Пт, 15.12.2017, 08:20
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 6 з 7«124567»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.6 Методика викладання інформатики згідно програми » СУБД Access за и против. (Для чего изучать СУБД MS Access)
СУБД Access за и против.
dpi Дата: Чт, 11.09.2008, 12:41 | Повідомлення № 1
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Последние пару лет все меньше уделяю внимания этой теме. Не вижу практической пользы.

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміт будуть видалятись без попередження.

Відредаговано: WWW - Нд, 12.10.2008, 01:27
dpi Дата: Вт, 12.05.2009, 10:39 | Повідомлення № 76
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (salal)
в бухгалтерії, економіці, на транспорті, в довідкових системах тощо.

Но причем здесь Access, не видел его использования для этих целей.
На заре капитализма 94-97гг сам его использовал для бухгалтерии, но эти времена давно прошли. Сейчас много хороших бухгалтерских программ. А понятие БД приходится давать, программа требует, но только по этой причине.
filnick Дата: Вт, 12.05.2009, 15:08 | Повідомлення № 77
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Давайте розставимо крапки.
Ми говоримо про бази даних чи про СУБД MS Access?
Стосовно першого - стверджував і стверджую - це форма зберження (організації) інформації в багатьох галузях і тому без БД особисто я не обідуйся. Стосовно другого - це справа смаку, кому подобається застосовує, кому - ні, пропонує інші.
Nevirkovets Дата: Вт, 12.05.2009, 15:39 | Повідомлення № 78
Написав MifTests
Повідомлень: 266
Нагороди: 0
Рейтинг: 12
Поки є Мікрософт, аксес буде підтримуватися і просуватися. І згодом більшість програм до неї звертатимуться ... (така моя власна думка)
salal Дата: Вт, 12.05.2009, 16:53 | Повідомлення № 79
Прописаний назавжди
Повідомлень: 272
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Quote (dpi)
Цитата (salal )
в бухгалтерії, економіці, на транспорті, в довідкових системах тощо.

Но причем здесь Access, не видел его использования для этих целей.
На заре капитализма 94-97гг сам его использовал для бухгалтерии, но эти времена давно прошли. Сейчас много хороших бухгалтерских программ. А понятие БД приходится давать, программа требует, но только по этой причине.

Можна погодитися але при умові, якщо школа була б закладом професійної освіти. Оскільки вона є загальноосвітньою, то її задача формувати уявлення, в даному випадку, про бази даних. Ми не повинні з учнів робити професіоналів по створенню баз даних, але повинні їх з цим ознайомити для загального розвитку, щоб знали, що це таке і що з ним можна робити. І для цього Access найкраще підходить, бо він розрахований на найменш підготовленого користувача. Колись у 90-х я цю тему викладав на FoxPro 2.5. Це було менш зручним.

voshkaniridze Дата: Пт, 22.05.2009, 14:13 | Повідомлення № 80
Новий користувач
Повідомлень: 11
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Nevirkovets)
Access найкраще підходить, бо він розрахований на найменш підготовленого користувача

повністю погоджуюсь, що для цих цілей найкращий, проте з думкою
Quote (filnick)
Поки є Мікрософт, аксес буде підтримуватися і просуватися. І згодом більшість програм до неї звертатимуться

категорично незгоден. Мелкософт і так має потужну і розкручену СУБД MSSQL, так що аксесс тілько для школи і домашнього використання
filnick Дата: Пт, 22.05.2009, 17:58 | Повідомлення № 81
Мудрий вчитель
Повідомлень: 2238
Нагороди: 7
Рейтинг: 124
Уточню, що voshkaniridze категорично не згоден з думкою Nevirkovets, (саме його цитата була використана). Але невмирущий глюк системи Ucoz приписав цю тезу мені.
Прохання до тих, хто використовує цитування - перевіряйте, будь-ласка, точність авторства, оскільки сама система не завжди справляється.
Uchinfo Дата: Ср, 10.06.2009, 22:58 | Повідомлення № 82
Часто заходить...
Повідомлень: 55
Нагороди: 0
Рейтинг: 5
Quote (salal)
Можна погодитися але при умові, якщо школа була б закладом професійної освіти. Оскільки вона є загальноосвітньою, то її задача формувати уявлення, в даному випадку, про бази даних. Ми не повинні з учнів робити професіоналів по створенню баз даних, але повинні їх з цим ознайомити для загального розвитку, щоб знали, що це таке і що з ним можна робити. І для цього Access найкраще підходить, бо він розрахований на найменш підготовленого користувача. Колись у 90-х я цю тему викладав на FoxPro 2.5. Це було менш зручним.

