|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Розгубленість вчительки |
| Victoria |
Дата: Пн, 17.05.2010, 15:09 | Повідомлення № 1 |
|
Новий користувач
Група: користувачі
| З наочними посібниками, журналом і чималим зошитом, де слово в слово був записаний весь урок, Ірина Петрівна вперше в житті переступила поріг класу як учителька. Не пам'ятала, як промовила звичайне: «Добрий день. Сідайте». Тільки чудово запам'ятала той жах, що охопив її від гудіння, яке раптом сповнило кімнату. Так, так, гудіння! Здавалось, воно лунало звідусюди: від стін, вікон, навіть від стелі. Ще не розуміючи, у чому справа, молода вчителька оголосила тему. Гудіння посилилось, а чийсь басок промовив: «Двадцять разів уже чули...» Ірина Петрівна придивилась до учнів і здогадалась: це гули вони. Гули, не розтуляючи ротів, манірно склавши руки на парті. Що вдіяти вчительці?
|
|
| | |
| Ogorodets |
Дата: Пн, 17.05.2010, 17:21 | Повідомлення № 2 |
|
Знаток відеомонтажу
Група: Друзі форуму
| Загудеть в унисон...
|
|
| | |
| НІКОЛЯ |
Дата: Пн, 17.05.2010, 17:56 | Повідомлення № 3 |
|
Знавець вірусів
Група: Модератори
| Потрітбно було повідомити учням що прийшов пасічник і щас будемо починати качать мед
|
|
| | |
| pasichov |
Дата: Пн, 17.05.2010, 18:48 | Повідомлення № 4 |
|
Наполегливий учасник
| Я розпочав би читати вірші. Голосно і виразно... Щось з такого, чого діти ніколи не чули і не сподівалися б почути від учительки. Можливо (правда в чоловічому варіанті, для жінки може й щось інше) щось з Висоцького "Солдат всегда готов, Солдат всегда здоров, И пыль он из дорог так выбивает, как с ковров... И не остановиться! И не сменить ноги! Сияют наши лица, Сверкают сапоги... ПО ВЫЖЖЕННОЙ РАВНИНЕ ЗА МЕТРОМ - МЕТР ИДУТ ПО УКРАИНЕ СОЛДАТЫ ГРУППЫ "ЦЕНТР"! НА ПЕРВЫЙ-ВОТРОЙ РАССЧИТАЙСЬ!!! ПЕРВЫЙ! ВТОРОЙ! Первый - шаг вперед! И в рай! Первый! Второй! А каждый второй тоже герой! В рай попадет Вслед за тобой! Первый! Второй! А перед нами все цветет, за нами - все горит... ЗАЧЕМ НАМ ДУМАТЬ - С НАМИ ТОТ, ЧТО ВСЕ ЗА НАС РЕШИТ!!! Веселые и хмурые Пойдем мы по домам! Невесты белокурые наградой будут нам! ВСЕ ВПЕРЕДИ! а НЫНЕ За меторм - метр ИДУТ ПО УКРАИНЕ СОЛДАТЫ ГРУППЫ "ЦЕНТР"! НА ПЕРВЫЙ-ВОТРОЙ РАССЧИТАЙСЬ!!! ПЕРВЫЙ! ВТОРОЙ! Первый - щаг вперед! И в рай! Первый! Второй! А каждый второй тоже герой! В рай попадет Вслед за тобой! Первый! Второй!..." думаю - гудіти перестали б швидко....Одні - від здивування - вони нічого не зрозуміли, чекали іншої реакції. А інші - розумніщі і вихованіші - задумалися б, зрозумівши про що йдеться. В будь якому випадку з боку учительки категорично виключається дві сподівані дітьми реакції - РОЗПАЧ і АГРЕСІЯ. Якщо буде хоч якась із них - діти досягли мету, в цьому класі працювати буде важко. А якщо вдалося їх ось так (чи якось по-іншому) здивувати несподіваною реакцією, або й полонити нею - ВОНИ ВАШІ. Перевірено досвідом. Між іншим, коли говорять, що "колись діти були добрі, а тепер..." - це БРЕХНЯ. Мене, 19-річного студента 3-го курсу, коли почав працювати в 1974 році, зустрічали "веселіше" - теперішнім і не снилося....
Відредаговано: pasichov - Пн, 17.05.2010, 18:50 |
|
| | |
| Victoria |
Дата: Пн, 17.05.2010, 21:18 | Повідомлення № 5 |
|
Новий користувач
Група: користувачі
| Quote (pasichov) коли почав працювати в 1974 році, зустрічали "веселіше" - теперішнім і не снилося.... Цікаво. Не хочете поділитися? Це мабуть також буде педагогічною ситуацією Доречі, я з Вами згодна, що в даній ситуації необхідно заставити учнів гудіти, а це лише можливо тоді, коли вони здивуються. Після цього необхідно познайомитися і налагодити стосунки... Додано (17.05.2010, 22:18) ---------------------------------------------
Quote (Ogorodets) Загудеть в унисон... Також хороший приклад привернути увагу
Відредаговано: Victoria - Пн, 17.05.2010, 21:16 |
|
| | |
| bochik |
Дата: Вт, 18.05.2010, 00:09 | Повідомлення № 6 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| а можна широко розставити руки у вигляді літака і заспівати: "под крилом самольота о чьом-то пойот зельоноє морє тайгі........ тссссссссс..." душевнее, разом:
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 18.05.2010, 04:46 | Повідомлення № 7 |
|
Досвідчений вчитель
| Не стал бы реагировать и сел заполнять журнал. На сколько бы их хватило? (Меня на весь урок.)
