Чт, 18.04.2019, 18:51
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1238
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
bgd Дата: Вт, 07.02.2012, 14:21 | Повідомлення № 1291
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (Безбородько)
Тут є інструкція по встановленню віртуальної машини типу Microsoft Virtual PC та Windows XP. Мою неточність правільно виправив bgd.

Переглянув! Цікава річ, але працює тільки у випусках Windows 7 Professional, Enterprise і Ultimate.
Це просто безкоштовний додаток!
Але чи буде працювати він з мережею, ось де питання!!! Там на це відповіді не має!
Адже це не повноцінна Windows ХР, алише певний додаток для локальної роботи із застарілими Windows ХР-програмами!

Якщо встановлювати повноцінну Windows ХР на віртуальну машину, тоді точно можна настроїти мережу і навіть Інтернет і більше того, можна зробити, щоб комп навіть завантажувався із віртуальної машини Windows ХР а не з реальної Windows 7.


Відредаговано: bgd - Вт, 07.02.2012, 14:29
piktor Дата: Вт, 07.02.2012, 22:38 | Повідомлення № 1292
Активний учасник
Повідомлень: 534
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (bgd)
(у стандартного немає виключення)!!!

Є!!!! Якщо в XP він лише на вхідні з’єднання, то у сімки в обидва напрямки, можна робити винятки як і на порт, так і на конкретну програму. Може не найкращий, але в купі з Shadow Defender дозволяє обходитися без стороннього, якщо постаратися налаштувати.
bgd Дата: Вт, 07.02.2012, 23:07 | Повідомлення № 1293
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (piktor)
Є!!!! Якщо в XP він лише на вхідні з’єднання, то у сімки в обидва напрямки, можна робити винятки як і на порт, так і на конкретну програму. Може не найкращий, але в купі з Shadow Defender дозволяє обходитися без стороннього, якщо постаратися налаштувати.

За 7 говорити не буду, в нас стоять скрізь ХР. Може і так, перевірю відпишу пізніше. Але щось в мене є дуже великі сумніви в ефективності стандартного файєрволу всеодно.
Сумніваюсь що достатньо тільки стандартного файєрволу і програми Shadow Defender! Як на мене потрібно ще мати якийсь звичайний антивірус, типу Нод 32 чи інший!!!
Безбородько Дата: Вт, 07.02.2012, 23:19 | Повідомлення № 1294
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Quote (bgd)
Якщо встановлювати повноцінну Windows ХР на віртуальну машину

Як це зробить. Я вім років працював ХР і NOD, то при з"єднані ПК у мережі, мені приходилось
відключати файєрвол у NOD. Після з"днання його можна було відключати.
Я бути, адже у нас ліцензійний Windows i Office, а дисків для інсталяції ліцензійних Windows i Office
немає? Нам встановила клас перед Новим роком фірма ІНКОМ, на це вони посилаються на центральний офіс у Києві.
Хотілось знати, кому встановили вони комп"ютерний клас, чи дали диски.


Відредаговано: Безбородько - Вт, 07.02.2012, 23:25
bgd Дата: Вт, 07.02.2012, 23:38 | Повідомлення № 1295
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (Безбородько)
Як це зробить. Я вім років працював ХР і NOD, то при з"єднані ПК у мережі, мені приходилось відключати файєрвол у NOD. Після з"днання його можна було відключати. Я бути, адже у нас ліцензійний Windows i Office, а дисків для інсталяції ліцензійних Windows i Office немає? Нам встановила клас перед Новим роком фірма ІНКОМ, на це вони посилаються на центральний офіс у Києві. Хотілось знати, кому встановили вони комп"ютерний клас, чи дали диски.

Щось у мене є сумніви що він у Вас ліцензійний!! Мають бути диски, або принаймні 1 диск з ОЛЕ версією програм.
А ліцензійні наклейки на Віндовс і Офіс у Вас є???

Додано (07.02.2012, 22:38)
---------------------------------------------

Quote (Безбородько)
Як це зробить. Я вім років працював ХР і NOD, то при з"єднані ПК у мережі, мені приходилось відключати файєрвол у NOD. Після з"днання його можна було відключати.

Що саме зробити???
Безбородько Дата: Ср, 08.02.2012, 01:01 | Повідомлення № 1296
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Наклейки є на Windows на системному блоці.. Уточнюю, як встановити повноцінну ХР?
bgd Дата: Ср, 08.02.2012, 12:16 | Повідомлення № 1297
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (Безбородько)
Наклейки є на Windows на системному блоці.. Уточнюю, як встановити повноцінну ХР?