Полностью с Вами согласна. Детей нужно знакомить с идеологией понятия БД. Для этого Access прекрасно подходит. Что же с ними SQL учить для создания запросов? Тут и так попробуй в нужное количество часов уместить материал, чтобы у учеников действительно в голове что-то осталось.

ihor_hontar Дата: Пн, 26.10.2009, 12:40 | Повідомлення № 83
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 279
Нагороди: 0
Рейтинг: 13
Quote (filnick)
Ми говоримо про бази даних чи про СУБД MS Access?
Стосовно першого - стверджував і стверджую - це форма зберження (організації) інформації в багатьох галузях і тому без БД особисто я не обідуйся. Стосовно другого - це справа смаку, кому подобається застосовує, кому - ні,

Цілком з Вами, filnick, згідний.
Quote (Uchinfo)
Детей нужно знакомить с идеологией понятия БД. Для этого Access прекрасно подходит.

І Access є біль навчальною, чим практичною.
gry Дата: Пн, 26.10.2009, 18:05 | Повідомлення № 84
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1062
Нагороди: 3
Рейтинг: 120
Quote (salal)
Ми не повинні з учнів робити професіоналів по створенню баз даних, але повинні їх з цим ознайомити для загального розвитку, щоб знали, що це таке і що з ним можна робити.

Доведіть це перевіряючим, методистам, "провідним" спеціалістам віділу освіти і т. д.
Quote (dpi)
А понятие БД приходится давать, программа требует, но только по этой причине.

Access навчальна програма , і тільки. ЧАСУ ВАМ НЕ ХВАТИТЬ СТВОРИТИ ЩОСЬ, БІЛЬШ-МЕНШ НОРМАЛЬНЕ.
А для знайомства - "потягне".
dpi Дата: Пн, 26.10.2009, 20:36 | Повідомлення № 85
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Вот поэтому я и вычеркнул ее из главных тем предмета Информатика.
Andrey123q Дата: Пн, 26.10.2009, 22:56 | Повідомлення № 86
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Насчет того, что Access более учебная, чем практичная СУБД не согласен, в ней можно много чего делать, создавать те же SQL запросы вручную, использовать построитель выражений, макросы. В ней можно сделать очень много, если поставленные задачи не очень сложны, не нужна хорошая сетевая поддержка.
Скажем у нас в колледже мы с помощью этой СУБД организовали БД для учета часов преподавателей. В ней конечно нет такого количества типов полей как в других БД (скажем нет BLOB полей), в приложениях не так просто организовать сеть и т.п. Но она вполне очень хороша.
При условии, что хорошо сделаны практические под эту тему, в ней можно очень многому научить и многое показать, того что сейчас очень актуально в мире. Можно в этой теме показать преимущества скажем расчетов и хранения информации в БД по сравнению с Excel'ем и т.п. Мои коллеги тоже были против этой темы в курсе, но постарался их переубедить.


Відредаговано: Andrey123q - Пн, 26.10.2009, 23:05
sgrecords Дата: Вт, 27.10.2009, 10:44 | Повідомлення № 87
Активний учасник
Повідомлень: 608
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Quote (Andrey123q)
организовали БД для учета часов преподавателей

Как это выглядит ? Если это расписание, то понятно.
Andrey123q Дата: Вт, 27.10.2009, 15:04 | Повідомлення № 88
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (sgrecords)
Как это выглядит ? Если это расписание, то понятно.

Нет, это учет нагрузки, в какой группе и сколько часов провел преподаватель - секретари заносят это в БД, потом в конце года преподавателям распечатывают отчеты и они сверяют соответствует ли это нагрузке, есть ли недочитка или перечитка часов, где что в журналах недописали и т.п.


Відредаговано: Andrey123q - Вт, 27.10.2009, 16:28
sgrecords Дата: Вт, 27.10.2009, 16:33 | Повідомлення № 89
Активний учасник
Повідомлень: 608
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Quote (Andrey123q)
секретари заносят это в БД

Как своих заставить работать... Расписание сделал сам себе...

Quote (Andrey123q)
В ней можно сделать очень много, если поставленные задачи не очень сложны, не нужна хорошая сетевая поддержка.

Для организации делал Зарплату на двоих бухгалтеров. С БД работали по сети. Блокировку настроил и ок, аксеса хватало.
Andrey123q Дата: Чт, 29.10.2009, 16:44 | Повідомлення № 90
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (sgrecords)
Как своих заставить работать...

Ну правда делали эту БД мои коллеги преподаватели информатики, ну а дело секретарей маленькое - занести цифры в нужные таблицы (с помощью форм) и вывести отчеты на печать.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.6 Методика викладання інформатики згідно програми » СУБД Access за и против. (Для чего изучать СУБД MS Access)
Сторінка 6 з 7«124567»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.