|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Створюємо нову концепцію інформатики у середній школі
| |
Bandalak |
Дата: We, 09.06.2010, 23:50 | Повідомлення № 1 |
Лідер форуму
| Сучасний стан інформатики у школі багатьох не влаштовує. Це справедливо. Але якщо ми будемо пасивно спостерігати за процесами в освіті - від цього нічого не зміниться. Пропоную всім бажаючим взяти у цьому активну участь. Творимо нову концепцію інформатики у школі разом! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
serbor |
Дата: Fr, 21.06.2013, 13:55 | Повідомлення № 196 |
Наполегливий учасник
| Цитата (alderius) я присвятив програмуванню 8 років свого життя. І знаю, що в школі програмуванню робити нічого. Це єпархія універів. Не повністю виключити - переробити. Як - шукайте, я вже написав свою ідею, хоча й ідеалістичну, та недороблену. А я занимаюсь программированием уже 30 лет. Лучшие мои ученики стали программистами или электронщиками. И почти все мне через много лет говорят, что их выбор профессии был очень удачным, благодаря тому, что они занимались программированием в школе. Я считаю, что программисты, как спортсмены и музыканты, зарождаются в детстве. А школа должна им дать первые знания, чтобы их выявить. Причем пораньше.
|
|
| |
Шестопалов |
Дата: Fr, 21.06.2013, 14:03 | Повідомлення № 197 |
Видавець посібників
| Цитата (serbor) Я считаю, что программисты, как спортсмены и музыканты, зарождаются в детстве. А школа должна им дать первые знания, чтобы их выявить. Причем пораньше. У новій програмі МОН з інформатики для 5-9 класів у 5-му класі програмування немає. У "народній" програмі у 5-му класі передбачено 12 год. на вивчення основ програмування. За якою програмою будете працювати?
Відредаговано: Шестопалов - Fr, 21.06.2013, 14:06 |
|
| |
NataliyG |
Дата: Fr, 21.06.2013, 15:28 | Повідомлення № 198 |
Активний учасник
| Цитата (Шестопалов) За якою програмою будете працювати? Працюю у сільській школі і вважаю що школа як і інформатика має бути профільна. Інформатика має бути загальноосвітня, і профільна. Але нам до цього дуже далеко. Цитата (Шестопалов) У "народній" програмі у 5-му класі передбачено 12 год. на вивчення основ програмування. За якою програмою будете працювати? А що ви маєте на увазі ми маємо вибір?
|
|
| |
serbor |
Дата: Fr, 21.06.2013, 16:47 | Повідомлення № 199 |
Наполегливий учасник
| Цитата (Шестопалов) У "народній" програмі у 5-му класі передбачено 12 год. на вивчення основ програмування. За якою програмою будете працювати? Уважаемый Евгений Анатольевич! Я бы и рад работать по народной программе. Но я всё-таки в дальнейшем вынужден работать по программам, рекомендованным МОНом. Я уже работаю по программе "Єдиний базовий курс". И часто мне приходится отбиваться, почему это я такой-сякой не работаю по официальной программе. Работать по программе с грифом "Схвалено..." у нас это означает не выполнять министерских указаний, это значит быть преступником. Даже если я сто раз прав, чиновники всегда правее. Шишек я уже набил. Но меня больше волнует не то, по какой программе работаю я, а то, чему учат детей мои коллеги, и то, какое отношение к этому вокруг (дети, родители, чиновники).
Відредаговано: serbor - Fr, 21.06.2013, 20:11 |
|
| |
Шестопалов |
Дата: Fr, 21.06.2013, 18:17 | Повідомлення № 200 |
Видавець посібників
| Цитата (serbor) Я бы и рад работать по народной программе. Но я всё-таки в дальнейщем вынужден работать по программам, рекомендованным МОНом.
Что тут скажешь! Если МОН требует не качество возводимого здания, а чтобы ихними молотками-лопатами непременно пользовались. Плетью обуха не перешибьёшь! Советую прочитать статью "Про нову шкільну програму з інформатики для 5-9 класів" http://osvita.ua/school/school_today/35148/
Відредаговано: Шестопалов - Fr, 21.06.2013, 21:15 |
|
| |
SLKuty |
Дата: Sa, 22.06.2013, 00:22 | Повідомлення № 201 |
Монтажер
| Всі програми існують для журналу, дирекції і перевірки. Дітям потрібні знання, які вони зможуть використати в майбутньому. Художникам потрібна графіка Музикантам - музика Математикам, фізикам, економістам -програмування
Проблема в тому, що діти самі не знають ким вони будуть Як вчитель інформатики має виявити хто є хто? Як вчинити такий диференційований підхід? Як вчителю освоїти всі напрямки на достатньому рівні?
Залишається вчити всіх одного і того самого рівняючись на середнього учня.
|
|
| |
alderius |
Дата: Sa, 22.06.2013, 11:26 | Повідомлення № 202 |
Я тут недавно...
| Цитата (serbor) А я занимаюсь программированием уже 30 лет. Лучшие мои ученики стали программистами или электронщиками. И почти все мне через много лет говорят, что их выбор профессии был очень удачным, благодаря тому, что они занимались программированием в школе. Я считаю, что программисты, как спортсмены и музыканты, зарождаются в детстве. Many man - many minds. Хоча, можливо, мені просто не вистачає досвіду+) Прочитав статтю, а перед цим - програму. Усі ті, хто буде викладати інформатику у 5-х та 2-х класах - бідні люди.
Відредаговано: alderius - Sa, 22.06.2013, 11:32 |
|
| |
swetikccc |
Дата: Sa, 22.06.2013, 11:31 | Повідомлення № 203 |
Ветеран спілкування
| Цитата (serbor) чему учат детей мои коллеги, Що важливіше, програми чи кадри? При хорошій програмі, але з ніякими кадрами...... При чудових кадрах, але з ніякою програмою......
Коли краще навчать дітей?
Те що роблять зараз з інформатикою в молодшій школі, коли дають зовсім непідготовленим людям(правда бумажка є ) просто жах. А програма навчить сама?
Відредаговано: swetikccc - Sa, 22.06.2013, 11:33 |
|
| |
NataliyG |
Дата: Sa, 22.06.2013, 13:05 | Повідомлення № 204 |
Активний учасник
| Цитата (swetikccc) Що важливіше, програми чи кадри? З двох бід обираємо меншу: звичайно краще хороші кадри і погані програми. Однак, якщо говорити про нову концепцію інформатики - то краще говорити про нову концепцію середньої і базової та й початкової освіти. Наша система освіти потребує системних змін. Інформатика, як і усі основні предмети має бути загальнообов'язковою і профільною. А загальнообов'язкова в базовій і початковій школі має давати базові поняття і практичні вміння роботи з комп'ютером.
|
|
| |
serbor |
Дата: Sa, 22.06.2013, 18:15 | Повідомлення № 205 |
Наполегливий учасник
| Цитата (Шестопалов) Советую прочитать статью "Про нову шкільну програму з інформатики для 5-9 класів" Читал, статья отличная, точку зрения авторов разделяю. Но, хотелось бы, чтобы эту статью прочитали министр и другие чиновники освиты, депутаты разных уровней. Ну а таких как я убеждать необходимости нет.
Цитата (alderius) Усі ті, хто буде викладати інформатику у 5-х та 2-х класах - бідні люди. Я викладаю інформатику з 2 класу вже 8 років. Я лично не страдаю, бедным, в смысле несчастным, себя не считаю. Тут некоторые переживают, как будет у него лично или в его школе. А нужно переживать, как это будет в целом в стране. Должна быть построена единная система, общее ощущение необходимости.
