Ср, 29.03.2017, 12:06
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 3 з 168«12345167168»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1091
Нагороди: 4
Рейтинг: 63


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
NataliyG Дата: Чт, 12.06.2008, 12:14 | Повідомлення № 31
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
У мене є дві проблеми із налаштуванням модему, а можливо це і фізичні поломки.
Проблема №1.
Шкільний модем Asotel gvc 21r працював нормально на протязі року і тепер він набирає номер а після того розриває і повідомляє що віддалений модем не працює. Коли я принесла з дому свій модем (ноутбук) то я змогла нормально підключитися по цій же лінії. (тобто справа не в віддаленому модему.) І знімати флажок "дочекатися вільної лінії " не допомагає. Я пробувала принести модем додому і підєднати його по домашній лінії і все теж після набору номера повідомляє, що віддалений модем не працює.
Проблема №2.
Коли я вдома спробувала підєднатися по шкільному логіну і паролю то я зєдналася (через домашній модем), але в мене тут тепер є два зєднання один домашній через укр.телеком відкритий доступ інший шкільний через пароль і логін і інший номер телефону. Так мій доступ працює все нормально. А шкільний тільки пошта. А жоден сайт не відкривається. І міняти проксі-сервер не допомагає.
Допоможіть хто чим зможе. Буду вдячна.


Відредаговано: NataliyG - Чт, 12.06.2008, 12:24
W-w-W Дата: Чт, 12.06.2008, 16:07 | Повідомлення № 32
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2678
Нагороди: 14
Рейтинг: 208
Quote (NataliyG)
У мене є дві проблеми із налаштуванням модему, а можливо це і фізичні поломки.
Проблема №1.

99% що модем вийшов з ладу:

Що можна зробити:
1. завести на ремонт
2. купити новий

Quote (NataliyG)
Проблема №2.

те зєднання яке є домашнє зробіть його за замовчуванням: зайдіть в "Сетевые подключения" та на підключенні визвіть контекстне меню і виберіть "Использовать по умолчанию". бажано, щоб ви перевірили строку ініціалізації у властивостях модему, щоб там не було ніяких записів, оскільки для відкритого доступу від Укртелекому вона не потрібна.

Quote (NataliyG)
Так мій доступ працює все нормально. А шкільний тільки пошта. А жоден сайт не відкривається.

ось для шкільного зєднання по логіну і паролю взалежності від постачальника повинна бути строка ініціалізації модему, можливо в цьому і причина?
Nicola Дата: Пт, 13.06.2008, 14:12 | Повідомлення № 33
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Quote (NataliyG)
шкільний через пароль і логін і інший номер телефону.
А можливо причина в тому що АТС перевіряє номер телефону підключення а дома він інший ніж у школі.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 13.06.2008, 20:19 | Повідомлення № 34
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3594
Нагороди: 16
Рейтинг: 187
Quote (Nicola)
А можливо причина в тому що АТС перевіряє номер телефону підключення а дома він інший ніж у школі.

Ні, це виключається. Маючи дані, можна під’єднуватись з будь-якого телефону.
Quote (NataliyG)
У мене є дві проблеми із налаштуванням модему, а можливо це і фізичні поломки.

Я солідарний з WWW, скоріш всього проблема в модемі. Він просто накрився.
Точно така ж проблема виникла в мене в школі, модем вів себе аналогічно, після чого прийшлось його закинути в ящик в підсобку і купити за 55 грн. внутрішній модем, який працює з такою ж швидкістю.
Quote (NataliyG)
через укр.телеком відкритий доступ

Як це відкритий доступ? В нас в школі через укртелеком і також потрібно вводити номер набору, логін і пароль.
Логін у вигляді xxx@dialup.ukrtel.net
argun Дата: Пт, 13.06.2008, 21:21 | Повідомлення № 35
Прописаний назавжди
Повідомлень: 472
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Quote (Ковальчук_Олександр)
Ні, це виключається. Маючи дані, можна під’єднуватись з будь-якого телефону.

Можливо я неуважно читав попередні пости але, якщо у Вас діал ап то це справедливо, але якщо у Вас DSL з'єднання з Укртелекомом то у них є прив'язка до конкретного телефоного номера.

