Нд, 19.08.2018, 23:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 03:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3665
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

mouse Дата: Сб, 10.11.2007, 21:00 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Думаю, що внесу новизну у обговорення.
А як щодо програмування на Visual Basic 6.0? Таке собі візуальне середовище. Мотивація використання, як вже говорили,
1. візуалізація результату - це важливо.
2. інтерфейс виндовс програм
3. наявність його клона в офісі (що для економістів (профільних класах) досить актуально)
4. на рівні школи різниці між Дельфі практично відчути важко
5. основа ВеБе є звичайний Бейсик - найпростіша мова.
Маю досвід використання у 10 класі ( 1курс) та в 11 (2 курс) - більш поглибленно. Оскільки в нас педагогічний заклад - переважна частина (майже вся) - це дівчата. Сприймання нормальне. Якщо порівняти з Паскалем (будь-яким!!!!) - це небо і земля - там взагалі був жах.
Хто має ще досвід такого використання? Які є думки?
Ковшун Дата: Нд, 11.11.2007, 09:09 | Повідомлення № 17
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (mouse)
...А як щодо програмування на Visual Basic 6.0? Таке собі візуальне середовище. Мотивація використання, як вже говорили,
1. візуалізація результату - це важливо.
2. інтерфейс виндовс програм
3. наявність його клона в офісі (що для економістів (профільних класах) досить актуально)
4. на рівні школи різниці між Дельфі практично відчути важко
5. основа ВеБе є звичайний Бейсик - найпростіша мова.
Маю досвід використання у 10 класі ( 1курс) та в 11 (2 курс) - більш поглибленно. Оскільки в нас педагогічний заклад - переважна частина (майже вся) - це дівчата. Сприймання нормальне. Якщо порівняти з Паскалем (будь-яким!!!!) - це небо і земля - там взагалі був жах.

Хотілось би спробувати, та не маю ні програмного забезпечення, ні літератури.
Порадюте, де все це можна отримати!

mouse Дата: Пн, 12.11.2007, 01:09 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Залюбки.
Саме середовище займає метрів ... цілий СиДи. Можу викласти протягом цього тижня на файлообмінник, якщо є така потреба. Література, література - для себе купував самі звичайні книжки.
Якщо не зраджує пам'ять у Глинського є книжка по Бейсику + там ще трохи Візуала є. Програму для Візуальної мови можете знайти у збірниках ел.варіант на 2007 р., рекомендовані МОН, обласні - www.ciit.zp.ua
Можна на сайті також звернутися особисто до керівників Інституту підвищення кваліфікації (кабінет інформатики я маю на увазі), вони завжди порадять, щось цікаве. Те саме програмування тільки є купка елементів керування. А якщо говорити про профільне навчання, коли є багато годин, то можно поговорити і серйонзно - принаймі можна робити і практикуми по створенню ППЗ.
Запитуйте. Можливо ще пригадаю.
Зараз в цьому році не викладаю програмування, тільки методику і практичний курс. Тому про книжки треба згадати.
SLKuty Дата: Ср, 14.11.2007, 05:18 | Повідомлення № 19
Монтажер
Повідомлень: 831
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
VBasic звичайно непогано, але з ним хіба що на районну олімпіаду бо на обласній тільки Паскаль,
але для дівчат - це дуже добре
Взагалі Бейсік - це мертва мова і використовується тільки для навчання
На мат факультетах з перших курсів Дельфі і мої наймудріші учні мені дуже вдячні, а думка всіх решту учнів мене не цікавить
mouse Дата: Ср, 14.11.2007, 09:33 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (SLKuty)
Взагалі Бейсік - це мертва мова і використовується тільки для навчання

А чому в свої програми ДрібноМягенькі включили тоді VB? Я ж не думаю, що у Біла є ностальгія за своєю юністю? cry wacko

badm Дата: Ср, 14.11.2007, 10:12 | Повідомлення № 21
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (SLKuty)
VBasic звичайно непогано, але з ним хіба що на районну олімпіаду бо на обласній тільки Паскаль,
але для дівчат - це дуже добре
Взагалі Бейсік - це мертва мова і використовується тільки для навчання
На мат факультетах з перших курсів Дельфі і мої наймудріші учні мені дуже вдячні, а думка всіх решту учнів мене не цікавить

Можли, але в Delphi майбутнє не дуже райдужне більш всього дане середовище припинить свій розвиток. На відміну від
VC++, VC#, мови Java, компілятора GCC (G++), які з успіхом розвиваються і які є безкоштовні для навчання.
Sasyk Дата: Ср, 14.11.2007, 14:28 | Повідомлення № 22
знаток тестуючих систем
Повідомлень: 300
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Quote (Alex-millitary)
Я думаю, що мову Delphi можна вивчати після ознайомлення з мовою TP

