Сб, 17.02.2018, 21:38
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 189 з 189«12187188189
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 20:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1225
Нагороди: 5
Рейтинг: 124


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Roman255 Дата: Пн, 05.02.2018, 17:41 | Повідомлення № 2821
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Цитата Nicola ()
Треба розібратись який пристрій призначає ІР адреси. У нас наприклад призначає роутер, що стоїть перед медіаконвертором. Тому довелося всім компютерам у тому числі і роутерам прописувати ІР, шлюзи та маску підмережі. І взагалі треба щоб у мережі були або статичні, або динамічні адреси, бо обовязково станеться конфлікт.Опишіть детальніше проблему.
У нас стоїть медіаконвектор GEPON 1GE ONU і коммутатор D-Link DES-1016A. Кажуть що потрібно купити ще роутер, так як два попередні пристрої не настроюються.
Nicola Дата: Пн, 05.02.2018, 18:25 | Повідомлення № 2822
Прописаний назавжди
Повідомлень: 373
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Цитата Roman255 ()
У нас стоїть медіаконвектор GEPON 1GE ONU і коммутатор D-Link DES-1016A.
Що говорить провайдер? Які умови надання доступу до інтернету? Вони що виділили Вам 5 ІР чи як? Якщо дійсно виділено мало, то тоді після медіаконвертора доведеться ставити роутер і роздавати хоч і на 255 компютерів. Ну можна ще завести на комп а з нього роздавати на інші, але потрібно на нього ставити ще одну мережну карту та і тримати завжди включеним. А як повіситься, тоді перезавантажувати. Тут є як позитивні так і негативні сторони.
Roman255 Дата: Пн, 05.02.2018, 19:24 | Повідомлення № 2823
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Провайдер говорить купляти роутер, тим більше школа по-моєму інтернет отримує безплатно. Дякую !!!
volodschool2 Дата: Пн, 05.02.2018, 19:28 | Повідомлення № 2824
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1454
Нагороди: 14
Рейтинг: 324
Цитата Roman255 ()
У нас стоїть медіаконвектор GEPON 1GE ONU і коммутатор D-Link DES-1016A. Кажуть що потрібно купити ще роутер, так як два попередні пристрої не настроюються.
От і поставте між цими двома пристроями роутер і буде Вам щастя. Взагалі то дивний у Вас провайдер, якщо він дає аж п'ять ІР-адрес, зазвичай одна і будь здоров. В принципі, якщо домовитесь з провайдером, то медіаконвертер можна настроїти так, щоб він працював в режимі роутера, а не бріджа, хоча це має бути дуже лояльний провайдер, наш на таке не погодився.
Nicola Дата: Пн, 05.02.2018, 19:43 | Повідомлення № 2825
Прописаний назавжди
Повідомлень: 373
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Цитата Roman255 ()
Провайдер говорить купляти роутер,
Ну якщо сказав провайдер...
Цитата volodschool2 ()
Взагалі то дивний у Вас провайдер, якщо він дає аж п'ять ІР-адрес, зазвичай одна і будь здоров.
У нас поки є можливість - уся підмережа. Значить можна вважати провайдера класним!

У кожного провайдера по різному йде роздача. І не має значення скільки ІР виділено. Просто по різному йде тарифікація послуги.
Roman255 Дата: Пн, 05.02.2018, 19:54 | Повідомлення № 2826
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
А якщо викоритовувати два комутатори по схемі наприклад 4+10  -  то воно по-моєму не працює
Nicola Дата: Пн, 05.02.2018, 20:05 | Повідомлення № 2827
Прописаний назавжди
Повідомлень: 373
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Цитата Roman255 ()
коммутатор D-Link DES-1016A
він тільки для узгодження з'єднання і ІР він просто транслює.
Тут нічого вигадувати. Треба роутер з DHCP.


Відредаговано: Nicola - Пн, 05.02.2018, 21:01
Pentiume Дата: Вт, 06.02.2018, 19:53 | Повідомлення № 2828
Тут живе...
Повідомлень: 181
Нагороди: 2
Рейтинг: 28
Скільки користувався екселем, ще такого не бачив, допоможіть будь ласка вирішити проблеми 1-4 (на малюнку позначені), як задати формулу у такому випадку з мішаним посиланням
Ось скрін


Додано (06.02.2018, 19:53)
---------------------------------------------
Як змінити назви стовпців на літери англійського алфавіту, (3)?


Відредаговано: Pentiume - Вт, 06.02.2018, 19:54
Jimik Дата: Вт, 06.02.2018, 20:02 | Повідомлення № 2829
Тут живе...
Повідомлень: 130
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
Цитата Pentiume ()
Як змінити назви стовпців на літери англійського алфавіту, (3)?
Файл-Параметри-Формули-Розділ Робота з формулами - Зняти прапорець стиль посилань R1C1
gu2in Дата: Пт, Вчора, 10:23 | Повідомлення № 2830
Досвідчений учасник
Повідомлень: 729
Нагороди: 8
Рейтинг: 265
Школа працює з програмою "Курс-школа". Прийшов лист від райво з інсрукціями про замовлення свідоцтв та атестатів: Інструкція
Як я зрозумів школи лише вносять дані в програму Курс-школа та відправляють їх на сервер, а далі робота відділу освіти. Але наш ВО заставляє кожну школу ставити програму Education і відправляти замовлення самостійно.
Питання: чи є школи, які самостійно подають замовлення через програму Education?
Ktara Дата: Пт, Вчора, 12:54 | Повідомлення № 2831
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3948
Нагороди: 37
Рейтинг: 303
Цитата gu2in ()
Питання: чи є школи, які самостійно подають замовлення через програму Education?
мы подавали самостоятельно
volodschool2 Дата: Пт, Вчора, 14:43 | Повідомлення № 2832
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1454
Нагороди: 14
Рейтинг: 324
Цитата gu2in ()
Школа працює з програмою "Курс-школа"
Ви директор, чи заступник директора? Якщо ні, то чому цим заморочуєтесь? Невже на учителя інформатики повісили "Курс-школа"? Співчуваю...
А якщо по ділу, то в нас замовлення робив і робить ВО.
gu2in Дата: Пт, Вчора, 16:05 | Повідомлення № 2833
Досвідчений учасник
Повідомлень: 729
Нагороди: 8
Рейтинг: 265
Цитата Ktara ()
мы подавали самостоятельно


Дякую за відповідь.

Цитата volodschool2 ()
чому цим заморочуєтесь?


Досвід вже маю, а тому уникаю "зайвих рухів" :)

Десь 3 роки тому керівник райво особисто просив налаштувати програму Education на їхньому ПК, так як не змогли розібратись ні методисти, ні запрошені місцеві "інформатики".
Я встановлював, налаштовував та показував що і як робити.
Тепер на школи надіслали інструкцію (дивитись вище): за моєю логікою ми лише працюємо з Курс-школа, але райво дає команду, що повинна кожна школа самостійно замовляти документи через програму Education. Так як я нібито вже "спеціаліст" ;) з цієї програми, то в райво сказали усім школам звертатися до мене.
Ось я й намагаюсь з'ясувати в який бік тікати.)))
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Сторінка 189 з 189«12187188189
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.