Пт, 23.02.2018, 08:32
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 13 з 22«1211121314152122»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 02:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3637
Нагороди: 17
Рейтинг: 197
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

dpi Дата: Нд, 12.04.2009, 18:13 | Повідомлення № 181
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (wladgreeniv)
Конкретно по олімпіадах нашу роботу оцінювати не мають права.

А как оценивать? Вы же наверняка считаете, что и по результатам конкурса научных работ то же не надо оценивать. Хотя на VB можно сделать не плохую сетевую БД для школы. А это тянет на призовое место в МАНе.
alex Дата: Нд, 12.04.2009, 18:34 | Повідомлення № 182
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (wladgreeniv)
От якби просто для цікавості хтось з них розібрався в будь-якому візуальному середовищі та написав на ньому простеньку програму - я б тоді побачив, чи захотів би він повертатись до Паскаля.

Написав і не одну. Але Паскаль і не думаю покидати. Ви для проби досконально вивчіть Паскаль так як вивчили Візул Бейсік ось тоді і порівняйте.
wladgreeniv Дата: Нд, 12.04.2009, 19:09 | Повідомлення № 183
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (alex)
Написав і не одну.

В якому середовищі програмування? Чому жодної немає в темі "Обмін творчими надбаннями" в розділі "Авторське програмне забезпечення"?

Quote (alex)
Ви для проби досконально вивчіть Паскаль так як вивчили Візул Бейсік ось тоді і порівняйте.

Ми говоримо про різні речі. Я у вищезгадану тему залив щойно створену елементарну програму. Створіть таку на Паскалі, тільки залийте не exe-шник, а невідкомпільований проект. Ось тоді і порівняємо.

Quote (dpi)
Хотя на VB можно сделать не плохую сетевую БД для школы.

Такі речі робляться в самому Access+VBA

dpi Дата: Нд, 12.04.2009, 19:55 | Повідомлення № 184
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (wladgreeniv)
Такі речі робляться в самому Access+VBA

Ну я другого и не ожидал.
А как на счет инсталяции и деинсталяции, клиентской и серверной части, автономности, боюсь упоминать о кроссплатформенности.
Самое обидное, что я сам 5 лет болел Билдером, а Вы считаете противников преподавания визуального программирования в школе дилетантами.
alex Дата: Нд, 12.04.2009, 21:06 | Повідомлення № 185
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (wladgreeniv)
В якому середовищі програмування? Чому жодної немає в темі "Обмін творчими надбаннями" в розділі "Авторське програмне забезпечення"?

Visual Studio. Проекти комерційні. Педагогічної цінності не представляють. Для Вас за відповідну оплату, як всякий комерційний продукт.
Мої творчі надбання можете переглянути на сайті
Disted.edu.vn.ua
test.edu.vn.ua

Там є розділ інформатика 11 клас. Загальноосвітня школа

gromko Дата: Нд, 12.04.2009, 22:02 | Повідомлення № 186
Лінуксоїд
Повідомлень: 3011
Нагороди: 29
Рейтинг: 357
Шановні без образ - мають право існувати як C, так і Visual BASIC чи Pascal. Перший - ваговоз MAN, другий - легковик BMV, третій - учбове авто
wladgreeniv Дата: Пн, 13.04.2009, 10:57 | Повідомлення № 187
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Alex, чому не прийняли мій виклик порівняти можливості Паскаля та Visual Basic?
Quote (wladgreeniv)
Ми говоримо про різні речі. Я у вищезгадану тему залив щойно створену елементарну програму. Створіть таку на Паскалі, тільки залийте не exe-шник, а невідкомпільований проект. Ось тоді і порівняємо.

Quote (dpi)
а Вы считаете противников преподавания визуального программирования в школе дилетантами.

В каком посте я такое говорил? Процитируйте.

Quote (alex)
Visual Studio

Це назва пакету програм. На якій конкретно мові?

Quote (alex)
А как на счет инсталяции и деинсталяции, клиентской и серверной части, автономности, боюсь упоминать о кроссплатформенности.

Я просто мав на увазі приватне особисте використання. Для поширення дійсно потрібно створювати в візуальному середовищі. Ми просто недооцінюємо можливості VBA. В мене є створена в Excel програма для спілкування (чату) в локальній мережі. Все працює. Тільки дистрибутив в Excel не зробиш

Додано (13.04.2009, 10:57)
---------------------------------------------

Quote (gromko)
Перший - ваговоз MAN, другий - легковик BMV

Це справедливо для ранніх версій програм. Сучасний пакет Microsoft Visual Studio 2008 містить рівноцінні по можливостям мови програмування.

mouse Дата: Пн, 13.04.2009, 11:25 | Повідомлення № 188
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
На мою думку:
1. Вчитель МАЄ ПРАВО обирати методи роботи, способи, програмне забезпечення для курсу програмування, виходячи із власного досвіду, об*єктивних і суб*єктивних причин, вимог щодо конкретної школи, можливостей
(таке право записан в Законі про освіту.

Ну, наприклад, я знаю С++, VC++, VB, Pascal, QBasic, що мені обрати? Це моє ПРАВО.
А то інколи кажуть, що викладають те, що знають. Це не завжди правильно.
wladgreeniv, Ви маєте право обирати те, що вважаєте доцільніше.



Пропоную краще поговорити про проблеми використання візуальних середовищ!
Проблеми:
1. Ліцензійність даного продукта
2. Кросплатформенність
3. Можливість використання для підготовки до олімпіад та конкурсів.
4. Методика використання візуальних середовищ
alex Дата: Пн, 13.04.2009, 11:34 | Повідомлення № 189
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (mouse)
На мою думку:
1. Вчитель МАЄ ПРАВО обирати методи роботи, способи, програмне забезпечення для курсу програмування, виходячи із власного досвіду, об*єктивних і суб*єктивних причин, вимог щодо конкретної школи, можливостей
(таке право записан в Законі про освіту.
Ну, наприклад, я знаю С++, VC++, VB, Pascal, QBasic, що мені обрати? Це моє ПРАВО.
А то інколи кажуть, що викладають те, що знають. Це не завжди правильно.

Підтримую. Всі методи хороші , якщо вони ведуть до благородної цілі.
badm Дата: Пн, 13.04.2009, 14:01 | Повідомлення № 190
Знаток програмування
Повідомлень: 185
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
З ліцензіями стало просто. Що і VC++, VC# та і Visual Basic Net у варіанті Express Edition є безкоштовними продуктами. Та і таке середовище як Turbo Delphi теж безкоштовне.
На рахунок кросплатформеності то тут або використовувати набір з GCC або java з Eclipse чи Netbeans можливо також freePascal (Лазарус).
На олімпіадах можна користуватися VC++, Тurbo Delphi, GCC 4.00 і вище та freepascal.
І все... Тому потрібно знайомитися, щоб готувати до олімпіади з 2 мовами С/С++ або Pascal.


Відредаговано: badm - Пн, 13.04.2009, 14:25
wladgreeniv Дата: Пн, 13.04.2009, 16:03 | Повідомлення № 191
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (mouse)
А то інколи кажуть, що викладають те, що знають. Це не завжди правильно. wladgreeniv, Ви маєте право обирати те, що вважаєте доцільніше.

А якщо навпаки - знають для того, щоб викладати? Я вивчив Visual Basic саме для того, щоб вчити учнів візуальному програмуванню. Чому саме його? Тому що з програмного пакету Microsoft Visual Studio він найпростіший для вивчення та програмування.

mouse Дата: Пн, 13.04.2009, 17:21 | Повідомлення № 192
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Так це для Вас тільки плюс!!!
У всіх так: вони стають такими як є.
wladgreeniv Дата: Пн, 13.04.2009, 18:46 | Повідомлення № 193
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (mouse)
Так це для Вас тільки плюс!!! У всіх так: вони стають такими як є.

Дякую.

Quote (badm)
З ліцензіями стало просто. Що і VC++, VC# та і Visual Basic Net у варіанті Express Edition є безкоштовними продуктами.

Якщо Visual Basic Net у варіанті Express Edition є безкоштовним, то чому б його не вивчати в школі? Тим більше що він являє собою саму передову технологію програмування під Net Framework. Тим більше він має російськомовну редакцію.
Я встановив його на домашньому комп'ютері. Враження позитивні. Порівняно з 2003 російськомовною версією значно кращий. Простіший програмний код, який несуттєво відрізняється від версії 6.0. А от середовище програмування вище всяких похвал. Вразило те, що підказки вискакують не тільки по операторах та назвах об'єктів, а навіть по назвах змінних. програмувати дуже зручно.

dpi Дата: Сб, 18.04.2009, 09:37 | Повідомлення № 194
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Родилось сравнение VB и С++.
Я еду на рыбалку на Жигулях и ловлю рыбу, а Вы, wladgreeniv, на Мэрсе. Тяжеловат ездить по тропинкам, лишняя роскошь, нелепо смотрится на берегу ставка. Ладно, можно приехать и на Мэрсе, но Вы и удочки забыли взять (дальнейшее обучение в ВУЗах, участие в олимпиадах).


Відредаговано: dpi - Сб, 18.04.2009, 09:37
mouse Дата: Сб, 18.04.2009, 10:23 | Повідомлення № 195
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Quote (dpi)
Родилось сравнение VB и С++.

Але і тут треба спиратись на те, яка у кого мета та які завдання. Якщо інформатика читається тільки в 10-11, то про олімпіади можна забувати одразу.
А щодо ВУЗів, то тут хто як. Якщо це економіст, то VBA йому потрібен більше ніж С++.
Це все риторичні питання. :?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Сторінка 13 з 22«1211121314152122»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.