|
|
| | |
| НІКОЛЯ |
Дата: Вт, 18.05.2010, 07:23 | Повідомлення № 8 |
|
Знавець вірусів
| Quote (dpi) Не стал бы реагировать и сел заполнять журнал. На сколько бы их хватило? (Меня на весь урок.) Наче бачу зайшов новий вчитель якого діти в очі небачили жодного разу, ні слова ні пів слова сів і заповнює журнал. Думаю що через десяток хвилин в класі був би такий гамір як на ринку. Такою поведінкю ви б показали що вам на викладання як і на дітей начхати, зрозуміло результат не заставив би себе довго чикати. Тому що як відомо діти з першого уроку формулюють своє ставлення до вчителя і в подальшому як показує практика керуються цією моделлю. Наприклад; якщо (Лінійка-Вчителька алгебри) з першого ж уроку обламала пару учнів крутеликів які хотіли показать свій інтелект новому викладачу в 11-А то на майбутнє інші наврят чи будуть пробувати повторити такі помилки знаючи який буде результат дискусії.
|
|
| | |
| svbor |
Дата: Вт, 18.05.2010, 10:10 | Повідомлення № 9 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (НІКОЛЯ) Тому що як відомо діти з першого уроку формулюють своє ставлення до вчителя і в подальшому як показує практика керуються цією моделлю. Я цілком згідна. Час на перших уроках я саме витрачаю на встановлення контактів з учнями. Але саме головне моє правило в будь-якому класі - говорить тільки один. Якщо я пояснюю тему, і хтось з учнів попутно розмовляє - я замовкаю. Ніколи не намагуюсь говорити голосніше, перекрикуючи учнів. І якщо я замовкла - ніхто з учнів також не розмовляє. .
|
|
| | |
| SLKuty |
Дата: Вт, 18.05.2010, 11:26 | Повідомлення № 10 |
|
Монтажер
| Quote (НІКОЛЯ) з першого ж уроку обламала пару учнів крутеликів які хотіли показать свій інтелект новому викладачу в 11-А то на майбутнє інші наврят чи будуть пробувати повторити такі помилки знаючи який буде результат дискусії. нажаль тюремні закони і правила найкраще спрацьовують в наших школах Я би спокійно почав урок, а через пару хвилин, між іншим, запитав "Що вого так гуде?, напервно блок живлення поломався" Відкрили зошити і пишемо - писання найкраще заспокоює дітей і вони готові сидіти тихо - тихо тільки, щоб нічого не писати наступного разу самостійна робота і оцінки в журнал і хай гудуть на здоров'я
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Вт, 18.05.2010, 11:31 | Повідомлення № 11 |
|
Ветеран спілкування
| Дозвольте зробити висновок. Головне не нервуватися і не показувати й виду розгубленості.
|
|
| | |
| Ktara |
Дата: Вт, 18.05.2010, 11:40 | Повідомлення № 12 |
|
Перспективна вчителька
| Чогось пригадала свої шкільні роки (старшу школу) і що ми робили студентам-практикантам, Не всі проходили "тест" І гудіння все ж не на стільке й страшне, могло бути і гірше. А губитися дійсно не варто, тому що учні вже сприймати не будуть. Вдихаємо, відемо відлік до 10 і, мило посміхаючись продовжуємо урок
|
|
| | |
| whiterose |
Дата: Вт, 18.05.2010, 19:21 | Повідомлення № 13 |
|
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
| ..................
Відредаговано: whiterose - Ср, 19.05.2010, 18:14 |
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 18.05.2010, 21:41 | Повідомлення № 14 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (НІКОЛЯ) Думаю що через десяток хвилин в класі був би такий гамір як на ринку. Вы забыли исходные данные: они гудят, желая вывести Вас из себя. К стати у меня на уроках такого не бывает. 5-8 классы просто ангелы. 9-й - всегда хотят что то доказать. 10-11-й - понимают, что им надо учится. Если 7 лет подряд общаешься с классом, какие могут быть проблемы?Додано (18.05.2010, 22:41) ---------------------------------------------
Quote (whiterose) Диспозиція зрозуміла? Бред. Прожил в военных городках 20 лет, жена преподавала, двое своих детей выучилось. Дети меняли школу 1 раз в 5 лет. (У некоторых реже, но не чаще) Последние 11 лет работаем, теперь уже вместе с женой, с обычными, не офицерскими детьми. И не хочу обидеть обычных детей, им далеко до детей военнослужащих и по количеству отличников в классе и по культуре. (Можете удалить это сообщение, но только вместе с №13-м) Quote (whiterose) Не п....ите!"....(школа російська була). No comment...
|
|
| | |
| timakkord |
Дата: Сб, 24.07.2010, 00:15 | Повідомлення № 15 |
|
Часто заходить...
| Я крім інформатики ще викладаю музичне мистецтво. І от у моїй практиці була така ситуація. У вересні на перших уроках музики завжди повторюємо Гімн України. У 90-х роках ми вивчали повний текст Гімну . В одному з класів під час опитування в одного хлопчика заплутався язичок на останньому куплеті і замість фрази "За Карпати відіб'єтья, згомонить степами..." він видав "За Карпати від'ї..ться., згомонить степами..." . Двічі хотів виправитись , але йому не вдалось, щоправда, розказав пісню до кінця. У класі запанувала "гробова" тиша, навіть мухи і ті притихли від такої "крамоли"...... Як би ви поступили у цій ситуації??? Як я вийшов з неї опишу пізніше .
Відредаговано: timakkord - Сб, 24.07.2010, 00:24 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|