Ср, 13.12.2017, 11:03
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 6 з 8«1245678»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » З якої мови варто розпочати вивчення програмування? (Цікаво знати вашу думку з цьго приводу)
З якої мови варто розпочати вивчення програмування?
З якої мови краще розпочинати вивчення програмування?
1.Pascal/Delphi[ 26 ][65.00%]
2.C/C++ і похідні від них[ 7 ][17.50%]
3.Basic[ 4 ][10.00%]
4.Одна з скриптових мов[ 0 ][0.00%]
5.Якась інша мова пограмування[ 3 ][7.50%]
Усього відповідей: 40
Комарик Дата: Ср, 03.12.2008, 16:14 | Повідомлення № 1
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Зараз існує бгато мов програмування. Багато з них перекликаються одна між одною, але є й такі що суттєво відрізняються. Одні з них більш потужні, інші простіші. Одні перспективні, інші вже застаріли.
Тож вибір мови є досить важливим.
Цікаво знати вашу думку з цьго приводу.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 03.12.2008, 22:14
dpi Дата: Пн, 08.12.2008, 12:07 | Повідомлення № 76
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (VicS13)
А что же тогда подходит? А вот старый добрый ДОС и Борландовский Турбо С++ как вариант компилятора С/С++ и подходят.

Согласен со всеми Вашими рассуждениями, у самого еще не удален ВС3_1, но поверьте в MinGW, если хотите, можно писать с <*.h>-ми но можно и на чистом С++ <iostream><vector><string> и т.д. Могу сбросить, попробуйте. (18 Mb).
Среда разработки по Windows, выполняется в окне DOS.
gromko Дата: Пн, 08.12.2008, 19:35 | Повідомлення № 77
Лінуксоїд
Повідомлень: 2706
Нагороди: 27
Рейтинг: 357
З якої мови краще розпочинати вивчення програмування?
Невже з С++?
dpi Дата: Пн, 08.12.2008, 20:19 | Повідомлення № 78
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
В наших школах все зависит от учителя.
badm Дата: Вт, 20.01.2009, 08:43 | Повідомлення № 79
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (dpi)
Среда разработки MinGW Developer Studio хоть и не руссифицированна, но получше Дева.

А де можна її скачати, тому що сайт розробника зник. Наскільки розумію в даному середовищі простий і зручний дебагер на відміну від DEV.
alex Дата: Вт, 20.01.2009, 10:31 | Повідомлення № 80
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
n

Відредаговано: alex - Нд, 25.01.2009, 12:12
Комарик Дата: Вт, 20.01.2009, 14:22 | Повідомлення № 81
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Quote (alex)
ту яку знає вчитель

ну, як на мене, то вчитель має знати не одну мову....
dpi Дата: Вт, 20.01.2009, 14:32 | Повідомлення № 82
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (badm)
А де можна її скачати

================================

Додано (20.01.2009, 14:32)
---------------------------------------------
Заберите в приват, через пару дней файл удалю.

Відредаговано: dpi - Ср, 21.01.2009, 21:15
alex Дата: Вт, 20.01.2009, 19:53 | Повідомлення № 83
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (Комарик)
ну, як на мене, то вчитель має знати не одну мову....

Я мав на увазі мову програмування
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 20.01.2009, 20:21 | Повідомлення № 84
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3631
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Quote (dpi)
Заберите в приват, через пару дней файл удалю.

Навіщо видаляти. Хай живе, скільки проживе.
Комарик Дата: Вт, 20.01.2009, 21:00 | Повідомлення № 85
Прописаний назавжди
Повідомлень: 228
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Quote (alex)
Я мав на увазі мову програмування

ну я, взагаліто, теж...

Bandalak Дата: Ср, 21.01.2009, 18:00 | Повідомлення № 86
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Я вважаю, що давно вже потрібно перейти на Делфі, або Візуал Бейсик.
Тут і робота з об'єктами і програмування. Та й немає обмеження по пам'яті як у Паскалі. Тоді вже й олімпіадні задачі можна буде робити по іншому.
badm Дата: Ср, 21.01.2009, 18:31 | Повідомлення № 87
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Pascal олімпіадна мова країн Східної Європи це з книжки. А всі інші програмують на С++. Свої учнів переводжу на С++ це однозначно, прото всі нові учні вчать уже С++. І повірте над Делфі є перевага і очевидна.
Bandalak Дата: Ср, 21.01.2009, 18:37 | Повідомлення № 88
Лідер форуму
Повідомлень: 5571
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Quote (badm)
учні вчать уже С++.

С++ це візуальна, об'єктно орієнтована мова?
Я думав, що існує Visual C. Чи це одне і те ж?
gry Дата: Ср, 21.01.2009, 18:39 | Повідомлення № 89
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1061
Нагороди: 3
Рейтинг: 120
Quote (badm)
І повірте над Делфі є перевага і очевидна.

На мою думку - досконало володіючи однією з мов, можна за 2-3 вечора ознайомитись і опанувати іншу, оцінити всі недоліки і переваги. Так як з іноземними мовами -вивчиш одну, друга йде легше, а там дивися - вже й поліглот! А втому розмаїтті мов програмування , що існують зараз не важко і заплутатись. Потрібно вибирати щось одне, а не "метатись" із сторони в сторону.
badm Дата: Ср, 21.01.2009, 19:59 | Повідомлення № 90
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Так опанувати знаючи одну мову можна швидше другу, але не за 2-3 вечори можливо мати быльш менш уявлення про мову програмування через 2-3 місяця, а так осаоєння нової мови це роки.
Quote (Bandalak)
С++ це візуальна, об'єктно орієнтована мова? Я думав, що існує Visual C. Чи це одне і те ж?

Visual C++ це середовище програвування, яке використовує одноімений компілятор від МS. На олімпіадах в основному використовують безкоштовних компілятор GNU C++ від MinGW, даний компілятор присутній в усіх ОС, а візуальні програми залежать від візуальних бібліотек, які їх використовують для побудови інтерфейсу. Для олімпіади достатньо консолі. І від заснування С++ є об’єктноорієнтована мова.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » З якої мови варто розпочати вивчення програмування? (Цікаво знати вашу думку з цьго приводу)
Сторінка 6 з 8«1245678»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.