|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Поговоримо про сучасні мови програмування.
| |
Ковшун |
Дата: Th, 04.10.2007, 15:23 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений учасник
| Шановні колеги!!! Існує багато мов програмування. Впродовж багатьох років у школах домінувала мова програмування Pascal. Проте, життя не стоїть на місці. З’явились нові, прогресивні мови програмування. Дана тема створена для обговорення проблем, пов’язаних з вивченням мов програмування в школі. Чи це буде Borland Delphi, чи С++, чи Visual Basic. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: Ковшун - Th, 04.10.2007, 21:11 |
|
| |
Sasyk |
Дата: We, 14.11.2007, 13:22 | Повідомлення № 31 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Ksena) Мені цікаво було б почути думку колег про вивчення програмування в ОС Linux.В цьому році працюємо з Linux (з огляду на те, що не маємо ліцензійної Windows). І переді мною постало питання: продовжувати вивчати з учнями Паскаль у вигляді FreePascal чи краще перейти на С, на якому, власне написано ядро Лінуксу.Щож до ООП, мені здається, при факультативному курсі (1 година на тиждень), краще почати з вивчення Паскалю або С, щоб закласти розуміння основ програмування. Звичайно починайте вивчати С, навіть не думайте... Паскаль-Паскалем, але С - це С  Добавлено (14.11.2007, 13:22) ---------------------------------------------
Quote (SLKuty) Пані Ksena не робіть дітей каліками!!!зітріть той загальмований дармовий Лінукс і поставте піратський ХР ніхто вас не осудить, а перед дітьми відкриються величезні можливості і вони будуть Вам безмежно вдячні тому що майже на всіх підприємствах, фірмах, навчальних закладах стоїть ХР Навіщо таке казати... Що значит піратський Віндовс, людина мислить доволі логічно і безпечно, тож якщо нормально працюється з Лінуксом, хай так і продовжує, хоча особисто я взагалі ЮЗЕР в Лінуксі і слава Богу, що в нас є ліцензія
|
|
| |
mouse |
Дата: We, 14.11.2007, 21:58 | Повідомлення № 32 |
Ветеран спілкування
| Кожен має право читати те, що вважає правильним. А воно, правильне, ще в багато чому ЗАЛЕЖИТЬ від того, яка у вас мета, програма, години, аудиторія (контингент) тощо. Тому краще б зробити розширенне опитування з приводу які і хто використовує мови і де.
Відредаговано: mouse - We, 14.11.2007, 22:07 |
|
| |
sergey |
Дата: Mo, 26.11.2007, 00:43 | Повідомлення № 33 |
Знаток мови С
| Вивчайте мову С++. Є безкоштовний компілятор Dev-C++. Чудова програма. Можливо український інтерфейс встановити. І інсталяшка - декілька мегабайт всього! Добавлено (26.11.2007, 00:43) --------------------------------------------- По поводу компилятора Dev-C++ Сайт Bloodshed Software: www.bloodshed.net Сайт компилятора Mingw: www.mingw.org Форумы Dev-C++:www.bloodshed.net/forum Список рассылки Dev-C++: www.bloodshed.net/devcpp-ml.html Dev-C++ Resourse Site:www.bloodshed.net/dev А вот тут нашёл исходник для скачивания: http://sourceforge.net/project....=307174
|
|
| |
KulAlex |
Дата: Mo, 26.11.2007, 05:18 | Повідомлення № 34 |
Знаток програмування
| Як на мене, то серед всіх мов програмування С саме краще C#. А відносно компілятора Microsoft Visual C# 2005 Express Edition безкоштовний і від Microsoft. Викладаю в профільні групі (4 уроки на тиждень) і маю перший результат. Нещодавно проходив відкритий конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій, де мій учень працював на C# і завоював 1 місце.
Відредаговано: KulAlex - Mo, 26.11.2007, 05:22 |
|
| |
Sasyk |
Дата: Mo, 26.11.2007, 16:19 | Повідомлення № 35 |
знаток тестуючих систем
| Quote (Ковшун) Як бачите, мова вже йде про використання сучасних мов програмування. Це не мови програмування, а середовища... звертайте, будь-ласка, на це увагу... І не путайте святе... Для того, щоб програмувати в делфі треба паскаль... Тобто делфі це ООП але мовою є паскаль, тому я вважаю що тема безглузда Добавлено (26.11.2007, 16:14) --------------------------------------------- Quote (sergey) Чудова програма. Ще раз дуже прошу, називайте речі своїми іменами... С++ це не ПРОГРАМА. а мова програмування Додано (26.11.2007, 16:19) --------------------------------------------- Quote (Sasyk) Пані Ksena не робіть дітей каліками!!!зітріть той загальмований дармовий Лінукс і поставте піратський ХР ніхто вас не осудить, а перед дітьми відкриються величезні можливості і вони будуть Вам безмежно вдячні тому що майже на всіх підприємствах, фірмах, навчальних закладах стоїть ХР п. Олександр я ж вам вислав BPascal під Віндовз в ньому є всі букви всіх алфавітів для чого Вам ще щось? Quote (SLKuty) Пані Ksena не робіть дітей каліками!!!зітріть той загальмований дармовий Лінукс і поставте піратський ХР ніхто вас не осудить, а перед дітьми відкриються величезні можливості і вони будуть Вам безмежно вдячні тому що майже на всіх підприємствах, фірмах, навчальних закладах стоїть ХР п. Олександр я ж вам вислав BPascal під Віндовз в ньому є всі букви всіх алфавітів для чого Вам ще щось? Згоден... Хоча піратство - це не гарно, але НЕ РОБІТЬ З ДІТЕЙ КАЛІК!!!
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Mo, 26.11.2007, 17:34 | Повідомлення № 36 |
Ветеран спілкування
| Quote (sergey) Вивчайте мову С++. Є безкоштовний компілятор Dev-C++. Чудова програма. Sasyk, досить критикувати народ. В даному випадку sergey мав на увазі, що чудова програма - це компілятор Dev-C++. Quote (Sasyk) Згоден... Хоча піратство - це не гарно, але НЕ РОБІТЬ З ДІТЕЙ КАЛІК!!! Sasyk, як вас розуміти? Адже в повідомленні №31 ви казали таке: Quote (Sasyk) Навіщо таке казати... Що значит піратський Віндовс, людина мислить доволі логічно і безпечно, тож якщо нормально працюється з Лінуксом, хай так і продовжує, хоча особисто я взагалі ЮЗЕР в Лінуксі і слава Богу, що в нас є ліцензія Quote (KulAlex) Як на мене, то серед всіх мов програмування С саме краще C#.А відносно компілятора Microsoft Visual C# 2005 Express Edition безкоштовний і від Microsoft. Посиланнячко давайте на середовище програмування, якщо не важко. І ще: де знайти літературу по мові C#. Якщо я не помиляюсь, то це Сі Шарп, чи помиляюсь? Окрім паскаля і бейсіка, ніяких мов не знаю. Хочеться почати вивчення С++ чи C#. Але не маю ні літератури, ні середовища програмування.
|
|
| |
KulAlex |
Дата: Mo, 26.11.2007, 18:19 | Повідомлення № 37 |
Знаток програмування
| Quote (Ковальчук_Олександр) Посиланнячко давайте на середовище програмування, якщо не важко. І ще: де знайти літературу по мові C#. Якщо я не помиляюсь, то це Сі Шарп, чи помиляюсь? Не помиляєтесь. http://www.microsoft.com/express/vcsharp А літературу вишлю на e-mail. Quote (Sasyk) Це не мови програмування, а середовища... звертайте, будь-ласка, на це увагу... І не путайте святе... Для того, щоб програмувати в делфі треба паскаль... Тобто делфі це ООП але мовою є паскаль, тому я вважаю що тема безглузда Ви дуже сильно помиляєтесь Delphi це мова програмування. FreePascal і TurboPascal це мова паскаль, а середовища різні. 
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Mo, 26.11.2007, 18:49 | Повідомлення № 38 |
Ветеран спілкування
| Потужне середовище: 895 метрів! Мені такі закачки не підсилу. А в вас є? Може домовимось і поштою перешлете? А я вам взамін свій корисний матеріал.
|
|
| |
Sasyk |
Дата: Mo, 26.11.2007, 19:03 | Повідомлення № 39 |
знаток тестуючих систем
| Quote (KulAlex) Ви дуже сильно помиляєтесь Delphi це мова програмування. FreePascal і TurboPascal це мова паскаль, а середовища різні. мова програмування для делфі - це паскаль, а делфі, це лише середовище для розробки...Добавлено (26.11.2007, 19:03) --------------------------------------------- Ковальчук_Олександр, тому що Лінукс - це зовсім інша ОС ніж Віндовс, і вчити працювати під нею абсурдно... Але якщо не має інфшого виходу...
|
|
| |
KulAlex |
Дата: Mo, 26.11.2007, 19:08 | Повідомлення № 40 |
Знаток програмування
| Quote (Ковальчук_Олександр) А в вас є? Може домовимось і поштою перешлете? А я вам взамін свій корисний матеріал. Можна і по пошті. Quote (Sasyk) мова програмування для делфі - це паскаль, а делфі, це лише середовище для розробки... Я ще раз говорю що Delphi це є мова програмування.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Mo, 26.11.2007, 19:19 | Повідомлення № 41 |
Ветеран спілкування
| Quote (KulAlex) Я ще раз говорю що Delphi це є мова програмування. Про що розмова? Delphi - мова програмування, Delphi 6, Delphi 2005, Delphi 7... - візуальне середовище програмування, з потужним набором компонент та бібліотек. Але те, що Delphi - це продовження мови паскаль, об’єктний паскаль - це безперечно. Навіщо флудити.
|
|
| |
Sasyk |
Дата: Mo, 26.11.2007, 19:23 | Повідомлення № 42 |
знаток тестуючих систем
| Quote (KulAlex) Я ще раз говорю що Delphi це є мова програмування. Для Делфі мовою програмування є Object Pascal, але якщо вам так хочеться, то нехай буде так  Добавлено (26.11.2007, 19:23) ---------------------------------------------
Quote (Ковальчук_Олександр) Про що розмова? Delphi - мова програмування, Delphi 6, Delphi 2005, Delphi 7... - візуальне середовище програмування, з потужним набором компонент та бібліотек. Але те, що Delphi - це продовження мови паскаль, об’єктний паскаль - це безперечно.Навіщо флудити. Вибачте, відповів, а потім побачив ваше повідомлення... Розясніть людям, тай добраніч...
|
|
| |
KulAlex |
Дата: Mo, 26.11.2007, 19:37 | Повідомлення № 43 |
Знаток програмування
| Во выдержка из DRKB: Начиная с версии Delphi 7 фирма Борланд официально называет язык программирования Delphi и Kylix языком "Дельфи".
|
|
| |
badm |
Дата: Tu, 27.11.2007, 10:06 | Повідомлення № 44 |
Знаток програмування
| Думаю суть не у тому, як називати Delphi и Kylix, можливо дані середовища (мови) досить зручними і простими. Але Delphi и Kylix програмні продукти, які стали збитковими і втрачають свою популярність. В них досить важкий код, та і ООП по них вчити безглуздо. Хоча, щоб розв’язати курсову, змоделювати наочно будь-який процес це саме те. На рахунок Dev C++ середовище непогане, але є одне але воно припинило свій розвиток у 2005 р. І більш всього тому, що зникла можливість використовувати безкоштовно Delphi в програмних продуктах (адже розробка базувалася на Delphi 6, яке мало можливість безкоштовного використання для обрізаної версії). Компанія Microsoft вміє заробляти і гроші і тому надає можливість використовувати Studio безкоштовно. На рахунок С# це сучасне потужна мова, але що з ним робити коли відсутня бібліотека Fremwork і це середовище прив’язує розробника до Windows, хоча щось подібне є в Linuх (маю на увазі бібліотеку Fremwork). Зараз займаюсь С++ (використовую редактор Jfe+ безкоштовний компілятор g++ 12 mb). Cкільки в С++ можливостей, можна сказати повне приниження Pascal, правда і складність відповідна. А от з сучасних стрімких розробок імпонує java (www.sun.com) з великою кількістю середовищ, з незалежністю від ОС та і повним забезпеченням прикладами та можливістю безкоштовно розповсюджувати програмні продукти розроблені на java. Цікаве середовище розробки, яке спонсорує IBM http://www.eclipse.org/
Відредаговано: badm - Tu, 27.11.2007, 10:11 |
|
| |
SLKuty |
Дата: Tu, 27.11.2007, 21:52 | Повідомлення № 45 |
Монтажер
| Працюю на Дельфі вже багато років. Створюю навчальні і тестові програми для шкільного рівня однаково яка версія 5,6 чи 7 З першого вересня вивчаю його в 10-11 класах з практичними завданнями справляються майже всі учні (деякі взагалі без иоєї допомоги) на гуртку в мене ці самі практичні виконують учні 5-7 класів вони звичайно не так глибоко розуміють, але формально зробити роботу за інструкцією можуть. так що нічого складного я не бачу, поступово будемо заглиблюватися в ООП Взагалі завдання школи не випустити системних програмістів, а освоїти основні принципи програмування, які однакові в усіх мовах на обласній олімпіаді того року взагалі заставили використовувати синій старий Паскаль і сказали що так буде і далі не знаю, що буде цього року певно поїду і буду настоювати на ДЕльфі для свого учасника може щось вийде
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |