Вт, 26.09.2017, 15:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.4 Системи управління сайтами (CMS) » Програми та інструкції для сайтобудування (HTML, PHP, Java, MySQL, хелпи, програми, досвід, двіжки ...)
Програми та інструкції для сайтобудування
vedruss Дата: Нд, 05.10.2008, 12:29 | Повідомлення № 1
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
1. В цій темі хотілося б, більш конкретно поговорити про сайтобудування, які хто використовує програми, мови гіпертексту, скріпти, двіжки і їх переробка під особисті сайти, як вірно обробити графічні файли, створення флеш анімацій для сайтів.
2. Це "промовшен" Вашого сайту, козкрутка, регістрація в різних пошукових системах, каталогах т.д.
3. Ідея про перехід від паперових передачок із районо в школи - на електроні, та способи створення ситеми подібної до ФІДО, для районів де ще існують проблеми із інтернетом.

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятися без попередження!!!

1. Дуже корисний хелп по вебдизайну опис та закачка по цему посиланні.
HTML в примерах v1.1 (build 26.03.03) (Rus, FreeWare)
http://osvita-gopri.kherson.ua/index.php?go=Files&in=view&id=1

Коли інтернет не безлімітний, то створювати веб сторінки із всякими скріптами(php. MySql..) можливо на локальному копютері, а потім готовий продукт заливати на хост.
А хто небудь пробував інсталювати та настроїти Апач в віндовс?
Один із самих простих в інсталюванні пакет денвера "Джентльменский Набор Web-Разработчика"
Це готовий веб сервер на вашому компі. В ньому працюють всі скріпти (Perl, Java, PHP, є база MySQL, PhpMyAdmin, заглушка для перевірки сендмейла і т.д.) нові домени додаються просто - створюєто папку pupkin.ua/www/файли_вашої_сторінки, перегружаете сервер і все, набираете в браузері pupkin.ua і бачите свою сторінку.
Сторінка де можна закачати свіжу версію + адонти, але мені завжди вистачало базового пакета:
http://www.denwer.ru/

Один із популярніших блокнотів для програмування EditPlus з підсвічуваням синтаксу різних мов, HTML, CSS, PHP, ASP, Perl, C/C++, Java, JavaScript та VBScript.
Розмір: 1,08 Мб.
http://zport-school.ks.ua/Download/EditPlus230.rar
Там в архіві є файлик editplus_pach_C.exe, це мої доопрацювання, ставити не обов'язково

Хто мало-мальскі працював з вебсторінками, знають, чи просто чули про файли стилів "css", чи каскадні стилі, саме простіше це взяти готовий файл та допрацювати його під себе, а щоб не ломати голову з кодом, я завжди використовую програму TopStyle, вона розуміє різні формати файлів стиля, а саме головне, є можливість зразу побачити, що у Вас вийшло, який має воно вигляд.
Підключається цей файл просто:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document - <?php echo $pagename;?></TITLE>
<META NAME="Keywords" CONTENT="">
<META NAME="Description" CONTENT="">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="
style.css">
</HEAD>
Розмір: 4Мб.
http://zport-school.ks.ua/Download/TopStyle-3.10.rar
Спочатку 1 раз запустіть, пройдіть настройки next, next, next, next,
а потім запустіть русік. Але мжливо і навпаки просто не буде я сно що Ви вибираєте. За други запуском все буде ОК.

продовження слідує....

Відредаговано: vedruss - Нд, 05.10.2008, 21:24
Ковальчук_Олександр Дата: Пн, 06.10.2008, 03:53 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Я недавно знайшов чудову програму для створення сайтів - HTMLPad2008.
Дуже зручна програма, має море можливостей.
Установив на шкільних ПК, учні РКШ використовують при створенні сайтів.

Завантажити (5,2 Мб)
vedruss Дата: Чт, 16.10.2008, 22:57 | Повідомлення № 3
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Сьгодні поставив в класі HTMLPad2008, в мене як раз тема уроку була по HTML.
Дуже не погана прога, э тільки одна проблема він англійський, спробував найти на ньго русік і от наткнувся ще на одну програму теж не погана, вона фрьова, та іінтерфейс російськомовний.
HtmlPad FisherMan 1.9

Опис програми: http://www.kraysi.ru/files_view_file5729.html
Розмір: 4Мб.
Скачати програму: http://zport-school.ks.ua/Download/htmlpad-1.9.exe


Додано (16.10.2008, 21:57)
---------------------------------------------
1. Існує велика кількість двіжків, платних та безкоштовних, за допомою доброго двіжка можливо створити всій сатй і не треба тратит час на написання скріптів, всі вони обладнанні великою кількістю адонтів, модулів, блоків.
Вони майже завжди працюють з базою MySQL і потребують платний хост, а якщо і знайдети безкоштовний то там буде багато непотрібної реклами, 90% якої це порно реклама.
І саме головне їх ломают.

2. Є можливість написати сайт ручками за допомогою php.
Спочатку створюються шаблони:
верхня частина сайту: header.php
нижня частина сайту: footer.php
можна ще leftblock.php і так далі.
сі файли не повторюються, стиль меню і т.д.
а потом за допомогою require "і'мя_файлу.php";
ось живий приклад сайту http://jundokan.kherson.ua :
<?php
error_reporting(0);
$pagename="Главная - Новости ";
require "header.php"; //верхня частина сайту
require "leftblock.php"; //лівий блок з навігацією і т.д.
?>
<CENTER><BR>
<B><CENTER>Добро пожаловать!</CENTER></B><BR>
На официальный сайт ... тіло сторінки в HTML<BR>
<?
require "footer.php"; //нижня частина сайту
?>

Відредаговано: vedruss - Чт, 16.10.2008, 23:02
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 17.10.2008, 20:06 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (vedruss)
І саме головне їх ломают.

Ломають сайти, створені за допомогою CMS? Будь-ласка, опишіть детальніше.
vedruss Дата: Сб, 18.10.2008, 22:55 | Повідомлення № 5
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Мені теж не раз ломали і весною мене старий хостер навіть попросив переїхати від нього.
Мене взломали за допомогою модуля який був розроблений сторонім програмістом, це був каталог мобільних телефонів. Він працював так скріпт кешував інформацію з інших сайтів і показував не як канал rss, а як інформацію мого сайту, думаю програміст оставив дирочку і хтось або вын сам поставив в той каталог (який кешував інформацію, там права дуступу були 777) спамерську машину, і я взяв за неділю річну дозу трафіку.

А тепер які взагалі є способи:
1. щоб Вас взломали треба кругом ставити галочку запамятати пароль, обовязково поставте в тотал командері, якщо ви підключаетесь до сайту по ФТП, тоді гарантовано що перший же троян пришле паролі доступу своєму газяїну.
2. Коли хотят взломати Вас то не обовязково почнуть з вашого сайту, їм головне знайти список тих, хто ще хоститься на сервері, потім за допомогою скріпта який перебирає усі сайти і знайде той сайт, на якому стоїть один із популярних форумів phpBB, бо його найлегше проломити і закинути свого шпіна на сервер а далі діло техніки.
Дитальніше читайту тут http://xakep.lv/hackers/hacks/ там все є.

А від себе скажу, що як я перестав користуватися жезлом в опері і ставити галочки(запамятати пароль) в інтернет експлорері (почитаете там про світ хешів), а головне коли створюєте фтп з'єднання в тоталі, ніколи не прописуйте пароль, його треба вводити при з'єднанні в ручну. Мене перестали ломати. А коли в мене сезон роботи мого головного сайту, то я повністю блокую достіп до адмінських файлів ставлю смод 600.

3. Саме легше ломаються PhpNuke, SmallNuke, цей сезон не погано протрималась Slaed, Чув що DataLife не погана, і ще в останій час мені подобається укоз на якому стоїть цей сайт, я на днях своєму знайомому зліпив сайт на укозі, потім припаркував його домен, який знаходиться на мому сервері, в коді поки глюків не зустрічав, це перва в моєму житті CMS, в якої я б не переробляв код під себе і не виправляв помилки. А саме головне що мені не треба буде довго пояснювати їм як його наповнювати, або робити це за них.

