|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
друк великих документів (карта, постер)
| |
pet |
Дата: Ср, 10.03.2010, 15:38 | Повідомлення № 1 |
Патріот
| прошу пробачення якщо вже десь подібна тема є, але нагально потрібно роздрукувати карту великого розміру.Як краще це зробити, ділити на частини в Ворді нудно і довго- може є яка программа? :?
[admin]Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
gromko |
Дата: Ср, 10.03.2010, 16:22 | Повідомлення № 2 |
Лінуксоїд
| Quote (pet) прошу пробачення якщо вже десь подібна тема є, але нагально потрібно роздрукувати карту великого розміру.Як краще це зробити, ділити на частини в Ворді нудно і довго- може є яка программа? Особисто я використовую безкоштовний PosteRazor - на вході зображення, на виході - багатосторінковий PDF з полями на нумерацією для склейки. Обробляємо в PosteRazor, друкуємо, склеюємо. Є версії для windows, Linux, OSX Сайт - http://posterazor.sourceforge.net/ Завантаження - http://posterazor.sourceforge.net/index.php?page=download&lang=english
|
|
| |
Комарик |
Дата: Ср, 10.03.2010, 16:40 | Повідомлення № 3 |
Прописаний назавжди
| я використовую Corel PHOTO-PAINT, що входить до пакету CorelDRAW Graphics Suite.
|
|
| |
Lydysya |
Дата: Ср, 10.03.2010, 18:11 | Повідомлення № 4 |
Часто заходить...
| Найпростіший шлях - скористатися настройками принтера. Посилаєте малюнок на друк, натискаєте Настройка печати... -> Страница -> Вид печати -> Печать постера. Там є можливість вибрати потрібний розмір та кількість сторінок. А також зручно через програму Microsoft Publisher, яка входить в Office. Створюєте порожню публікацію типу Плакат, вказуєте потрібний розмір в см, буде виконано автоматичну розбивку на сторінки.
|
|
| |
pet |
Дата: Ср, 10.03.2010, 20:22 | Повідомлення № 5 |
Патріот
| всім дякую, про публішер думка закрадалася, завтра перепробую все
|
|
| |
sgrecords |
Дата: Ср, 10.03.2010, 20:45 | Повідомлення № 6 |
Активний учасник
| тупо в эксель кинуть
|
|
| |
gry |
Дата: Ср, 10.03.2010, 20:55 | Повідомлення № 7 |
Досвідчений учасник
| Quote (pet) в Ворді нудно і довго- може є яка программа? До речі. У деяких лазерних /не буду говорити за струминні бо не знаю/ принтерах, в "свойствах" є така опція, як друк плакату. Там вибирається чи на 4,8,16 листків Ваш звичайний Вордівський документ розіб’є, збільшить , і місце для склеювання залишить. Принаймні у Xerox WorkCentre 3119 я таке зустрічав і вдало ним користувався. Попробуйте -може згодиться..
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Чт, 11.03.2010, 00:50 | Повідомлення № 8 |
Лідер форуму
| Quote (pet) ділити на частини в Ворді нудно і довго Взагалі не розумію, як у Ворді це можна поділити. Я колись ділив у Фотошопі. Quote (Комарик) я використовую Corel PHOTO-PAINT, що входить до пакету CorelDRAW Graphics Suite. Я користуюся ним для сканування, бо новий Фотошоп не дружить із сканерами. А як у Corel PHOTO-PAINT поділити карту? Quote (Lydysya) Настройка печати... -> Страница -> Вид печати -> Печать постера. Нажаль далеко не всі принтери підтримують цю функцію. Quote (Lydysya) Створюєте порожню публікацію типу Плакат, вказуєте потрібний розмір в см, буде виконано автоматичну розбивку на сторінки. Там не так все просто. Треба довго розбиратися. Quote (sgrecords) тупо в эксель кинуть Там вихідні розміри не зберігаються, треба мучитися з маштабуванням. Це рішення варте уваги, але немає часу на освоєння нового додатку з англомовним, не зовсім дружнім інтерфейсом. Треба знайти мануал на зрозумілій мові. Так що я і далі ділю вручну у Фотошопі!!!
|
|
| |
grebenchukov |
Дата: Чт, 11.03.2010, 08:12 | Повідомлення № 9 |
Прописаний назавжди
| Є ще ProPoster. Можна задати будь-який розмір плакату, програма дуже проста у використанні.
Відредаговано: grebenchukov - Чт, 11.03.2010, 08:14 |
|
| |
Комарик |
Дата: Чт, 11.03.2010, 14:00 | Повідомлення № 10 |
Прописаний назавжди
| Quote (Bandalak) Corel PHOTO-PAINT поділити карту? а там все дуже просто. створюєте зображення. потім надаєте йому потрібних розмірів (Image\Resample) далі натискаєте "File\Print previev" . Появиться вікно з попереднім переглядом друку. Далі треба на панельці натиснути кнопку "Print Tiled Pajes" і тоді появляться усі листки, які мають бути надруковані. Звісно, поля для склеювання, розміри паперу і зображення легко налаштовуються. ось приклад. Quote (Bandalak) Я користуюся ним для сканування я користуюсь для сканування FineRider 9. Невже Corel PHOTO-PAINT функціонильніший?
Відредаговано: Комарик - Чт, 11.03.2010, 14:03 |
|
| |
Bandalak |
Дата: Чт, 11.03.2010, 14:16 | Повідомлення № 11 |
Лідер форуму
| Quote (Комарик) я користуюсь для сканування FineRider 9. Невже Corel PHOTO-PAINT функціонильніший? Я частіше сканую фотографії чим текст, а у Файнрідері неможливо зробити корекцію тональності та кольру.
|
|
| |
pet |
Дата: Чт, 11.03.2010, 19:24 | Повідомлення № 12 |
Патріот
| Quote (grebenchukov) Є ще ProPoster. Можна задати будь-який розмір плакату, програма дуже проста у використанні. скристався цією, проста в використанні, правда зробила по карті напис що вона не зареєстрована , але мені це не важливо. Оскільки був в цейтноті не дошукався де змінювати розміри та кількість фрагментів, але робота зроблена, можна на дозвіллі спробувати і інші варіанти. Дякую всім
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |