Нд, 22.09.2019, 01:35
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 22 з 22
  • «
  • 1
  • 2
  • 20
  • 21
  • 22
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 02:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3710
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

NataliyG Дата: Чт, 24.12.2009, 11:18 | Повідомлення № 316
Активний учасник
Повідомлень: 685
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Quote (GarryPotter)
(хоча я б зробив навпаки - спочатку візуальне -воно краще сприймається)

Істина правда у мене на факультативі учні більше почали вивчати і цікавитися консольним програмуванням бо в візуальному середовищі попробували, взагалі на мою думку треба показати візуальне середовище на легких приклададах (для реклами програмування) і тоді почати серйозно вивчати програмування наприклад в звичайному Паскалі.
gromko Дата: Чт, 24.12.2009, 11:27 | Повідомлення № 317
Лінуксоїд
Повідомлень: 3210
Нагороди: 33
Рейтинг: 406
Quote (NataliyG)
і тоді почати серйозно вивчати програмування наприклад в звичайному Паскалі.

Взагалі непогана думка, але, дозвольте поцікавитись, де вони (учні) у подальшому застосують знання Паскаля?
Спадає на думку слідуючий приклад - будемо навчатись керувати автомобілем, розпочнемо з мотоцикла з коляскою, вивчившись на ньому ви без прблем опануєте їзду на КАМАЗі.

Quote (NataliyG)
показати візуальне середовище на легких приклададах

Все що можна зробити у Паскалі можна реалізувати в Delphi. Програмування це не є малювання кнопок, а важка праця, а кнопки - всього лиш дизайн (і певна мотивація)
swetikccc Дата: Чт, 24.12.2009, 15:26 | Повідомлення № 318
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4159
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (gromko)
Взагалі непогана думка, але, дозвольте поцікавитись, де вони (учні) у подальшому застосують знання Паскаля?

Для розумних це розвиток ума , а для всіх інших як люба мова ..... )
І ЦІКАВО ЩО МИ ТУТ РОЗУМІЮТЬ ПІД ВІЗУАЛЬНИМ ПРОГРАМУВАННЯМ?

Додано (24.12.2009, 15:26)
---------------------------------------------

Quote (dpi)
Три года назад перестал сидеть на двух стульях (МАН и олимпиады). Было трудновато. При выборе на что ставить, рассуждал так. На МАНе засудили пару раз, не объективная оценка (доходило до смешного. На секции баз данных первое место занял сайт с адресами школ Украины, мы со своей "несчастной" БД, сетевой, написанной на билдере с использованием интербейса были не поняты, даже вопросов не было). Вот я и посчитал, что программирование более объективно и полезно для детей.

Про МАН надо забыть вообще, просто не травмировать детей, ситуация я как вижу везде одна и таж, яркий пример нашего общества )))
gromko Дата: Чт, 24.12.2009, 19:51 | Повідомлення № 319
Лінуксоїд
Повідомлень: 3210
Нагороди: 33
Рейтинг: 406
Quote (swetikccc)
І ЦІКАВО ЩО МИ ТУТ РОЗУМІЮТЬ ПІД ВІЗУАЛЬНИМ ПРОГРАМУВАННЯМ?

Visual C++ чи Visual Basic не є візуальними мовами програмування, це невізуальні мови.
Delphi та C++ Builder, той же VB є середовищами інтегрованої розробки у яких на певному етапі можлива ВІЗУАЛЬНА РОЗРОБКА ІНТЕРФЕЙСУ

Власне візуальне програмування є використанням графічних мов як у LabVIEW , CoDeSys, Trace Mode, HiAsm
де "програми" складаються маніпуляцією з графічними об’єктами

Навіть Скретч чи StarLogo TNG не є "істинно" візуальними мовами - складання програми з окремих блоків тут є альтернативою написання програми текстом з метою запобігання синтаксичним помилкам.

vitali4 Дата: Чт, 24.12.2009, 20:27 | Повідомлення № 320
Часто заходить...
Повідомлень: 92
Нагороди: 1
Рейтинг: 15
Quote (gromko)
Все що можна зробити у Паскалі можна реалізувати в Delphi. Програмування це не є малювання кнопок, а важка праця, а кнопки - всього лиш дизайн (і певна мотивація)

Цілком погоджуюсь. Цей рік почав з Делфі, хоча зажди починав с Паскаля. На початку вивчення мови складнощі тільки у тому, що треба трохи білше друкувати. Але це спочатку, а потім учні звикают до автопідстановки. Деякі питання виникают раніше, ніж при вивченні Паскаля (глобальні/локальні змінні, властивості, перетворення типів, тощо). Але це все можна пояснити на початку не дуже занурюючись. І постійно, протягом просування, у вивченні мови поглиблювати ці поняття. Саме кодування алгоритмів відбувається на Object Pascal.
alex Дата: Чт, 24.12.2009, 20:48 | Повідомлення № 321
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (gromko)
Взагалі непогана думка, але, дозвольте поцікавитись, де вони (учні) у подальшому застосують знання Паскаля?
Спадає на думку слідуючий приклад - будемо навчатись керувати автомобілем, розпочнемо з мотоцикла з коляскою, вивчившись на ньому ви без прблем опануєте їзду на КАМАЗі.

Напевно там де в майбутньому застосують поняття похідної, інтегральне числення,
вміння досліджувати функції і розвязувати кватратні рівняння.

Ну а по питанню транспорту, так перш ніж вчитись їздити, потрібно вивчити правила дорожнього руху.

skif Дата: Пн, 03.11.2014, 21:29 | Повідомлення № 322
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
хочу цього року замість Delphi працювати з учнями в Lasarus (немає ліцензій). Чи хтось має позитивний досвід, відпишіть)
Ktara Дата: Пн, 03.11.2014, 21:43 | Повідомлення № 323
Перспективна вчителька
Повідомлень: 4141
Нагороди: 38
Рейтинг: 371
Я уже писала у меня Lasarus долго компилирует, а так проблем особых не было.
volodschool2 Дата: Пн, 03.11.2014, 21:43 | Повідомлення № 324
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1528
Нагороди: 15
Рейтинг: 364
На безриб’ї і рак свистить. Ліцензію на Delphi маємо, тому і використовуємо це середовище. Пропонував дітям спробувати лазарус. Мабуть спрацювала сила звички, діти відмовились, їм зручніше в Delphi. Сам пробував "гратись" з лазарусом, принципових відмінностей немає, можна використовувати. На старих комп’ютерах дещо довше відбувається компіляція, на нових різниця в швидкості компіляції не помітна. Компонентів для розв’язування шкільних задач достатньо, засмучує відсутність медіаплеєра.
volevikt Дата: Вт, 04.11.2014, 13:22 | Повідомлення № 325
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1904
Нагороди: 25
Рейтинг: 267
Цитата skif ()
хочу цього року замість Delphi працювати з учнями в Lasarus (немає ліцензій).

Якщо Ви працювали в Delphi, то з Lasarus у Вас не буде проблем. 
Перейшла на Lasarus 3 роки тому. Зараз, на жаль, практично не працюю з цією програмою, оскільки маю 10-11 класи з філологічним та історичним профілем (1 год. на тиждень).
Використовувала проекти, які до цього створила на Delphi - всі проекти працювали у Lasarus коректно. Навіть не передруковувала деякі інструкції для учнів. Учні з легкістю знаходили подібні елементи у Lasarus.
Мені подобалося працювати в обох програмах. Шкода, що не мала часу на доскольне їх вивчення.
Успіхів Вам, колего!
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
  • Сторінка 22 з 22
  • «
  • 1
  • 2
  • 20
  • 21
  • 22
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.