Пн, 20.08.2018, 13:47
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Візуальні середовища
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 18.08.2007, 03:44 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3665
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
Розмова про візуальні середовища програмування

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

wladgreeniv Дата: Вт, 07.04.2009, 12:35 | Повідомлення № 151
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (dpi)
Но основные алгоритмы и управляющие структуры, по крайней мере, Вы то хоть выучили, прежде чем лезть в эту среду разработки?

Кто вам сказал, что в визуальном программировании нет алгоритмов и управляющих структур?
Просто существенно отличается сам процесс написания программы. Сначала создаётся интерфейс, потом пишется програмный код, в который входят и команды ветвления, и повторения, и массивы. Тоесть в визуальной среде разработки можно решить любую задачу, которую вы решаете на Паскале.

Додано (07.04.2009, 11:35)
---------------------------------------------

Quote (KulAlex)
Чому саме Microsoft Visual Basic 6.0? Тому, що вчитель крім Basic нічого більше не знає.

Грубувато.
Я знаю на шкільному рівні Паскаль і звичайний досовський Бейсік. Саме ці мови програмування вивчав в інституті.
Але це надто застарілі мови програмування, щоб їх вивчати в шкільному курсі програмуванння.
А стосовно Microsoft Visual Basic 6.0 - то я знаю йог она професійному рівні.
Доля звела з програмістом, який працює на фірмі та пише комерційні програми на Visual Basic 6.0.
З його допомогою я вивчив Visual Basic 6.0, на якому пишу програми й зараз та викладаю його в школі.

Відредаговано: wladgreeniv - Вт, 07.04.2009, 12:45
wladgreeniv Дата: Вт, 07.04.2009, 12:47 | Повідомлення № 152
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (CN)
А не могли бы ли Вы уточнить чем определяется возрост языка програмирования

Тим, чи використовують його програмісти на фірмах зараз для написання комерційних проектів.

Відредаговано: wladgreeniv - Вт, 07.04.2009, 12:48
KulAlex Дата: Вт, 07.04.2009, 13:48 | Повідомлення № 153
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Quote (wladgreeniv)
Я знаю на шкільному рівні ... звичайний досовський Бейсік.

Quote (wladgreeniv)
А стосовно Microsoft Visual Basic 6.0 - то я знаю йог она професійному рівні.

А де логіка. Поясніть.

Відредаговано: KulAlex - Ср, 08.04.2009, 06:49
wladgreeniv Дата: Вт, 07.04.2009, 13:50 | Повідомлення № 154
Часто заходить...
Повідомлень: 53
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (CN)
А кем изучался вопрос о использовании различных языков для написания комерческих продуктов и какие его результаты?

Это пустой разговор. О целесообразности использования конкретного языка программирования для написания своих програмных продуктов фирма решает сама. Вот только те программные продукты, которые есть сейчас, написаны на визуальных средствах. Какой и на каком - спросите Гугла.

Я имел в виду, что у нас курс программирования оторван от основного курса информатики, никак не связан ни с одной темой и не дополняет её. Потому что, изучая Паскаль, мы решаем задачи, далёкие от создания Windows-приложений. Программирование должно раскрывать школьнику технологии создания приложений, которыми он пользуется, а также формировать приёмы и методы их создания. Тогда он глубже будет понимать процессы, которые происходят при работе того же Word’а, будет знать, как работает приложение изнутри. И самое главное – он на болем высоком уровне будет понимать работу операционной системы. Как она взаимодействует с приложениями, как приложения обмениваются данными.
Сколько сейчас существует современных языков программирования, а школьники и понятия не имеют, что такое событие, метод, класс, как написать процедуру обработки события, не говоря уже о Windows API. Вот что надо изучать в курсе «Программирование». И в министерстве это поняли – посмотрите хотя бы программу курса информатики 12-летней школы. Я бы сказал наконец-то поняли.

mouse Дата: Вт, 07.04.2009, 17:39 | Повідомлення № 155
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
Цікава розмова!
CN, wladgreeniv, Ви говорите про різні речі.
Спочатку треба поставити завдання, а вже потім підбирати методи та засоби, за допомогою яких реалізовувати завдання. Консольним режим - одні завдання. Візуальний - інший.
Наприклад, хто кращий: програміст, що знає С++? Або програміст, що знає VC++? :?
А це залежить від того, а що перший і другий робить!!! Драйвер написати чи форму для роботи з базою даних. Тому варто говорити про візуальні середовища в контексті їх використання! У кожного своя правда, тільки ситуації різні.
Коли в країні буде справжнє профільне навчання - тоді і видно буде. %)
dpi Дата: Вт, 07.04.2009, 20:52 | Повідомлення № 156
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
wladgreeniv, со временем вернетесь к какому ни будь языку, ни куда Вы не денетесь. Все мы "болели" визуальными студиями и даже более серьезными чем VB. Надоест идти не в ногу с другими учителями.

Quote (wladgreeniv)
Вот только те программные продукты, которые есть сейчас, написаны на визуальных средствах.

А вот мой хороший друг, работает программистом в команде из 50 человек из них 10 программистов, которая пишет программу консольно, g++ и Far, уже три месяца и сегодня я специально спросил когда же закончат. Сказал, что еще месяца через три. Продают их по $5000-$500000.
Это Вы их называете отсталыми? А вот я согласился бы пыль у них с компов протирать, лишь бы быть в их команде.
swetikccc Дата: Вт, 07.04.2009, 21:27 | Повідомлення № 157
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4113
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (dpi)
Это Вы их называете отсталыми? А вот я согласился бы пыль у них с компов протирать, лишь бы быть в их команде.

