Вт, 23.04.2019, 12:35
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Поговоримо про сучасні мови програмування.
Ковшун Дата: Чт, 04.10.2007, 15:23 | Повідомлення № 1
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Шановні колеги!!!
Існує багато мов програмування. Впродовж багатьох років у школах домінувала мова програмування Pascal.
Проте, життя не стоїть на місці. З’явились нові, прогресивні мови програмування.
Дана тема створена для обговорення проблем, пов’язаних з вивченням мов програмування в школі.
Чи це буде Borland Delphi, чи С++, чи Visual Basic.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Ковшун - Чт, 04.10.2007, 21:11
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 25.06.2016, 00:50 | Повідомлення № 136
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Натрапив на цікавий ресурс: http://www.tiobe.com/tiobe_index
Демонструє відносний рейтинг дуже великої кількості мов програмування.
fox11 Дата: Нд, 26.06.2016, 11:35 | Повідомлення № 137
Прописаний назавжди
Повідомлень: 327
Нагороди: 4
Рейтинг: 81
Цитата Пилипчук_О_П ()
Натрапив на цікавий ресурс: http://www.tiobe.com/tiobe_index Демонструє відносний рейтинг дуже великої кількості мов програмування.
А если сложить С и С++...?

Додано (26.06.2016, 12:35)
---------------------------------------------
Столкнулся с проблемой визуального программирования с использованием С++ (не возвращаться же на Паскаль). В наших новых программах на него упорно толкают.
В крайнем случае есть visual studio 2015, но хотелось бы, что то проще. Посоветуйте.

mul44 Дата: Нд, 26.06.2016, 14:25 | Повідомлення № 138
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1115
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
QDevelop?+QDesigner
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 26.06.2016, 21:53 | Повідомлення № 139
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Цитата fox11 ()
Столкнулся с проблемой визуального программирования с использованием С++

wxDev-C++
gromko Дата: Сб, 30.07.2016, 14:59 | Повідомлення № 140
Лінуксоїд
Повідомлень: 3204
Нагороди: 33
Рейтинг: 401
В тему:

http://codeguida.com/post/226/
gry Дата: Сб, 30.07.2016, 16:17 | Повідомлення № 141
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1127
Нагороди: 4
Рейтинг: 128
Цитата gromko ()
В тему:
Як бачимо - Лазарусом з Делфі тут і не пахне... :Q
swetikccc Дата: Нд, 31.07.2016, 17:03 | Повідомлення № 142
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int x = 333;
string s = "Hello " + x;
System.Console.WriteLine(s);
        }
    }

   class Program
    {
        static void main(String[] args)
        {
            int x = 333;
string s = "Hello" + x;
System.out.println(s);
        }
    }

Різниця велика?
А Паскаль ?
Oxana_cher Дата: Нд, 31.07.2016, 22:32 | Повідомлення № 143
Місцева кадра
Повідомлень: 397
Нагороди: 2
Рейтинг: 44
Это на каких двух языках написано?

Відредаговано: Oxana_cher - Нд, 31.07.2016, 22:33
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 01.08.2016, 09:06 | Повідомлення № 144
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Цитата swetikccc ()
Різниця велика?
А Паскаль ?

Тут щось із логікою: з того, що існують дуже подібні за синтаксисом мови, зроблено висновок, що Паскаль - поганий :)
mul44 Дата: Пн, 01.08.2016, 14:21 | Повідомлення № 145
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1115
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
Цитата Oxana_cher ()
Это на каких двух языках написано?
нижний java, верхний  c#

Додано (01.08.2016, 15:21)
---------------------------------------------
Цитата Пилипчук_О_П ()
Паскаль - поганий
Мне кажется упор был на другое: два перспективных и нужных языка, зная один из них (в идеале оба) наши ученики поработят мир) потому как оба применяются много где, оба не сильно сложны, так что мое имхо такое, пусть swetikccc сам скажет что имелось ввиду по его мнению.


Відредаговано: mul44 - Пн, 01.08.2016, 14:22
SLKuty Дата: Пн, 01.08.2016, 16:19 | Повідомлення № 146
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Цитата Пилипчук_О_П ()
зроблено висновок, що Паскаль - поганий
Паскаль не поганий - він не модний. Тепер С-подібні мови в моді.  На них великий попит і за них багато платять. 
Мені прийшлося робити програму де потрібні кілька медіаплеєрів. Я спробував на С# і зрозумів що засяду на місяць з тою програмою. На Дельфі зробив за кілька годин. 
I Java i C# на початковому рівні простенькі для розуміння, але містять багато службових слів і термінів, які потрібно запамятати - це буде велика проблема.
 На паскалі написав кілька рядочків і запустив на виконання.
Як дітям пояснити, що ці слова допоміжні, а ці слова ми придумали самі, а тільки ця команда виводить щось на екран.
Одним словом виживає сильніший.
Bandalak Дата: Пн, 01.08.2016, 16:55 | Повідомлення № 147
Лідер форуму
Повідомлень: 6170
Нагороди: 43
Рейтинг: 285
Цитата SLKuty ()
Тепер С-подібні мови в моді. На них великий попит і за них багато платять.

Для того щоб перший раз хоч якійсь копійки заплатили за програму, потрібно штук 1000 спочатку зробити безкоштовно і чекати чи може воно сподобається роботодавцю. ;)
Наприклад, на фрелансі пропонують відеомонтаж для блогів. Але кажуть, спочатку рік безкоштовно помонтувати, мов показати свій рівень, а потім побачимо, може й платитимемо до 10$ за монтаж двохгодинного ролика із 30-годинної купи матеріалу.
swetikccc Дата: Пн, 01.08.2016, 17:59 | Повідомлення № 148
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Беремо Шарп є Клас Console у якого свої методи і властивості і їх декілька десятків.
Чи потрібно їх запамятовувати, я думаю що ні, адже є чудова IDE.
А от принципи ООП потрібно застосовувати з першої програми.
Console.BackgroundColor = ConsoleColor.Red;
А що нам скаже  Паскаль
Textbackground (4)

Мабуть на паскалі простіше?
А от і ні, потрібно запам'ятати цю прооцедуру
А на Шарпі 
В класі Консоль є властивість колір консолі і їй задаємо колір, все в рамкахООП.

Навіть вивчаючи консольні програми в Шарпі ми знаходимся в рамках ООП.
А Паскаль?
Пререхід потім на Об'єкт Паскаль?
swetikccc Дата: Пн, 01.08.2016, 18:23 | Повідомлення № 149
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата SLKuty ()
Паскаль не поганий - він не модний
А от Делфі чому упав?
Маркетінгова помилка на мою думку.
Коли він появився це був прорив, а потім.......

А тепер про фінську освіту, не в тему.
Чому в програмуванні майже відсутні свої кадри,
можуть бути дві причини
1. Економія на підготовці.
2. Система освіти.
Цікаво яка з них?


Відредаговано: swetikccc - Пн, 01.08.2016, 18:32
fox11 Дата: Пн, 01.08.2016, 19:56 | Повідомлення № 150
Прописаний назавжди
Повідомлень: 327
Нагороди: 4
Рейтинг: 81
Цитата SLKuty ()
Тепер С-подібні мови в моді.
Слово "мода" не совсем точно.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Поговоримо про сучасні мови програмування. (Яку мову програмування Ви вивчаєте в школі?)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.