Сб, 23.09.2017, 22:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 7 з 8«125678»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » З якої мови варто розпочати вивчення програмування? (Цікаво знати вашу думку з цьго приводу)
З якої мови варто розпочати вивчення програмування?
З якої мови краще розпочинати вивчення програмування?
1.Pascal/Delphi[ 26 ][65.00%]
2.C/C++ і похідні від них[ 7 ][17.50%]
3.Basic[ 4 ][10.00%]
4.Одна з скриптових мов[ 0 ][0.00%]
5.Якась інша мова пограмування[ 3 ][7.50%]
Усього відповідей: 40
Комарик Дата: Ср, 03.12.2008, 17:14 | Повідомлення № 1
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Зараз існує бгато мов програмування. Багато з них перекликаються одна між одною, але є й такі що суттєво відрізняються. Одні з них більш потужні, інші простіші. Одні перспективні, інші вже застаріли.
Тож вибір мови є досить важливим.
Цікаво знати вашу думку з цьго приводу.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 03.12.2008, 23:14
alex Дата: Ср, 21.01.2009, 22:37 | Повідомлення № 91
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (gry)
Потрібно вибирати щось одне, а не "метатись" із сторони в сторону.

Підтримую однозначно.
Коли говорять , що потрібно володіти не однією мовою програмування приходять на память
слова
Мы все учились понемногу, чему-нибудь и как-нибудь ...
Якось на форумі я якось обмовився про червоно- чорні дерева. Мене запитали чи багато учителів зрозуміли про, що я говорю.
Я до того, що багато учасників форуму говорять про обєктно-орієнтоване програмування. А чи багато з тих хто говорить про це, знають що таке інкапсуляція і наслідування властивостей.
Якщо об'єктно-орієнтоване програмування зводиться до того, що прописується властивість Clik чи Value стандартного об'єкта форми то це не об'єктно-орієнтоване програмування. Ще раз пропоную прочитати книгу
Грузмана М.З. Еврістика в інформатці. В середовищі Паскаль 7.0 написано всі задачі на рівні об'єктно-орієнтованого програмування.
Зрозуміло, що на сторінках форуму коректно привести аргументи про те, що мову начебто ведуть про об'єктно-орієнтоване програмування . але разом з тим це мова зовсім не про те дуже важко.


Відредаговано: alex - Ср, 21.01.2009, 23:05
dpi Дата: Ср, 21.01.2009, 22:51 | Повідомлення № 92
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (gry)
А втому розмаїтті мов програмування , що існують зараз не важко і заплутатись. Потрібно вибирати щось одне, а не "метатись" із сторони в сторону.

Нет никакого разнообразия.
Существуют 2 языка, которые можно и нужно изучать в школе и использовать на олимпиадах.
Паскаль - традиционный, привычный, много наработок, лень переходить на другой.
С++ - поновее, практичнее (среда программирования в институтах и после), с бо`льшими возможностями.
Никакой разницы в обучении по школьной программе, но С++ интереснее и с бо`льшими возможностями (STL) при подготовке к олимпиадам.
Комарик Дата: Чт, 22.01.2009, 21:36 | Повідомлення № 93
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
окрім того було б не погано вичвчати обидві мови Pascal і С++.
я розумію що це може виглядати як дивні мрії, але наприклад у нас в школі викладали Паскаль три роки і ми його оволоділи на дуже високому рівні, як для випускників школи (ну принаймні ті хто хотіли). але я думаю, якби на третьму році нам почали читати не Паскаль, а С, то булоб більш цікаво, бо Паскаль вже без проблем можна було б освоюватидалі самому, а ось самому освоювати С++ - значно проблематичніше, особливо після Паскаля.
проте я навчався в фіз-мат гімназії і внас було по 5 годин на тиждень, аце значна перевага і тут є де розмахнутись...
Newbie Дата: Чт, 22.01.2009, 22:05 | Повідомлення № 94
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (Комарик)
Паскаль вже без проблем можна було б освоюватидалі самому, а ось самому освоювати

власне з цих же міркувань хочу принаймні показати учням різні підходи до програмування. не хочу, щоб вони вважали, що програмування=Паскаль...
Quote (Комарик)
проте я навчався в фіз-мат гімназії і внас було по 5 годин на тиждень, аце значна перевага і тут є де розмахнутись...

у нас годин менше, але в будь-якому разі часу значно більше, ніж для звичайного вивчання інформатики у звичайній школі.