Тільки в класах, що дійсно зацікавлені цим... happy

Добавлено (14.11.2007, 13:28)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
Паскаль не зрозумілий дітям і сприймається він дуже важко учнями

Що ж тоді зрозуміле? Це ж мова програмування і вона просто не може бути зрозуміла всім учням, тим більше, якщо в учня не має схильності до точних наук... Паскаль і тільки Паскаль... А якщо вчитель не вміє поянити матеріал, то я думаю проблема зовсім не в тому, що в Паскалі примітивний Досовский інтервейс. Paint також примітивний графічний редактор, але можа багато чого, повірте мені... wink
Newbie Дата: Ср, 14.11.2007, 21:47 | Повідомлення № 23
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (SLKuty)
але для дівчат - це дуже добре

фі tongue

а по темі - ніхто не зобов*язує вивчати Бейсік чи Паскаль, чи Дельфі. в програмах цього немає. кожен може обирати середовище до вподоби, до своєї техніки, знань, учнів і т.д.

я свій вибір роблю на користь Бейсіка для менших - він досить простий для початку, нема оголошень змінних і т.д. для простих програм дуже добре.
далі - Паскаль, а ще далі - Дельфі. за такою схемою бачу, що ази програмування цілком спроможні осягнути практично всі учні (незалежно від статі cool )
тільки таке не підійде школам, де інформатика лише в старших класах - у мене ж є така розкіш як "розслаблене і розжоване" вивчення предмету

mouse Дата: Сб, 17.11.2007, 22:13 | Повідомлення № 24
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Підсумовуючи - можна вивчати будь-яке візуальне середовище, яке самі знаєте.
І для якого є матеріал, щоб був до нього доступ учнів.
<_<
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 29.11.2007, 22:03 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3665
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
У Free Psacal здається діра. Тобто створюю програму, де використовую масив з 10 рядків і 10 стовпчиків. При введені даних до масиву, коли закінчується екран, прокрутка не відбувається і програма зависає. Може я щось не так роблю? Або коли задаю елементи, то програма десь на середині зупиняє роботу. Мені здається, щось з ним не так.
dpi Дата: Нд, 03.02.2008, 00:12 | Повідомлення № 26
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (mouse)
Підсумовуючи - можна вивчати будь-яке візуальне середовище, яке самі знаєте.
І для якого є матеріал, щоб був до нього доступ учнів.

Анархия, полнейшая анархия в преподавании информатики!
В Донецке на семинаре уже прозвучало:
хватит работать на паскале, всем переходить на С++!
И я полностью за.
=> Borland C++ Bilder 6.0 и только он (от Delphi кроме языка ничем не отличается, чуть лучше)
Правда есть еще вариант.
На соседней ветке обсуждали C# (Си Шарп)
Я там его, для поддержания разговора, покритиковал (там шла речь о консольных приложениях)
А вот в этой теме его стоит обсудить, это самая новая среда программирования на сегодня.

SLKuty Дата: Нд, 03.02.2008, 00:58 | Повідомлення № 27
Монтажер
Повідомлень: 831
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Я повністю згоден, що С++ сама потужна мова.
Але вчитися потрібно на простіших мовах
Бейсік - занадто проста - від неї до серйозного програмуання дуже далеко
найкраще Паскаль-Дельфі середній і майже достатній рівень і на С++ просто перевчитися при потребі
dpi Дата: Нд, 03.02.2008, 10:21 | Повідомлення № 28
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (SLKuty)
Але вчитися потрібно на простіших мовах

Чем Паскаль проще С++?
Массовостью, привычка, консерватизм преподавателей и все.

SLKuty Дата: Нд, 03.02.2008, 13:24 | Повідомлення № 29
Монтажер
Повідомлень: 831
Нагороди: 8
Рейтинг: 118
Quote (dpi)
Чем Паскаль проще С++?Массовостью, привычка, консерватизм преподавателей и все.

Я звичайно згідний з Вами. На шкільному рівні різниці майже немає. Але я вже стільки часу і грошей потратив на Дельфі, що зараз все кинути і перейти на С++ - не знаю. В мене дуже мало толкових учнів нема для кого йти на такі жертви. можливо через деякий час щось поміняється, я в принципі люблю різкі повороти в житті.

badm Дата: Вт, 05.02.2008, 09:36 | Повідомлення № 30
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
В С++ зовсім інший стиль мислення і більша свобода при створенні програм. Тако ж програмування в С++ вимагає і вищого рівня підготовки учня та і якіснішого розуміння основних концепцій програмування. Продовження даних концепцій це С# і javа.

Добавлено (05.02.2008, 08:36)
---------------------------------------------
Borland C++ Bilder 6.0 це не зовсім в моєму розуміні С++. Програма написана в даному середовищі не завжи буде з усіхом відкомпільована в інших С-подібних. А от у GNU C++ і Visual C++ більш відповідають духу сучасного С++.

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.