Цитата (swetikccc) Те що роблять зараз з інформатикою в молодшій школі, коли дають зовсім непідготовленим людям(правда бумажка є ) просто жах. Да у меня сердце кровью обливается, насмотрелся уже. Да нашим чиновникам пофиг, чему мы научим детей. И отдают эти часы кому-попало. И никакой пользы в результате мы не получим. А никто и не собирался. Птички расставим и слава богу.
|
|
| |
alderius |
Дата: Sa, 22.06.2013, 21:49 | Повідомлення № 206 |
Я тут недавно...
| Цитата (serbor) Должна быть построена единная система, общее ощущение необходимости. ось в тому і вся проблема, що системи, як такої я не помітив. + матеріалу, як для другого класу в новій програмі забагато, як на мою думку.
|
|
| |
Mykola |
Дата: Su, 23.06.2013, 00:27 | Повідомлення № 207 |
Я тут недавно...
| Цитата (swetikccc) Те що роблять зараз з інформатикою в молодшій школі, коли дають зовсім непідготовленим людям(правда бумажка є ) просто жах. Це про кого мова? Про вчителів початкових класів, які не вміють встановлювати ОС, чи про вчителів інформатики, які не володіють методикою викладання в початковій школі?
|
|
| |
swetikccc |
Дата: Su, 23.06.2013, 13:01 | Повідомлення № 208 |
Ветеран спілкування
| Цитата (Mykola) Це про кого мова? Про вчителів початкових класів, які не вміють встановлювати ОС, чи про вчителів інформатики, які не володіють методикою викладання в початковій школі? Це все стереотип. Навіть макака встановить ОС якщо її потренувати. Логічне мислення, ось що головне. А його потрібно постійно тренувати. Для чого констатувати про важкий перехід в 5 клас і все робити для цього. Ми часто проводимо в молодших класах математичні змагання і бачимо предвзяте відношення до учнів. Прикриватися методикою, яка носить шкоду в нашому виконанні.......))))) Діти чудово сприймають однакові правила для усіх, і рівне відношення. Ніколи не дивлюся в журнал на оцінки по інших предметах. Тому "середнячки" (зроблені "дбайливими" руками ) беруть міста в області на олімпіадах, а "медалістам" потрібно забути за ефект "зачётки", а вчитися і заробляти дійсні оцінки.
Відредаговано: swetikccc - Su, 23.06.2013, 13:03 |
|
| |
Mykola |
Дата: Su, 23.06.2013, 20:33 | Повідомлення № 209 |
Я тут недавно...
| Вибачте, щодо Вас в мене немає ніяких сумнів в тому, що Ви вчитель з великої букви, який можете навчати однаково успішно як учнів старших класів так і молодших. Але не потрібно узагальнювати відносно вчителів початкової школи. В переважній більшості, це дуже сумлінні люди. Якщо перед ними стоятиме задача навчання інформатики в початковій школі, то вони з нею успішкно впораються. Якщо, саме вчителі початкових класів, будуть викладати Сходинки до інформатики, то вони зможуть бачити перспективи використання ІКТ при вивченні інших предметів, наприклад образотворчого мистецтва.
Відредаговано: Mykola - Su, 23.06.2013, 22:29 |
|
| |
W-w-W |
Дата: Su, 23.06.2013, 23:53 | Повідомлення № 210 |
| Цитата (Mykola) Але не потрібно узагальнювати відносно вчителів початкової школи. В переважній більшості, це дуже сумлінні люди. питань нема, що сумлінні, але практика показує, що більшість вчителів до цього курсу неготові, це буде просто ігровий курс для більшості дітей в школах, оскільки курси були просто формальність для вчителів. Ми повині розуміти, що навчання інформатики з 2 класу це просто гра і все, з 5 класу почнем вчити ми, але трішки більше за програмою та заново і не більше, оскільки в 5 класі вже будуть чіткіше сформовані мотиви в учнів до навчання
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |