Вт, 23.04.2019, 12:12
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1240
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Andrey123q Дата: Сб, 14.08.2010, 12:28 | Повідомлення № 526
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Mikrotik конечно штука сильная.

Додано (14.08.2010, 12:28)
---------------------------------------------

Quote (swetikccc)
Первый вариант расписал пан Ковальчук_Олександр.

По-моему там еще не хватает настройки для шлюза (под XP) для подключения, которое используется для выхода в Интернет: "Разрешить другим пользователям сети использовать подключение к Интернету данного компьютера".
Для более или менее серьезной сети можно использовать на шлюзе полноценный роутер (тот же Mikrotik) и прокси внутри сети (как посредник между шлюзом и клиентом).
swetikccc Дата: Сб, 14.08.2010, 15:29 | Повідомлення № 527
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Andrey123q)
По-моему там еще не хватает настройки для шлюза (под XP) для подключения, которое используется для выхода в Интернет

это второй вариант, а пан Ковальчук описал поключение ADSL когда модем з роутером.
Если ненужен контроль и допольнительная защита, то это наилучший вариант.

Додано (14.08.2010, 15:29)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
А якщо через проксі сервер, то скачуєте usergate 5 чи інший, в ньому створюєте облікові записи по кожному учнівському комп’ютері (вказуючи відповідні ІР-адреси), в браузері кожного учнівського комп’ютера знаходите налаштування проксі-сервера і прописуєте відповідний порт і ІР-адресу вчительського ПК, наприклад в Опері:

пРОЩЕ ПРОЗРАЧНЫЙ ПРОКСИ И НЕНАДО НИЧЕГО ПРОПИСЫВАТЬ.
Andrey123q Дата: Сб, 14.08.2010, 16:21 | Повідомлення № 528
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
это второй вариант, а пан Ковальчук описал поключение ADSL когда модем з роутером.

у меня подключение к провайдеру через кабельный модем по VPN, потому прямой вариант не прокатит, а ADSL конечно да.

Додано (14.08.2010, 16:21)
---------------------------------------------
Возникла такая проблемка, может подскажите. Купил роутер D-Link DIR-100, подключил к нему камп и ноут, настроил на нем подключение по PPTP к провайдеру. Интернет есть, все нормально. Нужно получать доступ к одной сети, которая подключена к тому же провайдеру (IP белый), но этот IP не пингуется. Это 1й вариант.
2й вариант. Если настраиваю VPN на компе, а не на роутере, то все нормально, адрес пингуется, кроме того что на 2м ПК подключение к интернету не подключается параллельно с 1м.
Вообщем, вопрос по 1у варианту: почему не пингуется этот адрес? Как это можно обойти, может какой-то маршрут прописать?
Подсеть шлюза выхода в инет у провайдера и этого белого IP по ходу одна и та же.

Відредаговано: Andrey123q - Сб, 14.08.2010, 16:33
E_L Дата: Вт, 17.08.2010, 15:54 | Повідомлення № 529
Тут живе...
Повідомлень: 115
Нагороди: 2
Рейтинг: 31
Нда. Школы разные - проблемы общие. ))) Я тоже мучаюсь уже год. Установили новый комплект компов, 9 штук, 2 ядра, озу, частота - ну сказка! ))) Только лицензионная Виста. По отдельности каждый выходит в инет через хаб (сначала в моём кабинете, потом выход на первом этаже у секретаря). Получается типа сеть в сети - из секретарского хаба ко мне идёт кабель в кабинетный хаб. Может, запутано, но постаралась объяснить..))) А вот друг друга не видят. Даже не пингуются! У меня раньше был комплект более старых компьютеров (8-летних уже), с XP SP2, так вообще проблем не было, создала сетевой диск, что надо - туда и оттуда с любого места в школе! А тут... Замучалась уже!!! Есть какие-то рекомендации по отладке сети на Висте?...
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 17.08.2010, 16:06 | Повідомлення № 530
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3704
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
IP-адреси у всіх комп’ютерах в єдині підмережі типу 192.168.168.X, де Х - номер комп’ютера? ІР-адреси налаштовані вручну?
Єдина робоча група?
E_L Дата: Вт, 17.08.2010, 16:29 | Повідомлення № 531
Тут живе...
Повідомлень: 115
Нагороди: 2
Рейтинг: 31
Робоча група єдина. Ай-пі налаштований саме так (по кабінету). А комп’ютер секретаря, через який ми виходимо до мережі (adsl) має динамічну адресу.
swetikccc Дата: Вт, 17.08.2010, 17:19 | Повідомлення № 532
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (E_L)
А вот друг друга не видят

Хабы друг друга не видят?
Может дело в проводку , подключите комп к хабу секретаря.
Quote (E_L)
Получается типа сеть в сети

Ну никакой тут сети в сети нету у меня этих хабов по школе напихано 6 штук.
Quote (E_L)
А комп’ютер секретаря, через який ми виходимо до мережі (adsl) має динамічну адресу.