але я думаю, що основне питання не в тому, що можна вивчити, маючи 3-4-5 годин інформатики на тиждень (справді простору для творчості багато), а от як і якою мовою викладати програмування для класів, в яких програмування вивчають 8-10 годин всього - тут не розженешся!

alex Дата: Чт, 22.01.2009, 23:17 | Повідомлення № 95
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (Newbie)
а от як і якою мовою викладати програмування для класів

Не зациклюйтесь на програмувані. Навчайте основам алгоритмізаціїї. Якщо є хороший роман на англійській мові, то використавши перекладач я ,не знаючи англійської, його прочитаю. Але при відсутності роману перекладати немає що. В свій час авторським колективом під керівництвом Грузмана М.З. та Усача Г. було створено середовище в якому створюваввся алгоритм розв'язування задачі а комп'ютер сам писав програму на Бейсіку (1989-1991 рік).
При відсутності алгоритму не поможе для розвязування задачі ніяка мова програмування.
Newbie Дата: Пт, 23.01.2009, 00:16 | Повідомлення № 96
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
alex, погоджуюсь, що акцент має бути на алгоритмі, а не на його записі. але чимось/якось його треба записувати. і який засіб обрати: навчальна алгоритмічна мова, Паскаль, Бейсік, Дельфі, С++, ...
для невеликої кількості годин все-рівно не вдасться вивчити мову/середовище (що для більшості випускників, а може й вчителів, одне і те ж), але яке з них дозволяє максимально зосередитись на вивченні алгоритмів, маючи при цьому хоч якесь подальше застосування (на мою думку, на папері вивчати алгоритми не зовсім практично)?
alex Дата: Пт, 23.01.2009, 09:08 | Повідомлення № 97
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (Newbie)
(на мою думку, на папері вивчати алгоритми не зовсім практично)?

Спостерігаючи за учасниками обласних та всеукраїнських олімпіад, я поділив би їх на дві групи. Перша прочитавши умову приступають до роботи з компом, другі доволі довго сидять з папером та ручкою. В більшості випадків вигравали другі. Зрозуміло, що для розвитку інтересу до предмету використання комп'ютера необхідно.
Newbie Дата: Пт, 23.01.2009, 10:16 | Повідомлення № 98
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
мова не йде про учасників олімпіад, а про звичайний шкільний курс (ще раз 8-10 годин), метою якого є не навчити учасників олімпіад, а показати потенційні можливості програмування і професії програміст - як зацікавити і навчити?
більш того, на папері записати алгоритм цілком нормально і для "юзерів", але думаю, що його комп*ютерна реалізація є необхідною для такого базового курсу
Комарик Дата: Пт, 23.01.2009, 15:21 | Повідомлення № 99
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
я б запропонував такий варіант вирішення проблеми:
половина годин іде на лекції, тобто начитка теорії, постановка задачі і її розв'язок на алгоритмічній мові, а інша половина уроків - практичні. де учні самостійно перекладають дані їм алгоритми на дану їм мову програмування.
як на мене такий варіант дуже практичний, але знову ж з'являється проблема кількості годин...
gry Дата: Пт, 23.01.2009, 19:28 | Повідомлення № 100
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1017
Нагороди: 3
Рейтинг: 105
Quote (alex)
Не зациклюйтесь на програмувані. Навчайте основам алгоритмізаціїї.

100% ЗА! Єдина проблема (КВН -Кому Воно Потрібно?) Допоки не буде інформатизації суспільства, вибачте за штамп, топчемося на місці. Чи потрібен нашому суспільствуВИСОКОЯКІСНИЙ програміст, інженер, фізик, хімік...? "Китайці все придумають". Вибачте, може я не правий
dpi Дата: Пт, 23.01.2009, 21:07 | Повідомлення № 101
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Есть фирмы которые охотятся за программистами и не могут их найти. Набирают умных ребят и обучают их сами по три месяца.

Відредаговано: dpi - Сб, 24.01.2009, 08:34
Bandalak Дата: Пт, 23.01.2009, 21:27 | Повідомлення № 102
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (dpi)
В Днепропетровске есть фирмы которые охотятся за программистами и не могут их найти.

Звичайно, за ті гроші що вони пропонують серйозний програміст до них не піде.
Quote (dpi)
Набирают умных ребят и обучают их сами по три месяца

Студенти трохи повчаться, наберуться розуму та підуть туди де більше платять (за кордон).
Комарик Дата: Пт, 23.01.2009, 22:37 | Повідомлення № 103
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Quote (gry)
Чи потрібен нашому суспільствуВИСОКОЯКІСНИЙ програміст, інженер, фізик, хімік..

потрібні! але суспільство про це не здогадується...
що нашому суспільству потрібно? щоб "бабло" платили і при цьму працювати менше... а з такими думками науковцем не стають... так можна стати бухгалтером або співаком (і те нездалим).
для того щоб стати програмістом, інженером, фізиком... треба працювати і перш за все думати про напрацьване. а таке життя нашому суспільству не подобається. краще хай хтось інший...


Відредаговано: Комарик - Пт, 23.01.2009, 22:40
alex Дата: Пт, 23.01.2009, 22:45 | Повідомлення № 104
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (dpi)
Набирают умных ребят и обучают их сами по три месяца.

За три місяці кодіровщика ще можна зробити , а серйозного програміста навряд чи. Часто зустрічаю молодих людей , які називають себе програмістами хоча ні одної програми не написали. Програміст - це звучить гордо.
Bandalak Дата: Пт, 23.01.2009, 23:26 | Повідомлення № 105
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Інколи випускник, у якого в атестаті з математики 4 (по 12-ти бальній) і з фізики 5, з гордістю заявляє: "Я іду вчитися на програміста!".
Він через свою тупість вважає, що оператор ЕОМ та програміст - це одне і те ж!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » З якої мови варто розпочати вивчення програмування? (Цікаво знати вашу думку з цьго приводу)
Сторінка 7 з 8«125678»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.