Пт, 25.05.2018, 09:59
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1237
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
novichok Дата: Пн, 19.02.2018, 10:43 | Повідомлення № 2836
Прописаний назавжди
Повідомлень: 388
Нагороди: 8
Рейтинг: 116
Цитата ALEKS ()
Компас 3d v13 на windows 10.  Видає ряд помилок.
Було те саме, а от Компас 3d v16 стала без проблем
Bandalak Дата: Пн, 05.03.2018, 13:45 | Повідомлення № 2837
Лідер форуму
Повідомлень: 5840
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
У моєму кабінеті встановлено 18 моніторів Samsung SyncMaster 753s.
Недавно з двома з них сталася проблема. Не зникає екранне меню і заступає зображення.
Пробував розібрати, відключити шлейф від плати настройки (думав кнопочка заїла). Не допомогло!
Гугл мовчить на цю тему.
Які є міркування?
argun Дата: Пн, 05.03.2018, 15:32 | Повідомлення № 2838
Прописаний назавжди
Повідомлень: 482
Нагороди: 1
Рейтинг: 37
Можливо допоможе:

http://www.monitorlab.ru/forum....eec4cbc
https://www.youtube.com/watch?v=5vbhcMUD5ks
sergey1979 Дата: Пн, 05.03.2018, 21:33 | Повідомлення № 2839
Прописаний назавжди
Повідомлень: 399
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
Samsung SyncMaster 753s - CRT?... можливо промити спиртом ацетоном кнопки(саму плату клавіатури). Чи змінились з часом номінали резисторів на кнопках.
Bandalak Дата: Пн, 05.03.2018, 23:21 | Повідомлення № 2840
Лідер форуму
Повідомлень: 5840
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Цитата argun ()
http://www.monitorlab.ru/forum....eec4cbc

Здається це допоможе. У мене саме така проблема, як тут описано.
Тільки де знайти стабілізатор цей IC604 (S78DL05), щоб поміняти?

Цитата sergey1979 ()
Samsung SyncMaster 753s - CRT?... можливо промити спиртом ацетоном кнопки(саму плату клавіатури). Чи змінились з часом номінали резисторів на кнопках.

Так CRT. З кнопками все гаразд. Без плати керування так само меню не зникає!
sergey1979 Дата: Вт, 06.03.2018, 03:59 | Повідомлення № 2841
Прописаний назавжди
Повідомлень: 399
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
Цитата Bandalak ()
де знайти

Якщо на схемі то малюнок у вкладені
Якщо на платі, то лежить без діла в гаражі, можу розібрати показати
Якщо де купити - на радіоринок (про запас напевне доведеться на увесь клас брати :-\ )



Прикріплення: 6225708.jpg(89.7 Kb)


Відредаговано: sergey1979 - Вт, 06.03.2018, 04:14
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 06.03.2018, 11:28 | Повідомлення № 2842
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4135
Нагороди: 38
Рейтинг: 362
Цитата sergey1979 ()
Якщо де купити - на радіоринок

Дивно, але запит на Гуглі "s78dl05 грн" не показує, де можна купити.
Bandalak Дата: Вт, 06.03.2018, 11:35 | Повідомлення № 2843
Лідер форуму
Повідомлень: 5840
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Цитата sergey1979 ()
кщо на платі, то лежить без діла в гаражі, можу розібрати показати

Замовив 20 штук, через тиждень приїдуть.

Бажано б було фото його на платі. Щось там бачу багато подібних мікросхем без назв.
Nicola Дата: Вт, 06.03.2018, 14:58 | Повідомлення № 2844
Прописаний назавжди
Повідомлень: 391
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата Пилипчук_О_П ()
s78dl05
Тут характеристики http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/auk/S78DL05F.pdf
Звичайний 5 вольтовий стабілізатор. Куча аналогів.
Зверніть увагу на оті два електролітичні конденсатори. такі речі дуже часто висихають в наслідок чого втрачають ємність. 
Цитата sergey1979 ()
6225708.jpg(90Kb)

Додано (06.03.2018, 13:58)
---------------------------------------------
Поміряти вихідну напругу
1. Якщо є на виході 5В, виключити і акуратно підкинути паралельно справні конденсатори. Увімкнути.
2. Якщо не має 5 В, то або прошитий конденсатор на виході, або стабілізатору кирдик або у навантаженні завелася коза.

sergey1979 Дата: Вт, 06.03.2018, 19:50 | Повідомлення № 2845
Прописаний назавжди
Повідомлень: 399
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
В мене плата монітора 753 dfx, думаю це не дуже принципово. Хоча мені попалась схема 753-го з +5в на транзисторі-стабілітроні.
Прикріплення: 9741442.jpg(494.4 Kb)
Nicola Дата: Ср, 07.03.2018, 08:06 | Повідомлення № 2846
Прописаний назавжди
Повідомлень: 391
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата sergey1979 ()
на транзисторі-стабілітроні
Це не транзистор -стабілітрон. Це звичайний стабілізатор напруги просто виконаний в такому корпусі. Такі стабілізатори в народі кренками називають.
Не факт що несправний, але зовні підозрілий електролітичний конденсатор, той що внизу зліва на платі. Взагалі конденсатори, особливо блокувальні, часто виходять з ладу це окрема тема. Цікаво а монітор реагує на кнопку меню?
Bandalak Дата: Ср, 07.03.2018, 08:19 | Повідомлення № 2847
Лідер форуму
Повідомлень: 5840
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Цитата Nicola ()
Цікаво а монітор реагує на кнопку меню?

Реагує. Якщо затиснути і не відпускати ліву кнопку, то меню пропадає.
А коли від'єднав плату керування - меню є.
sergey1979 Дата: Ср, 07.03.2018, 16:21 | Повідомлення № 2848
Прописаний назавжди
Повідомлень: 399
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
Цитата Nicola ()
Це не транзистор -стабілітрон
Можливо не так зрозуміли, я говорив про модифікації шасі 753 -х.
Наприклад


Фото фрагмента плати - моє. (Під стабілізатором якраз видно що взагалі то там повинен бути транзистор (E-C-B)) Монітор стоїть без діла, той конденсатор у пиляці, не все прочистив кісточкою. Монітор робочий (ох і поматюкався поки розібрав  ). З ТСОУ маю корочку "телемайстра".
Прикріплення: 3834521.jpg(64.8 Kb)


Відредаговано: sergey1979 - Ср, 07.03.2018, 20:35
Bandalak Дата: Ср, 07.03.2018, 17:30 | Повідомлення № 2849
Лідер форуму
Повідомлень: 5840
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Дякую! У понеділок буду паяти. Вже три таких монітори з цим дефектом.
sergey1979 Дата: Ср, 07.03.2018, 20:39 | Повідомлення № 2850
Прописаний назавжди
Повідомлень: 399
Нагороди: 3
Рейтинг: 28
Удачі! (І все таки розрядіть 400*220 щоб не було "спецефектів" та ремонт не потягнув інші деталі )
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.