Пт, 24.05.2019, 03:41
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 02:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3705
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

ReVlaR Дата: Нд, 18.10.2009, 11:37 | Повідомлення № 286
Новий користувач
Повідомлень: 18
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Я пробував починати вивчати Delphi і після Pascal. Також із самого початку. Але, щоб написати саму простеньку програму, яка порахує 2*2, потрібно навчити переводити із одного типу у інший. Учням так починати важко стає страшно (важко на початку, а що ж далі буде...), нецікаво і багато кидає вивчення програмування, бо потрібно багато вивчити, щоб написати простеньку програму. У Паскалі не цікаво, бо важко намалювати інтерфейс програми. Тобто немає чого показати своїм друзям. Я обрав комплект HTML i PHP. Просто будується інтерфейс, не потрібно переводити типи. Щоб написати простеньку програму, потрібно ввести одну формулу і гарно її обмалювати за допомогою HTML. Перший раз маю 15 учнів, які ніразу не пропустили навчання протягом півтора місяця. І за цей час, ми навчилися складати простенькі програми, оформляти їх інтерфейс. Зараз перейшли на мову SQL і будуємо таблиці бази даних. Надіюсь, що за 2 місяця учні понаписують перші програми високого рівня.
alex Дата: Нд, 18.10.2009, 12:00 | Повідомлення № 287
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (ReVlaR)
У Паскалі не цікаво, бо важко намалювати інтерфейс програми.

Так суть програмування, зовсім не в написанні інтерфейсу. "Зустрічають по одежі, а проводять по розумові"
PanPete Дата: Нд, 18.10.2009, 12:01 | Повідомлення № 288
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
ReVlaR, якщо можна, познайомте з плануванням такого курсу.
ReVlaR Дата: Пн, 19.10.2009, 21:24 | Повідомлення № 289
Новий користувач
Повідомлень: 18
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote
Зустрічають по одежі, а проводять по розумові

Нічого поганого немає у тому, що програма, яка за складністю не поступається тій, що написана на Паскалі, ще має і гарне оформлення. Діти хочуть написати програму і показати своїм ровесникам чи батькам.

Quote
познайомте з плануванням такого курсу

Планування звичайне. Тіж блок-схеми, ті ж лінійні програми та умовні та циклічні оператори. Поправка іде на вивчення початків HTML(оформлення тексту та створення форми). Все решта таке ж.
Якщо коротко про план, то:
1. Блок-схеми;
2. HTML;
3. Лінійні програми на PHP;
4. Умовні оператори;
5. Циклічні оператори;
6. Поняття про бази даних;
7. Поняття про мову SQL;
8. SQL-команда Insert;
9. SQL-команда Select;
10 Поглиблене вивчення циклічних операторів;
Далі масиви, робота із файлами і т.д.
Взагалі то все так, як у Паскалі. Я б сказав, як на С++. Але не потрібно на початкових етапах вивчення навантажувати про типи або перетворення між ними. Плюс оформлення програми під ВЕБ-інтерфейс.
NataliyG Дата: Вт, 20.10.2009, 14:16 | Повідомлення № 290
Активний учасник
Повідомлень: 685
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Quote (alex)
У Паскалі не цікаво, бо важко намалювати інтерфейс програми.

Так суть програмування, зовсім не в написанні інтерфейсу


Я пропоную такий метод: (перевірила на собі) спочатку я на факултативі почала вивчати Паскаль (звичайно їм було не цікаво).
Тоді я дала їм створити програму в Делфі використовуючи написаний сценарій. Після чого запропонувала самим створити програму в середовищі Делфі і тут вони зрозуміли, що їм не достатньо теоретичний знань. І ми перейшли знову до вивчення Паскаля і тепер всі вчаться і всім цікаво бо хочуть створювати цікаві проекти в Делфі.
Quote (SLKuty)
Я розробляю сам практичні роботи напишіть свою адресу і тему, яку вивчаєте і я вам вишлю практичні роботи

І мені теж пошліть. Дуже Вам дякую: rngluz@meta.ua
vitali4 Дата: Сб, 21.11.2009, 11:44 | Повідомлення № 291
Часто заходить...
Повідомлень: 88
Нагороди: 0
Рейтинг: 5
Quote
Я почав начальний рік із вивчення PHP. Результати мені подобаються. Курс тільки пробую.

Повністю підтримую. Я і сам про це думав. Ми, вчителі, повинні бути в постійному пошуку того як зробити навчання і корисним і цікавим. Як раз у цьому випадку і перше і друге. Треба ламати стереотипи. У вивченні розділу "Програмування" нічого не змінилося від початку 90-х. Але в реальному програмуванні все помінялося кординально.
Apice Дата: Вт, 01.12.2009, 18:32 | Повідомлення № 292
Прописаний назавжди
Повідомлень: 244
Нагороди: 5
Рейтинг: 65
Прошу допомоги!
Шановні колеги! Підкажіть, будь ласка, де можна взяти літературу щодо створення віконних проектів у середовищі Code::Bloks - під Win чи під Lin - все одно. Якщо не інтернет-ресурс, то хоч би назву книжечки. Звичайно, хотілося б зрозумілою мовою - не англійською :)
Дякую!
alex Дата: Ср, 02.12.2009, 08:41 | Повідомлення № 293
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (vitali4)
У вивченні розділу "Програмування" нічого не змінилося від початку 90-х.

Закони Ньютонівської механіки не змінились з часів Ньютона.
Quote (vitali4)
Треба ламати стереотипи.

Quote (vitali4)
Але в реальному програмуванні все помінялося кординально.

Системи кодування да змінились. А теорія програмування залишилась практично незмінна,
хіба що доповнилась новими методами.
ReVlaR Дата: Ср, 02.12.2009, 18:34 | Повідомлення № 294
Новий користувач
Повідомлень: 18
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote
Системи кодування да змінились.

Я думаю, що від учня вимагається дуже багато на початковому рівні. Якось, я відвідав радіогурток. Там учні вивчають спочатку деталі, потім вчаться складати пристрої за готовими схемами. І тільки одиниці зможуть створювати свої схеми. І то, маючи за плечима величезну практику.
У програмуванні, навчившись азам програмування, вимагаємо від учнів створювати нові алгоритми. Мої учні(10 клас, тільки почали вивчати програмування та інформатику взагалі), вивчивши ази програмування (це лінійні програми, умовні оператори і все!!!), сіли за програми на замовлення для фірм. Я їм дав свої шаблони і сказав, що де писати.
Вони, не розуміючи, що таке цикл, написали програми, де використовуються і масиви, і цикли. Тобто, я їх навчив вносити алгоритм по схемі. Написавши пів програми, учні задаються питаннями, які виникають у реальних умовах.
При цьому, за 3 місяці вивчили PHP, HTML, SQL.
Думаю, на початку ІІ семестру почнемо розбиратися із циклами, масивами більш глибше.
Але вони відчують смак програмування у результаті. Наші програми вже до Нового року будуть працювати у лікарні, Будинку школяра та у нашому закладі.
alex Дата: Ср, 02.12.2009, 18:42 | Повідомлення № 295
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (ReVlaR)
Вони, не розуміючи, що таке цикл, написали програми, де використовуються і масиви, і цикли.

Був би дуже вдячний, якби ви поділились методикою, як навчити учнів використовувати ті структури,
які вони не розуміють. Наприклад використовувати команду розгалуження не розуміючи онної

Quote (ReVlaR)
При цьому, за 3 місяці вивчили PHP, HTML, SQL.

Мені б такі здібності. Рік займався вивченням SQL, але чомусь не вважаю, що я його вивчив.

vitali4 Дата: Ср, 02.12.2009, 19:39 | Повідомлення № 296
Часто заходить...
Повідомлень: 88
Нагороди: 0
Рейтинг: 5
Quote
Закони Ньютонівської механіки не змінились з часів Ньютона

А як же Енштейн? Хіба він нічого не додав до ціх законів?
Quote
А теорія програмування залишилась практично незмінна,
хіба що доповнилась новими методами.

Так погоджуюсь. Але інструметарій, тим більше сучасний, дає всім нам, учням і вчителям, можливість втілити теорію програмування у більш сучасній обкладинці. Ніхто не закликає вчити спочатку об*єти а потім розгалудження. Просто тіж самі розгалудження можна показати і в PHP і в Delphi і в VB. Щодо Паскаля, то я теж його обожнюю, але відчуваю себе динозавром.
ReVlaR Дата: Ср, 02.12.2009, 21:28 | Повідомлення № 297
Новий користувач
Повідомлень: 18
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote
Мені б такі здібності. Рік займався вивченням SQL, але чомусь не вважаю, що я його вивчив

Погоджуюся. Я вчу SQL 10 років і не вважаю, що я його вивчив. Просто, учням я не задаю захмарних завдань. Я боюсь у них відбити охоту програмувати через високу складність. Вони пишуть програми, які можна уже використовувати у організаціях. І знають, як зробити запис у таблицю, корегувати, видалити дані та створити вибірку. Цього достатньо. А із ньюансами будемо розбиратися по-ходу. Цікаво наблюдати, як горять у них очі, коли получається. Керівники тих підприємств, яким учні пишуть програми взагалі їх рахують вундеркіндами. Самі ж такого не вміють.
Quote
Був би дуже вдячний, якби ви поділились методикою, як навчити учнів використовувати ті структури,
які вони не розуміють. Наприклад використовувати команду розгалуження не розуміючи онної

От якраз розгалуження та лінійні програми навчилися. А от цикл використовуємо, коли виводимо на екран дані таблиці. Цикл WHILE() вони розуміють, що це цикл. І якщо потрібно вивести дані таблиці, то використовуємо такий(певний) набір команд. Багато ще перепитують. Багато не получається, багато чого самі не можуть додуматися. Але вони бачать результат своєї роботи. Від своїх програм не відходять. Вже по-троху відганяємо.


Відредаговано: ReVlaR - Ср, 02.12.2009, 21:37
alex Дата: Ср, 02.12.2009, 22:14 | Повідомлення № 298
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Дивно. Цитують мене, а виводиться що цитати Quote. Яскравий приклад використання
сучасних технологій без хорошого знання програмування. Алгоритм роботи видно
не дуже хороший. Кодування знають, а алгоритмізація храмає.
Bandalak Дата: Ср, 02.12.2009, 22:29 | Повідомлення № 299
Лідер форуму
Повідомлень: 6174
Нагороди: 43
Рейтинг: 285
Quote (alex)
Цитують мене, а виводиться що цитати Quote.

Таке відбувається, якщо виділити текст одного повідомлення, а натиснути кнопку "Цитата" під іншим повідомленням.
Звичайно в Юкозі майже всі алгоритми не досконалі! Але буває ще гірше!
PanPete Дата: Ср, 02.12.2009, 23:30 | Повідомлення № 300
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Щось на форумі запахло лапшою .
Quote (ReVlaR)
При цьому, за 3 місяці вивчили PHP, HTML, SQL.
То ознайомились чи вивчили? А про серйозне використання програмних продуктів, створених таким чином я взагалі мовчу.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.