Вт, 20.08.2019, 07:50
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1244
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
novachok Дата: Пт, 11.02.2011, 22:50 | Повідомлення № 856
Прописаний назавжди
Повідомлень: 247
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Записую в Екселі 2007 макрос (макрорекордером) - приховати непотрібні ствопики таблиці. Виділяю стовбчики, приховую (через команду контекстного меню), , закінчую запис - все так як потрібно. Макрос створився, потім запускаю створений макрос - приховує всю таблицю, причому не можу її показати через команду "Відобразити". Повинно ж працювати все так як були виконані дії, чи ні?
mio Дата: Ср, 16.02.2011, 19:47 | Повідомлення № 857
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 2
Рейтинг: 29
Проблема такого характеру(Excel): є 4 таблиці на 4 аркушах однієї робочої книги. Треба створити ще одну таблицю на основі деяких(вибраних) стовпців таблиць з кожного аркушу. Причому, в новоствореній таблиці помістити в один стовпчик дані з двох колонок. Копати, як думаю, треба в сторону звіту зведеної таблиці, консолідації даних, вроді би. Спробами задоволений, результатом - ні. Хто в курсі предмету, відпишіться.
Bandalak Дата: Ср, 16.02.2011, 20:31 | Повідомлення № 858
Лідер форуму
Повідомлень: 6200
Нагороди: 44
Рейтинг: 285
novachok, процес виділення стовпчиків у макрос не записується. Тому спочатку виділіть необхідні стовпчики, а потім користайтеся макросом.
Перевірити можна в Visual Basic.
swetikccc Дата: Ср, 16.02.2011, 23:25 | Повідомлення № 859
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (mio)
Треба створити ще одну таблицю на основі деяких(вибраних) стовпців таблиць з кожного аркушу.

створення зовнішнього двовимірного посилання.
Quote (mio)
Причому, в новоствореній таблиці помістити в один стовпчик дані з двох колонок.

Якщо їх опрацьовувати потрібно то аналогічно.
sgrecords Дата: Чт, 17.02.2011, 23:43 | Повідомлення № 860
Активний учасник
Повідомлень: 608
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Є база Access. Необхідно експортувати дані одної таблиці в готовий зовнішній dbf аналогічної структури. (Експорт таблиці просто в новий dbf не цікавить, так як структура порушується).
p.s. колупаю Бест Звіт Плюс, раніше експортовані дані імпортувались без проблем, з появою ЄСВ не підходять по структурі
swetikccc Дата: Чт, 24.02.2011, 18:28 | Повідомлення № 861
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цікавить Компилятор Фортрана для Вікон і Пінгвіна, де скачати, до чого підключити?
Який дистрибутив Linux найкраще підійде.
Книги по Fortran також цікавлять.
Буду вдячний за інформацію.
piktor Дата: Чт, 24.02.2011, 22:21 | Повідомлення № 862
Активний учасник
Повідомлень: 534
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
В Лінуксі цього добра валом, компілятори, бібліотеки, документація. У всіх дистрибутивах.
Code

cthulhu:~$ apt-cache search fortran
...
libsidl-1.4.0 - Scientific Interface Definition Language (SIDL) C(++)/FORTRAN runtime
libsidl-dev - Scientific Interface Definition Language (SIDL) C(++)/FORTRAN runtime devel
...
cfortran - Header file permitting Fortran routines to be called in C/C++
...
libdballef-dev - DB-All.e Fortran development library for weather research
libdballef4 - DB-ALL.e Fortran shared library for weather research
...
libetsf-io-dev - Static libraries and Fortran module files of ETSF_IO
f2c - A FORTRAN 77 to C/C++ translator
fort77 - Invoke f2c like a real compiler
fweb - A literate-programming tool for C/C++/Fortran/Ratfor
...
lib32gfortran3-dbg - Runtime library for GNU Fortran applications (32 bit debug symbols)
lib32gfortran3 - Runtime library for GNU Fortran applications (32bit)
l...
libextutils-f77-perl - Simple interface to F77 libs
libf2c2-dev - Development libraries for use with f2c
libf2c2 - Shared libraries for use with FORTRAN applications
...
gfortran-4.1-doc - documentation for the GNU Fortran Compiler (gfortran)
gfortran-4.2-doc - documentation for the GNU Fortran Compiler (gfortran)
gfortran-4.3-doc - documentation for the GNU Fortran Compiler (gfortran)
gfortran-4.4-doc - documentation for the GNU Fortran Compiler (gfortran)
...
gfortran-doc - documentation for the GNU Fortran Compiler (gfortran)
...
gfortran-4.3 - Компілятор GNU Fortran 95
gfortran-4.3-multilib - Компілятор GNU Fortran 95 (файли multilib)
gfortran-4.4 - Компілятор GNU Fortran 95
gfortran - Компілятор GNU Fortran 95
gfortran-4.4-multilib - Компілятор GNU Fortran 95 (файли multilib)
gfortran-multilib - Компілятор GNU Fortran 95 (файли multilib)
...
cthulhu:~$

За Windows не знаю.
НІКОЛЯ Дата: Пт, 25.02.2011, 10:55 | Повідомлення № 863
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Quote (swetikccc)
Цікавить Компилятор Фортрана для Вікон і Пінгвіна, де скачати, до чого підключити?
Який дистрибутив Linux найкраще підійде.
Книги по Fortran також цікавлять.
Буду вдячний за інформацію.

Intel Visual Fortran Compiler 11.1.067(Windows) & Fortran Compiler 11.1.073(Linux) Professional Edition

portfolis, 13:25, 10 декабря 2010, 14:02, 10 декабря 2010
Год выпуска: 2010
Версия: 11.1.067(Windows)/11.1.073(Linux)
Разработчик: Intel Corporation
Платформа: Windows XP и старше(x86)/Linux(x86/x64)
Системные требования: 1GB RAM, 2GB HDD
Таблэтка: Присутствует

Описание:
Intel Fortran Compiler — оптимизирующий компилятор Фортрана, разрабатываемый компанией Intel для своих процессоров архитектур x86, x86-64, IA-64. Генерирует наиболее быстрый код для этих процессоров

http://www.ex.ua/view/3640321

PGI Visual Fortran 10.8 for Visual Studio 2005(x86/x64)/2008(x86/x64)/2010(x86/x64)/with 2010 Shell(x86)

portfolis, 13:16, 10 декабря 2010, 14:06, 10 декабря 2010
PGI Visual Fortran 10.8 for Visual Studio 2005(x86/x64)/2008(x86/x64)/2010(x86/x64)/with 2010 Shell(x86)

Год выпуска: August 10, 2010
Версия: 10.8
Разработчик: The Portland Group
Платформа: Windows + Visual Studio 2005/2008/2010

Системные требования:
Процессор: 64-bit AMD64, 64-bit Intel 64 или 32-bit x86.
ОС: Microsoft Windows минимум XP SP2.
Visual Studio:Visual Studio 2005 или Visual Studio 2008 или Visual Studio 2010 (не Express Editions).
ОЗУ: 256 MB и более.
HDD: 1 GB для установки.

Язык интерфейса: Английский
Таблэтка: Присутствует

Описание:
Параллельные(т.е. поддерживающие архитектуру параллельного асинхронного программирования) Компиляторы ФОРТРАНа и Инструментальные средства для Microsoft Visual Studio 2005/2008/2010. PGI Visual Fortran® (PVF®) содержит в себе набор программ PGI(Protected Geographical Indication) высокоэффективных 64-битных и 32-разрядных параллельных компиляторов ФОРТРАНа для Microsoft* Windows*, используемый разработчиками Microsoft Visual Studio. Высокоэффективные Компиляторы PGI
PVF компиллируют последнюю версию родного стандарта OpenMP PGI и автопараллельных компиляторов ФОРТРАНа. Компиляторы PGI могут генерировать полностью оптимизированную программу для широкого диапазона популярных платформ высокопроизводительных вычислений включая 64-битовый x64 и 32-разрядные x86 основанные на процессоре системы.

Компиляторы ФОРТРАНа PGI предоставляют производительность мирового класса, включая автоматический и включая стандарт OpenMP 3.0 поддержки parallelization - оптимизации(архитектура параллельного асинхронного программирования, позволяющая безопасно и эффективно использовать многопоточность) производительности на многоядерных процессорах. Современные технологии компилятора, найденные в PVF, включают векторизацию, параллелизацию, межпроцедурный анализ, оптимизацию иерархии памяти, перекрестную функцию файла inlining(inlined-кода - представляет собой подмену вызова подпрограммы на копию кода), определенную для центрального процессора оптимизацию... PGIA Unified Binary ™ технология упрощает межплатформенную поддержку, объединяя в единый код исполняемого файла, оптимизированный для любого числа различных x64-процессоров.

