Пн, 22.07.2019, 17:59
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Проблема з символом Апостроф (Про те, як правильно ставити апостроф.)
Проблема з символом Апостроф
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 13.11.2007, 17:00 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3706
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Шановні колеги, я бачу, що багато хто з вас не ставить апостроф у словах. Чому? Можливо, із-за того, що потрібно переходити на англійську розкладку клавіатури?
Я вже досить давно користуюсь універсальним кодом апострова: ALT+0146 (на цифровій клавіатурі). Дуже зручно і швидко, всім рекомендую.


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 00:50
НІКОЛЯ Дата: Ср, 04.05.2011, 18:57 | Повідомлення № 46
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Alt +39
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 04.05.2011, 20:50 | Повідомлення № 47
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4308
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Не так голосно... Правильно, але, на жаль, не для всіх актуально. Відчув, коли придбав ноутбук без додаткового поля клавіш... :'(

А от за це:

Quote (sergey1979)

- дякую!

Встановив - працює. Поступово звикаю.

sputnica Дата: Вт, 13.09.2011, 11:36 | Повідомлення № 48
Я тут недавно...
Повідомлень: 21
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (НІКОЛЯ)
Alt +39
,у мене не працює
Bandalak Дата: Вт, 13.09.2011, 12:05 | Повідомлення № 49
Лідер форуму
Повідомлень: 6192
Нагороди: 44
Рейтинг: 285
Скачайте Nick ua
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 13.09.2011, 18:06 | Повідомлення № 50
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4308
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Quote (sputnica)
,у мене не працює

39 - на додатковому полі клавіш
swetikccc Дата: Вт, 13.09.2011, 18:11 | Повідомлення № 51
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (sputnica)
Цитата (НІКОЛЯ )
Alt +39
,у мене не працює

Alt +0146
Alt +39 '
Як бачите для апострофа краще Alt +0146
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 13.09.2011, 21:19 | Повідомлення № 52
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4308
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
У Ворді при наборі Alt+39 в українській розкладці спрацьовує автозаміна на нормальний апостроф :) А набирати швидше.
Але після встановлення NickUA (див. повідомлення 2) ці проблеми зникли. Навіть на ноутбукові без додаткового поля клавіш.
НІКОЛЯ Дата: Вт, 13.09.2011, 23:18 | Повідомлення № 53
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Quote (sputnica)
у мене не працює

[admin]НАТИСКАЄТЕ АЛЬТ - ЛІВИЙ НЕВІДПУСКАЮЧИ НА ДОДАТКОВІ КЛАВІАТУРІ НАТИСКАЄТЕ 39 ВІДПУСКАЄТЕ ЗЯВЛЯЄТЬСЯ АПОСТРОФ.[/admin]
Ruslan_Pr Дата: Чт, 09.02.2017, 23:05 | Повідомлення № 54
Часто заходить...
Повідомлень: 95
Нагороди: 1
Рейтинг: 10
Ставите програму MediaKey (MKey) і можна любій клавіші чи комбінацій клавіш призначити будь-яку клавішу, запуск програму, зміні гучності і т.д. Тобто майже все. У мене менша дочка вирвала з коренем клавішу Забій (BackSpace), то я призначив на цифру 5 на цифровій клавіатурі без увімкненого НамЛок.
nastuxadnepr Дата: Пт, 30.11.2018, 13:20 | Повідомлення № 55
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Боже мій! Шо ж так мучитися-то?! У Ворді взагалі нема проблеми, у win7 ставимо мову — українська розширена і на тільді (~) на укр розкладці буде апостроф ('). Для ХР колись використовувала малесеньку програмулину UAKBD, що додає розширену розкладку для укр мови (та скількі ж років тому ХР?). Якщо треба, можу пошукати її. У лінуксі багато не працювала, тому сказати напевно не можу.
upd: знайшла — https://liutyi.info/uakbd/


Відредаговано: nastuxadnepr - Пт, 30.11.2018, 13:22
gromko Дата: Пт, 30.11.2018, 18:10 | Повідомлення № 56
Лінуксоїд
Повідомлень: 3209
Нагороди: 33
Рейтинг: 401
Цитата nastuxadnepr ()
У лінуксі багато не працювала, тому сказати напевно не можу.upd: знайшла — https://liutyi.info/uakbd/
У Linux  в українській розкладці апостроф завжди там де "тильда" (верхній лівий куток)
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 30.11.2018, 20:15 | Повідомлення № 57
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3706
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Цитата nastuxadnepr ()
Боже мій! Шо ж так мучитися-то?!
 
Цитата nastuxadnepr ()
У Ворді взагалі нема проблеми

І у Ворді і в будь якій іншій програмі, натискаю завжди ALT+0146 і при цьому ніяких мук.
Pentiume Дата: Пт, 30.11.2018, 21:47 | Повідомлення № 58
Тут живе...
Повідомлень: 197
Нагороди: 2
Рейтинг: 33
Купив нову клавіатуру, підключив до компютера, натискаю SHIFT+2 і виходять "лапки", а мені треба собачку @ (на всіх розкладках і мовах перевіряв. ). На іншому комп'ютері перевірив- теж саме. На клавіші 2 намальована собачка.  Це мабуть апаратна проблема, мабуть прийдеться налаштовувати через сторонні програми. А чи можна це зробити засобами Віндовс?. Дякую за відповіді.
skif Дата: Пт, 30.11.2018, 22:53 | Повідомлення № 59
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
Цитата Pentiume ()
Купив нову клавіатуру, підключив до компютера, натискаю SHIFT+2 і виходять "лапки", а мені треба собачку @ (на всіх розкладках і мовах перевіряв. ). На іншому комп'ютері перевірив- теж саме. На клавіші 2 намальована собачка.  Це мабуть апаратна проблема, мабуть прийдеться налаштовувати через сторонні програми. А чи можна це зробити засобами Віндовс?. Дякую за відповіді.
мову перемикніть на англійську (гляньте яка розкладка стоїть на ній) і буде вам равлик @ (собачка це російською). Це ж стосується інших символів, які можна ввести з клавішею Shift
якщо ні, відкрийте таблицю символів з меню Windows, знайдіть символ равлика, скопіюйте і вставте куди треба.
Спробуйте якийсь тестер https://www.keyboardtester.com/ 


Відредаговано: skif - Пт, 30.11.2018, 22:59
nastuxadnepr Дата: Пт, 21.12.2018, 15:46 | Повідомлення № 60
Новий користувач
Повідомлень: 4
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
За непотрібністю Scroll Lock у повсякденні змінила 'ого функцію на Калькулятор. Може й вам знадобиться з вашим равликом — KeyTweak. Це — невеличка программа, що змінює функції стандартних клавіш клавіатури.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Проблема з символом Апостроф (Про те, як правильно ставити апостроф.)
  • Сторінка 4 з 4
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.