Сб, 18.08.2018, 13:55
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Безбородько Дата: Чт, 26.01.2012, 21:39 | Повідомлення № 1261
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Шановні колеги. Хто з Вас отримав комп"ютерний клас з Windows 7 x64 and Office 2010.
І у ВАс працює програма iTALC, то прошу будь ласка поділіться досвідом установки програми iTALC.
Уже протягом місяця не можу втановити її повне функціювання. Проблема в тому що компютери учнів видно, можна бачити
їхні монітори і вимикати ПК учня, АЛЕ не можу транслювати зі свого ПК на ПК учнів. Повідомлення "Невідомий комп"ютер намагається з"єднатися"
і на цьому кінець. Допоможіть.
bgd Дата: Чт, 26.01.2012, 22:15 | Повідомлення № 1262
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Quote (Безбородько)
Шановні колеги. Хто з Вас отримав комп"ютерний клас з Windows 7 x64 and Office 2010. І у ВАс працює програма iTALC, то прошу будь ласка поділіться досвідом установки програми iTALC. Уже протягом місяця не можу втановити її повне функціювання. Проблема в тому що компютери учнів видно, можна бачити їхні монітори і вимикати ПК учня, АЛЕ не можу транслювати зі свого ПК на ПК учнів. Повідомлення "Невідомий комп"ютер намагається з"єднатися" і на цьому кінець. Допоможіть.

Це може бути проблема в антивірусі, особливо, якщо стоїть якийсь антивірус типу "Інтернет Секюріті" (зокрема Касперський)!!! Відключіть антивірсу на машинах і спробуйте!!

Додано (26.01.2012, 20:15)
---------------------------------------------

Quote (mudrak)
Колись на курсах в мене був випадок: Один з моніторів показував все в зелених кольорах! Чого тільки не пробували, в яких налаштуваннях не колупалися! А виявилося...просто кабель був не до кінця в системник встромлений.

Quote (Ruslan_Pr)
В мене така проблема: зображення на ЕПТ моніторі відображається у відтінках жовтого кольору. Думав відяха глючить. Підключив до іншого СБ. Теж саме. Коли монітор відключений від СБ, то жовтого відтінку не спостерігається. Є інший такий монітор, тільки з блакитним відтінком. Де тут несправність. Обидва були підключені до одного і того ж СБ. Чи є ще надія на спасіння?


В мене було подібне, на старих моніторах, виявилося що один з контактів загнувся, монітор працював і в системник гарно закручувався. Але коли уважно придивився побачив дефект у шнурі, виправив контакт, пвдєднав до системника і кольри відновилися!!! Ось і таке буває!!!
piktor Дата: Чт, 26.01.2012, 23:51 | Повідомлення № 1263
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Безбородько)
Шановні колеги. Хто з Вас отримав комп"ютерний клас з Windows 7 x64 and Office 2010.
І у ВАс працює програма iTALC, то прошу будь ласка поділіться досвідом установки програми iTALC.

Для вашої системи є відповідний iTALC2 x64:
http://sourceforge.net/projects/italc/files/italc2/2.0.0/
У ньому, в налаштуваннях є опція "зробити виняток у фаєрволі", чи щось таке — у мене все працює, якщо у вас не вийде, будемо розбиратися зі скріншотами. Щоправда, на днях злетіло на двох учнівських комп’ютерах — служба запущена, у фаєрволі відкрито, а вчительський їх не бачить. Що сталося ще не в’їхав.
Безбородько Дата: Пт, 27.01.2012, 01:13 | Повідомлення № 1264
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
bgd, Встановлений антивірус DrWeb. По моєму фаєрвола у ньому немає. Може помиляюсь.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 27.01.2012, 01:26 | Повідомлення № 1265
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4203
Нагороди: 38
Рейтинг: 377
У Windows є власний фаєрвол. Чи в сімці немає?
Безбородько Дата: Пт, 27.01.2012, 01:31 | Повідомлення № 1266
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
piktor, Я скопіював iTALC 2.0. але нажаль він виявився заражений вірусом Win32/Toolbar.Balylon (Перевіряв Eset Smart Security).
Я скопіював iTALC-beta2-2.0. Не знаю чи він буде працювати у Windows 7 x64. Дякую, що відгукнулись на мою проблему.

Додано (26.01.2012, 23:31)
---------------------------------------------

Quote (Пилипчук_О_П)
У Windows є власний фаєрвол. Чи в сімці немає?
Як його відключити або настоїти на виключення.


Відредаговано: Безбородько - Пт, 27.01.2012, 01:30
bgd Дата: Пт, 27.01.2012, 02:10 | Повідомлення № 1267
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Quote (Безбородько)
bgd, Встановлений антивірус DrWeb. По моєму фаєрвола у ньому немає. Може помиляюсь.

Тепер теж DrWeb є звичайний, тобто "DrWeb Antivirus" і "Dr.Web Security Space" - в ньому є файєрвол.
Уважно гляньте в настройки Антивіруса, може писати Файєрвол або Брандмауер.
У сімці теж є власний Фаеєрвол.
Quote (Безбородько)
Як його відключити або настоїти на виключення.

А взагалі може дійсно у Вас ввімкнений стандартний Windows файєрвол. Його можна відключити декількома способами, зокрема:
Пуск-Панель Управления-Система и Безопасность-Брандмауэр Виндоус, зліва в цьому вікні 4-а ссилка зверху Включение и Выключение Брандмауэра (ФАйеРВОЛ або БРАНДМАУеР. Фактично це ОДНе й Теж саме).
Докладніше: http://www.wseven.info/disable-windows-7-firewall/


Відредаговано: bgd - Пт, 27.01.2012, 11:29
Безбородько Дата: Пт, 27.01.2012, 11:32 | Повідомлення № 1268
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
В режимі "повноекранне демо" або "демо у вікні" (показ компютера вчителя) просто стоїть на місті картинка...(зєднання).
Це така проблема з програмою iTALC.
bgd Дата: Пт, 27.01.2012, 12:11 | Повідомлення № 1269
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Quote (Безбородько)
В режимі "повноекранне демо" або "демо у вікні" (показ компютера вчителя) просто стоїть на місті картинка...(зєднання). Це така проблема з програмою iTALC.

Якщо Ви пробували відключати Файєрволи, то можливо це ще проблема із настройками програми. Можливо в настройках потрібно вказати тип з'єднання локальної мережі (протокол TSP/IP, ай-пі адресу свого пк прописати).

В мене була подібно проблема з програмою НетОпСкул, коли працював у сільській школі. Був супутниковий Інтернет через скай-карту, яка має свою Ай-піху. НетОп не міг визначити, яку Ай-пі адресу брати (чи локальної карти чи скай-карти). Теж не працювало, вручну прописав Ай-пі мережевої карти і все запрацювало!!!
Безбородько Дата: Пт, 27.01.2012, 20:58 | Повідомлення № 1270
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Quote (bgd)
Якщо Ви пробували відключати Файєрволи, то можливо це ще проблема із настройками програми. Можливо в настройках потрібно вказати тип з'єднання локальної мережі (протокол TSP/IP, ай-пі адресу свого пк прописати).

Відключав Брандмаєр Віндовса, адреса прописана. Працюють всі функції окрім ДЕМО. До речі, встановлював Netop School, то таж проблема плюс неактивні меню. Повідомлення "Почекайте будьласка" і чекати доводилось довго, а результату ніякого. Комп"ютери видні в мережі, можна давати доступ до файлів та пристроїв (принтер).


Відредаговано: Безбородько - Пт, 27.01.2012, 20:59
piktor Дата: Сб, 28.01.2012, 02:00 | Повідомлення № 1271
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (Безбородько)
Я скопіював iTALC 2.0. але нажаль він виявився заражений вірусом Win32/Toolbar.Balylon (Перевіряв Eset Smart Security).

Відома програма з SourceForge з вірусом? Вперше стикаюся, цікаво, треба буде не полінуватися самому перевірити, для інтересу. В цілому, в мене на Windows 7 x64 працює то iTALC. Зверніть увагу, що відкрити фаєрвол треба як на учнівському, так і на учительському. У iTALC2 це робиться через його-ж налаштування — там галочка є відповідна. Врешті, хотілося-б побачити ваші налаштування вживу.
gromko Дата: Нд, 29.01.2012, 20:10 | Повідомлення № 1272
Лінуксоїд
Повідомлень: 3180
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Проблема в налаштуваннях -
http://sourceforge.net/apps....hooting

Everything is working quite well except the demo-mode

* Your demo-mode-interface settings probably are wrong. Open configuration-workspace and check them.
Безбородько Дата: Пн, 30.01.2012, 15:03 | Повідомлення № 1273
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Quote (piktor)
Врешті, хотілося-б побачити ваші налаштування вживу.

Та показувати нічого.Всі функції працюють окрім "Демо у вікні " та "Повноекранне демо".
На чорному тлі, у верхньому лівому куті висвітлюється повідомлення:"Встановлення зв"язку з 192.168.1.15:11400
На цьому все.
bgd Дата: Пн, 30.01.2012, 15:32 | Повідомлення № 1274
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 513
Нагороди: 5
Рейтинг: 68
Quote (Безбородько)
Та показувати нічого.Всі функції працюють окрім "Демо у вікні " та "Повноекранне демо". На чорному тлі, у верхньому лівому куті висвітлюється повідомлення:"Встановлення зв"язку з 192.168.1.15:11400 На цьому все.


Зробіть скріншоти програми ІТалк.

А взагалі відключіть файерволи на вчительському і учнівських компах!!!!
Наскільки зрозуміло з Вашого останнього повідомлення 192.168.1.15:11400 це ІР вашого пк і порт по якому передається інфа??? Можливо проблема в порті!! Подивіться чи можна його змінити в налаштуваннях ІТАЛК наприклад на 3128, тобто буде так: 192.168.1.15:3128
Безбородько Дата: Пн, 30.01.2012, 22:19 | Повідомлення № 1275
Тут живе...
Повідомлень: 112
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Quote (bgd)
Можливо проблема в порті!! Подивіться чи можна його змінити в налаштуваннях ІТАЛК наприклад на 3128, тобто буде так: 192.168.1.15:3128
Змінював порт - безрезультату. Вибачте, якoщо відключити Windows Firewall, а встановленний DrWed сканер, то це небезпечно, тому що під"єднаний клас до Інтернету.


Відредаговано: Безбородько - Пн, 30.01.2012, 22:42
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.