Чем же не вышли?
Надоели умники которые токо говорят, что готовят олимпиадчиков.
dpi Дата: Вт, 07.04.2009, 21:53 | Повідомлення № 158
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (swetikccc)
Чем же не вышли?

Учился не на ту профессию.

Quote (swetikccc)
Надоели умники которые токо говорят, что готовят олимпиадчиков.

А мне надоели умники которые только говорят, что учат детей. А реально дают только то, что сами знают.
KulAlex Дата: Вт, 07.04.2009, 22:16 | Повідомлення № 159
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
Я бачу що пішла мова про фірми і організації, які пишуть програмні продукти. По моїх даних переважна більшість пишуть програмні продукти на C++ або Java або C#.

Відредаговано: KulAlex - Ср, 08.04.2009, 06:50
swetikccc Дата: Вт, 07.04.2009, 22:40 | Повідомлення № 160
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4113
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
[
Quote (dpi)
Учился не на ту профессию.

Quote (dpi)
А мне надоели умники которые только говорят, что учат детей. А реально дают только то, что сами знают.

Этим Вы сами дали себе характеристику.

У людини звичайна школа і звичайні діти, а не відібрані як у Вас.
От і навчае він їх Visual Basic, а хто автор Basic і так відомо

Відредаговано: swetikccc - Вт, 07.04.2009, 22:50
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 07.04.2009, 22:43 | Повідомлення № 161
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3665
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
Як на мене, то не суттєво, яке середовище вивчати. Теми "лінійні програми", "розгалуження та цикли", "масиви", "рядки", "підпрограми" можна з однаковим успіхом пройти у Free Pascal, Turbo Pascal, Pascal ABC, Visual Basic, Delphi, Lazarus, g++, Dev-C++, ... А може навіть в Microsoft Visual Studio, Borland Developer Studio, SharpDevelop?
Безперечно насамперед вчитель має вільно орієнтуватись в вищезазначених середовищах програмування. І якщо wladgreeniv на професійному рівні освоїв Visual Basic (як середовище так і мову), то не бачу нічого поганого, щоб донести до учнів ці знання з великим бонусом - об’єктно орієнтовним програмуванням.
swetikccc Дата: Вт, 07.04.2009, 23:10 | Повідомлення № 162
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4113
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (CN)
Интересно знать критерий по которому определяется професионализм при работе в среде програмирования.

При капіталізмі критерій один. ;)
І в Біла він найвищий ;)
swetikccc Дата: Ср, 08.04.2009, 09:42 | Повідомлення № 163
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4113
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (CN)
Интересно когда он последний раз писал в какой то среде програмирования.

Он создал язык
Quote (CN)
Ковальчук_Олександр что же вы свои хамские сообщения не удаляете ?

Хамам надо отвечать по-хамски, они токо так понимают.
Интересно, как назвать Вас?
swetikccc Дата: Ср, 08.04.2009, 11:49 | Повідомлення № 164
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4113
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (CN)
Ви сначала победителя олимпиады подготовте , а потом уж делайте замечания тем кто это уже давно сделал.

Ось ще два появилось "лучших среди худших" ,j бо в кращих будуть пасти задніх.
В програмістами не тянуть , а тільки хизуються тим що когось ніби підготовили.
До олімпіади можна підготувати тільки ту дитину , яка сама цього прагне, а роль вчителя найти цю дитину, і створити їй умови(За східною мудрістю про верблюда). Геніїв Ви вчити невзмозі.
А головне створіть і розкрутіть такий форум
Sopot Дата: Ср, 08.04.2009, 12:02 | Повідомлення № 165
Я тут недавно...
Повідомлень: 47
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Quote (swetikccc)
Он создал язык

Бе́йсик (BASIC — сокращение от англ. Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code — универсальный код символических инструкций для начинающих; англ. basic — основной, базовый) — семейство высокоуровневых языков программирования.

Был разработан в 1963 году профессорами Дартмутского колледжа Томасом Куртом (Thomas E. Kurtz, 1928-) и Джоном Кемени (John G. Kemeny, 1926—1993). Язык предназначался для обучения программированию и получил широкое распространение в виде различных диалектов, прежде всего, как язык для домашних микрокомпьютеров.

В 1975 году Майкрософт (тогда это были лишь двое — Билл Гейтс и Пол Аллен, при участии Монте Давидова) выпустила Altair BASIC

Для операционной системы CP/M был создан диалект BASIC-80, надолго определивший развитие языка.

Basic поздних версий (начиная с Borland Turbo Basic и Microsoft Visual Basic) резко отличается от ранних вариантов. Фактически, это новый язык, который во многом ближе к Фортрану или Паскалю, чем к исходному Basic’у.

Существует множество современных реализаций компилятора Basic. В состав платформы Microsoft .NET входит компилятор Visual Basic .NET — в этой реализации язык был снова кардинально пересмотрен, и в текущем состоянии он практически совпадает по набору возможностей c языком C#, отличаются только детали синтаксиса и ключевые слова.

Программирование на современных диалектах Бейсика мало отличается от использования других языков и сред (например, таких, как Delphi). Оборотной стороной процесса модификации Basic’а является то, что язык стал гораздо объёмнее и сложнее, его освоение требует больше времени и усилий.

(из Википедии)

Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Візуальні середовища
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.