Technical Features
Visual Studio Integration
- Fortran syntax coloring
- Fortran intrinsics tips
- Keyword completion
- Fortran debug engine
- Automatic Dependency Analysis
- Interoperable with Microsoft Visual C++
- Sample projects
- Bundled Visual Studio 2008 IDE
- Bundled ACML high-performance math library
- Supports multi-threaded execution with Intel MKL 10.1 and later
- Optional IMSL Fortran numerical library available
- Build, launch and debug Microsoft MPI (MSMPI) applications

Parallel Debug Engine
- 64-bit and 32-bit targets
- Debug Fortran and Visual C++
- Debug single and multi-thread, parallel OpenMP, multi-thread MSMPI and hybrid MSMPI+OpenMP programs
- One touch breakpoint setting
- Step into, over, out of functions
- Attach to running processes
- Traceback, Log files, Help
- One touch symbolic display
- Multiple format display of values or strings
- Track register states
- Debug 32-bit or 64-bit SUA applications
- Attach to running SUA processes

Fortran Compilers
Features
- Full 64-bit support on AMD64 and Intel 64
- PGI Unified Binary optimized for both AMD64 and Intel 64
- Full 32-bit support and optimization for x86/x87 targets
- Auto-parallelization
- OpenMP 3.0 parallelization
- Inter-language calling
- IEEE arithmetic options
- Vectorization/Optimization directives
- Integrated cpp pre-processor
- Fast compile times
- Compile-time optimization listings
- Annotated assembly code listings
- Comprehensive support for Fortran 2003
- Documentation integrated with Visual Studio Help

Optimizations
- AMD64 and Intel 64 cross-target optimization
- Interprocedural Analysis (IPA)
- Scalar SSE code generation
- Function inlining
- Loop fusion
- Profile feedback optimization
- Memory heirarchy and memory allocation optimization
- Huge pages support
- Instruction scheduling
- Invariant code and conditional hoisting
- Common sub-expression elimination
- Global constant propagation
- Global dependence analysis
- Global flow analysis
- Integrated local, global and vector register allocation
- Induction variable analysis
- Load/store analysis
- Tail recursion elimination
- Scalar expansion, scalar replacement
- Value propagation, strength reduction
- Dead code elimination

Vector/Parallel Transformations
- State-of-the-art dependence analysis
- Nested loop autoparallelization
- Nested loop vectorization
- Loop interchange
- Loop splitting, unroll & jam
- Iteration peeling
- Aligned access optimizations
- Scalar promotion
- Temporary vector creation
- Stripmining, Cache Tiling
- Concurrent call support
- Inline concurrent code segments
- Vector SSE code generation
- Software prefetching

http://www.ex.ua/view/3640123

swetikccc Дата: Пт, 25.02.2011, 11:12 | Повідомлення № 864
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Дякую НІКОЛЯ і piktor
mudrak Дата: Ср, 02.03.2011, 20:01 | Повідомлення № 865
Наполегливий учасник
Повідомлень: 824
Нагороди: 4
Рейтинг: 73
Є мережа з 11 комп'ютерів (Windows XP), підключення до інтернету через CDMA модем на одному з них. Потрібно підключити до мережі ноутбук (Vista Home Premium) так, щоб був доступ до інтернету. Поки не виходить, мережу бачить, інтернет ні.
piktor Дата: Ср, 02.03.2011, 20:22 | Повідомлення № 866
Активний учасник
Повідомлень: 534
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Яким чином роздаються інтернети комп’ютером із ХР? Звичайне розшарене інтернет-з’єдання (шлюз із DHCP)? Які налаштування мережі у клієнтах з XP та у Vista?
mudrak Дата: Ср, 02.03.2011, 20:58 | Повідомлення № 867
Наполегливий учасник
Повідомлень: 824
Нагороди: 4
Рейтинг: 73
Налаштовували роздачу без мене, тому як це у них вийшло точно не знаю, пояснити теж нічого "членообразного" не можуть, робили перший раз, методом наукового тику (я взагалі ще нічого подібного не робив). Наскільки я зрозумів, в налаштуванні з'єднаннь вказали IP комп'ютера з модемом як проксі-сервер, пробував таке зробити і на Visti - нічого. Розкажіть як таке робиться (роздача інтернету по мережі) спочатку і по порядку.
piktor Дата: Ср, 02.03.2011, 22:04 | Повідомлення № 868
Активний учасник
Повідомлень: 534
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Спочатку і по порядку. З трішки теорії. Але мені невідомий ваш рівень, тому, якщо занадто детально чи навпаки - кажіть.
У Windows по простому інтернети можна роздавати двома шляхами - "розшарене" інтернет з’єднання засобами самого Windows та проксі - для цього потрібна стороння програма на комп’ютер, що роздає - UserGate, WinProxy, SmallProxy, FreeProxy. Проксі дозволяє контролювати вилазки користувачів в інтернет, провадити політики "дам - не дам" та інші радощі, проте проксі обмежене протоколами - скажімо HTTP, FTP та POP3/SMTP. Все інше не пройде.
Для роздавання інтернетів засобами Windows треба комп’ютер з двома з’єднаннями - у вашому випадку модем та локалка. У властивостях модемного з’єднання ставиться галочка "дозволити іншим користувачам використовувати це з’єднання", ІР-адреса мережевого адаптера автоматично скидається на 192.168.0.1, стандартна адреса інтернет-шлюза в малих мережах (можна і поміняти). Паралельно запускається DHCP - сервіс, що роздаватиме іншим комп’ютерам в локалці ІР-адреси, якщо вони того попросять.
На інших комп’ютерах у властивостях мережевого з’єднання виставляємо ІР адреси із цього діапазону 192.168.0.Х, адресу шлюза та DNS пишемо 192.168.0.1. Можна залишити отримання ІР адреси автоматично, воно також працюватиме, але я люблю статичні адреси.
Отже, якщо у вас так налаштовано, значить роздається засобами Windows. За цим принципом роздають інтернети, скажімо, ADSL-модеми в режимі роутера. Недолік - в системі немає штатних інструментів для обмеження користувачів по трафіку, швидкості та часу. (Можна вирішити - не заперечую, проте не займався цим).
Для роздачі через проксі ставимо на комп’ютер, що роздає, одну із вищеперерахованих програм, або щось аналогічне. Для того, щоб клієнти могли входити в інтернет, потрібно зайти у налаштування браузера (Firefox - Правка - Налаштування - Додатково - Мережа - Налаштувати, Опера - десь так само) і там прописати ІР адресу компа з проксі та порт (типовий - 3128, якщо на проксі не вставили інакшого). Зверніть увагу - різні браузери можуть бути налаштовані на різні проксі і одночасно брати інтернети з різних джерел. В Firefox є додаток FoxyProxy, що дозволяє перемикатися між проксі-серверами на льоту (для любителів анонімщини в інтернеті).
Ну, ніби, все. Для початку подивіться у властивості мережевих з’єднань на комп’ютері з модемом, одному із учнівських (чи які вони там) та на ноуті.
НІКОЛЯ Дата: Ср, 02.03.2011, 22:11 | Повідомлення № 869
Знавець вірусів
Повідомлень: 2878
Нагороди: 18
Рейтинг: 206
Quote (mudrak)
мережа з 11 комп'ютерів (Windows XP), підключення до інтернету через CDMA модем на одному з них. Потрібно підключити до мережі ноутбук (Vista Home Premium) так, щоб був доступ до інтернету. Поки не виходить, мережу бачить, інтернет ні.

Саме перше дивимось чи вімкнута служб
а SCSI общий доступ до інтернету це в брендмеуері, потім виставляєм робочу групу таку як і на компах мережі
ІР прописуєм на одиницю більшим тобіш налаштування та шлюз такі як на компах мережі. В браузері -налаштування LAN виставляєм проксі та порт теж такий як на компах мережі. Хоча реально показати неможливо так як невідомо яким макаром взагалі все законектяно. Якщо стоїть User Gate тодобавляєм ще одного користувача зрівнявши по макові його. Якщо бажаєте можу глянути завтра яке в вас налаштування і яким макаром все зліпляно свистіть в квіп десь в 11 годин ранку. розберемось ;)
swetikccc Дата: Ср, 02.03.2011, 23:40 | Повідомлення № 870
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4158
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (piktor)
Для роздачі через проксі ставимо на комп’ютер, що роздає, одну із вищеперерахованих програм, або щось аналогічне

На сучасних ставимо прозорий тип і все, тьщоб не мучитися з налаштуваннями програм на клієнтах
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.