Пт, 30.09.2022, 11:18
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
kom_adm Дата: Сб, 18.08.2007, 02:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3767
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Spirit Дата: Пн, 18.02.2008, 15:37 | Повідомлення № 46
Сис.адмін
Повідомлень: 408
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (badm)
Вчитись програмувати необхіно з консолі і вивчати ООП теж в консолі, хоча це більш нудніше.

Ничего там нудного нет в консоли! На экран выводит - да! Ну так значит можно делать всё что угодно! Я в 9 классе написал почти полнофункциональный редактор Paint под DOS на C++, курсор двигался клавиатурой, создал свою библиотеку кнопок, палитра была, ну вобщем там можно было спокойно рисовать, писать текст... Когда сдавал эту штуку в Малой академии, так весь поток сбежался смотреть... smile Вот это круто и весело, так что консоль - это хорошо! smile

dpi Дата: Ср, 27.02.2008, 13:06 | Повідомлення № 47
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Факультатив з програмування» Візуальні середовища
В обязательной программе оно не нужно.
Spirit Дата: Ср, 27.02.2008, 23:37 | Повідомлення № 48
Сис.адмін
Повідомлень: 408
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (dpi)
В обязательной программе оно не нужно.

Это нужно исходить из потребностей детей. Если они разобрались быстро с основными темами, то может и дать им Визуальные... Но если в большинстве случаев, то согласен, В обязательной программе оно не нужно.

SLKuty Дата: Пт, 04.04.2008, 00:53 | Повідомлення № 49
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Quote (Spirit)
Я в 9 классе написал почти полнофункциональный редактор Paint под DOS на C++, курсор двигался клавиатурой,

Честь вам і хвала!!!
А в якому році це було?

Зараз діти якісь пішли нудні і щоб їх зацікавити потрібно показувати чудеса

Ми з гуртківцями почали робити шахмати на Дельфі
звичайно не справжні, але фігурки можна пересувати по дошці
Потім попробуємо контроль правильності ходів зробити
компоненти розкладають самі, фігури малюють самі, програмувати вже мушу я допомогати,
а коли починаю занурюватися в глибоке програмування - половина не приходить на гурток

dpi Дата: Ср, 09.04.2008, 11:24 | Повідомлення № 50
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (Spirit)
Когда сдавал эту штуку в Малой академии, так весь поток сбежался смотреть...

Пару лет назад повезли в МАН на конкурс "Базу данных гимназия". Писали на Билдере С++ два года, в интербейсе, сетевая, сервер, клиент, инстоляция, деинстоляция - все как полагается. На защите спросили: а почему не все классы забили, почему не все фотографии, какая польза для учителей и администрации и т.п. Результат: в этом году отправил на конкурс троих: сайт, электронный учебник с тестом, редактор кода HTML. Какие места заняли, даже не интересовался. Естественно, что не призовые. В следующем году: ломаю голову как избежать участия.
Думаю для учителей на много важнее участие в олимпиадах, чем в МАНе.
ol_loy Дата: Чт, 17.04.2008, 22:26 | Повідомлення № 51
Я тут недавно...
Повідомлень: 32
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Я на уроках інформатики використовую Lazarus - візуальне середовище програмування під FreePascal. Там при бажанні можна створювати і консольні програми. А взагалі тому, хто звик до Delphi особливо переучуватись не прийдеться.
Переваги -
1.OpenSource.
2. Інсталятор лише 50 МБайт.
3. Є російський інтерфейс (можна й український зробити - він є, але не встановлений).
4. Менш вимогливий до системних ресурсів - при 128 МБайт оперативки навіть 5 версія Delphi гальмує.

Якщо хтось зацікавився - адреса для скачування.

Скріншот

oleg_teacher Дата: Пт, 18.04.2008, 08:13 | Повідомлення № 52
Любитель дискутувати
Повідомлень: 177
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Quote (ol_loy)
Переваги -
1.OpenSource.
2. Інсталятор лише 50 МБайт.
3. Є російський інтерфейс (можна й український зробити - він є, але не встановлений).
4. Менш вимогливий до системних ресурсів - при 128 МБайт оперативки навіть 5 версія Delphi гальмує.
Якщо хтось зацікавився

Недоліки ...
- робота з базами даних
- великий розмір виконуваного файлу
...
Varkan Дата: Пт, 18.04.2008, 08:22 | Повідомлення № 53
Викладач ВУЗу
Повідомлень: 425
Нагороди: 0
Рейтинг: 6
Quote (oleg_teacher)
Недоліки ...
- робота з базами даних
- великий розмір виконуваного файлу

Ці всі неоліки відчують тільки люди які серйозно займаються програмуванням.
А для шкільного курсу це не так важливо.

SLKuty Дата: Вт, 22.04.2008, 20:53 | Повідомлення № 54
Монтажер
Повідомлень: 833
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Quote (Spirit)
Это нужно исходить из потребностей детей. Если они разобрались быстро с основными темами, то может и дать им Визуальные... Но если в большинстве случаев, то согласен, В обязательной программе оно не нужно.

Я тут категорично не згідний.
Дітям набагато простіше і цікавіше візуальне програмування з картинками, кнопками і без глибокого програмування. Я це пробував навіть з 5 класом. А потім заглиблюватися в Паскаль програуючи кнопки.
В мене є книжка Інтел - візуальне програмування для дітей там описаний Візуальний Бейсік - досить просто і доступно для всіх так що я нічого нового не придумав.

