Ср, 16.08.2017, 20:33
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 15 з 16«1213141516»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Поговоримо про сучасні мови програмування.
Ковшун Дата: Чт, 04.10.2007, 16:23 | Повідомлення № 1
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Шановні колеги!!!
Існує багато мов програмування. Впродовж багатьох років у школах домінувала мова програмування Pascal.
Проте, життя не стоїть на місці. З’явились нові, прогресивні мови програмування.
Дана тема створена для обговорення проблем, пов’язаних з вивченням мов програмування в школі.
Чи це буде Borland Delphi, чи С++, чи Visual Basic.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Ковшун - Чт, 04.10.2007, 22:11
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 13.04.2017, 19:27 | Повідомлення № 211
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Цитата swetikccc ()
а тут для школи?

Я навів посилання на швидко знайдений матеріал, в якому автором описана ідея. Ця ж ідея озвучувалась і для школи, можливо, навіть тут, на форумі.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Чт, 13.04.2017, 19:27
novichok Дата: Чт, 13.04.2017, 19:30 | Повідомлення № 212
Прописаний назавжди
Повідомлень: 356
Нагороди: 7
Рейтинг: 106
Вибачте, не в тему, але кудись пропав Scrooge
swetikccc Дата: Чт, 13.04.2017, 19:45 | Повідомлення № 213
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Пилипчук_О_П ()
Я навів посилання на швидко знайдений матеріал, в якому автором описана ідея. Ця ж ідея озвучувалась і для школи, можливо, навіть тут, на форумі
Чудова ідея винайдення нового велосипеду, нашого велосипеду, ну в кого ще такий є. B) 

Та ми попереду планети всієї.
У нас для всіх програмування починаючи з 7 класу, а у них тільки факультатив за вибором.
Ми зразу ООП даємо, які ми круті.

І всі чудово знають які ми майстри галочки ставити.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 13.04.2017, 19:58 | Повідомлення № 214
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Цитата swetikccc ()
Чудова ідея винайдення нового велосипеду, нашого велосипеду, ну в кого ще такий є. B)

Десь так. Але ж йдеться про реально найдоступніше і найпоширеніше середовище програмування (вбудоване в офісні пакети, якими користуються трохи менше, ніж всі) та ще й універсальну мову програмування, яка, судячи з назви, призначена якраз для початківців (сподіваюсь, світ не забув, як розшифровується BASIC).
Для тих, хто хоче поекспериментувати, зразок (зроблено в MS Word 2003): http://teachlab.ucoz.ua/load....-1-0-18
fox11 Дата: Нд, 07.05.2017, 09:58 | Повідомлення № 215
Тут живе...
Повідомлень: 161
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Цитата swetikccc ()
Ми зразу ООП даємо, які ми круті.
Поиграют в ООП и бросят. Прозрение начтупит. А мы пока покатаем квадратное.

Додано (07.05.2017, 09:58)
---------------------------------------------
НАВЧАННЯ ПРОГРАМУВАННЮ: ЗАВДАННЯ ШКОЛИ ЧИ УНІВЕРСИТЕТУ?

http://education-ua.org/ua....rsitetu

swetikccc Дата: Сб, 13.05.2017, 17:20 | Повідомлення № 216
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Вчора знову опікся з = == в логічному виразі в плюсах.
Це основний недолік вивчення цієї мови в школі.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 13.05.2017, 18:50 | Повідомлення № 217
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Цитата swetikccc ()
Вчора знову опікся з = == в логічному виразі в плюсах.
Це основний недолік вивчення цієї мови в школі.

Нотація Йоди в руки Вам: https://uk.wikipedia.org/wiki....4%D0%B8
LVV Дата: Нд, 14.05.2017, 12:57 | Повідомлення № 218
Прописаний назавжди
Повідомлень: 409
Нагороди: 5
Рейтинг: 102
Цитата swetikccc ()
Вчора знову опікся з = == в логічному виразі в плюсах.Це основний недолік вивчення цієї мови в школі.
Це не недолік мови С++.
Скоріше, відсутніть звички.

От тому я наполегливо й виступаю за вивчення в школі однієї мови програмування на протязі всього курсу.
І навіть неважливо, якою буде ця мова, головне, щоб учні, призвичаїлись до неї з раннього віку, вивчили її тонкощі і значно меньше допускали прикрих помилок, які не виявляються в процесі компіляції, на кшталт = замість ==, або cin >> a,b,c;
swetikccc Дата: Ср, 17.05.2017, 14:04 | Повідомлення № 219
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Досить специфічне питання.
В С++,  я можу задати розмір масиву(класичного) змінною, головне правило змінна повинна отримати значення перед описом масиву.
Змінні в Паскалі описуються на відміну від СІ в одному місці, наскільки пам'ятаю розмір класичного масиву неможливо задати змінною.
Зараз прийшла така думка , а якщо використати процедури чи функції в яку передати розмір масиву і там все обчислити......


Відредаговано: swetikccc - Ср, 17.05.2017, 15:19
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 17.05.2017, 20:29 | Повідомлення № 220
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3664
Нагороди: 27
Рейтинг: 294
Цитата swetikccc ()
розмір класичного масиву неможливо задати змінною.

Той, хто тяжіє до класики, має вчити латину, а не Паскаль і С++ :)
В сучасному Паскалі є динамічні масиви:
Код

var mas: array of integer;
      a:integer;
begin
   readln (a);
   SetLength(mas, a);
   //і буде нам щастя ...
end.

swetikccc Дата: Ср, 17.05.2017, 20:39 | Повідомлення № 221
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата Пилипчук_О_П ()
Той, хто тяжіє до класики, має вчити латину, а не Паскаль і С++
В сучасному Паскалі є динамічні масиви:

Питання не про динамічні масиви чи вектори.
Це і так зрозуміло.
А про об'яву масиву в функції, в яку передається розмір.
Просто цікаво, а от згадувати Паскаль для цього......
LVV Дата: Ср, 17.05.2017, 21:23 | Повідомлення № 222
Прописаний назавжди
Повідомлень: 409
Нагороди: 5
Рейтинг: 102
Цитата swetikccc ()
В С++,  я можу задати розмір масиву(класичного) змінною
В С++ не можна задавати розмір звичайного масива змінною:
int n=5;
double M [n]//помилка, бо а не є константим виразом


int n;
cin >> n;
double M [n]//помилка, бо а не є константим виразом


потрібно використовувти константи:
const int a=n;
double M[n];


або оголошувати(визначати) динамічний масив з викристанням вказівника *
int a=n;
double *M = new double [n];

або так:

int a;
cin >> a;
double *M = new double [n];

передавати у функцію значення розміру масиву, який оголошуватиметься у тій же функції не можна ні змінною, ні константою:
void fun (int,int);
int main()
{
const int a=5;
int b=5;
fun(a,b);
return 0;
}

void fun(int n, int k)
{
double M[n];//помилка, n не є константим виразом
double M1[k];//помилка, k не є константим виразом
}


Вибачте, якщо я не зрозумів про що йшлося у Вашому твердженні (прокоментуйте кодом С++)
LVV Дата: Ср, 17.05.2017, 21:26 | Повідомлення № 223
Прописаний назавжди
Повідомлень: 409
Нагороди: 5
Рейтинг: 102
Цитата Пилипчук_О_П ()
В сучасному Паскалі є динамічні масиви
А у віжуал Бейсіку всі масиви динамічні за замовчуванням :)
swetikccc Дата: Ср, 17.05.2017, 22:41 | Повідомлення № 224
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3770
Нагороди: 23
Рейтинг: 336
Цитата LVV ()
В С++ не можна задавати розмір звичайного масива змінною:

Дійсно це так.
Це мене обморило.
Завжди використовував константи, а тут ввів змінну в інтерпритаторі на андроїд і спрацювало.
Перевірив на іншому - працює.
Завтра б скомпілював все б стало на свої місця.
fox11 Дата: Чт, 18.05.2017, 05:34 | Повідомлення № 225
Тут живе...
Повідомлень: 161
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Работают все три варианта ???

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n=5;
//cin>>n;
//const int a=n;
//double M[a];
double M[n];
M[1]=55;
cout<<M[1];
return 0;
}

И даже: !!!
int n;// скорее всего мусор срабатывает
double M[n];
На MinGW, хотя раньше считал как и вы. Может вирус какой )))


Відредаговано: fox11 - Чт, 18.05.2017, 05:50
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Сторінка 15 з 16«1213141516»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.