|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Випадки із життя
| |
polol |
Дата: Tu, 12.02.2008, 12:03 | Повідомлення № 1 |
Я тут недавно...
| Цікавий випадок на уроці. Бачу що учень, який пише в зошиті, задумався і намагається щось згадати. Підходжу до нього і пропоную допомогу. В зошиті намальоване коло, і він мені говорить: "Я забув як пишеться девятка". Без коментарів... Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Sa, 07.06.2008, 22:13 |
|
| |
Svitlana |
Дата: Mo, 19.05.2008, 22:02 | Повідомлення № 31 |
Новий користувач
| Під час вивчення теми Excell учні одержали завдання розрахувати вартість квартири в Києві якщо задана вартість одного квадратного метра, кількість квадратних метрів квартири і коефіцієнт престижності. Учні довго не могли розвязати тому я зробила їм підказку, що шукана вартість є добутком всіх трьох величин. Після цього прозвичало таке питання: а добуток це додавати чи віднімати?
|
|
| |
NataliyG |
Дата: Tu, 20.05.2008, 09:15 | Повідомлення № 32 |
Активний учасник
| Живий анекдот. При здаванні тематичної по темі ms Access учні 11 класу. завдання скласти базу даних про 8 країн Європи, Азії та Африки. Учень питає: - А Україна в якій частині світу? - Напевно в Європі?! - з усмішкою вчитель відповідає. - ще ні?! - сумно відповідає учень. Це реальний випадок із життя.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Tu, 20.05.2008, 14:46 | Повідомлення № 33 |
Хелпер
| аналогічно про Європу, але навпаки - учні були впевнені, що ми в Євросоюзі, бо беремо участь у Євробаченні
|
|
| |
timakkord |
Дата: Tu, 03.06.2008, 00:48 | Повідомлення № 34 |
Часто заходить...
| Вчора моя флешка на 1 ГБ "роздулась" (точніше одна з папок розміщених на ній) до фантастичної ємності - у 2,2 ТБ. Спочатку, підвівши курсор до папки, побачив що її розмір більше 147 ГБ. Зацікавило, а що покажуть властивості??? І тут почалось! 100 МБ - росте розмір. 1 ГБ - росте! 20 ГБ ...500 ГБ - не зупиняється!! Ну, думаю, чи доросте до 1 ТБ?? Доріс! Ну, що ж чекаю, чи зупиниться на 2 ТБ??? Незупиняється!!! Ще трошки почекав, зробив Screenshot при 2,2 ТБ, та й запустив перевірку системних помилок та виправлялку пошкоджених секторів і глюк , на жаль, щез разом з вмістом папки
Відредаговано: timakkord - Tu, 03.06.2008, 00:56 |
|
| |
Angel |
Дата: Fr, 12.09.2008, 16:15 | Повідомлення № 35 |
Новий користувач
| Сьогодні в 6-му класі розповідав за інформаційні процеси. Джерело інформації-канал передачі-приймач інформації, говорю, діти напишіть приклад інф. процесу, і дівчинка написала: чоловік-жінка-чоловік, говорить: "один чоловік через жінку передає інформацію іншому чоловіку". Ще один приклад інформаційного процесу: їда-людина-унітаз
Відредаговано: Angel - Sa, 13.09.2008, 10:05 |
|
| |
GаrDArik |
Дата: Sa, 13.09.2008, 03:50 | Повідомлення № 36 |
Прописаний назавжди
| При повторенні правил техніки безпеки і поводження в комп. класі на уроці в 2му класі, на моє питання "Що робити, якщо у вас на комп. щось не працює?" один хлопець каже "Викликати комп'ютерного САНТЕХНІКА")))
|
|
| |
Angel |
Дата: Sa, 13.09.2008, 10:04 | Повідомлення № 37 |
Новий користувач
| Молодші класи взагалі таке видають, наприклад, правила ТБ: в комп. класі не можна матюкаться, бить по монітору рукою, висмикувати провода.
|
|
| |
Міша74 |
Дата: Th, 23.10.2008, 21:09 | Повідомлення № 38 |
Я тут недавно...
| В 10 класі, здаючи Nest-W учениця "щиро" дивується. На запитання, що робити при пожежі в комп'ютерному класі вона вибрала "рятувати вчителя", а відповідь виявилася неправильною. За унікальну аргументацію добавив бал.
|
|
| |
piktor |
Дата: Th, 30.10.2008, 00:34 | Повідомлення № 39 |
Активний учасник
| Якось прийшла до мене прогульщиця здавати Excel. Питаю, чи щось пояснювати, чи відразу завдання давати. Вона взяла завдання і почала функціонувати. Черз хвилин двадцять підхожу і бачу, як вона обраховує величезну таблицю покомірково на калькуляторі (апаратному). Дещо шокувало.
|
|
| |
timakkord |
Дата: We, 05.11.2008, 23:33 | Повідомлення № 40 |
Часто заходить...
