Комарик Дата: Ср, 03.09.2008, 17:42 | Повідомлення № 4
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Допоможіть мені....
Взагаліто я не вчитель...
(Я тільки-но вступив до Вінницького Педадогічного)
Тож я звик вивчати інформатику сам...
Я вже маю базові знання з Delphi і я хочу їх поповнювати далі....
А проблема ось в чому:
я взявся вивчати програмування на даній мові з використанням OpenGL але ніяк не можу знайти підходящої літератури... Та що я знаходив менв дуже не до смаку...
Порадьте щось...
SLKuty, завчасно ДЯКУЮ...
Escuela Дата: Пт, 05.09.2008, 13:01 | Повідомлення № 5
Часто заходить...
Повідомлень: 72
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
Quote (Комарик)
я взявся вивчати програмування на даній мові з використанням OpenGL але ніяк не можу знайти підходящої літератури...

Допомога юному другу!
Викладена спеціально для Вас.

Книжка Михайла Краснова - одна з кращих.
Ділюся.

Успіхів Вам у навчанні!

Комарик Дата: Пт, 26.09.2008, 20:33 | Повідомлення № 6
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
недавно зустрівся з такою дурнею...
Розробляв певну програмку на Delphi 7. Не буду вдаватися в подробиці, але я виводив певні значення на графічний елемент.
Так ось, закінчивши роботу з графікою я об'явив у головному варі табличку 10х10.
Потім я забив її нулями і вся програма перестала нормально працювати...
Усі глобольні змінні занулялися після виконання стрічки типу a[i,j]:=0.
Я в шоці, бо таке у моїй практиці вперше. Ось пишеш ту стрічку нічого не працює. Стираєш її - усе нормально...
Наче хтось прокляття наслав.
Мені довелося створити новий проект і наново все переробити... У новому проекті таких чудес вже не було...


Відредаговано: Комарик - Пт, 26.09.2008, 20:33
zverok Дата: Пт, 26.09.2008, 21:52 | Повідомлення № 7
Креативний вчитель
Повідомлень: 153
Нагороди: 1
Рейтинг: 8
Quote (Комарик)
Усі глобольні змінні занулялися після виконання стрічки типу a[i,j]:=0. Я в шоці, бо таке у моїй практиці вперше.

Очень похоже на выход за границы массива (может быть повреждена случайная область памяти, в том числе и та, где находятся глобальные переменные.

Комарик Дата: Пт, 03.10.2008, 16:31 | Повідомлення № 8
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Для тих хто хоче вивчати програмування графіки на Delphi за допомогою DirectX рекомендую книжечку Краснова по даній темі. У посиланні розміщена книга в дуже гарній якості, а також усі потрібні файли та уже готові програми, які розглядаються у книзі (а автор часто на них посилається). Рідко можна знайти таку рідкісну книгу в такій гарній якості... Тож з задоволенням ділюся
NataliyG Дата: Нд, 08.02.2009, 20:00 | Повідомлення № 9
Активний учасник
Повідомлень: 684
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Хто має практикум по Delphi (практичні роботи) так щоб шкільного рівня.
gry Дата: Нд, 08.02.2009, 23:08 | Повідомлення № 10
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1095
Нагороди: 4
Рейтинг: 120
Quote (NataliyG)
Хто має практикум по Delphi (практичні роботи) так щоб шкільного рівня.

Таких в неті не зустрічав. Шукаю сам. Якщо щось "накопаєте" відозвіться. А взагалі практичні (лабораторні) роботи з Delphi намагаюся розробляти сам. Можливо колись систематизую, щось можек зтого і вийде.
Newbie Дата: Пн, 09.02.2009, 12:36 | Повідомлення № 11
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
тут погляньте ще http://files.1september.ru/festival/articles/411230/pril1.doc (1,2 Мб) - ідеї проектів, але без реалізації
Комарик Дата: Сб, 02.01.2010, 02:03 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
хтось вміє запхати swf файл у exe?(так щоб exe потім міг програвати цю анімацію)
Andrey123q Дата: Сб, 02.01.2010, 13:48 | Повідомлення № 13
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (Комарик)
хтось вміє запхати swf файл у exe?(так щоб exe потім міг програвати цю анімацію)

запихнуть его в ресурсы, а потом по ходу вытянуть из ресурсов.

Например, делаешь файл MyRes.rc такого содержимого:
oc avi "I:\12.avi"
green BITMAP "I:\green.bmp"

Далее запускаешь команду: brcc32.exe MyRes.rc - получаешь файл MyRes.res - кидаешь его в папку проекта

В программе пишешь:
{$R MyRes.res}

Загружаешь ресурс, например, так:
im5.loadFromResourceName(hInstance,'green')

В Delphi 2009 ресурс можно добавить в сам проект: Project -> Resources

Відредаговано: Andrey123q - Сб, 02.01.2010, 13:48
Комарик Дата: Вт, 05.01.2010, 00:29 | Повідомлення № 14
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
дякую Вам за відповідь, але, все ж, виникає проблемка...
як завантажити цей файл з ресурсу?
Quote (Andrey123q)
im5.loadFromResourceName(hInstance,'green')

для swf так не піде, здається... :*
Andrey123q Дата: Вт, 05.01.2010, 00:42 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Ну да, я привел общий подход, с swf так просто не получится, согласен. Ищите в сети примеры, компоненты, может на крайний случай переконвертируйте в avi. Если что пишите.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Факультатив з Delphi 7 (Створення програм засобами візуального програмування)
  • Сторінка 1 з 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
  • 11
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.