Нд, 21.12.2014, 15:23
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 41234»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Проблема з символом Апостроф (Про те, як правильно ставити апостроф.)
Проблема з символом Апостроф
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 13.11.2007, 17:00 | Повідомлення № 1
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3290
Нагороди: 11
Рейтинг: 171
Шановні колеги, я бачу, що багато хто з вас не ставить апостроф у словах. Чому? Можливо, із-за того, що потрібно переходити на англійську розкладку клавіатури?
Я вже досить давно користуюсь універсальним кодом апострова - ALT+0146 (на цифровій клавіатурі). Дуже зручно і швидко, всім рекомендую. Ставиться будь-коли, при створенні папки, при друкуванні де завгодно.


[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 00:50
sergey1979 Дата: Вт, 13.11.2007, 17:00 | Повідомлення № 2
Тут живе...
Повідомлень: 186
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Десь була програмочка, яка б змінювала розташування символів на клавіатурі - не фізично cool
Але схоже її віруси з'їли
Тому копнув Гуглом і знайшов розробочку, яка просто добавляє в XP ще один лейаут української мови і апостроф стає де потрібно - на значку тильди ~ (здається так називається smile ).
Читаємо тут Клавіатура
Качаємо це http://klaviatura.narod.ru/Nick_UA.rar


Відредаговано: sergey1979 - Пт, 12.10.2007, 20:32
takdiy Дата: Вт, 13.11.2007, 17:00 | Повідомлення № 3
Тут живе...
Повідомлень: 104
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
sergey1979,
Дякую за програмку. Така маленька 13,5 Кб, а така корисна.

Да доречі, якщо вже мова пішла про клавіатуру. Я користуюсь програмкою яка називається "нінзя".
Вона вміє перемикати мову введення, якщо ви забули це зробити.

http://www.intelife.net/ninja/

login Дата: Вт, 13.11.2007, 17:01 | Повідомлення № 4
Новий користувач
Повідомлень: 16
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (takdiy)
Да доречі, якщо вже мова пішла про клавіатуру. Я користуюсь програмкою яка називається "нінзя".
Вона вміє перемикати мову введення, якщо ви забули це зробити.

А я користуюсь аналогічною програмою: Punto Switcher http://www.punto.ru/switcher/

В програмі Punto Switcher можна налаштувати один з двох варіантів роботи мов: РУС+АНГЛ (без УКР) або УКР+АНГЛ (без РУС). Для цього є утиліта, що входить до складу програми. Ярлик повинен бути в меню пуск (назви не помню бо удалив) або її можна замустити вручну: в папці з програмою вона має ім’я ChooseLayouts.exe

Yurik_lutsk Дата: Вт, 13.11.2007, 17:31 | Повідомлення № 5
Я тут недавно...
Повідомлень: 24
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
У ворді щоб не перемикатися на англ. мову використовую комбінацію ctrl+єє(2 рази)
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 13.11.2007, 19:23 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3290
Нагороди: 11
Рейтинг: 171
Quote (Yurik_lutsk)
У ворді щоб не перемикатися на англ. мову використовую комбінацію ctrl+єє(2 рази)

Ну у Ворді взагалі без проблем. Там можна назначити сполучення клавіш для будь-якого символу, в т.ч. і апострофу. Я в свій час завжди назначав комбінацію CTRL+J. Це дуже зручна комбінація для тих, хто друкує всліпу, оскільки, коли треба поставити апостроф, то я натискаю лівим мізинцем CTRL, а правим указним - J. Але це тільки для Ворду. І до того ж, Ворд автоматично ставить апостроф (хоча й інколи помиляється).

Тут мається на увазі спосіб ставити апостроф не тільки у Ворді, а й, наприклад при створені папки, чи навіть друкуванні цього повідомлення.
Зараз вдома встановив українську розкладку від Ніка:

Quote (sergey1979)
і апостроф без проблем ставиться замість символа "Ё", або ALT+0146 (на цифровій клавіатурі). Здоров'я всім! А точніше - здоровALT+0146я всім! smile biggrin
Newbie Дата: Ср, 14.11.2007, 20:52 | Повідомлення № 7
Хелпер
Повідомлень: 1398
Нагороди: 6
Рейтинг: 77
а я ще знаю як літеру ґ ставити smile Ґиґиґи.
а апостроф через цифрову клавіатуру на лептопі - надто марудно. у формальних документах розставляю апострофи потім, а в неформальних - обходжусь *
XXX Дата: Чт, 15.11.2007, 09:29 | Повідомлення № 8
Я тут недавно...
Повідомлень: 30
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
а я ще знаю як літеру ґ ставити smile Ґиґиґи.
а апостроф через цифрову клавіатуру на лептопі - надто марудно. у формальних документах розставляю апострофи потім, а в неформальних - обходжусь *

Сказав ф кажи вжеж и Б
Як ставити?????????? cry
А то як ставити апостроф я знаю, а от як Г не знаю
Newbie Дата: Чт, 15.11.2007, 09:34 | Повідомлення № 9
Хелпер
Повідомлень: 1398
Нагороди: 6
Рейтинг: 77
правий ALT і буква г: ґ Ґ (для великої літери відповідно ще й Shift)
XXX Дата: Чт, 22.11.2007, 14:46 | Повідомлення № 10
Я тут недавно...
Повідомлень: 30
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
ГГГГГґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґґ
Вийшло дякую wink
Student Дата: Вт, 25.12.2007, 22:27 | Повідомлення № 11
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
прикольно, не знав шо так можна ставити апостроф:)))))))))
ihor_hontar Дата: Нд, 13.01.2008, 16:39 | Повідомлення № 12
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 283
Нагороди: 0
Рейтинг: 13
Quote (Newbie)
правий ALT і буква г: ґ Ґ (для великої літери відповідно ще й Shift)

Або Ще Хто привик: ALT+CTRLi буква г: буде ґ , а ALT+CTRL+SHIFT і буква Г: буде Ґ
mudrak Дата: Ср, 16.01.2008, 20:34 | Повідомлення № 13
Прописаний назавжди
Повідомлень: 310
Нагороди: 0
Рейтинг: 12
Апостроф ставиться будь-де: лівий Alt+39 на цифровій клавіатурі, якщо не виходить - ввімкнути NumLock
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 17.01.2008, 02:14 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3290
Нагороди: 11
Рейтинг: 171
Quote (mudrak)
Апостроф ставиться будь-де: лівий Alt+39 на цифровій клавіатурі, якщо не виходить - ввімкнути NumLock

Буду знати. Але мій варіант (Alt+0146) ставить такий апостоф:здоров’я
А ваш (Alt+39) - такий: здоров'я
Newbie Дата: Чт, 17.01.2008, 09:21 | Повідомлення № 15
Хелпер
Повідомлень: 1398
Нагороди: 6
Рейтинг: 77
Quote (Ковальчук_Олександр)

Quote (Ковальчук_Олександр)
'

а який з них "канонічний"?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Проблема з символом Апостроф (Про те, як правильно ставити апостроф.)
Сторінка 1 з 41234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2014. Хостинг від uCoz