|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
СУБД Access за и против.
| |
dpi |
Дата: Th, 11.09.2008, 12:41 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений вчитель
| Последние пару лет все меньше уделяю внимания этой теме. Не вижу практической пользы. Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміт будуть видалятись без попередження.
Відредаговано: WWW - Su, 12.10.2008, 01:27 |
|
| |
staricova |
Дата: Fr, 12.09.2008, 11:52 | Повідомлення № 16 |
Новий користувач
| Мы работаем с Access. Начинаем работу с формами. Работаем с фотографиями и изорбражением. Проблем нет. Уроки проходят на ура
|
|
| |
Varkan |
Дата: Fr, 12.09.2008, 12:06 | Повідомлення № 17 |
Викладач ВУЗу
| Quote (Anatoli) Більше користі, а отже, і зацікавленості було б - он, відеомонтаж (погляньте, скільки в нас на форумі говорять про відео, а скільки про бази даних), чи з мобільними телефонами фокуси. Можливо і цікавіше булоб викладати та навчати відеомонтаж, але чи принеслоб це користь? Особливо фокуси з мобільними телефонами. На даний момент в любій організації є певна база яка використовується в роботі, а то і неодна. Так чому не показати учням як полекшити собі життя хочаб тим самим аксесом? До речі на відміну від програмування всі компоненти МС Офіс можна і треба застосовувати в роботі. Для цього потрібно зацікавити учнів. Почати з того, що самому розібратися з аксесом а не обмежитись простими вибірками і звітами, потім підібрати цікаві задачі і створити цікаву базу даних. Додано (12.09.2008, 12:06) ---------------------------------------------
Quote (zverok) ответ простой. Не надо учить ни Excel как таковой, ни офис как таковой, ни консоль как таковую. Ну ваапще не надо. Зато надо -- методы решения различных задач. Которые могут подразумевать использование вышеуказанных программ, а могут и не подразумевать. Цікаво булоб побачити (чи почитати план) ваш урок.
|
|
| |
filnick |
Дата: Fr, 12.09.2008, 15:42 | Повідомлення № 18 |
Мудрий вчитель
| Quote (zverok) учителя физики и математики сотрудничают для выработки общих взаимосвязей между курсами. Честь і хвала таким вчителям. Але чому немає такого звя'зку в державних програмах шкільних предметів? Таж реляційна БД - це відмінний засіб пов'язати міжпредметними зв'язками інформатику з історією, географією і т.д. Теперішня програма курсу інформатики обмежується лише кількома годинами для ознайомлення з комп'ютерними програмами для інших навчальних предметів.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Fr, 12.09.2008, 16:21 | Повідомлення № 19 |
Хелпер
| бази даних - не є моєю улюбленою темою, та й чесно кажучи в своєму житті не стикалась із потребою створити базу даних... але! думаю, що тему давати варто. по-перше, це робота з великими обсягами інформації (хоч типу можна в Ексель, але ..... О! згадала факт, коли потрібен був Access - у ньому немає обмежень на кількість рядків таблиці!!! а одного разу це було необхідно). по-друге, формування форм, звітів - цікаво і гарно по-третє, макроси і сторінки доступу до даних, які створювати в цій програмі досить нескладно. хоча заради справедливості ради, я з іншими програмами СКБД не працювала, бо все-таки не треба було. і в будь-якому разі, вивчати треба не кнопочки чи менюшки, а концептуальні можливості
|
|
| |
zverok |
Дата: Fr, 12.09.2008, 18:03 | Повідомлення № 20 |
Креативний вчитель