Якщо кому цікаво можете глянути, але він поки що пустий, його ще ненаповнювали, бо я тільки вчора його запустив.
http://lisanov.kherson.ua/


І на останє, якщо комусь треба вскрити пароль під зірочками (перепробуваав пару десятків подібних програм і тільки ця спрацювала)
Розмір: 449кб.
http://zport-school.ks.ua/Download/!!!skkey.zip

Відредаговано: vedruss - Сб, 18.10.2008, 23:37
W-w-W Дата: Нд, 19.10.2008, 02:09 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2718
Нагороди: 10
Рейтинг: 206
Quote (vedruss)
А тепер які взагалі є способи: 1. щоб Вас взломали треба кругом ставити галочку запамятати пароль, обовязково поставте в тотал командері, якщо ви підключаетесь до сайту по ФТП, тоді гарантовано що перший же троян пришле паролі доступу своєму газяїну. 2. Коли хотят взломати Вас то не обовязково почнуть з вашого сайту, їм головне знайти список тих, хто ще хоститься на сервері, потім за допомогою скріпта який перебирає усі сайти і знайде той сайт, на якому стоїть один із популярних форумів phpBB, бо його найлегше проломити і закинути свого шпіна на сервер а далі діло техніки.

Так чув про схожі речі!!!!! Навіть в минулому році бачив наприкладі нашого колеги Sasykа як його сайт взломали!!!!
Але я просто вчитель інформатики і немаю тих знань, що програмісти для того щоб захистити свій сайт в певній мірі, я вперше працюю з сайтом, хоче з попередніх ваших тем взяв дещо на замітку.

В мене таке припущення для чого ламати сайт:
1. Для здобуття цінної інформації
2. Заради цікавості і перевірки знань програмістів на практиці

І я думаю, якщо хтось зацікавиться взломати сайт, то він рано чи пізно це зробить!!!!!

vedruss Дата: Пн, 20.10.2008, 23:34 | Повідомлення № 7
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Якщо Ви створите ручний сайт на HTML+PHP ніхто його не взламає.
А ще можите створити сайт на укозі, за беспеку печеться команда укоза, потім припаркуйте свій регіональний домен та і все. В якій області Ви живете, я спробую дізнатися як Вам це зробити.

Додано (20.10.2008, 22:34)
---------------------------------------------
Я тут нарив в форумі укоза корисну інформацію про створення піддоменів, та своєї пошти, використовуючи нові можливості Ucoz
http://forum.ucoz.ru/forum/33-14470-1
----------------------------------------------
Тут теж є корисні поради про пошту,
http://forum.ucoz.ru/forum/39-18738-1
А цим сервісом користуюсь давно http://mymail-in.net/
ось приклад http://zport-school.ks.ua/index.php?go=Mail

Відредаговано: vedruss - Пн, 20.10.2008, 23:50
W-w-W Дата: Вт, 21.10.2008, 01:18 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2718
Нагороди: 10
Рейтинг: 206
Quote (vedruss)
Якщо Ви створите ручний сайт на HTML+PHP ніхто його не взламає.
А ще можите створити сайт на укозі, за беспеку печеться команда укоза, потім припаркуйте свій регіональний домен та і все. В якій області Ви живете, я спробую дізнатися як Вам це зробити.

Нажаль я сайт своїми руками не зможу зробити через брак часу, оскільки ця робота чимала!!!

