Пт, 25.05.2018, 17:47
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Ковшун Дата: Чт, 12.08.2010, 10:56 | Повідомлення № 511
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (serbor)
а что не могла измерить, записала наглазок.

А она на глазок и делала, только видимость создавала, что измеряет ;)
vinohodov Дата: Чт, 12.08.2010, 11:30 | Повідомлення № 512
Прописаний назавжди
Повідомлень: 332
Нагороди: 1
Рейтинг: 29
Quote (serbor)
Да таких параметров и не предусмотрено в санитарном паспорте. Представитель СЭС сама измерила освещенность и температуры и вписала в паспорт, а что не могла измерить, записала наглазок.

Гы.... Не предусмотрены лабораторные исследования???? Не верю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
serbor Дата: Чт, 12.08.2010, 12:39 | Повідомлення № 513
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
Quote (vinohodov)
Не верю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Что значит не верю. Инструкции, где бы был порядок проведения измерений нет. Есть только бланк (бестолковый) паспорта. Как сказала работник СЭС, его просто надо заполнить, поставить подписи и печать, что она и сделала. Как она поняла, так и сделала.
Видимо в других городах поняли по-другому, решили бабла срубить.


Відредаговано: serbor - Чт, 12.08.2010, 12:40
gromko Дата: Чт, 12.08.2010, 13:25 | Повідомлення № 514
Лінуксоїд
Повідомлень: 3102
Нагороди: 31
Рейтинг: 373
Для цього є ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА ТА НОРМИ "Влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп’ютерах” ДСанПіН 5.5.6.009-98 (Постанова Головного державного санітарного лікаря України 30.12.1998 N 9), де вказано які саме лабораторні виміри і як слід зробити.
Andrey123q Дата: Чт, 12.08.2010, 22:33 | Повідомлення № 515
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
tana256, наверное самый простой вариант: установите на учительском прокси сервер. Можете купить простенький роутер с которого будете прокидывать инет в ваш класс или поставьте на какой-то старый ПК роутерную ОС наподобие Mikrotik или smoothwall. Просмотрите темы на форуме. Если что пишите, у многих тут опыт есть.
swetikccc Дата: Чт, 12.08.2010, 23:19 | Повідомлення № 516
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4073
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Andrey123q)
tana256, наверное самый простой вариант: установите на учительском прокси сервер.

найпростіше все напряму, а головне що за інтернет, як подається, можливо уже роутер в модемі?
Andrey123q Дата: Пт, 13.08.2010, 00:00 | Повідомлення № 517
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
найпростіше все напряму

в свич?
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 13.08.2010, 00:05 | Повідомлення № 518
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3657
Нагороди: 18
Рейтинг: 204
Quote (tana256)
В вересні минулого навчального року провели інтернет(безлімітний, 512), тільки на вчительському, на учнівських інтернету не було. Вчитель, що заміняв мене протягом року на учнівських інтернету так і не налаштував. Виходжу тепер на роботу і хочу налаштувати вже нарешті цю справу. Мережа в класі є. Буду вдячна за допомогу!

Перше, що потрібно зробити, це правильно налаштувати локальну мережу. Тобто, відкриваємо мережне оточення і прописуємо ip-адресу на кожному комп’ютері, наприклад:

Тоді на кожному наступному комп’ютері останню цифру ір-адреси варто збільшувати на 1. Маска подсети на кожному комп’ютері повинна бути однакова.
Далі підключаємо комп’ютери до інтернету, прописуючи на кожному адресу інтернет-шлюзу та DNS-сервера, наприклад:

Це виходить підключення напряму.

А якщо через проксі сервер, то скачуєте usergate 5 чи інший, в ньому створюєте облікові записи по кожному учнівському комп’ютері (вказуючи відповідні ІР-адреси), в браузері кожного учнівського комп’ютера знаходите налаштування проксі-сервера і прописуєте відповідний порт і ІР-адресу вчительського ПК, наприклад в Опері:

Від себе додам, що через проксі-сервер не завжди стабільно працює інтернет на учнівських ПК, часто видає помилку завантаження сторінки, особливо коли одночасно працюють багато учнів, запити не встигають оброблятись, тому я підключив клас напряму і задоволений.

swetikccc Дата: Пт, 13.08.2010, 00:46 | Повідомлення № 519
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4073
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Andrey123q)
в свич?

Так мережа ж уже є.
Andrey123q Дата: Пт, 13.08.2010, 00:53 | Повідомлення № 520
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Такая проблема: нужно узнать пароль и логин на роутер D-Link DI-604. Все что знаю: IP. Стандартные пароли не проходят, типа admin и т.п. Reset не катит, т.к. нужно сохранить все настройки.

Додано (12.08.2010, 23:53)
---------------------------------------------
swetikccc, что имеется ввиду "напрямую"?

swetikccc Дата: Пт, 13.08.2010, 00:58 | Повідомлення № 521
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4073
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Quote (Andrey123q)
swetikccc, что имеется ввиду "напрямую"?

Первый вариант расписал пан Ковальчук_Олександр.
А второй разрешить использовать нет просто.(Через встроений NAT)
serbor Дата: Пт, 13.08.2010, 01:44 | Повідомлення № 522
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
tana256, а у вас какой интернет? Через модем? Какой? Или может VPN-подключение к локальной сети. Кто провайдер?
volodschool2 Дата: Пт, 13.08.2010, 14:15 | Повідомлення № 523
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1475
Нагороди: 14
Рейтинг: 339
Quote (Andrey123q)
поставьте на какой-то старый ПК роутерную ОС наподобие Mikrotik или smoothwall

Встановив на стареньку машину Mikrotik. Знайшов мануал по настройці цього чуда. Перепробував 7 мережних карт, із них система розпізнала тільки одну, а треба поставити дві. Де можна знайти перелік підтримуваних системою мережних карт?


Відредаговано: volodschool2 - Пт, 13.08.2010, 18:02
PanPete Дата: Пт, 13.08.2010, 17:59 | Повідомлення № 524
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Мануал по налаштуванню Mikrotik (рос) в "Блокноті системного адміністратора"

Відредаговано: PanPete - Пт, 13.08.2010, 18:00
volodschool2 Дата: Пт, 13.08.2010, 18:04 | Повідомлення № 525
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1475
Нагороди: 14
Рейтинг: 339
Quote (PanPete)
Мануал по налаштуванню Mikrotik (рос)

Дякую, вже знайшов і виправив своє попереднє повідомлення, а тут і Ваше з’явилося.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.