Пт, 21.09.2018, 17:27
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Допоможіть вирішити проблему
Jokerz Дата: Чт, 08.11.2007, 21:24 | Повідомлення № 1
Хостер
Повідомлень: 1238
Нагороди: 7
Рейтинг: 146


Ситуация такая, я администрирую компы в школе. У них всех стоит Windows XP Home Edition и с ним гемора очень много, нормлаьно настроять безопасность, политики доступа или по сети что либо вообще не могу потому что нету таких функций, хоме єдишен урезаная до невозможности со стороны администрирования.
На вопрос почему не поставить Windows XP Pro ответ:
А вдруг приедет КРУ и накладет штрафф, на мой вопрос Вы слышали хоть раз что бы когото наказали за это из школ?
Отвечают нет, но все равно бояться.

Вот у вас как преподавателей какая ОС стоит в школе, и вообще есть такое что штрафуют ???
просто много задуманого, а домашняя версия ОС не позволяет этореализовать


В даній темі розповідайте про свої проблеми.

[admin]Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
volodschool2 Дата: Пн, 29.01.2018, 19:18 | Повідомлення № 2806
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1492
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата Roman255 ()
В чому може бути причина?
Дуже мало інфи. Після яких маніпуляцій це сталось? Що показують мережеві карти (IP, DNS), з роутером (чи що там у Вас?) все в порядку? Може антивірус блокує? Все це треба проаналізувати, може для локалізації причини щось поміняти місцями.
zivert Дата: Вт, 30.01.2018, 01:25 | Повідомлення № 2807
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 2
Рейтинг: 39
Порадьте, будь ласка, якийсь освітній форум для школярів. Бо старі вимерли як динозаври((
http://forum.osvita.org.ua/ - не працює
http://forum.ostriv.in.ua/ - не приймає нових користувачів(після реєстрації пише,що аккаунт заблоковано)
gromko Дата: Вт, 30.01.2018, 09:45 | Повідомлення № 2808
Лінуксоїд
Повідомлень: 3186
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Як автоматизувати створеня сертифікатів для учнів (і не тільки): http://www.i-heart-edu.com/google-....tudents
Bandalak Дата: Вт, 30.01.2018, 10:36 | Повідомлення № 2809
Лідер форуму
Повідомлень: 5969
Нагороди: 43
Рейтинг: 265
У мене інша проблема. 10-ка (1709) вже давно оновлена до самої нової версії. Все працювало добре. Але був монітор на ремонті і цей комп'ютер не вмикав майже 20 днів. Тиждень тому увімкнув, почало все оновлюватися, оновлень було багатенько, ніби все як завжди, але...
У вікні WindowsUpdate після оновлення пише червоними літерами:
"Вашому пристрою загрожує небезпека, оскільки його система застаріла та йому бракує важливих покращень і оновлень системи безпеки. Виправимо це, щоб ОС Windows могла працювати більш безпечно. натисніть цю кнопку, щоб почати:"
Кнопка <Перевірити оновлення>

Якщо її натиснути, буває знаходить якесь нове оновлення (при його появі) і успішно інсталює його. Але червона надпис не зникає.

В яку сторону копати?
draker Дата: Ср, 31.01.2018, 14:22 | Повідомлення № 2810
IT school admin
Повідомлень: 146
Нагороди: 3
Рейтинг: 105
Оновив 11 моноблоків Lenovo лінгафонного класу з 1703 до 1709. На деяких була така ж проблема.

Отже копаємо сюди.
При запуску оновлення з'являються декілька оновлень, серед них:
- оновлення системи Windows 10 версії 1703;
- Сукупне оновлення для ОС Windows 10 версії 1703 для систем на базі х64-процесорів;
- Оновлення функцій до Windows 10, версія 1709;
- інші...

Порядок їх може бути різним, але зміст у тому, що оновлення функцій до Windows 10, версія 1709 не буде встановлюватися до того, поки не будуть встановлені всі оновлення для версії 1703. Тому оновлюємо декілька разів з перезавантаженням.

Ще можу порадити:
- уточнити діючу версію Windows, мало що там у ремонті відбулося (Win+R, winver, Enter);
- якщо папка С:/windows.old, не була видалена, відкотити систему на попередню версію через "Настройки"  та розпочати оновлення заново;
- ще варіант - використати Помічника з оновлення Windows (Windows10Upgrade.exe), є на сайті Microsoft.

Процес оновлення тривалий, на моноблоках з Intel Celeron J3060 з 4 Гб оперативки зайняв приблизно 5 годин.


Відредаговано: draker - Ср, 31.01.2018, 14:37
Bandalak Дата: Чт, 01.02.2018, 01:11 | Повідомлення № 2811
Лідер форуму
Повідомлень: 5969
Нагороди: 43
Рейтинг: 265
Цитата draker ()
уточнити діючу версію Windows, мало що там у ремонті відбулося

У ремонті побував тільки монітор. Системний блок стояв спокійно без роботи на столі у школі.
Цитата draker ()
використати Помічника з оновлення Windows (Windows10Upgrade.exe)

Запустив. Через 5 секунд видало повідомлення на англійській мові. Переклав засобами Google.
"Дякуємо за оновлення до найновішої версії віндовс"
Нічого не змінилося.

Цитата draker ()
якщо папка С:/windows.old, не була видалена, відкотити систему на попередню версію через "Настройки"  та розпочати оновлення заново;

Папка windows.old є жива. Я й не помітив, що вона там з'явилась.

Як відкотити через "Настройки" не знайшов. Можна детальніше?
volodschool2 Дата: Чт, 01.02.2018, 10:08 | Повідомлення № 2812
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1492
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата Bandalak ()
Як відкотити через "Настройки" не знайшов. Можна детальніше?
C:\WINDOWS\System32\rstrui.exe
draker Дата: Чт, 01.02.2018, 10:34 | Повідомлення № 2813
IT school admin
Повідомлень: 146
Нагороди: 3
Рейтинг: 105
Цитата Bandalak ()
Як відкотити через "Настройки" не знайшов. Можна детальніше?

Є ще 2 способи.

1. Пуск - Настройки - Оновлення та захист - Відновлення. Обираємо потрібний варіант:
- Відновлення початкового стану ПК (скидання Windows  до початкового стану ("заводських налаштувань").
Будуть видалені всі програми, встановлені користувачем, та, за бажанням, файли користувача.
- Повернутися до попередньої версії Windows.
Просто відкат до попередньої версії зі збереженням ПЗ і файлів користувача.

2. Використовуємо диск відновлення системи. Дуже необхідна і корисна у господарстві річ, раджу створити завчасно, дуже допомагає, коли Win10 не завантажується (це був, до речі, мій випадок). Також необхідно увімкнути  Резервне копіювання та відновлення файлів на Панелі керування - Відновлення та створити точку відновлення.

- BIOS/UEFI - завантаження з оптичного диску - зберегти.
- завантажуємось з диску відновлення системи, обираємо Діагностика - Додаткові параметри - обираємо потрібний варіант.

Більш детально:
https://support.microsoft.com/uk-ua....options

Ще більш детально:
http://remontka.pro/windows-10-recovery/


Відредаговано: draker - Чт, 01.02.2018, 10:37
Bandalak Дата: Чт, 01.02.2018, 19:12 | Повідомлення № 2814
Лідер форуму
Повідомлень: 5969
Нагороди: 43
Рейтинг: 265
Цитата volodschool2 ()
C:\WINDOWS\System32\rstrui.exe

Цей файл запустити, чи видалити треба?
volodschool2 Дата: Чт, 01.02.2018, 19:44 | Повідомлення № 2815
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1492
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Це стандартна процедура відкату системи станом на обрану дату, та Ви її знаєте. Звичайно треба запустити. Може я не второпав, якого результату Ви хочете досягти. 
Цитата Bandalak ()
Папка windows.old є жива. Я й не помітив, що вона там з'явилась.
Після стандартної процедури очистки диску з обиранням параметру "Очистити системні файли" ця папка видаляється, щоправда відкат системи до попередньої версії тоді буде не можливим.
Roman255 Дата: Пт, 02.02.2018, 19:47 | Повідомлення № 2816
Тут живе...
Повідомлень: 121
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Проблема така: роздавався інтернет в комп'ютерному класі на 15 комп'ютерів (ніяких логінів паролів, ip виставлено автоматично), а тепер інтернет є на  5 комп'ютерах, які перші включаться. (Інтернет оптоволоконний). Що робити щоб інтернет був на всіх ПК?
volodschool2 Дата: Пт, 02.02.2018, 20:30 | Повідомлення № 2817
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1492
Нагороди: 14
Рейтинг: 344
Цитата Roman255 ()
Що робити щоб інтернет був на всіх ПК?
Вибачте, але спочатку треба навчитися детальніше описувати проблему. Якщо на всіх ПК виставлено в параметрах мережевого адаптера отримувати ІР автоматично, то чи отримують вони зараз ІР? Якщо ні, то зверніться в налаштування роутера, можливо там хтось вказав в параметрах сервера DHCP малий пул адрес (5 шт). Або спробуйте на тому компі, який не отримав ІР, прописати все (ІР, маску, шлюз, DNS) вручну, якщо на ньому все запрацює, то все-таки проблема в роутері.
Nicola Дата: Пт, 02.02.2018, 22:49 | Повідомлення № 2818
Прописаний назавжди
Повідомлень: 391
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата Roman255 ()
а тепер інтернет є на 5 комп'ютерах, які перші включаться. (Інтернет оптоволоконний)
Треба розібратись який пристрій призначає ІР адреси. У нас наприклад призначає роутер, що стоїть перед медіаконвертором. Тому довелося всім компютерам у тому числі і роутерам прописувати ІР, шлюзи та маску підмережі. І взагалі треба щоб у мережі були або статичні, або динамічні адреси, бо обовязково станеться конфлікт.
Опишіть детальніше проблему.
Yura_Shrol Дата: Пт, 02.02.2018, 23:11 | Повідомлення № 2819
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 618
Нагороди: 2
Рейтинг: 61
Цитата Nicola ()
І взагалі треба щоб у мережі були або статичні, або динамічні адреси, бо обовязково станеться конфлікт.
Як варіант налаштував на роутері пул 192.168.1.100 - 192.168.1.255 для динамічних адрес. А пул 192.168.1.1 - 192.168.1.99 залишив на статичні адреси. Комп'ютеру вчителя роутер постійно дає 192.168.1.99 (привязка по  мак адресу) для коректної роботи Epoptes. Інші роутери мережі мають статичні IP. Все працює, конфліктів не замітив.
Nicola Дата: Пт, 02.02.2018, 23:41 | Повідомлення № 2820
Прописаний назавжди
Повідомлень: 391
Нагороди: 2
Рейтинг: 18
Цитата Yura_Shrol ()
А пул 192.168.1.1 - 192.168.1.99 залишив на статичні адреси.
Це теж варіант.
Цитата Yura_Shrol ()
Все працює, конфліктів не замітив.
А звідки їм взятись.
І ще для стабільності мережі рекомендую WI-FI канали роутерів статичними та ще й рознесеними.
У мене 2 роутери і всі компи мають ІР з одного пулу. В результаті можливий доступ до будь-яких мережних папок та до мережних принтерів.


Відредаговано: Nicola - Пт, 02.02.2018, 23:43
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.2 Невідкладна допомога » Допоможіть вирішити проблему
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.