Зачем Вы модем присоединили к компу секретаря а не к хабу, или у него нету роутера (проверить просто есть ли у модема стандартный сетевой разьём)
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 17.08.2010, 17:41 | Повідомлення № 533
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3704
Нагороди: 18
Рейтинг: 209
Quote (E_L)
Ай-пі налаштований саме так (по кабінету).

Так налаштуйте так на всіх компах.
Andrey123q Дата: Вт, 17.08.2010, 20:29 | Повідомлення № 534
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Слишком долго обрабатываются pdf документы при пуске на печать. В чем может быть проблема?
swetikccc Дата: Вт, 17.08.2010, 20:40 | Повідомлення № 535
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (E_L)
Только лицензионная Виста.

Решил проблему как
Право использования более ранних версий (downgrade)
Лицензия у Вас скорее всего VL Серийники найдёте на сайте, там же будет и серийник на ХР, токо он скорее не подойдёт к вашим старим дискам с ХР, надо будет скачать VL образ
Windows XP SP3 Professional Edition VL RUS

OEM - принимает старые ключи (до 2006 года)

Додано (17.08.2010, 20:40)
---------------------------------------------

Quote (Andrey123q)
Слишком долго обрабатываются pdf документы при пуске на печать. В чем может быть проблема?

В редакторе, попробуйте другой
Andrey123q Дата: Вт, 17.08.2010, 23:55 | Повідомлення № 536
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
В редакторе, попробуйте другой

пробовал Adobe, Foxit
PTetyana Дата: Пт, 20.08.2010, 09:46 | Повідомлення № 537
Прописаний назавжди
Повідомлень: 313
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
допоможіть, будь-ласка, з такою проблемою: у класі та в секрктаря мережа, різні операційні. пробую зробити мережевий диск, а він не відкривається, пише "недостаточно памяти ...". те ж саме із папками спільного доступу, їх можна відкрити лише на тому ПК де вони створені. (ІР введені вручну, операційні ХР але різні - є кілька ліцензійних Home Edition і Pro). Таке враження, що щось є заблокованим. Раніше працювала з 386 ПК і з windows 95 на 10 та 98 на сервері, були зроблені сіт.диски і взагалі не виникало ніяких проблем, а тут уже пробувала різні варіанти і поки нічого
swetikccc Дата: Пт, 20.08.2010, 10:34 | Повідомлення № 538
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4157
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (PTetyana)
допоможіть, будь-ласка, з такою проблемою: у класі та в секрктаря мережа, різні операційні. пробую зробити мережевий диск, а він не відкривається, пише "недостаточно памяти ...". те ж саме із папками спільного доступу, їх можна відкрити лише на тому ПК де вони створені. (ІР введені вручну, операційні ХР але різні - є кілька ліцензійних Home Edition і Pro). Таке враження, що щось є заблокованим. Раніше працювала з 386 ПК і з windows 95 на 10 та 98 на сервері, були зроблені сіт.диски і взагалі не виникало ніяких проблем, а тут уже пробувала різні варіанти і поки нічого

Якщо мережа дійсно працює, то я тоді наприклад ввожу в тотал командері айпі компа і попадаю на нього, після цього Ви скоріше всього зможете знайти його і через мережеве
PTetyana Дата: Пт, 20.08.2010, 11:05 | Повідомлення № 539
Прописаний назавжди
Повідомлень: 313
Нагороди: 3
Рейтинг: 51
проблема не в мені. Якщо потрібно я зайду в будь-який ПК. Мені треба зробити так, щоб секретар не бігала із флешкою з 1 на 3 поверх коли щось треба переслати та й учні користувалися.
W-w-W Дата: Пт, 20.08.2010, 16:09 | Повідомлення № 540





Quote (PTetyana)
те ж саме із папками спільного доступу, їх можна відкрити лише на тому ПК де вони створені.

1 проблема може бути із за вімкнутого брандмауера ОС, він такі штучки любить з мережею викидати, я його завжди вимикаю;
2 проблема може бути в тому, що на компах є конфліктні програми, різні версії ОС, а саме хр ролі не грають;
3 за антивіруса, який має фаєрвол і він всі внутрішні підключення та доступи блокує, це дуже любить робити НОД 32, просто відключаєте функцію фаєрвола, перегружаєте і все добре повинно бути;
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.