Теоретично так само як і в реальному випадку!
Потрібно мати диск з Віндовс ХР. Встановити віртуальну машину, наприклад Microsoft Virtual PC, далі вибрати в настройках віртуальної машини завантаження з СД-ДВД диску (можна образ Віндовс записати на жорсткий диск в форматі ISO). Далі все аналогічно як і реально б Ви встановлювали.
В принципі Microsoft Virtual PC є навіть русифікована!!! Маю десь на компі її російську версію!!
bgd Дата: Ср, 08.02.2012, 12:30 | Повідомлення № 1298
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (Безбородько)
Наклейки є на Windows на системному блоці.. Уточнюю, як встановити повноцінну ХР?

Спочатку спробуйте встановити Віндовс ХР так як Ви самі знайшди на сайті Майкрософт.
Можливо у Вас і буде працювати в мережі програма NeetMenning.
Докладніше по встановленню дивіться прикріплення.
А якщо не вийде, тоді спробуйте встановити повноцінну Віндовс ХР на віртуальну машину!
Прикріплення: Windows_XP_Mode.rar(225.3 Kb)
piktor Дата: Ср, 08.02.2012, 20:08 | Повідомлення № 1299
Активний учасник
Повідомлень: 534
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (bgd)
Сумніваюсь що достатньо тільки стандартного файєрволу і програми Shadow Defender! Як на мене потрібно ще мати якийсь звичайний антивірус, типу Нод 32 чи інший!!!

Безумовно, він не такий хороший, але все-ж він виконує певну роботу. І якщо у вас закриті всі порти на вхідні з’єднання, то черв’ячку іззовні нізащо вчепитися, а значить, антивірусу менше роботи, все безпечніше.
bgd Дата: Ср, 08.02.2012, 21:58 | Повідомлення № 1300
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 524
Нагороди: 5
Рейтинг: 78
Quote (piktor)
Безумовно, він не такий хороший, але все-ж він виконує певну роботу. І якщо у вас закриті всі порти на вхідні з’єднання, то черв’ячку іззовні нізащо вчепитися, а значить, антивірусу менше роботи, все безпечніше.

А якщо потрібно працювати із флеш-накопичувачами???
Потрібно всеодно антивірус!!!
swetikccc Дата: Ср, 08.02.2012, 22:17 | Повідомлення № 1301
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (piktor)
Безумовно, він не такий хороший, але все-ж він виконує певну роботу. І якщо у вас закриті всі порти на вхідні з’єднання, то черв’ячку іззовні нізащо вчепитися, а значить, антивірусу менше роботи, все безпечніше.

Якщо закрити всі порти...... :)
При динамічних адресах і захисту в провайдера файєрвол майже непотрібен.
А от коли реальний адрес і напряму, о тоді сканування ваших портів за день може зайняти не одну сторіночку.
Безбородько Дата: Ср, 08.02.2012, 22:55 | Повідомлення № 1302
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Quote (bgd)
Прикріплення: Windows_XP_Mode.rar(225Kb)
Дякую за прикріплення.
Jaxx Дата: Чт, 09.02.2012, 10:05 | Повідомлення № 1303
Я тут недавно...
Повідомлень: 47
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (Безбородько)
Наклейки є на Windows на системному блоці.. Уточнюю, як встановити повноцінну ХР?

Якщо є наклейка, то можна ставити будь який Віндовс, не обовязково з ліцензійного диску, головне щоб його тип співпадав з тим що вказано на наклейці. Його потім можна ліцензувати.
Що ж до віртуальних машин, то краще використовувати VMware або VirtualBox(є також Linux версія).
swetikccc Дата: Чт, 09.02.2012, 11:55 | Повідомлення № 1304
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Безбородько)
Наклейки є на Windows на системному блоці.. Уточнюю, як встановити повноцінну ХР?

Downgrade
http://www.microsoft.com/rus....lt.aspx

Open License
Что входит в стоимость лицензий Open License
Возможность использовать любые предыдущие версии выбранных программных продуктов. Лицензия на Windows 7 Professional дает право использовать не только предыдущие версии этого продукта, но и Windows 95 или Windows 98.
http://www.microsoft.com/rus/licensing/volume/programs/ol/Default.aspx
Таким чином в мене замість Вісти стоіть ХР
А ключики дали на всі продукти по Open License коли рееструвався.
Адреса повинна бути у Вас в сертифікаті

Додано (09.02.2012, 10:55)
---------------------------------------------

Quote (Jaxx)
головне щоб його тип співпадав з тим що вказано на наклейці

Наклейка може бути і стартер, з дисками до кожного компа, а ліцензія з відповідним диском на бізнес
Jaxx Дата: Чт, 09.02.2012, 12:39 | Повідомлення № 1305
Я тут недавно...
Повідомлень: 47
Нагороди: 0
Рейтинг: 1
Quote (swetikccc)
Наклейка може бути і стартер, з дисками до кожного компа, а ліцензія з відповідним диском на бізнес

Я маю на увазі GGK(Get Genuine Kit) Solution, для цього потрібно щоб ключ з наклейки підходив до встановленої системи. Тоді з допомогою KeyUpdateTool міняється ключ, і ваш Windows стає ліцензійним.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.