Додано (22.04.2008, 20:53)
---------------------------------------------

Quote (ol_loy)
Я на уроках інформатики використовую Lazarus - візуальне середовище програмування під FreePascal.

ТАк - непогане середовище. Таке собі міні Дельфі. Скачав попробував. Для дітей цілком достатньо. Але для вчителя - трохи мало. Всетаки можливості Дельфі набагато більші і документації і зразків програм в неті безліч.
А до Лазаруса набагато менше. І русифікована вона неповністю.
Звичайно для тих хто починає освоювати візуальне програмування - воно може і нормально на перших порах, або в кого слабенькі машини, а потім треба всетаки щось серйозніше.

ol_loy Дата: Ср, 23.04.2008, 11:06 | Повідомлення № 55
Я тут недавно...
Повідомлень: 32
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (SLKuty)
потім треба всетаки щось серйозніше

Звичайно, потрібно. Поки що Lazarus не котить під професійну оболонку. Але загальні поняття про візуальні середовища дає. До речі, з часом може й виросте (звернули увагу на номер версії - 0.9.22 - ще навіть не реліз). Втім і для windows і тим більш для linux вистачає візуальних середовищ для професійної роботи .

volodschool2 Дата: Нд, 01.06.2008, 01:38 | Повідомлення № 56
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1611
Нагороди: 17
Рейтинг: 407
Невже ніхто не використовує Pascal ABC v3.0.1 ?
Закачайте http://freesoft.ru/?id=666749 і спробуйте. Це не просто Паскаль, це СУПЕР ПАСКАЛЬ для школи.
А щодо Delphi, то кращого візуального середовища програмування для вивчення в школі немає. Якщо хочемо навчити дітей основам програмування, то тільки Pascal+Delphi. І не починайте в менших класах з бейсіка, бо після нього така каша в голові, що в старших класах не зможемо перейти до нормальних мов програмування.
argun Дата: Нд, 01.06.2008, 08:05 | Повідомлення № 57
Активний учасник
Повідомлень: 519
Нагороди: 1
Рейтинг: 57
Quote (volodschool2)
Невже ніхто не використовує Pascal ABC v3.0.1 ?

Давно користуюся, ще з версії 2.2. Для дітей він зручніший ніж ТР.

kom_adm Дата: Нд, 01.06.2008, 22:36 | Повідомлення № 58
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3767
Нагороди: 19
Рейтинг: 217
Quote (volodschool2)
Невже ніхто не використовує Pascal ABC v3.0.1 ?

Однозначно суперовий Паскаль. Я цього навчального року використовував весь рік. Установив на кожному учнівському комп’ютері, учні запускають, пишуть програми, виконують і залишаються задоволені. Його великий + в тому, що він має сучасний інтерфейс і працює нормально при демонстрації через Net Support School. А от Free Pascal демонстувати по мережі не вдається. Тому я й використовував Pascal ABC, версії 2.6.1 також при поясненні теоретичного матеріалу і це дуже зручно. Учні бачать, як виконується програма, є змога проаналізувати її виконання по кроково.
Quote (argun)
І не починайте в менших класах з бейсіка, бо після нього така каша в голові, що в старших класах не зможемо перейти до нормальних мов програмування.

100% погоджуюсь. Мішати не варто. Учень не повинен знати всі існуючі мови програмування, їх синтаксис і особливості. Достатньо знати одну процедурну, одну об’єктно орієнтовну.
Quote (volodschool2)
Закачайте http://freesoft.ru/?id=666749 і спробуйте.

Дякую за посилання, Біжу оновлюватись. cool
volodschool2 Дата: Пн, 02.06.2008, 10:18 | Повідомлення № 59
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1611
Нагороди: 17
Рейтинг: 407
Пропоную обмінюватись цікавими і корисними компонентами для Delphi, тому що набір стандартних контролів ( явикорстовую Delphi 7) застарів, він годиться хіба що для використання в Win'95. Учням набагато цікавіше створювати інтерфейс своїх програмок за допомогою сучасніших контролів, наприклад RbControl, спробуйте закачати з мого сайту http://volodschool2.ucoz.ru/load/1-1-0-11
Буду вдячний за гіперпосилання на цікаві компоненти для Delphi/
gromko Дата: Чт, 05.06.2008, 00:30 | Повідомлення № 60
Лінуксоїд
Повідомлень: 3210
Нагороди: 33
Рейтинг: 406
А чому всі такі противники візуального програмування ? Є програмні засоби (VisualBASIC), методичні матеріали (І.Завадський). Попробували - непогано, у дітей з'явилась мотивація - "робимо справжні програми". Крім складання алгоритму та написання програми появився такий елемент, як розробка (дизайн) інтерфейсу програми - таке собі конструювання. Великої різниці у тому вивчати Паскаль чи VisualBASIC немає - спочатку слід розробити алгоритм(хоча б і у голові), а потім перекласти його на ту чи іншу мову програмування. Прекрасне навчальне середовище АЛГО Василя Петріва - але всього лиш навчальне, на олімпіаду з ним зась. У комплекті ПЗ, що поставлялось у школу, був Borland Developper (Delphi IDE) розміром близько 2 Гб - не сподобалось, сильно вже монстроподібне, більше для професіоналів, ніж для учнів. Останнім часом відмовились і від VisualBasic - є прекрасний продукт від RealSoftware (www.realsoftware.com) - RealBASIC
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2022.