Я проживаю в Київській обл., Вишгородський р-н

vedruss Дата: Вт, 21.10.2008, 22:26 | Повідомлення № 9
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Получається що Вам треба реєструвати ваш_домен.kiev.ua
зробіть сайт на укозі, а я пошукаю инфу як зареєструвати вам домен в вашому регіоні

Додано (21.10.2008, 20:52)
---------------------------------------------
WWW,
пока халяви не знайшов, але зверніть увагу http://www.domen-host.kiev.ua/index.php

Додано (21.10.2008, 21:26)
---------------------------------------------
А вот инфа по бесплатной регистрации доменов
http://forum.skriptez.com/archive/index.php/t-10.html

W-w-W Дата: Ср, 22.10.2008, 00:16 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2718
Нагороди: 10
Рейтинг: 206
Quote (vedruss)
Получається що Вам треба реєструвати ваш_домен.kiev.ua
зробіть сайт на укозі, а я пошукаю инфу як зареєструвати вам домен в вашому регіоні

В мене сайт якраз зроблений в системі Юкоз, я так зрозумів після реєстрації зміниться адреса! Можна детальніше про доменну реєстрацію??? Якщо я зареєструюсь у ваш_домен.kiev.ua, то я з Юкоза перехожу????


Відредаговано: WWW - Ср, 22.10.2008, 00:34
vedruss Дата: Чт, 23.10.2008, 01:36 | Повідомлення № 11
Веб-майстер
Повідомлень: 20
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Ні, все остається як і було, я ще нерозібрався як домен повністю тереносити на укоз, але його можна припаркувати, як я зробив із сайтом http://lisanov.at.ua , на мому сервері цей домен давно був, я відправив проханя хостеру про зміну (А запісі) що домен http://lisanov.kherson.ua/ прямує на другу айпі адресу, а потім припаркував його до укоза, тепер там працює обидва домена. можите перевірити. а в укозі є в панелі опція перенос домена.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 24.10.2008, 00:04 | Повідомлення № 12
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Пропоную чудову програму для створення логотипів сайту.
Велика кількість шаблонів, простота роботи, сучасний інтерфейс.

http://depositfiles.com/ru/files/tdpe3x02s
http://letitbit.net/downloa....ar.html
http://rapidshare.com/files/298807150/AAA_logo_3.0.rus.rar

Версія Портебл
http://rapidshare.com/files/298810747/AAA_Logo_3.0_Portable.rar

Ostrenko_Aleks Дата: Сб, 09.10.2010, 20:25 | Повідомлення № 13
Часто заходить...
Повідомлень: 66
Нагороди: 0
Рейтинг: 7
Допоможіть будь-ласка мені в такому питанні:
З мене методист РАЙВо вимагає створити сайт інформатиків свого району. Підкажіть будь-ласка де це можна зробити з найменшими затратами часу і бажано щоб безкоштовно (тому що грошей на це не дають).
vitali4 Дата: Сб, 09.10.2010, 20:54 | Повідомлення № 14
Часто заходить...
Повідомлень: 77
Нагороди: 0
Рейтинг: 5
Quote (Ostrenko_Aleks)
З мене методист РАЙВо вимагає створити сайт інформатиків свого району. Підкажіть будь-ласка де це можна зробити з найменшими затратами часу і бажано щоб безкоштовно (тому що грошей на це не дають).

спробуйте http://www.ucoz.ua/
fizikas Дата: Сб, 09.10.2010, 21:05 | Повідомлення № 15
Тут живе...
Повідомлень: 133
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (Ostrenko_Aleks)
де це можна зробити з найменшими затратами часу

З найменшими затратами часу - це пояснити методисту, що це не ваші функціональні обовязки і робити ви цього не будете.
Quote (Ostrenko_Aleks)
і бажано щоб безкоштовно (тому що грошей на це не дають)

якщо зовсім безкоштовно - http://www.ucoz.ru/ - безкоштовний хостинг та система керування сайтів та безкоштовний домен третього рівня.
якщо бажаєте навчитись чомусь більшому - скористайтесь безкоштовною CMS (я працюю з Joomla 1.5), домен в зоні org.ua можна придбати за 1 долар, хостинг - зверніться до www.wishhost.net - ми намагаємось ціновою політикою підтримувати освітні установи.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.4 Системи управління сайтами (CMS) » Програми та інструкції для сайтобудування (HTML, PHP, Java, MySQL, хелпи, програми, досвід, двіжки ...)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.