Ср, 24.05.2017, 16:33
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 2 з 16«12341516»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Поговоримо про сучасні мови програмування.
Ковшун Дата: Чт, 04.10.2007, 16:23 | Повідомлення № 1
Адмін
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Шановні колеги!!!
Існує багато мов програмування. Впродовж багатьох років у школах домінувала мова програмування Pascal.
Проте, життя не стоїть на місці. З’явились нові, прогресивні мови програмування.
Дана тема створена для обговорення проблем, пов’язаних з вивченням мов програмування в школі.
Чи це буде Borland Delphi, чи С++, чи Visual Basic.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Ковшун - Чт, 04.10.2007, 22:11
badm Дата: Ср, 10.10.2007, 14:39 | Повідомлення № 16
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (Ковшун)
Товариші з Хмельницької області зайняті зараз розробкою матеріалів по вивченню С++, чи С#.
Почекаємо, що вони напрацюють.

Так у Хмельницькій області працюють над розробкою матеріалу з С#. Але особисто я не приймаю в ній участі. На рахунок С++, то дана мова мені подобається своєю локанічністю і швидкістю, є й тако ж великий недолік, С++ вимагає знання великої кількості різних нюансів. Та й певні компілятори мають різний синтаксис. Проблема в тому, що у вчителів немає часу на розгляд чогось нового та і в переважній більшості педунівеситетів вичають максимум BC++ 3.1, а так С++ вивчати користно і цікаво.
KulAlex Дата: Сб, 03.11.2007, 18:51 | Повідомлення № 17
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Quote (badm)
...але у Microsoft є єдиний недолік все буде працювати при компіляції тільки під Windows...

Це щось нове, С# використовує платформу .NET Framework
Ksena Дата: Сб, 03.11.2007, 19:56 | Повідомлення № 18
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Мені цікаво було б почути думку колег про вивчення програмування в ОС Linux.
В цьому році працюємо з Linux (з огляду на те, що не маємо ліцензійної Windows). І переді мною постало питання: продовжувати вивчати з учнями Паскаль у вигляді FreePascal чи краще перейти на С, на якому, власне написано ядро Лінуксу.
Щож до ООП, мені здається, при факультативному курсі (1 година на тиждень), краще почати з вивчення Паскалю або С, щоб закласти розуміння основ програмування.
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 03.11.2007, 20:06 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3604
Нагороди: 17
Рейтинг: 187
Пані Ksena, немогли б ви допомогти мені з FreePascal: підскажіть як робити українську літеру "і" в коментарях. Можливо, потрібен русифікатор (українізатор) якийсь? Бо в мене замість української "і" ставиться знак "?".
До цього використовував ТР 7.0 і там діє keyrus, а FreePascal скачав кілька днів тому.
Ksena Дата: Сб, 03.11.2007, 20:55 | Повідомлення № 20
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Ковальчук_Олександр,
На жаль, пане Олександр, я під Лінукс у Free Pascal не змогла поки що налагодити навіть російську мову :(. А у Windows маю ту ж проблему, що й ви. Втім, я працюю над ним тільки 2 дні (теж щойно скачала). Пропоную викласти вирішення цієї проблеми тому, хто знайде першим wink
З повагою smile
KulAlex Дата: Сб, 03.11.2007, 22:52 | Повідомлення № 21
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Для Windows 2000 server, Windows Xp і вище у FreePascal символ "і" не працює, навіть і з так званими "keyrus"ами!!!
badm Дата: Пн, 05.11.2007, 11:58 | Повідомлення № 22
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Проблема в кодуванні символів. Просто компілятор FreePascal не має в своєму арсиналі в додаткових символах букви "і" української (так він відкомпільований) і важко буде щось з цим поробити, хіба хтось наважиться узгодити роботу з кодуванням Windows і перекомпілювати. Keyrus і інші програми працюють з ДОС програмами типу TP 7.0, а середовище FreePascal вже розроблено під віндовс, тому від цього ніякого ефекту. Можна використовувати англійську букву "i" викликаючи її комбінацією ALT+105.
XXX Дата: Пн, 05.11.2007, 12:24 | Повідомлення № 23
Я тут недавно...
Повідомлень: 30
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Якщо можете підкажіть де можна взяти FreePascal.
nocomp
KulAlex Дата: Пн, 05.11.2007, 12:26 | Повідомлення № 24
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Quote (XXX)
Якщо можете підкажіть де можна взяти FreePascal.

www.freepascal.org
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 05.11.2007, 18:03 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3604
Нагороди: 17
Рейтинг: 187
Quote (KulAlex)
www.freepascal.org

Шановний KulAlex, я не знаю як вам, але в мене з цим сайтом виникла заморока із завантаженням. Просто там реально не зовсім зрозуміло, як що і до чого завантажувати. Дається багато варіантів. Я завантажував FreePascal з іншого сайту. Інсталяха займає 24 Мб, встановлюється через Install Shell wizard і прекрасно працює. На тому сайті можна завантажити і FreePascal і Паскаль для відновс і Турбо Паскаль 7.1 і ще багато чого цікавого. Адреса - в приватному форумі у темі "Безкоштовне програмне забезпечення". Користувачу XXX, і вам вже не багато залишилося, щоб одержати ВІП-статус. Лише одне - мені на пошту щось залийте реально хороше і приват forever. dry

Quote (badm)
Можна використовувати англійську букву "i" викликаючи її комбінацією ALT+105.

Пробував, впринципі нормально. А що робити, якщо іншого виходу не має. biggrin
KulAlex Дата: Пн, 05.11.2007, 21:00 | Повідомлення № 26
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Це посилання є офіційним, оскільки цим компілятором з цього сайту користуються на Всеукраїнській олімпіаді.

Додано (05.11.2007, 20:00)
---------------------------------------------
Цікава пропозиція, залити щось хороше, оскільки я незнаю що обговорювалось на приватному форумі тому я незнаю, що є для Вас реально хорошим!!!

Репліка=====================================================
Реально хорошим для нас є: цікаві розробки практичних і тематичних, електронні посібники і презентації, плани-конспекти уроків, ваші якісь власні розробки тощо. Шліть на мило kom-udpu@mail.ru і ви - VIPовець. Ковальчук_Олександр

badm Дата: Вт, 06.11.2007, 09:45 | Повідомлення № 27
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Спробуйте http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=2174
SLKuty Дата: Ср, 14.11.2007, 05:26 | Повідомлення № 28
Монтажер
Повідомлень: 804
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
Пані Ksena не робіть дітей каліками!!!
зітріть той загальмований дармовий Лінукс і поставте піратський ХР ніхто вас не осудить, а перед дітьми відкриються величезні можливості і вони будуть Вам безмежно вдячні тому що майже на всіх підприємствах, фірмах, навчальних закладах стоїть ХР

п. Олександр я ж вам вислав BPascal під Віндовз в ньому є всі букви всіх алфавітів для чого Вам ще щось?

mouse Дата: Ср, 14.11.2007, 09:11 | Повідомлення № 29
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Все таки пропоную переходити з Паскаля на Дельфи або на Візуал Бейсік! Це цікавіше набагато. Там можна реалізувати все що тільки хочеться. І навіть помалювати. Навіщо мучити дітей незрозумілими речами!!! cry
Дві останні мови абсолютно не складні, як для шкільної програми. Апаратні вимоги - кругом де запуститься Віндовс. Хіба що у вас Корвети, Ямахі, і не доведи БК0010... (бо це вже патологія, як для нашого часу).
Чому всім потрібен Паскаль? Приведіть доводи "ЗА".
Дякую.
badm Дата: Ср, 14.11.2007, 10:20 | Повідомлення № 30
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (mouse)
BPascal під Віндовз в ньому є всі букви всіх алфавітів для чого Вам ще щось?

А Ви спробуйте зробити у BP for Wіndows наступне:
Ставиться відповідна опція компілятора:
Options - Compiler... , у групі перемикачів Compiler mode встановіть опцію Delphi compatible.
Перевіряв:
1. Робота з файлами AssignFile і т.д підтримується тип textfile
2. Спобуйте прочитати стрічку більше 256 символів і ніяких помилок.
3. Модуль SysUtils теж підтримується
4. Робота з динамічними масивами, теж підтримується.
і тд.
Тобто досить і досить висока сумісність з Delphi.
Перевіряв на компіляторі версії 2.2. (напевне все буде працювати і на 2.0.4)
Debuger в Delphi на власне переконання кращий, а так якщо вважати, що freepascal безкоштовний, то для переходу з ТP 7.0 один з найкращих варіантів. Хоча майбутнє за С++ та java, але їх вивчати і розуміти набагато складніше.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Сторінка 2 з 16«12341516»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.