| Quote (Varkan) Цікаво булоб побачити (чи почитати план) ваш урок. Как это выглядело в прошлом году -- я описывал здесь. В этом году 11-классникам я дал проекты на весь семест (цель собрать информацию на интересующую их тему и изложить в виде "интересной [мультимедийной] истории"; дальше все происходит следующим образом: * дается "текущий этап" (сейчас все занимаемся планированием) * дается НЕСКОЛЬКО средств на выбор для его выполнения (скажем, для планирования -- FreeMind, WikidPad, OneNote, WinOrganizer...) * с любым из них я могу помочь и посоветовать, но в выборе учеников не ограничиваю (хочешь -- планируй просто списком в Ворде или таблицей в Excel'е) * требую осмысленного результата каждую неделю Всё. Что из этого получится -- доложусь в конце семестра Quote (filnick) Честь і хвала таким вчителям. Але чому немає такого звя'зку в державних програмах шкільних предметів? Я не думаю, что этот вопрос есть смысл обсуждать на форуме (разве что у Вас есть выход на тех, кто составляет программы). Меня, честно говоря, ужасно удручает тот факт, что здесь половина обсуждений из "что и как делать?" скатывается в "разве ж можно что-то делать, когда все так плохо?" Quote (Newbie) але! думаю, що тему давати варто. по-перше, це робота з великими обсягами інформації (хоч типу можна в Ексель, але ..... О! згадала факт, коли потрібен був Access - у ньому немає обмежень на кількість рядків таблиці!!! а одного разу це було необхідно). по-друге, формування форм, звітів - цікаво і гарно по-третє, макроси і сторінки доступу до даних, які створювати в цій програмі досить нескладно. Такой взгляд вполне имеет право на жизнь Единственное, что хотелось бы уточнить -- я бы предпочел для "работы с большими объемами информации" давать программы "пользовательского" уровня (т.е. типа "записны книжек", "программ для организации персональной информации") -- если цель именно работать с большими объемами данных. Потому что современный пользователь чаще сталкивается с большими объемами данных не в виде таблицы с 1-2 словами в каждой клетке, а в виде кучи страниц с текстом.
|
|
| |
filnick |
Дата: Fr, 12.09.2008, 20:33 | Повідомлення № 21 |
Мудрий вчитель
| Quote (zverok) Меня, честно говоря, ужасно удручает тот факт, что здесь половина обсуждений из "что и как делать?" скатывается в "разве ж можно что-то делать, когда все так плохо?" Це класика жанру. Після "Что делать?" завжди йде "Кто виноват?"
|
|
| |
Spirit |
Дата: Th, 18.09.2008, 21:38 | Повідомлення № 22 |
Сис.адмін
| Стоп! Коллеги! И снова пошли споры, а в терминологии так и не разобрались! СУБД - система управления базами данных, вообще не нужно в школьном курсе. Систем управления есть куча! Для каждого сервера баз своя (MS SQL, MySQL, Postgree и т.д.) А вот БД - базы данных изучать нужно! Нужно показывать детям концепцию баз данных, а это можно и в Excel показать, да и на доске табличками, главное чтоб понимали что и как, а потом это можно спроецировать на любую БД и СУБД
|
|
| |
filnick |
Дата: Fr, 19.09.2008, 19:59 | Повідомлення № 23 |
Мудрий вчитель
| Quote (Spirit) Нужно показывать детям концепцию баз данных, а это можно и в Excel показать, да и на доске табличками, главное чтоб понимали что и как, а потом это можно спроецировать на любую БД и СУБД Тому й для навчання елементам управління та керування БД може служити й MS Access.
|
|
| |
dpi |
Дата: Th, 25.09.2008, 16:25 | Повідомлення № 24 |
Досвідчений вчитель
| Давать то будем, куда денешся. Но для галочки. Раньше давал серьузно, даже с VB (что детям и нравилось). Но нет практической пользы. Полезнее создать сайт с БД (в Денвере).Додано (25.09.2008, 16:25) --------------------------------------------- Ну, программирование не давать - это вы переборщили. Это вершина нашей работы.
|
|
| |
filnick |
Дата: Th, 25.09.2008, 20:20 | Повідомлення № 25 |
Мудрий вчитель
| Quote (dpi) программирование не давать - это вы переборщили. Это вершина нашей работы. По аналогії: вершина математики - матаналіз, вершина фізики - теормеханіка, і т.д. Висновок - давати це все дітям в школі?