| Quote (Міша74) В 10 класі, здаючи Nest-W учениця "щиро" дивується. На запитання, що робити при пожежі в комп'ютерному класі вона вибрала "рятувати вчителя", а відповідь виявилася неправильною. За унікальну аргументацію добавив бал. Потрібно ставити максимальну оцінку "12"!!! Це ж як в старому армійському анекдоті. Прапорщик проводить навчання серед роти курсантів, як рятуватись при ядерному бомбардуванні. - Курсанти!!! Якщо в небі летять "самопольоти" і ... - Товариш прапорщик, не "самопольоти", а літаки! - Хто сказав? - Рядовий Петров!!! - Рядовий Петров! Три кроки вперед! Упор лежачи прийняти! Роби раз, роби два... - Так от, воїни! Якщо в небі летять "самопольоти" і скинули "ядрьонні" бомби... - Товаришу прапорщик, не "ядрьонні" бомби, а ядерні! - Хто сказав? - Рядовий Петров!!! - Рядовий Петров! Три кроки вперед! Упор лежачи прийняти! Роби раз, роби два... - Отже, бійці! Якщо в небі летять "самопольоти" і скинули "ядрьонні" бомби, якими будуть ваші дії? Всі солдати врізнобій пропонують ховатися то в кюветах, то в приміщеннях, то в погребах і тільки рядовий Петров каже: - Рятувати товариша прапорщика!!! - Хто сказав? - Рядовий Петров!!! - Рота, крім рядового Петрова три кроки вперед! Упор лежачи прийняти! Роби раз, роби два...
|
|
| |
gry |
Дата: Th, 04.12.2008, 21:33 | Повідомлення № 41 |
Досвідчений учасник
| Тренінг Intel. Мої слова :"Наведіть курсор на папку "Мої документи". Вчителька (років 40) "підриває" мишку з коврика і тисне до монітора. Можете уявити мої очі.
|
|
| |
piktor |
Дата: Th, 04.12.2008, 23:49 | Повідомлення № 42 |
Активний учасник
| Quote (gry) Тренінг Intel. Мої слова :"Наведіть курсор на папку "Мої документи". Вчителька (років 40) "підриває" мишку з коврика і тисне до монітора. Можете уявити мої очі. Курсор-же, а не мишку. Я колись намагався пересадити серкретарку (років за 50) з ундервуда за комп'ютер. Почали з маніпуляцій мишею. Коли вона нею рухала, створювалося враження, що девайс важить кілограм з п'ятнадцять - із такою натугою це відбувалося. А взагалі - для такого віку нормально, що ІТ даються важко.
Відредаговано: piktor - Th, 04.12.2008, 23:51 |
|
| |
Ketrin |
Дата: Th, 25.12.2008, 11:46 | Повідомлення № 43 |
Часто заходить...
| На парі за темою "FreeBSD" на студентських компах завантажується віртуальний стіл з Frenzy. Всі почали виконувати лабораторну, а один сидить. Питаю: "Чого сидимо?" Відповідь: "Чекаю, пока завантажиться". Я дивлюся на екран: "Все завантажилося". Стідент: "Насправді!!!" Чого ж ви мені раніше не сказали, я вже 5 хвилин чекаю. А він бач без іконок та кнопки Пуск, не зрозумів, що ОС може і без них бути завантаженою
|
|
| |
alpex |
Дата: Tu, 03.02.2009, 08:28 | Повідомлення № 44 |
Часто заходить...
| Quote (ssh) кілька років тому я тільки встановив Net Support School, діти про це ще не знали. Дав виконувати вправу на компі. Дивлюсь по Netу один учень займається іншою справою. Я йому пишу повідомлення: "Привіт мене звати комп №5, а тебе як?" Ви би бачили реакцію дитини, яка вскочила із словами "До мене комп'ютер заговорив". я спитався "Що він сказав?" - запитався як мене звати - ну то відповідай (учні підбігли всім було цікаво, спочатку ніхто не розумів що діється) Так він відповів на декілька запитань, поки один з учнів не замітив, що я однією рукою набираю текст.Сміху було... 5 хв. уроку пропало, зато емоцій в учнів хватило на місяць. У мене схожа історія. Тільки учениця у Ворді писала щось типу "Петро Такий-то дурень". Я ж клацнув на ентер і швидко дописав: "Сама дурепа". Емоції учениці требабуло бачити... Випадок свіжий. Ділю я групу на дві половини. Перший урок, учнів ще не знаю. тому з журналом в руках. Ділю я їх за спископ: половина - перша підгрупа, всі інші - друга. Учні в групі не сильно метикуваті, тому довелося сказати таку фразу: "Всі учні від Абраменко до Козакевича - перша підгрупа, а від Косяка до Шпирки - друга" Додано (03.02.2009, 08:28) --------------------------------------------- Quote (gry) Тренінг Intel. Мої слова :"Наведіть курсор на папку "Мої документи". Вчителька (років 40) "підриває" мишку з коврика і тисне до монітора. Можете уявити мої очі. Років зо три це був найоб'єктивныший тест, наскільки курсист безнадійний (я тоді вів тримісячні курси "Основи ПК" з групою, що формував нам центр зайнятості. Контингент - від 20 до 50 років).Я говорив: "Візьміть в руки мишку". Якщо лбдина її хапала, хай незграбно, і починала пробувати ялозити курсором по робочому столі на моніторі - все нормально, але коли брала як шмат мила....
Відредаговано: alpex - Tu, 03.02.2009, 08:30 |
|
| |
Ketrin |
Дата: Tu, 03.02.2009, 18:53 | Повідомлення № 45 |
Часто заходить...
| Quote (alpex) але коли брала як шмат мила.... це жах у мене такого ще не було було таке, з іншої опери: захищають студенти лаборатоні роботи, ось наступна жертва, ставлю різні питання по ходу діла - мляво відповідає, думаю ну 4 поставлю, а потім очі натикаються на скорочення ПКМ. Питаю, що це означає? Мовчить. Я вже не можу утримувати сміх. Знову питаю, це твоя робота? Звісно її. Так що ж це означає? Нічого... Бездумно списала. Ось так і неотримала вона своєї 4-ки, принаймні цього разу.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |