Сб, 18.11.2017, 17:39
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Мова С++ (поради, запитання....) (Все що стосується програмування на С++)
Мова С++ (поради, запитання....)
swetikccc Дата: Чт, 18.05.2017, 10:39 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Потрібна допомога з визначенням.
Цикл for
Як просто і зрозуміло описати три вирази 
Мій чорновий варіант(досить примітивний)
for (дії перед циклом; умова продовження циклу;дії після кожної ітерації циклу)
Потрібно просто і доступно сформулювати ці три вирази.
TYP Дата: Чт, 18.05.2017, 11:50 | Повідомлення № 2
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Може ось це допоможе https://msdn.microsoft.com/uk-ua/library/b80153d8.aspx
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 18.05.2017, 12:06 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата swetikccc ()
for (дії перед циклом; умова продовження циклу;дії після кожної ітерації циклу)
Потрібно просто і доступно сформулювати ці три вирази.

Тут справді використовуються вирази (операнди+знаки операцій), тому слово "дії" трохи неточне, бо асоціюється ще й з операторами (statement). Зі словом "вираз" виходить багатослівно:
for (вираз, що обчислюється перед циклом; умова продовження циклу;вираз, що обчислюється після кожної ітерації циклу)
Умова, взагалі-то, теж "вираз".
swetikccc Дата: Чт, 18.05.2017, 12:41 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Пилипчук_О_П ()
for (вираз, що обчислюється перед циклом; умова продовження циклу;вираз, що обчислюється після кожної ітерації циклу)
А якщо так то вираз не один
or ( b = i+5,i=1; i<10 && b<10; ++i,b+=2)

Цитата TYPМоже ось це допоможе https://msdn.microsoft.com/uk-ua/library/b80153d8.aspx

Для мене зрозуміло, а от діткам.....


Відредаговано: swetikccc - Чт, 18.05.2017, 12:45
Apice Дата: Чт, 18.05.2017, 12:59 | Повідомлення № 5
Тут живе...
Повідомлень: 138
Нагороди: 4
Рейтинг: 39
Цитата swetikccc ()
дії перед циклом
Може, "вираз-ініціалізатор"?
swetikccc Дата: Чт, 18.05.2017, 13:06 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Apice ()
Може, "вираз-ініціалізатор"?
Варіант чудовий, 
Ініціалізація в загальному, це ряд дій які чомусь передують.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 18.05.2017, 14:03 | Повідомлення № 7
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата swetikccc ()
А якщо так то вираз не один
or ( b = i+5,i=1; i<10 && b<10; ++i,b+=2)

Вираз один. "Кома" - це операція (найнижчий пріоритет, повертає void).


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Чт, 18.05.2017, 14:04
swetikccc Дата: Чт, 18.05.2017, 14:05 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Пилипчук_О_П ()
Вираз один. "Кома" - це операція.
Дякую Я це вже зрозумів.
swetikccc Дата: Вт, 30.05.2017, 16:45 | Повідомлення № 9
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
for(int j=++i;j<100;j++)
for(int j=i+1;j<100;j++)
Як пояснити, чому не працює перший варіант при сортуванні масиву?
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 30.05.2017, 17:47 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата swetikccc ()
for(int j=++i;j<100;j++)
for(int j=i+1;j<100;j++)
Як пояснити, чому не працює перший варіант при сортуванні масиву?

В другому випадку значення змінної i при вході в цикл з параметром j буде на 1 меншим, ніж у першому.
swetikccc Дата: Вт, 30.05.2017, 18:16 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Пилипчук_О_П ()
В другому випадку значення змінної i при вході в цикл з параметром j буде на 1 меншим, ніж у першому.
Ну дійсно , ми ж змінили значення і в першому випадку.
Дякую.
swetikccc Дата: Вт, 30.05.2017, 18:18 | Повідомлення № 12
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Пилипчук_О_П ()
В другому випадку значення змінної i при вході в цикл з параметром j буде на 1 меншим, ніж у першому.
Ну дійсно , ми ж змінили значення і в першому випадку.
Дякую.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 12.08.2017, 16:26 | Повідомлення № 13
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
У програмах на C++ використовую директиву
Код
using namespace std
, а виявляється, що це - небажана практика:
https://stackoverflow.com/questio....ractice
Bandalak Дата: Сб, 12.08.2017, 17:31 | Повідомлення № 14
Лідер форуму
Повідомлень: 5521
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
На олімпіадах директиви та зовнішні модулі заборонені. Не пам'ятаю, чи усі, але деякі точно!
swetikccc Дата: Сб, 12.08.2017, 19:46 | Повідомлення № 15
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Bandalak ()
На олімпіадах директиви та зовнішні модулі заборонені. Не пам'ятаю, чи усі, але деякі точно!
Стандартний простір імен не може бути заборонений.

Будемо відкривати його частково та і все, а взагалі то на олімпіаді відкриваємо зразу, ми що там використовуємо якісь сторонні модулі чи файли.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Мова С++ (поради, запитання....) (Все що стосується програмування на С++)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.