Quote (Ковальчук_Олександр)
Як це відкритий доступ? В нас в школі через укртелеком і також потрібно вводити номер набору, логін і пароль.
Логін у вигляді xxx@dialup.ukrtel.net

Так. Але якщо у Вас буде з'єднання ADSL, тоді логін матиме вигляд xxxxxx@dsl.ukrtel.net і в залежності, який у Вас модем, ці дані вводяться один раз а потім або підтверджуються, або приймаються за змовчуванням.

GаrDArik Дата: Сб, 14.06.2008, 01:52 | Повідомлення № 36
Прописаний назавжди
Повідомлень: 326
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Quote (Ковальчук_Олександр)
Цитата (Nicola )
А можливо причина в тому що АТС перевіряє номер телефону підключення а дома він інший ніж у школі.
Ні, це виключається. Маючи дані, можна під’єднуватись з будь-якого телефону.

У нас провайдер (ЕлВісті) перевіряє номер телефону, зякого підключаєшся. І якщо він не співпадає з тим, що зазначено у заяві на підключення інету, то можуть вирубити інет взагалі. Це для того, щоб шкільним безкоштовним інетом не користувались вдома.
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 14.06.2008, 21:37 | Повідомлення № 37
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3594
Нагороди: 16
Рейтинг: 187
Quote (Ковальчук_Олександр)
Ні, це виключається. Маючи дані, можна під’єднуватись з будь-якого телефону.

Quote (argun)
Можливо я неуважно читав попередні пости але, якщо у Вас діал ап то це справедливо

Я знаю за своїх провайдерів місцевих. Я будучи зареєстрований в одного провайдера, виходив під одним логіном і паролем з школи, дому і населеного пункту. Але це через dialup. Взагалі, з назви модему я зрозумів, що в NataliyG dialup, тому я не розумію, для чого тут додавати DSL.
Quote (GаrDArik)
У нас провайдер (ЕлВісті) перевіряє номер телефону, зякого підключаєшся. І якщо він не співпадає з тим, що зазначено у заяві на підключення інету, то можуть вирубити інет взагалі. Це для того, щоб шкільним безкоштовним інетом не користувались вдома.

Можливо, ваш провайдер і має таку функцію. А взагалі в вас dial-up?
Quote (argun)
Так. Але якщо у Вас буде з'єднання ADSL, тоді логін матиме вигляд xxxxxx@dsl.ukrtel.net і в залежності, який у Вас модем, ці дані вводяться один раз а потім або підтверджуються, або приймаються за змовчуванням.

Я просто не знав, що це іменується терміном "Відкритий доступ".
NataliyG Дата: Нд, 15.06.2008, 17:51 | Повідомлення № 38
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Відкритий доступ привязує до номера телефону. Тому через своє домашнє підключення я можу вийти з свого тільки телефону. А шкільний там є логін і пароль.
Так шкільний модем швидше всього накрився.
Але в мене вдома проблема, що є два підключення на одному компютері. Моє домашнє "відкритий доступ" привязане до телефону працює нормально. А шкільне через пароль і логін працює тільки електронна пошта. Але я думаю, якби через шкільне підключення перевіряли номер то не працювала б і пошта?! Просто район видіялє 20 годин а викори неможна...
Дякую всім хто відгукнувся.
Nicola Дата: Пт, 11.07.2008, 23:15 | Повідомлення № 39
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Допоможіть вирішити проблему: при вмиканні комп-ра щось там клацає у вінчестері і результат - комп небачить його. Може щось подібне в когось було? Чи може вінчестер здох? І чи можна якимось чином відновити з нього інформацію?
volodschool2 Дата: Сб, 12.07.2008, 00:46 | Повідомлення № 40
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1267
Нагороди: 12
Рейтинг: 232
Quote (Nicola)
Чи може вінчестер здох?

Імовірніше всього, що це так. Відновити інформацію можна тільки в сервісних центрах, але це ду-у-у-у-же дороге задоволення. Якщо в BIOS вінчестера не видно, можна спробувати скористатись програмою MHDD або HDDRegenerator. Якщо не знайдете самостійно, повідомляйте, заллю в приват. Ці програми декілька разів мене виручали в подібних ситуаціях, але треба готуватись до гіршого, "клацання" - ознака того, що зчитуюча головка вінчестера не може знайти потрібну дорожку. Перевірте ще раз, чи надійно підключено шлейф. Можна спробувати підключити вінт не як MASTER, а як SECONDARY, іноді це допомагає. Словом, варіантів тут багато, повідомляйте про свої подальші дії, можливо ще хтось щось підкаже, бо втрата цінної інформації дорожча за новий вінчестер, по собі знаю.

Додано (11.07.2008, 23:46)
---------------------------------------------
Програми вже в приваті, якщо потрібні, скачуйте http://informatics.at.ua/forum/11-64-4#9358
Там є невеликі інструкції по використанню, головне щоб Ви чітко розуміли, що робите. Якщо не впевнені в своїх силах, краще зверніться до спеціалістів

Відредаговано: volodschool2 - Сб, 12.07.2008, 00:51
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 12.07.2008, 03:00 | Повідомлення № 41
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3594
Нагороди: 16
Рейтинг: 187
В мене з шкільним вінтом також кілька місяців тому виникла проблема: один з контактів живлення просто відломався. Я так розумію його потрібно припаяти і це можуть зробити в сервісному центрі. Але от часу ніяк не знайду відвезти його. Інфи там надважливої не було, тому хай до вересня постоїть.

Nicola, колись мені помогла утиліта з комплекту Norton Utilities 2003, здається називається Disk Doctor. Вона вилікувала пошкоджений розділ вінта. Я солідарний з volodschool2, вам потрібно пробувати різні варіанти, перш за все різні програми, а якщо не поможе - несіть в сервісцентр, нехай відновлюють.

NAW1977 Дата: Вт, 16.09.2008, 18:13 | Повідомлення № 42
Я тут недавно...
Повідомлень: 22
Нагороди: 0
Рейтинг: 2
Вибачте за тупе питання, а що скаже адміністрація школи, коли все це вирішити без них?
W-w-W Дата: Вт, 16.09.2008, 18:34 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2678
Нагороди: 14
Рейтинг: 208
Quote (NAW1977)
Вибачте за тупе питання, а що скаже адміністрація школи, коли все це вирішити без них?

та говорити нічого не будуть до пори до часу, коли не припече, а як припече, то на вас посипляться всі проблеми і ваші і неваші.
Тож краще дотримуйтесь нейтралітету, не шукайте пригод, як казав мій директор: "Ініціатива-річ наказуєма", я раз опікся, тож більше не ризикую, якщо є ліцензійний офіс та ОС то використовуйте, як ні наполягайте, щоб дирекція його добилась
SERGEYs Дата: Вт, 16.09.2008, 23:55 | Повідомлення № 44
Я тут недавно...
Повідомлень: 23
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Доброго вечора. У мене така проблема. Отримала наша школа мультимедійну дошку Elite Panaboard та проектор. Це обладнання встановили в звичайному класі, поставили ПК, але не всі вчителі можуть працювати з цим обладнанням!!!Багато пенсіонерів, які бояться ПК, як вогню! Говорять що можна на цій дошкі використовувати маркери та спец стиралку. А де їх можна придбати. Я з Марківки (Луганська область). Можливо є інтернет магазини. Не можу знайти нічого!!!!!Допоможіть!!!
InformGRU Дата: Ср, 17.09.2008, 10:10 | Повідомлення № 45
Часто заходить...
Повідомлень: 56
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Quote (SERGEYs)
маркери та спец стиралку.
вони ідуть в комплекті з обладнанням (врешті модна писати пальцем), якщо продукт сертивіковано на терені України, однак моя Вам рекомендація краще всього навчіть пенсіонерів користуватися, хоть трішечки, в нас в школі 2 дошки Smart і є такі учителі 50-70 років, які чуть не б’ються з заступником директора коли вона ставить їх в клас зі звичайною дошкю.(за звичай вчителі економіки, фізики, математики та іноземної мови)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Сторінка 3 з 168«12345167168»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.