Сб, 03.12.2016, 00:27
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Free Pascal, Turbo Pascal (Обговорення середовищ.)
Free Pascal, Turbo Pascal
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 26.12.2010, 22:28 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
В даній темі пропоную обговорювати IDE Free Pascal та Turbo Pascal. Як схвалені до використання на олімпіадах з інформатики.
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 26.12.2010, 22:29 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Перше питання. Скачав щойно Free Pascal 2.4.2, не можу знайти як у Windows 7 x64 розгорнути вікно на весь екран. Alt+Enter не діє.
Глинський__Ярослав Дата: Пн, 27.12.2010, 22:27 | Повідомлення № 3
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Вибачте, що не по темі, але що стосується навчального процесу, то вчителям варто поступово переходити на Visual Basic. Паскаль зараз не в моді. Не мучтеся.
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 28.12.2010, 00:28 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3569
Нагороди: 14
Рейтинг: 183
Глинський__Ярослав, ми змушені будемо на наступний рік в 11 класі перейти на Visual Basic або подібну, оскільки цього вимагає програма. Я перейшов з рядів прихильників "візуального програмування" у ряди прихильників процедурного програмування, перш за все тому, що цього вимагають олімпіади, а по-друге, я також переконаний, що вивчення "візуального програмування" обмежиться вивченням "візуального проектування", я маю на увазі для світлих голів більшості учнів. Зрозуміло, що багато чого залежить від вчителя, але я не думаю, що "візуалка" легша і інтуєтивніше зрозуміла за Паскаль, створений саме для навчальних цілей і посуті є однією з найпростіших алгоритмічних мов. Будьмо реалістами, учні в кращому випадку будуть передруковувати готові коди обробників, від чого розумнішими не стануть. Бажаєте продовжувати дискусію, яку вже не раз перетирали? Тоді заходьде в тему Візуальне програмування VS процедурного, яку я створив і спочатку був прихильником візуального. Зараз я переосмислив все і не впевнений, що в нього є суттєві переваги, окрім розмальованого інтегрованого середовища і графічно-орієнтованого інтерфейсу windows-додатків на виході.
sgrecords Дата: Вт, 28.12.2010, 01:46 | Повідомлення № 5
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Quote (Ковальчук_Олександр)
Зараз я переосмислив все і не впевнений, що в нього є суттєві переваги, окрім розмальованого інтегрованого середовища і графічно-орієнтованого інтерфейсу windows-додатків на виході.

Ковальчук_Олександр, а чому ви зациклились на "візуальності" ? Дайте дітям два об"єкти кнопку, текстове поле і їх властивості (запуск програми і вивід результату), а далі вчіть собі процедурне програмування як і раніше. А діти далі і самі захочуть взнати про інші візуальні елементи, можливо...


Відредаговано: sgrecords - Вт, 28.12.2010, 01:47
BBC Дата: Вт, 28.12.2010, 07:48 | Повідомлення № 6
Тут живе...
Повідомлень: 177
Нагороди: 1
Рейтинг: 6
Quote (Глинський__Ярослав)
Вибачте, що не по темі, але що стосується навчального процесу, то вчителям варто поступово переходити на Visual Basic. Паскаль зараз не в моді. Не мучтеся.

Але ж на олімпіаді саме ця мова під забороною.
Ktara Дата: Вт, 28.12.2010, 09:32 | Повідомлення № 7
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3556
Нагороди: 29
Рейтинг: 212
Із листа ІІТЗО №1.4/18-4509 від 22.11.10 року
"Про проведення III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики"

Рекомендуємо запропонувати учасникам олімпіади на вибір одну з мов програмування (Pascal, C або C++), такі мови програмування будуть використані на IV-му етапі.

swetikccc Дата: Вт, 28.12.2010, 12:05 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Вихід як бачу один перейти на C++
Або зв’язочка Free Pascal і Lazarus.
Можна також Turbo Delphi Explorer 2006 і в консоль, десь читав що можливе використання на олімпіадах.
pasichov Дата: Вт, 28.12.2010, 16:49 | Повідомлення № 9
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (Глинський__Ярослав)
Вибачте, що не по темі, але що стосується навчального процесу, то вчителям варто поступово переходити на Visual Basic. Паскаль зараз не в моді. Не мучтеся.

Зараз, на жаль. в інформатиці "не в моді" все, що стосується інтелектуального розвитку учня. А PASCAL Вірт придумав саме для навчання "правильному" програмуванню.

Quote (swetikccc)
Або зв’язочка Free Pascal і Lazarus.

Так, це найкращий варіант.

А "візуального програмування" НЕ ІСНУЄ В ПРИРОДІ. Існують візуальні середовища розробки програм, зокрема в стилі об"єктноорієнтованого програмування. Вивчення об"єктнорієнтованого програмування (навідь основ!) не можливе без вивчення структурного. Учень, як мавпочка, буде мишкою "стягати" якісь віконця, тішачи своїм "програмуванням" учителя, НЕ РОЗУМІЮЧИ, що і навіщо він робить. Звичайно, знайдеться якась кількість настільки обдарованих, що вони чомусь навчитися... але це не завдяки наявності теми "Візуальне програмування", а всупереч.

Відредаговано: pasichov - Вт, 28.12.2010, 17:03
Ktara Дата: Вт, 28.12.2010, 17:20 | Повідомлення № 10
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3556
Нагороди: 29
Рейтинг: 212
pasichov, а мне кажется, что у нас вообще в целом информатика не в моде :)
swetikccc Дата: Ср, 29.12.2010, 00:30 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Видеоуроки по Lazarus
http://www.youtube.com/watch?v=xnEAoecEyo0&feature=player_embedded
skif Дата: Ср, 05.10.2016, 00:37 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Повідомлень: 260
Нагороди: 2
Рейтинг: 21
переходжу з турбо паскаля на free pascal (підготовка до олімпіад). З пів години шукав причину чому не хоче зберігати файл (код 5) (права доступу не було).
Тепер проблема як у dos box (хочу розвертати на весь екран) перейти в корінь bin. Не можу зайти у папку 3.0.0 (cd 3.0.0) - помилка неможливо увійти.
Oxana_cher Дата: Ср, 05.10.2016, 15:45 | Повідомлення № 13
Місцева кадра
Повідомлень: 324
Нагороди: 2
Рейтинг: 27
Цитата swetikccc ()

А продолжения нет?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.6 Факультатив з програмування » Free Pascal, Turbo Pascal (Обговорення середовищ.)
Сторінка 1 з 11
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.