|
|
| |
Najna |
Дата: Th, 25.09.2008, 20:26 | Повідомлення № 26 |
Я тут недавно...
| Коллеги, может, кто-нибудь подскажет базу, ИНТЕРЕСНУЮ нашим старшеклассникам в практическом, жизненном плане? все, что рекомендуется в учебниках - скучно в этом возрасте. а значит - неинтересно. ОДнажды попробовала предложила базу: фильмы, режиссеры, киностудии, знаменитые актеры, жанр, год и т.д. Так мне такого понаписали - много нового узнала)))) Додано (25.09.2008, 20:26) ---------------------------------------------
Quote программирование не давать - это вы переборщили. Это вершина нашей работы. По аналогії: вершина математики - матаналіз, вершина фізики - теормеханіка, і т.д. Висновок - давати це все дітям в школі? dpi абсолютно прав хотя бы потому, что олимпиады по информатике проводяться исключительно по программированию.
|
|
| |
zverok |
Дата: Th, 25.09.2008, 20:40 | Повідомлення № 27 |
Креативний вчитель
| Quote (Najna) Коллеги, может, кто-нибудь подскажет базу, ИНТЕРЕСНУЮ нашим старшеклассникам в практическом, жизненном плане? У меня в этом семестре был выбор проектов на свободные темы. Вот некоторые из выбранных самими учениками тем: * Онлайн-игры (WoW, LineAge) * Паркур * Рэп * Музыкальные фестивали
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Th, 25.09.2008, 22:47 | Повідомлення № 28 |
Ветеран спілкування
| Quote (Najna) dpi абсолютно прав хотя бы потому, что олимпиады по информатике проводяться исключительно по программированию. Просто дехто з вчителів зациклений на програмуванні. Знаю таких багато. І знаєте, від цього діти страждають... Програмування повинно бути, але лише основи. Більш поглиблене вивчення має бути на курсах за вибором, факультативах, у профільних класах (школах). В 10-11 класі майже 100% викладається програмування, і лише невеличкий відсоток інформаційних технологій. Я маю на увазі те, що в інформатиці програмування і ІТ співвідносяться далеко не 4:6. А чому олімпіади по програмуванню? Тому що інформатика частково живе радянськими часами і цю ситуацію чиновники не дуже спішать виправляти, бо як вже не раз писалось - комусь так вигідно. Quote (dpi) Но нет практической пользы. А практична користь від програмування є... 2% учнів класу. Ну хіба що розвиток логічного мислення, з цим не посперечаєшся.
|
|
| |
Newbie |
Дата: Th, 25.09.2008, 23:12 | Повідомлення № 29 |
Хелпер
| Quote (Najna) ИНТЕРЕСНУЮ нашим старшеклассникам в практическом, жизненном плане? в додаток до тем zverok, (які до речі вибирали і мої 11-класники :)) мобілки, фільми, непогано між іншим йшла БД супермаркет (але з картинками :)) ідеї можна взяти на цьому сайті , там правда тільки ідеї, причому роблені для студентів, але з них можна щось взяти.
|
|
| |
Varkan |
Дата: Fr, 26.09.2008, 10:31 | Повідомлення № 30 |
Викладач ВУЗу
| Quote (Ковальчук_Олександр) А чому олімпіади по програмуванню? Тому що інформатика частково живе радянськими часами і цю ситуацію чиновники не дуже спішать виправляти, бо як вже не раз писалось - комусь так вигідно. на рахунок вигідно то це швидше за все не так, тому, що вони просто нічого не хочуть міняти, або видумувати нове, адже тоді доведеться працювати на рахунок олімпіад по програмуванню то я скажу так: багато вузів по результатам олімпіад зараховують призерів як студентів. і логічно перевіряти саме знання програмування і логічного мислення.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |